2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar bugün 23 gnlk olduk
benm çok kötü gaz sancım karın mide ağrım vardı
dr a gittim, bi tıp merkezine
Mirayı da götürelm dedik daha hiç bi yere götrmemiştik ayını doldurmasını bekliyodum
dr hiç kilo almamış demiş
ben serum alıyodum yanlarında deildim babası vardı
her emzirmeden sonra mama vern demiş
bana ilginç geldi ama vericem
bana büymüş geliyo kıyafetlerden ama dr almamış demiş
yani az almış 50 gr ancak almış demiş
ne diyosunuz bu duruma?
zaten bir hafta sonra aylık kontrlmüz var
bu arada sütüm de yeni iki gündür arttı
zaten mama takviyesi yapıyoduk ama her emzirmeden sonra deil.

canim bence bunda bi yanlislik var 50 gr kadar almis olamaz simdiye kadar daha fazla olmasi lazim sen bebegini takip et zaten anlasiliyor yuzunden kiyafetlerinden kilo aldigi hemen kendisini belli edioyr :)) mama vermeni tavsiye etmem onun rahatligina alisabilirr hem bebegin doyuyorsa eger mamaya gerek yok :34:
hoşgeldiniz kızlar
ben de uğrayamıyodum uzun zamandır
yani çok sessizdi bakıp çıkıyodum
bugün bi şenlik havası gerçekten
lütfen herkes zaman buldukça pıtrcklardan grsn
birbirimize destek olalım
küslükler olmasın sevgyle kalalım :16:
benm Mirayım uyandı
emzrmeye çalışayım...
hosbulduk canim bende daha fazla küs kalmak istemedim iyikide tlfnum yanlislklada olsa burayi acmis:16:
sizlerde gelmek icin firsat bulmaya calisin canim :))

oğlumun türlü türlü yeni huyları ortaya çıkmaya başladıı :1:

son 3 gündür elini yumruk yapıp baş parmagını emiyor, emzik veriyoruz almıyor hala hemen atıyor :44:
uyurken birdenbire gögsümü emiyor gibi conk conk agzını oynatıyor :1:
gazı olunca ayaklarını gerginleştirip poposunu havaya kaldırıyor ve zooorttt diye gazını çıkarıyor :52:
kendini çıkardıgı gaz sesinden korkup etrafa korku dolu bakışlar atıyor :1:
onunla konuştugumda ıııhhhhh diye yüksek sesle bagırıyor sonrada bana hadi bişi söle der gibi bakıyor :52:
annemmmmmmmmmm diyorum gülücükler atıyorrr :49:

bilmiyorum ama sanırım büyüyorr :5:

15 temmuzda 2. ayını bitirip 3. ayından gün alacak, way be zaman ne çabuk geçiyor gerçektennn :27:

dememk her bebek ayni sekilde huy degisiyor:53: benimkide kendi esnemesnden bile korkuyor sickiyorr:52:
ayyy nasiö laf istiyor bir görsen birde herkese gülücükler sacmaya basladi hatta gecen otobuste bunla konusan bir alman kadina bile gülüyor:53::9: en cok kizdigim ise btün gün bana basuyor yaygarayi babasi aksam gelip kucagina alinca bir görsen bir siveler cilveler nasil gülücükler sacmalarr kiskancliktan catliyacamm birgun:9::9::9:

talia, zeyno, geridönüşümkutusu
hoş geldiniz kızlar iyi ki geldiniz:16::16:

