2013 ikiz anne adayları buraya

bebeklerin hayırlı olsun canım aramıza hoşgeldin
öncelikle sanırım tüp bebek yaptırdığın yerde oturmuyorsun öyle anladım
evet başka dr. ile devam edebilirsin ama tecrübeli bi dr. bulmanı tavsiye ederim
çnk bizler hem tüp bebek hemde ikiz anneleriyiz
normal bi hamilelik geçiren pek yok aramızda (yada kendi adıma problemli dönemlerim çok oldu diyebilirim)
7 haftalıksın ve biz genelde 15 günde kontrole gidiyoruz... hemen doktor araştırmaya başla derim
ilk muayeni olmuşsun bile... ilk haftalarda dinlenmeni söyleyecektir çok hareket etme çokta yatma :))
başta kullanman gereken ilaçları falan verecektir... hadi hayırlı olsun

öyle tabi ama ben kimyasal bişey karnıma sürmek istemedim ve sürmüyorum
direk bebeğe geçecek bi bölge o yüzden ben cesaret edemedim
doğal bir ürün kullanıyorum yağların karışımı olan
bi de asıl çatlama sona doğru oluyor
ablam son 10 günde birden çatlamış hem de çatır çatır
o da h,iç çatlağım yok diyordu ama işte genetik ,son anda bile çatlayabiliyor insan

Sağol canım çok korkuyorum bende ikiz olduğu için Allah yardımcımız olsun siz yine yarıyı geçmişsiniz ne güzel.
Aslında tüp bebek merkezi çok yakın evime ama drlar gebelik takibi yapmıyorlar baştada biliyordumda şimdi keşke yapsalar diyorum.
Bende şimdiden 2 haftada bir mi gidicem yoksa ilerleyen zamanlardamı.Aslında iyi bir riskli hamilelik doktoru buldum ama hastane cok pahalı bir muayene ücreti 100 tl sgklıya testlerde hakeza 20 haftadan sonra ona gideyim diyorum öyle olur mu ki?

annemde de çok çatlak var
bu durumda ne diyorum inşallah halalarıma çekerim :))

aaa çok ilginç nasıl takip yapmıyorlar hangi şehirdesin
şimdiden 2 haftada bir gitmek lazım canım yani ben en azından öyle gittim
dr.um istedi... ben zaten ayda 1 gitmeyi göze alamıyorum
eğer ankarada isen gazi de riskli gebelik uzmanına giden bi arkadaşım var
çok fazlaaa ilgililer ekonomik açıdan buraya gidebilirsin yada başka üni. hastanesine
ama sana şunu tavsiye ederim en başından sonuna kadar doğum yapacağın doktorun gözetiminde bulun
bu benim görüşüm... biraz daha araştır hem tecrübeli hemde uygun bi yer bulabileceğini düşünüyorum

canım bende 8+4 günlük oldum. en son geçen hafta gittim doktora bebeklerin ve kesenin durumuna baktı, bir de kalp atışlarını dinlletti. bana 3 hafta sonra gelmemi söyledi ama ilerleyen süreçte iki haftada bir kontrol olacak sanırım. tüp bebekten dolayı progestan, kan sulandırıcı bir de folik asit kullanıyorum ben. bana şimdilik troidim olduğu içn tsh testi yaptı ilacımın dozu ayarlandı bunun dışında henüz bir test istemedi.. inş sorunsuz bir hamilelik geçiririz..

İstanbuldayım canım burda çapa filan var ama evime çok uzak napcağımı şaştım şimdiden en iyisi 100 tl yi gözden cıkarmak sanırım o zamanda eşimin sağlığından endişe edicem

Maşallah canım senle yakın haftamız ne güzel.Ben bu pazartesi gidecem kontrole dr seçebilirsem.bende o ilaçları kullanıyorum canım sen hangi ildesin tüp bebek doktoruna mı gidiyorsun?

