- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
canım ben 23 haftadean sonra heyet raporluydum.kasıklarımda hep bi baskı vardı.sanki bebekler çıkcak gibi hissediyodum doktora söyledim.vajinal muayene yaptı.bebeklerim ağır gelmişti ve servikal kanal 2,5 cm düşmüştü.yatak istirati ve iğne ve ilaç verdi.erken doğum riskine karşı ciğer geliştirici iğnede vuruldum.yata yata 32. Haftaya kadar geldim şimdilik.servikal kanal 3,5-4 cm arasına yükseldi normale döndü ama hala yatıyorum.riske atmamak için.36+2 de alcak doktorum tosunlarımı.4 hafta daha sabretcez artık.bebişlerim 2 kilolar maşallah.bakalım haftaya kaç olcaklar? Son aylar çok zor gerçekten nefes alamıyorum ve bir türlü yatamıyorum.sağa dönsem içim acıo sola dönsem içim acıo.organlarımın ezildiğini hissediyorum.ama hertürlü acıya değer.allah kimseyi meleklerinden ayırmasın.sağlıklı sıhhatli doğumlar nasip etsin. Amin :) sormak istediğin bişi varsa seve seve yardımcı olurum.öptüm cnm...
aman yat ıstırahat et canım doktor banada yatak ıstirahati verdi ....bebişler acayip geriyor karnımı ama dayanıyorum dediğin gibi yatmak zorlaşıyor karnım büyüdükçe ama dayancaz yeterki sağlıklı olsunlar....
Merhaba. Ne güzel bu haftalara gelmişsiniz. Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Ben 30. hafta sonuna kadar çalışacağım sanırım şimdiden zorlanıyorum 19.haftada olmama rağmen, siz nasıldınız 30. haftalarda. Çalışıyor musunuz? Kaç kilo aldınız? Tecrübelerinizden faydalanmak isteriz :))
canım ben geldim ayrıntılı ultrasondan
oğlum gayet sağlıklıydı
331 gr dı
kızımın ise kalbinde küçük bir delik gördüm dedi
moralimiz bozuldu
kendi kendine kapanma ihtimali yüksek dedi
bebek kardiyolojisinden randevu aldık
üç hafta sonrasına tekrar çağırdı doktorumuz
324 gr dı kızım da
tüm organlarına tek tek bakıldı, el ve ayak parmaklarını bile saydılar
40 dk falan sürdü
herkese merhabalar topiğinizle yeni karşılaştım...bende ikiz bebeklerimi bekliyorum.28 yaşındayım 2.tüp bebek denememde allahıma şükür bebeklerim benimler.19. haftdayız şuan.1 kızım 1 oğlum olucak nassipse.48 kiloyla hamile kaldım 9 kilo aldım şimdiye kadar...çok şükür bi şikayetim de yok.benide aranıza alırsanız gebelikleriniz bayağı ilerlemiş süreç hakkında bilgim olur benimde.herkesin güzel bebeklerine sağlıklı ve zamanında kavuşmasını dilerim.
herkese merhabalar topiğinizle yeni karşılaştım...bende ikiz bebeklerimi bekliyorum.28 yaşındayım 2.tüp bebek denememde allahıma şükür bebeklerim benimler.19. haftdayız şuan.1 kızım 1 oğlum olucak nassipse.48 kiloyla hamile kaldım 9 kilo aldım şimdiye kadar...çok şükür bi şikayetim de yok.benide aranıza alırsanız gebelikleriniz bayağı ilerlemiş süreç hakkında bilgim olur benimde.herkesin güzel bebeklerine sağlıklı ve zamanında kavuşmasını dilerim.