altını bağlıyorsun dimi:1::1::1:
hocbulduk canim
mama veren arkadaşlara nacizane tavsiyem:
bende ilk bebeğimde oğlumu 2,5 ay emzirebildim
mama+anne sütü ile o da
bir gün oğlum tercihini yaptı
sabah kalktı ve beni emmemeye başladı
asla almıyordu o kadar üzüldüm ki
ertesi gün sütüm kesildi :43:
sonra zorla tutturduk ama süt inemyince ağlayıp bırakıyordu
böylece bitti gitti.. hala çok üzülüyorum
şimdi kızımı çok şükür sadece anne sütüyle besliyorum
ve hiç sütüm az yada doymayacak diye endişelenmiyorum bu işin
doğanın kanunu olduğuna ve her 'normal anne' gibi sütümün yeteceğine inanıyorum
sizde lütfen çok dikkatli olun
mama verdiğinizde mama tok tuttuğu için emme süresi uzuyor
zaten az olan sütünüz bebek daha az emdikçe az üretiliyor
mama vermezseniz yada minimum yani biraz aç kalacak şekilde
verirseniz sizi daha sık emer ve sütünüz artar böylece
unutmayın sizde her anne gibi bir annesiniz sütü olan annelerin
sizden bir farkı yada fazlalılığı yok
ayrıca bebekler her zaman aç oldukları için emmek istemez
emerek rahatlar, kendini güvende hisseder
biraz uzattım ama ben bu konuda içi yanmış bir anneyim siz olmayın

mama konusunda sana katiliyorum bende ilk kizimda yasadim ancak en fazla 2 ay emzirebildim mama verdigim icin mamayi tercih etti sutum kesildi sonra :(( ama oglumda akillandiigm icin mama hic vermedim 8-9 ay emzirdim

kızım bugün 15 günlük oldu ve göbeği hala düşmedi.doktor kontrolünde cerraha gösterdik 3 haftaya kadar düşmesi normal 3 haftayı geçerse biz kendimiz düşürüyoruz dedi.sonrada bir araştırma yapıyorlarmış neden düşmedi diye.o kadar moralim bozulduki orda siz nasıl düşürüyorsunuz göbeği operasyonla faalan mı diye sormak bile aklıma gelmedi.bu konu hakkında bilgisi olan var mı?dua ediyorumda şu 1 haftaa içinde düşsün bari göbeği.
canim üzülme düser insallah yakinda bende uzun sürebilcegini okumustum kuru tut ve PUDRA dök canim göbegine bize burda öyle yaptiriyorlar hastanede pudra döküyorsun eczaneden özel bir pudra aliyorsun göbegi icin ama ben normal pudra kullandim bir sorun olmadi :))

Eki Görüntüle 753417 Eki Görüntüle 753418
abisiyle kızım çokta iyi anlaşırlarr....hep böyle uyusa keşkee...
oyyy masallahhhh ne kadar tatli cikmislarr oglun cok yakisikli kizin cok tatlii 41 kere masallallahhhh:nazar::nazar::nazar:

Allah iyilikler versin CNm iyi olmanıza sevindim tallia bin ve senin de dönmene sevindim ben daha dün gece haberim oldu fazla giremiyorum kk ya girsende gecmise pek bakamıyorum zaten pek durgundu topigimizbizde iyi diyelim iyi olalım iste sagol CNm iyi bak paşaya

Bizde bugün hastaneye gittik kalça cikikligina baktılar ilk aşımızı olduk Saglik ocağında kızımda da bir kaç gündür bı kırgınlık var hiç keyfi yok acaba usuttu mü dün ve bugün klimayı çalıştırdık inşallah hasta olmaz kuzum ya

Tallia CNm sende hoş geldin telefonun iyi bir oyun etmiş sana iyi olmuş

saol canim hosbuldukkk evet valla güzel bir oyun yapti bana yoksa daha gellecegim yoktu :1:
sendede gaz sorunu varmis canim bizde öyleyiz yaa zaten bende öncede vardi simdi hem hamilelikte hemde doumdan sonra artis gösterdi ben sezeryan olmadim ama sanirim yediklerimden oluyor:26::9:

bu arada kizlar minikkus,denizkizi, ve bir kac arkadasi daha göremiyorum haberi olan varmi ??

birde golgen vardi dogumdan sonra onuda hic göremedim acaba bebegiimi rahat birakmiyorr o yuzdenmi gelmiyorr.

ve balmond canim ismini asagida defalarca gördum ama hic sohbete katilmiyorsun dogum yapip yapmadiginin haberini bile vermedin yanlismi hatirliyorum acaba
:44: nasilsin bebis nasil kendinden haber ver canim:34:

günaydın millet yine kimse bebeklerden kimse fırsat bulamadı sanırım biz uykususuz bir gece geçirdikk sabah erken uyandıkk şimdi fıkırdıyo koltukta baba işe oğul okula derken off uyumak istiyorum yaa ve çekirdekleri çıkıcak kilolarca kayısı var bana yardım edinnn