Maşallah canım senle yakın haftamız ne güzel.Ben bu pazartesi gidecem kontrole dr seçebilirsem.bende o ilaçları kullanıyorum canım sen hangi ildesin tüp bebek doktoruna mı gidiyorsun?

ben esk deyim canım. tüp bebeği ist da yaptırdım ama burdaki doktorum yaptı. o yüzden takibimi de aynı dr yapıyo. sen kalp atışlarını duydun mu canım. gelişimleri nasıl bebişlerinin?? benimkiler cumartesi günü 1,5 cm olmuşlardı:))

Ay maşallah 1.5 cm diyince ne garip oluyor yaa Ben tüp bebek merkezine son gittiğimde kalp atışlarını duydum canım doktorda herşey normal iyi dedi başka bilgi vermedi çok ilgilenmedi sanırım bizle.Onun için bir an önce başlamak istiyorum iyi bir dr a

ultrason çıktısı da mı vermedi canım, bu benim 3. konrolüm ilkinde sadece keseleri gördük iki siyah yuvarlak:) sonra bebişler gözüktü ama belli belirsiz, sonrada kalp atışlarını duyduk. 3 tane fotomuz var bişiye benzemio şimdilik ama ben yine de saklıyorum:)) orda kesenin bebeklerin büyüklükleri de yazıyo.. inş sen de en kısa zamanda görürsün canım bebişlerini..

ultrason çıktımız var canım keselerinde var bebeklerde içinde ama cm nerede yazıyor ben baktığımda görememiştim

ultrason çıktımız var canım keselerinde var bebeklerde içinde ama cm nerede yazıyor ben baktığımda görememiştim

sağ altta yazıyo canım genelde kesenin büyüklüğü ve bebeklerin büyüklüğü, hatta ona göre de gebelik haftası. bebek crl olarak yazıyo sanırım..

ben 48 kilo ile hamile kaldım ,doktor zaten çok zayıfım diye hep korktu ikiz tutmasından ama kuzular inatçı çıktı.şuan da ancak vücut normal kilosuna geliyor diyor burdaki doktor tabi bunu söyliyen tüp bebek doktorum değil.neyse ekmeği azalttım zaten sizi okuyunca tırstım durumumdan:)

canım mustela krem 50 tl.hiçte pahalı değil.ayrıca 3. ayda aldım 8. aylığım hala bitmedi.doğumdan sonra bile kullanmaya yeter.hergün tüm vucuduma uyguluyorum hiç çatlağımda olmadı. badem yağı kullanıyım dedim.heryerimde kılanma yaptı.bide benim cildim hassas.kırmızı döküntüler yaptı göbeğimde yaz aylarımda kaşınmaktan işe bile gidemedim.internette kremler daha ucuz ben ordan sipariş veriyorum.bence ufak hesaplar yapmamalı ve dermatolog onaylı şeyler kullanılmalı. bu benim fikrim.çünkü ben yağlardan çok çektim.

canım ilk başlarda daha sık çağırıyorlar, sonaları çağırmalar seyrekleşiyor, sonra tekraar sıklaşıyor,
hayırlı olsun bebeklerin
ankarada olsaydın kendi oktorumu önerecektim ama değilmişsin
problem yoksa ikili test için çağırabilirler
çağırabilirler diyorum bunu her doktor ikiz gebelere yapmayabilirler

canım para evet öneml ama bebekler daha önemli
zaten tüp bebek için bir sürü para harcadık
doktoruna karar vermen önemli
çünkü güvenmen için zaman alacak
20. haftadan sonraa doktor değiştirmek sana da zor gelebilir
tekrar birine alışmak
tekrar birine kendini ve bebeklerini emanet etmek

Evet haklısın canım bende aslında parasına filan bakmıyorum o doktora gitmek istiyorum ama eşime hava hoş tıp merkezi var burda fiyatı uygun ona git diyor sonrada sen bilirsin diyor ama isteksiz isteksiz.çok çabuk unuttu yaşadığımız zorlukları.Birde ikiz hamileliğin zor olduğunu düşünemiyor etrafında gördüğü hamilelikler gibi sanıyor .

bulunduğun ilde araştır internetten. muhakkak bir şeyler bulursun. ben bebeklerimşn kalp atışını ilk 7. haftamda duymuştum. kalp atışı dinlemek ve ilaca başlamak ve rutin tahliller dışında dışında ilk haftalarda yapılan bir şey yok.

Ben de bugün kontrole gittim geçen hafta çift kese görmüştü ama henüz bebekleri göremiyorum demişti. Bugün ikisini de gördük:) Allah'ıma şükürler olsun iki tane bebeğim olacak inşallah:)

valla tatlım ufak hesabından değilde ben 89 tl ye aldım mustelayı ve 19.haftada bitirdim.sen baya idareli kullanmılın anlaşılan yada ben güreşçiler gibi bulanmışım kreme:) bitek o değilki zaten tedavinin yükü hala hissediliyor bütçede,şimdi doğum ve alışveriş masraflarıda eklendi,ne bilim işte o benimle iligili y ao paraya kıyamadım,bebeklerle iligili olsa gözüm görmezdi... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…