mrb kızlar,ben bugün dr.dan geldim.bebeklerimden bi tanesinin zayıf oldugunu söylemiştim.baktı yine,zayıf olan yine kilo almamış,sadece 50 gr almış ve 850 gr olmuş,diğeri 1425 gr.geçen hafta 34 .haftaya gelebilirsek demişti,şimdi 32 ye gelebilirsek diyo,hayırlısı artık,galiba sona yaklaşıyorum,pzt tekrar çağırdı,bakalım ne diycek,bende çantamı falan hazırladım,bekliyorum artık tetikte,inş.küçük bebeğim çbuk toparlanır
mrb kızlar,ben bugün dr.dan geldim.bebeklerimden bi tanesinin zayıf oldugunu söylemiştim.baktı yine,zayıf olan yine kilo almamış,sadece 50 gr almış ve 850 gr olmuş,diğeri 1425 gr.geçen hafta 34 .haftaya gelebilirsek demişti,şimdi 32 ye gelebilirsek diyo,hayırlısı artık,galiba sona yaklaşıyorum,pzt tekrar çağırdı,bakalım ne diycek,bende çantamı falan hazırladım,bekliyorum artık tetikte,inş.küçük bebeğim çbuk toparlanır
merhaba arkadaşlar.
20. haftadayım. karnımı acayip gergin hissediyorum. karnım da büyüdü gerçekten iyice. derin gerginleşti dolayısıyla. ben hamile kaldığım günden beri her banyodan sonra badem yağı sürmeye başlamıştım karnıma ve popoma. ama bu sıralar her gün sürmeye karar verdim. derim gittikçe geriliyor. acaba aranıda piyasalarda satılan malum çatlak kremlerinden kullanan var mı? ya da çevresinde kullanmış olan? ne kadar iyidir acaba. sanırım badem yağı tek başına faydalı olmayacak. gerçi doktoruma da sormadım daha. randevum pazartesi.
şimdi doktorum programı izliyorum. karın yağları, sarkmaları ve çatlakları konu edinmişler. doğumdan sonra karınları korkunç derece olan hastaları gördüm şimdi. moralim bozuldu. hepimiz dikkat etmeliyiz buna. deri neredeyse işlevini kaybedip eskiye dönemiyormuş eğer çok zarar gördüyse. acaba bir de cildiyeciye mi görünmek gerek?
daha önce canlı canlı karşılaşmıştım boydan boya karnında derin çatlaklar olan olan bir kişiyle. hala unutamıyorum düşünün.
moraliniz bomak için yazmadım ama, öenmli ya. istişare yapalım dedim.
canım ben 4.ayın başından beri lierac kullanıyorum
bi çok yerde gereksiz olduğunu okudum :)) ama her akşam sürüyorum
her sabahta doğal gül vazelin kullanıyorum
4.ayın başında minik bi çatlağım vardı o günden sonra olmadı
en önemlisi içten nemlendirmek diyor doktorlar yani bol su içmeliyiz
benim su ile aram iyi değil ama çok şükür hamile kaldığımdan beri kendiliğimden içiyorum :)) yani zorlamadan çok şükür
doktoruma sordum lierac kullan dedi bende ozon yağı kullanabilirmiyim demiştim
o çok güzel oluyomuş bence kullan dedi...şimdi bu elimdeki krem bitsin ozon yağı ve kakao yağı kullanmayı düşünüyorum
çatlayacaksak çatlıyomuş ama bu yağlar en azından minimuma indiriyormuş
kısacası ben her gün kullanıyorum
badem yağı tüylendirdiği için kullanmayı düşünmüyorum.... hoş doğumdan sonra dökülüyormuş ama yine de aklında olsun
merhaba arkadaşlar.
20. haftadayım. karnımı acayip gergin hissediyorum. karnım da büyüdü gerçekten iyice. derin gerginleşti dolayısıyla. ben hamile kaldığım günden beri her banyodan sonra badem yağı sürmeye başlamıştım karnıma ve popoma. ama bu sıralar her gün sürmeye karar verdim. derim gittikçe geriliyor. acaba aranıda piyasalarda satılan malum çatlak kremlerinden kullanan var mı? ya da çevresinde kullanmış olan? ne kadar iyidir acaba. sanırım badem yağı tek başına faydalı olmayacak. gerçi doktoruma da sormadım daha. randevum pazartesi.
