2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Canım bebeğin hayırlı olsun. :) Benim bebeğim de bugün 22 günlük oldu. :) Gün geçtikçe, ihtiyacına göre süt de artıyor. Ben her gün ısırgan otu çayı, melissa ve rezene karışık çay, bol bol şekersiz komposto ve elbette bol su içmeye çalışıyorum. Herhalde toplamda 4-4.5 lt kadar sıvı alıyorumdur. Badem ve salep de güzel süt yapıyor canım. Bebeğin gazızı bazen hemen, bazen de yarım saat uğraşarak çıkarabiliyorum. Bir kaç gündür de, her emzirmenin ardından olmasa da günde 3-4 kez emzirme sonrası bir çay kaşığı kadar rezene çayı veriyorum. Daha kolay gaz çıkarmaya başladı sanki :) Kolay gelsin...

Canim caylari hep birlikte mi demliyorsun yoksa ayri ayri mi.birde rezeneyi keten tohumu ile demle dedilerGunde kac bardak iiciyorsun.kusura bakma cok soru sordum ama sutumun artmsi icin ne gerekirse ysparim.bende gunde 4 lt sivi tuketiyorum.sabsh gece sut gunde iki uc bardak rezene gunde uc kez humana ve laktamil arti uc lt su iciyorum.yediklerim cabasi.bu arada ben rezeneyi sabah bir kez 4 kasik veriyorum cok rahatliyor ama gel gelelim gazini cikaramiyorum.yarim saat demissiin ya bebek uyanmiyor mubu arads

kizlar gögüslerim tekrar yara oldu ama ne yara elimi bile degemiyorum kizimi emziremiyorum sagarak veriyorumm emzirmek iskence oldu 2 günden fazla dir böylee gecer diye bekledim ama daha fena oldu bugun hic emziremedim gece bir kere denedim az daha kizimi atcaktim kucagimdan okadar fena agridi:50::50:

sebebine gelince sanirim kizim pamukcuk olmuss :14::14::14::14: gögüslerimede mantar bulasti bu yuzdennnn napcam ben simdi

digerlerinde yasamadigim seyleri bunda yasamaya hizla devam ediyourmm:14:birde okadar dikkat ediyorum biberonunu pompayi herkullanmada özel bebek deterjaniyla yikayip kaynatiyorumm mezigini surekli koruyurm ellerimi dejenfeke etmeden dokunmuyorum
cocuklarla ve esime kavga ediyorum hergun ellerini yuzleirni yikadan dokunmayin diyee ortaligi yikiyorum:53: yinede bu basima geldii napcam ben simdii:14::14::14:

Canım sen daha iyi bilirsin elbette de, pamukçuk için bir çay bardağı kaynamış ılımış suya, bir çay kaşığı karbonat koyup karıştırıp, meme başlarını her emzirme sonrası silmek gerekiyormuş. Ayrıca fırsat buldukça da göğüsleri açıkta bırakıp hava almalarını sağlamak gerekiyormuş. Benim şükür böyle problemim olmadı ama, yine de fırsat buldukça açık duruyorum. :) Geçmiş olsun...

Canim caylari hep birlikte mi demliyorsun yoksa ayri ayri mi.birde rezeneyi keten tohumu ile demle dedilerGunde kac bardak iiciyorsun.kusura bakma cok soru sordum ama sutumun artmsi icin ne gerekirse ysparim.bende gunde 4 lt sivi tuketiyorum.sabsh gece sut gunde iki uc bardak rezene gunde uc kez humana ve laktamil arti uc lt su iciyorum.yediklerim cabasi.bu arada ben rezeneyi sabah bir kez 4 kasik veriyorum cok rahatliyor ama gel gelelim gazini cikaramiyorum.yarim saat demissiin ya bebek uyanmiyor mubu arads

Estağfirullah, burda birbirimizden öğreniyoruz işte, ne güzel. :) Canım rezene ile melissayı birlikte demliyorum. Hem kendim için de rahatlama sağlıyor. Isırgan tohumunu ayrıca demliyorum. Suyu kaynattıktan sonra içine atıyorum, 10 dk bekliyorum. Günde iki ya da üç fincan içiyorum canım. Bebeğe rezene çayını tek demliyorum. Bana bir kerede vermeyin demişlerdi, ben de gün içine yaydım. Sanki daha etkili oluyor. Gazını çıkarırken bazen uyanıyor, bazen de aynen uykuya devam ediyor. Bir de gaz çıkarırken, iki kürek kemiği arasına çok da fazla nazik olmadan ritmik vurmak gerekiyormuş. Daha kolay çıkıyor. Gazını çıkarmadan yatırırsan 15 günden sonra gaz problemi başlar. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsan aklında olsun, banyo suyuna 3-4 damla papatya yağı ve bir fincan papatya çayı dök. Çok rahatlatıyor bebeği. Hatta şimdiden başla, gerçekten çok rahatlatıyor.