Günaydın... Bütün gece uyur uyanık vaziyette hayal mi gerçek mi anlamıyorum gece nasıl geçiyor :44:
Bebeğim bugün itibariyle 26 günlük oldu ve çok terliyor.Saçları sürekli sırılsıklam.Ev 28.5 derece.Cam kapı tam açamıyoruz cereyan yapacak diye.Salonda geçiyor günümüz,iki vantilatör var ama bana zor yetiyor :50: Yavrumun boyun altı kasıkları pişik oldu sıcaktan.Günde 2 defa banyo yaptırılabilir diye duymuştum sakıncası olur mu? Birde normalde eşimle yıkıyoruz hemen pratik olarak ama eşim bu aralar yoğun çalışıyor anca 2 günde bir yaptırabiliyoruz artık.Gözümü kararttım tek başıma yıkıcam ama en pratik en hızlı en az riskli nasıl yaparım.Sizin teknikleriniz neler? Tecrübeli anneler bi yardım etse.Herşeyi tek başıma yapıyorum valla bunuda becerirsem süper olacak madalya takacam kendime :)) :49:

günaydın tetelerr cumanız mübarek olsun
oğluşum bütün gece kıvrandı 15 dkda bir uyandı aptal gibiyim
galiba karpuzu fazla kaçırdım:17::17:
sabahın 6sında kalktım altını temizledim karnını doyurdum şimdi rüyalarda prensim
snnesinin uykusunu kaçırdı beni ayağa kaldırdı kendisi fosur fosur uyusun bakalım:19::19:
bazen içini çekerek gülüyoo uykusunda:16::16: işte o beni bitiriyo:54:
bende kalktım oğluşumun çamaşırları vardı onları astım,kahvaltı yaptım,bulaşık mak. boşalttım,dün dip köşe temizlemiştim zaten bugün rahatım:12::12:

:9::9:ay kuzum yaa öle bi kötü niyet beslememiştim ama neyseee:9::9:valla süpersinn arkadaşımmm :9:hani gidiyodun sennn

ben zayıflama topiğine kilocuklarımı yazdım cücüüüm senide ve tüm kapışmak isteyenleri bekliyorumm:27::27:

Günaydın... Bütün gece uyur uyanık vaziyette hayal mi gerçek mi anlamıyorum gece nasıl geçiyor :44:
Bebeğim bugün itibariyle 26 günlük oldu ve çok terliyor.Saçları sürekli sırılsıklam.Ev 28.5 derece.Cam kapı tam açamıyoruz cereyan yapacak diye.Salonda geçiyor günümüz,iki vantilatör var ama bana zor yetiyor :50: Yavrumun boyun altı kasıkları pişik oldu sıcaktan.Günde 2 defa banyo yaptırılabilir diye duymuştum sakıncası olur mu? Birde normalde eşimle yıkıyoruz hemen pratik olarak ama eşim bu aralar yoğun çalışıyor anca 2 günde bir yaptırabiliyoruz artık.Gözümü kararttım tek başıma yıkıcam ama en pratik en hızlı en az riskli nasıl yaparım.Sizin teknikleriniz neler? Tecrübeli anneler bi yardım etse.Herşeyi tek başıma yapıyorum valla bunuda becerirsem süper olacak madalya takacam kendime :)) :49:

slm moonletter cnm benim oğlumda geçen sene haziran doğmuştu ben odanın kapısını kapatıyordum camı açıyordum oğlumunda böbrek kısmı üşümesin diye pikeyle örtüyordum erkek çocukları sıcağı sevmez