şimdi doktorum programı izliyorum. karın yağları, sarkmaları ve çatlakları konu edinmişler. doğumdan sonra karınları korkunç derece olan hastaları gördüm şimdi. moralim bozuldu. hepimiz dikkat etmeliyiz buna. deri neredeyse işlevini kaybedip eskiye dönemiyormuş eğer çok zarar gördüyse. acaba bir de cildiyeciye mi görünmek gerek?
daha önce canlı canlı karşılaşmıştım boydan boya karnında derin çatlaklar olan olan bir kişiyle. hala unutamıyorum düşünün.
moraliniz bomak için yazmadım ama, öenmli ya. istişare yapalım dedim.
merhaba kızlar bende mustella kulanıyorum ama açıkçası hem çok pahalı hemde hemen bitiyor o yüzden normal bebe yağlarından aldım hergün mutlaka onu sürüyorum hafta 1 kere badem yağı ,1 kere vazelin,sürekli nemlendirmeye çalışıyorum.ben anladığım kadarıyla sizlere göre epey kilo almışım.19 haftada 9 kilo.biraz ekmeğe dikat edicem bu aralar.bu arada ben dün memorialdaki doktorumla görüştüm hergün prognex 200 mg kapsülü fitil olarak almamı istedi.aranıza kullanan varmı?bu ilaçlarda kilo yapıyormu sizce?
günde rahat 2 litre su içiyorum aldığım diğer sıvolar haricinde. bir de zorlayarak da içmiyorum. susuyorum gerçekten. normalde benim derim saçım kurudur. kuru ciltlerde çatlaklar kırışmalar çok olur. bol içmem ve dikkat etmem gerek. yazdıklarını not aldım hemen. doktoruma da soracağım. cildiye doktoruna da görünmeyi düşünüyorum. çenemde 10. haftamdan beri deri döküntüsü var. egzama gibi. kızarık ve deri dökülüyor. doktorum gebelikten kaynaklanıyordur dedi. estetik olarak çok rahatsız ediyorsa cildiyeye görün dedi. gitmişken şu çatlak meselesini de sorayım. bir de benim hamilelikte saçlarım beyazlamaya başladı. önceden tek tük vardı. şimdi baya bir artmış. saç aralarında ve saçımın tam tepesinde şerit şerit gözüküyor beyazlar. yaşlandığımı hissediyorum gerçekten. o yüzden bu sıralar evde boş boş oturuyorum ne ypsam da bakım yapsam kendime diyorum. :)
evet canım bu konuda en önemlisi genetikne kadar yağ krem kullansak da bu tamamen genetik bir olay
genetiğinizde varsa çatlasanız da çatlıyor :))
bir de bizim ikiz daha çok çatlayacak
benim de çatlaklarım var
bebişler de çok hareketli
onlar tepiştikçe karın geriliyor çatlıyor
buna çare yok malesef
ben bitkisel bir ürün kullanıyorum ama öyle sürekli değil iki günde bir filan sürüyorum ama bi ara birden karnım büyüdü kasıklarım çatladı o gerginlikle
yani başa gelen çekilir :))
merhaba kızlar bende mustella kulanıyorum ama açıkçası hem çok pahalı hemde hemen bitiyor o yüzden normal bebe yağlarından aldım hergün mutlaka onu sürüyorum hafta 1 kere badem yağı ,1 kere vazelin,sürekli nemlendirmeye çalışıyorum.ben anladığım kadarıyla sizlere göre epey kilo almışım.19 haftada 9 kilo.biraz ekmeğe dikat edicem bu aralar.bu arada ben dün memorialdaki doktorumla görüştüm hergün prognex 200 mg kapsülü fitil olarak almamı istedi.aranıza kullanan varmı?bu ilaçlarda kilo yapıyormu sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?