Son düzenleme:
Vay bee haziran anneleri artık bebeğin sütünün gazının derdine düşmüş ben daha doğuracam iyi mi:) Kendimi dinleye dinleye bir hal oldum kızlar yaa valla artık çok sabırsızım bebeğim doğsun istiyorum. Bu arada annelere sormak istediğim bişey var. Ben son doktor kontrolüne gittiğimde doktorum bebeğin biraz daha aşağıya inmesi gerektiğini söyledi. o günden beri deli gibi yürüyorum pilates topu üzerinde yavaş yavaş zıplıyorum falan vee özellikle bugün bebeğimin hareketlerini göbek hizamda hissettiğimi farkettim. Üst tarafta boşalmış gibi kasıklarımdaki baskı arttı. Tüm bunlar bebeğin aşağıya indiğini işaret eder mi? Eğer inmişse doğum zamanı yaklaşmış mıdır? Yarın kontrolüm var ama çok sabırsızım ben yaww.

Canım bebeğin hayırlı olsun. :) Benim bebeğim de bugün 22 günlük oldu. :) Gün geçtikçe, ihtiyacına göre süt de artıyor. Ben her gün ısırgan otu çayı, melissa ve rezene karışık çay, bol bol şekersiz komposto ve elbette bol su içmeye çalışıyorum. Herhalde toplamda 4-4.5 lt kadar sıvı alıyorumdur. Badem ve salep de güzel süt yapıyor canım. Bebeğin gazızı bazen hemen, bazen de yarım saat uğraşarak çıkarabiliyorum. Bir kaç gündür de, her emzirmenin ardından olmasa da günde 3-4 kez emzirme sonrası bir çay kaşığı kadar rezene çayı veriyorum. Daha kolay gaz çıkarmaya başladı sanki :) Kolay gelsin...

Estağfirullah, burda birbirimizden öğreniyoruz işte, ne güzel. :) Canım rezene ile melissayı birlikte demliyorum. Hem kendim için de rahatlama sağlıyor. Isırgan tohumunu ayrıca demliyorum. Suyu kaynattıktan sonra içine atıyorum, 10 dk bekliyorum. Günde iki ya da üç fincan içiyorum canım. Bebeğe rezene çayını tek demliyorum. Bana bir kerede vermeyin demişlerdi, ben de gün içine yaydım. Sanki daha etkili oluyor. Gazını çıkarırken bazen uyanıyor, bazen de aynen uykuya devam ediyor. Bir de gaz çıkarırken, iki kürek kemiği arasına çok da fazla nazik olmadan ritmik vurmak gerekiyormuş. Daha kolay çıkıyor. Gazını çıkarmadan yatırırsan 15 günden sonra gaz problemi başlar. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsan aklında olsun, banyo suyuna 3-4 damla papatya yağı ve bir fincan papatya çayı dök. Çok rahatlatıyor bebeği. Hatta şimdiden başla, gerçekten çok rahatlatıyor.

Canim direkt banyo suyuna dokuyorum dimibide onbirinci gun benim oglanin gobegi hala dusmedi.ongunde duser demislerdi oysa

merhabalr dr geldikkkkkkkkkkkkkkkkkk:66:
paşamın keyfı sı yerınde cm acıklımıs ılerlememeıs dah 2 cm beklmedee suyumus herseyımız ııyı cok sukur dr ablamızz perş..den sonra tatıle cıkıyor haftaya cuma ıs bası bu surecte bır sorun olursa ark..dogumunu yaptırıan o surecde tanıgım dr yonlendırdı benıı ve paşam ıcın gununu de bekler her anda geleebıır surec ebebge baglı dedı bana sunı sancı vermek ıstemedıgıını kendı sancımı beklememm gerektıgını soledıı cım rahataldı hayırlısı ıle ınslll artık eıvmıızde sancımız ı bekleyecegızzz rahatt rahatt bebegım herseyı yolunda cok sukurr bizden böle hanımlarr

kızlar şuan hastanedeymiş arkadaşımız
2cm açıklık varmış
akşama kadar doğum bekleniyomuş
henüz suni vermemişler
gerek kalırsa verceklermiş
bol bol dua edelm inş
o da kavuşsun hayrlısı ile bebişine
Rabbim kolaylık versin...