Günaydin kizlar hayirli cumalar.. Giden arkadaslar geri dönmüsler cok sevindim tekrar hosgeldiniz birdaha özlettirmeyin kendinizi..
Diyetler baslamis bakiyorum masallah bir 12 kilo fazlalikta bende var hadi bakalim.. Benim bugün 33. gün kanamam hala bitmedi bir süre hic gelmiyor tamam bitti bu defa diyorum tekrar basliyor artik bitsede gusul abdestimi alsam rahatlasam biraz, ogluma bez bana da ped yetistiremez olduk iyice
Birde oglum alt degistirirken malum agliyordu hep simdi her altini degistirmede fön makinasini islak mendile hafif tutup siliyorum ardindan yeni bezini de biraz isitiyorum hic aglamiyor bu süre icin de fön makinasini da acik birakiyorum kenar da bos bos calisiyor zaten onun sesini duymasi bile rahatlatiyor bir deneyin derim ise yarar belki sizde de.. Yikadiktan sonra da ayni sekilde havlusunu isitip sariyorum yine yan tarafta fön calisir halde oluyor cok sükür hic aglamiyor, rahat rahat kremlerini sürüp masajini yapiyorum artik

kızlar bizim daha 14. günde gaz sorunumuz başladı. kimyonlu bi tarif vardı gaz için bir arkadaş yapmıştı ve yazmıştı bulamadım nasıldı o hatırlayan var mı ya da gaz için çözüm bulan var mı ? kuzum ağladıkça bende ağlıyorum mahvolduk 2 gündür:43::43:

ayy ne güzel topik şenlenmiş yine gidenler geri gelmiş hoşgeldinizz valla yokluğunuzda topikte ses seda yoktu bidaha bırakıp gitmeyin sizsiz olmuyor :))

Kızlar bugün bebeğimi arabasının anakucağına koydum ama sanki katbük oldu bi tuhaf geldi.siz kullanıyor musunuz kemerini falan bağlıyor musuz?

biz de aynı dertten muzdaribiz valla arabada rahat olur bir yere gidip gelirken diye anakucagını aldık ama çok çukur ve dik duruyor sonra neden böyle birtek ben mi böyle düşünüyorum kimse benim gibi düşünmemiş mi zararı var mı yok mu bu şekilde durmasının diye araştırırken bir şeyi farkettim bazı markalarda içinde bir minder var oyuk yeri doldurup sırtını düzleştiricek şekilde üretilmiş yenidoğan minderi diye geçiyor bizim araba gracco sizin ki ne bilmiyorum ama bizim modelde içinde yenidoğan minderi yok şansımıza piyasadada tek olarak satan birtek sevi bebe var orjinalleri gibi değil ama genede iş görür sevi bebe nin kendi internet sitesinde modeli var bir bak istersen uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir :))

Son düzenleme:
Tam anlamadım beraber duş mu yapmış olucaz :44: birde bizim duş tam ayarlanmıyor bi soğuk bi sıcak akıyor ya panik olursam elimden kayıp düşürürsem :50:

evet cnm beraber ama o duş işte kötü o zaman bir soğuk bir sıcak olmaz yardım edecek bir yok mu cnm yakınında

ben önceler kayınvalidemle yıkadık şimdi eşimin kucağına koyuyorum bende onu yıkıyorum ama duş fıskıyesinde korkuyor ağlıyor bu

yakında

Allahım..!! Şu an kimin nerede bir sıkıntısı varsa, Sen onu gider..
Allahım..!! Şu an kimin nerede çaresiz bir derdi varsa, Sen ona çare ol..
Allahım..!! Şu an kim nerede acıdan inlemekteyse, Sen ona rahmetinle yetiş..
Allahım..!! Sevdiklerimi Sen de sev ve onlara bâki huzur ve neşe ver..
Allahım..!! İman ve ahlakın en güzelini yerleştir o sevdiğin yüreklere..
Allahım..!! Sen Sana edeple geleni geri çevirmezsin, dualarımızı salihlerin duası eyle..HAYIRLI CUMALAR

evet cnm beraber ama o duş işte kötü o zaman bir soğuk bir sıcak olmaz yardım edecek bir yok mu cnm yakınında

ben önceler kayınvalidemle yıkadık şimdi eşimin kucağına koyuyorum bende onu yıkıyorum ama duş fıskıyesinde korkuyor ağlıyor bu

yakında

:43: yokki kimse :43:
Eşim varken bi deniyim eğer yapabilirsem duşu değiştiririz olmazsa, hep öyle yıkarım.Çok teşekkürler canım...

Kizlar bebislerinize dikkat edin geceleri gerekirse saati kurun arada bir kalkip kontrol edin veya hemen yataginizin yanin da yatirin.. Benim yatakla oglumun yatagi bitisik hemen yanim da yatiyor gece emzirdim yatirdim bende hemen tekrardan uyudum bir süre sonra bogulma sesleri gibi sesler duydum hemen panikle kalkip ogluma baktimki elleri havada cocuk kipkirmizi olmus bildiginiz nefes alamiyor kucagima aldim ters cevirip sirtina vur birkac defa salladim falan derken normale döndü ufacik bedeniyle kucagimda o hali aklim cikacakti resmen, bir yandan sirtina falan vuruyorum diger yandan panikle titreyerek esimi cagiriyorum oturdum agladim bir müddet kucagim da o hali hic gitmiyor gözümün önünden
tahminimce emzirdikten sonra sütün bi kismini yutmamis agzinda bekletmis artik basini saga sola kendisi cevire bildigi icin ben yan yatirdigim halde yüzü yukari gelicek sekilde dönmüs süt bogazina kacmis sanirim.. Uykum da ikide bir sicrayip ogluma bakip uyudum nasil korktumsa artik
Uyanamasam ne olurdu diye düsünmek bile istemiyorum annesi kurban olsun ona

Kizlar bebislerinize dikkat edin geceleri gerekirse saati kurun arada bir kalkip kontrol edin veya hemen yataginizin yanin da yatirin.. Benim yatakla oglumun yatagi bitisik hemen yanim da yatiyor gece emzirdim yatirdim bende hemen tekrardan uyudum bir süre sonra bogulma sesleri gibi sesler duydum hemen panikle kalkip ogluma baktimki elleri havada cocuk kipkirmizi olmus bildiginiz nefes alamiyor kucagima aldim ters cevirip sirtina vur birkac defa salladim falan derken normale döndü ufacik bedeniyle kucagimda o hali aklim cikacakti resmen, bir yandan sirtina falan vuruyorum diger yandan panikle titreyerek esimi cagiriyorum oturdum agladim bir müddet kucagim da o hali hic gitmiyor gözümün önünden
tahminimce emzirdikten sonra sütün bi kismini yutmamis agzinda bekletmis artik basini saga sola kendisi cevire bildigi icin ben yan yatirdigim halde yüzü yukari gelicek sekilde dönmüs süt bogazina kacmis sanirim.. Uykum da ikide bir sicrayip ogluma bakip uyudum nasil korktumsa artik
Uyanamasam ne olurdu diye düsünmek bile istemiyorum annesi kurban olsun ona

ayy cnm benim çok geçmiş olsun allah korumuş oğlunu RBBİM tekrarını yaşatmaz o halde kim olsa eli ayağı titrerdi zaten ben kızımı yanımda yatırıyorum hık dese duyuyorum allahtan uykum hafif

Merhaba kızlar hayırlı cumalar.. Oglumun sacları uzundu saçlarını çekiyordu bu yüzden defalarca uykusundan ağlayarak uyandı.. Babası dün saçlarını kesti asker gibi oldu oğlum:)) kızlar bizim kırkımız 4 gün önce çıktı benim kanamamda 40. Gün kesilmişti ama dün tekrar başladı sizce adet olmuş olabilir miyim??

ayy cnm benim çok geçmiş olsun allah korumuş oğlunu RBBİM tekrarını yaşatmaz o halde kim olsa eli ayağı titrerdi zaten ben kızımı yanımda yatırıyorum hık dese duyuyorum allahtan uykum hafif

Cok sagol canim allahim korudu tekrar olur diye ödüm kopuyor simdi inan bir süre atlatamam gibi bu şoku, normal de benim uykum cok agirdir ama dogum yaptigimdan buyana en ufak sese uyaniyorum..henüz okadar kücükler ki sürekli göz önün de bulundurmak gerekiyor rabbim korusun hepimizin yavrularini

Back
X