ALLAH kurtarsınn canım benım dua ıle ınslll kolaylıklaaaaa aminn

Haziran annelerinin çoğu artık bebekleriyle ilgileniyor, henüz doğurmamış olan ben de bu sıcaklarda vakit geçirmeye çalışıyorum. Doğum hazırlıkları hemen hemen tamam, sizlere bir foto ekliyorum. Yakında inşallah küçük prensimin fotosunu eklerim.

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 42
mrb kızlar umarım sizler ve bebişler iyidirler bizim göbek sorunumuz var 5 günlükken göbeği düştü bugün 8 günlük oldu ama şimdi orda kanama oluyor henüz banyo yaptırmadım göbeği iyileşmediği için bu şekilde olanlar varmı yardım bekliyorum

yaa benim kizimda hemen hemen her bezinde ishal olmus gibi sivi seklinde kakasi oluiyor ama öyle cok degil az az bazen fazla olyuor tabii ama azar azar her bezinde oluyor bu gazini ciokardigi icinmi oluyor yoksa kakaninimi o sekile yapiyor cözemedim gitti
bilen birileri varmi acaba:53::53::44::44: sizinkilerde öyle oluyormuu
bebek kakası öyle olurmuş canım, hatta rengi sarı ise extra iyi, çocuk güzelce doyuyor demek kahverengi ise aç kalıyor demekmiş, doktorumuz söylemişti..

kizlar gögüslerim tekrar yara oldu ama ne yara elimi bile degemiyorum kizimi emziremiyorum sagarak veriyorumm emzirmek iskence oldu 2 günden fazla dir böylee gecer diye bekledim ama daha fena oldu bugun hic emziremedim gece bir kere denedim az daha kizimi atcaktim kucagimdan okadar fena agridi:50::50:

sebebine gelince sanirim kizim pamukcuk olmuss :14::14::14::14: gögüslerimede mantar bulasti bu yuzdennnn napcam ben simdi

digerlerinde yasamadigim seyleri bunda yasamaya hizla devam ediyourmm:14:birde okadar dikkat ediyorum biberonunu pompayi herkullanmada özel bebek deterjaniyla yikayip kaynatiyorumm mezigini surekli koruyurm ellerimi dejenfeke etmeden dokunmuyorum
cocuklarla ve esime kavga ediyorum hergun ellerini yuzleirni yikadan dokunmayin diyee ortaligi yikiyorum:53: yinede bu basima geldii napcam ben simdii:14::14::14:
ah canım benim geçmiş olsun ya, doktora git bence o versin bir çözüm..bu doğal çözümlere dikkat etmek gerek biri yapın diyor biri aynı çözümü sakın yapmayın diyor ya memeler çocuğun direk ağzında şakaya gelmez soruver doktoruna

kızlar en çok kaç kilo gitmiş onu merak ediyordum. bi türlü tartı bulamadım. eve aldığımızın pili yoktu nihayet pil geldi tartıldım. şoklardayım.
doğumdan bigün önce tartılmıştım. 81 kiloydum. şimdi tartıldım 78 kiloyum. çocuk bile 4 kiloya yakın doğdu bu nasıl oluyorki. sadece 3 kilo gitmiş. şu an ayaklarım aşırı şiş. suratım falanda öle. ondan mı acaba.

ben 13 kilo almıştım eve geldiğimde 6 kilom gitmişti iki gün sonra 3 kilom daha gitti şuan 4 kilom kaldı eski kiloma

bizimki vermedi hatta bi de hafiften azar çekti " olur öyle ara ara,üç gün olursa gelin o zaman kabız deriz, çok kurcalamayın çocuğu"dedi:1:

bizim doktorda herşeye normal diyor :44: hatta ben gaz sancısı çekiyor diyorum
nasıl oldugunu tarif ediyor ıkınır ayaklarını çeker kıpkırmızı olurr diye anlatıyor
ben ee nolcak böyle dedigimde gayet normal tüm bebekler bunu yaşıyor diyor :53:
ilaç falan verme yanlısı degil, kakasını yaptıgı sürece sorun yok diyor:44:

bebek kakası öyle olurmuş canım, hatta rengi sarı ise extra iyi, çocuk güzelce doyuyor demek kahverengi ise aç kalıyor demekmiş, doktorumuz söylemişti..

ah canım benim geçmiş olsun ya, doktora git bence o versin bir çözüm..bu doğal çözümlere dikkat etmek gerek biri yapın diyor biri aynı çözümü sakın yapmayın diyor ya memeler çocuğun direk ağzında şakaya gelmez soruver doktoruna

benimkinin kakası önce koyu yeşildi. şimdi de yeşille sarı karışımı. ufak ufak boncuk gbi kakası. normal mi bilmiorm.

kızlar bana şu an kızkardeşim bakıyor. elinden gelen herşeyi yapıyor ama ne de olsa bu konularda tecrübeli değil. annem çalışıyor. aklı burda kalıyor. o yüzden bana buraya gelin diyor. dün ateşlenince en çok annemin eksikliğini hissettim. yanımda olsun çok isterdim.

oraya gitmeyi düşünüyorum , hem orası serin bir yer. site . benim ev çok güneş alıyor, şu an çok sıcak. cadde kenarı olduğu için toz toprak. orası çocuk içinde daha iyi gibi.

fakat nerde yatacak o sorun. park yatak almamakta direndim ama park yatak alsaydım toplar götürürdüm şimdi. neyse sonuçta gelip gittikçe annemlere bir yatak lazım olacak. ucuzundan ve iyisinden bir park yatak almayı düşünüyorum şimdi.

çoğunuz aldınız ve kullanıyorunuz şimdi. sizden tavsiye bekliyorum. hangi marka ve nerden aldığınızla ilgili olarak.

kızlar bana şu an kızkardeşim bakıyor. elinden gelen herşeyi yapıyor ama ne de olsa bu konularda tecrübeli değil. annem çalışıyor. aklı burda kalıyor. o yüzden bana buraya gelin diyor. dün ateşlenince en çok annemin eksikliğini hissettim. yanımda olsun çok isterdim.

oraya gitmeyi düşünüyorum , hem orası serin bir yer. site . benim ev çok güneş alıyor, şu an çok sıcak. cadde kenarı olduğu için toz toprak. orası çocuk içinde daha iyi gibi.

fakat nerde yatacak o sorun. park yatak almamakta direndim ama park yatak alsaydım toplar götürürdüm şimdi. neyse sonuçta gelip gittikçe annemlere bir yatak lazım olacak. ucuzundan ve iyisinden bir park yatak almayı düşünüyorum şimdi.

çoğunuz aldınız ve kullanıyorunuz şimdi. sizden tavsiye bekliyorum. hangi marka ve nerden aldığınızla ilgili olarak.

arkadaşım bana da 20 gün annem baktı sonra sıkıldı uzak yer kimseyi tanımıorum damadın evi falan dedi(damadım da anne aane deli oluyo ama diyo yine de sıkıldım ) neyyse gelin siz de dedi değişikşik olur. annem sağolsun herseyimle ilgilendi ama psikolojik olarak kv etkisi yaptı birbirimizi kırdık falan gelsek mi gelmesek mi kalktık geldik biz annemlere :) 10 gündür burdayız. sana tavsiyem beşiğe gerek yok. biz çok sıkıntı çekmedik getirmedik park yatağımızı çok kalmıcaz diye,iki tekli koltuğu beşik yaptık :1: ama senin nekadar kalacağına da bağlı..

kızlar hiç giremıyorum topiğe ya kızımla uğraıyorum ya misafir geliyo ya kocam bilgisayarı kullanıyo ya annem oyun oynuyo bana hiç kalmıyo:14::14::14: Bugün doğum hikayeleri topiğimize doğum hikayemi yazdım buraya da ekliycem ama şuan amcamlar geldi bebek görmeye yine bilgisayara veda etmek zorundayım :27:

arkadaşım bana da 20 gün annem baktı sonra sıkıldı uzak yer kimseyi tanımıorum damadın evi falan dedi(damadım da anne aane deli oluyo ama diyo yine de sıkıldım ) neyyse gelin siz de dedi değişikşik olur. annem sağolsun herseyimle ilgilendi ama psikolojik olarak kv etkisi yaptı birbirimizi kırdık falan gelsek mi gelmesek mi kalktık geldik biz annemlere :) 10 gündür burdayız. sana tavsiyem beşiğe gerek yok. biz çok sıkıntı çekmedik getirmedik park yatağımızı çok kalmıcaz diye,iki tekli koltuğu beşik yaptık :1: ama senin nekadar kalacağına da bağlı..

annemde ben yaparım yatak onu. siz hep koynumuzda büyüdünüz falan dedi ama ya düşerse. annem çalışıyor aslında ama akşamdan akşama olsada ilgilenirim senle diyor. ben hassasım zaten. dün annem yok diye çok ağladım ya :( ne güzel 20 gün annem yanımda olsa daha ne isterim :) bugün 7. gün benim.

kızlar dr. bana bi krem yazdı dikişler için. ssk karşılamıyor diye kardeşim almamış.

hiç mi karşılamıyor acaba. bu kremi yazan dr. benim dr. um değildi. ondan reçeteyi tam yazmadı mı diye düşünüyorum. sizin kremlerinizi ssk karşıladı mı?

Back
X