2013 ikiz anne adayları buraya

progestanın fazla kısmı o geri gelen
vucut fazla kısmını geri atıyor
ben de tedirgin olmuştum doktoruma sordum açıkladı
en iisi vajinal zaten hem de daha etkili

canım alttan da bakıyorlar, normal ultrason aletiyle de görebiliyorlar,
için rahat olsun tatlım

günaydın arkadaşlar.

günaydın canımmm

kızlar doktor kızımın kalbinde delik gördü demiştim hatırlarsanız
hemen doktor arayışına girdik
aksi gibi önerilen doktorlar ya çok yoğun, randevu kabul etmediler
ya bir aylık izne çıkmışlar
ya da 19 aralık gibi çok uzak zamana attılar
sonunda bir proftan randevu aldım
22 kasımda gideceğim ve inşallah güzel haberleri buradan vereceğim
şimdilik bizden haberler bu kadar
kendinize ve bebeklerinize iyi bakın kızlar

progestanın fazla kısmı o geri gelen
vucut fazla kısmını geri atıyor
ben de tedirgin olmuştum doktoruma sordum açıkladı
en iisi vajinal zaten hem de daha etkili

Evet canım doktorumda öyle olduğunu söyledi...

Acaba kaçıncı aya kadar kullanacağız progestan'ı?

canım alttan da bakıyorlar, normal ultrason aletiyle de görebiliyorlar,
için rahat olsun tatlım

Canım teşekkür ederim,inşallah öyledir...

herkese merhaba .
tetanoz aşısı vuruldunuzmu acaba

Ben 21.haftada yaptıracagım inş.

Canım hayırlı haberlerle dönersin inşallah...Dualarım bebişlerinle...Rabbim yardım etsin inş...

ben progestanı 3 ay kullandım bıraktım
rahim ağzına gelince kesinlikle üstten ve alttan ölçülen farklı
alttan ölçtürmek en sağlıklısı ve mantıklısı
doktorundan alttan ölçüm iste mutlaka
üstten de görülüyor ama arasında fark var bayağı
bu yüzden bebeğini kaybeden bile oluyor
genel olarak üstten görünüyor ama uzunlukta kesinlikle fark çıkıyor
mesela bana ayrıntılıda bakmıştı doktor üstten 3,5 cm demişti
alttan vajinal baktırdım 5 cm çıktı
bizim erken doğum riskimiz var o yüzden bu alttan ölçüm her muayenede yapılmalı

gözün aydın ,çok sevindim,kesinlikle şikayetini bildirmelisin,aslında yarı yolda dr değiştirme taraftarı değilim ama bu doktoruna karşı aklında bi şüphe oluştu,bence bi an önce değiştir derim,bu gittiğiniz prof.a devam etsen olmaz mı

benimde dr.um her defasında ilk onu ölçüyo,açılma yok diyo,hiç bunun için vajinal ölçmedi,bence gerek de yok zaten,sende doktoruna güven,o zaten ölçüp bakıyodur

çok klasik olacak ama çatlak probleminin genetik olduğunu düşünüyorum,ama tedbiride az çok elden bırakmamak lazım,ne kadar pahalı kremler kullanılırsa kullanılsın,çatlama olacaksa oluyo zaten,kişiden kişiye değişiyo,ama benim tecrübem,bu zamana kadar hergün duş aldım ( bebeklerde doğduktan sonra suyu,banyoyu sevsin diye :) ) ve her banyodan sonra mutlaka hakiki zeytinyağı sürdüm,ilk önce itici gelmişti,ama hafif kuruma,gerilme,kaşıntı olunca sürdüm,bilmiyorum onun faydası mı oldu ama çok şükür,şu zamana kadar çatlak patlak olmadı

cANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM, UMARIM BEN SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE HEYET RAPORUNA GEREK KALMADAN GÖTÜREBİLİRİM. SANA BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM. BENİM BİR SÜREDİR VAJİNAMDA SANCI OLUYOR, KISA SÜRÜYOR AMA BIÇAK SAPLANIR GİBİ. SEN DE OLDU MU HİÇ. BAHSETTİĞİN BASKI BÖYLE DEĞİLDİ DEMİ?

HAYIRLI OLSUN CANIM, YAKIN TARİHLERİMİZ EVET. İNŞALLAH 30. HAFTAYI İŞLERİMİZDE RAHAT DOLDURURUZ. 9 KİLO ÇOK GİBİ GELDİ BANA. DİKKAT ET, BENİ DOKTORUM UYARDI. TAM BUĞDAY EKMEĞİ TÜKETİYORUM. 3-4 KİLO CİVARI ALDIM.

CANIM GEÇMİŞ OLSUN. GENELDE DÜZELDİĞİNİ OKUDUM. PROF.TAN İYİ HABERLER ALIRSIN UMARIM. ALLAH BEBEKLERİNE SAĞLIK VERSİN

Benim bu tarz sancım oldu 2-3 gün, endişelenip kontrol ettirdik 2 hafta kadar önce, kum döküyormuşum 1 hafta kadar sıkıntı yarattı, bol su içtim başka ilaç kullanmadım, geçti çok şükür. Hamilelikte idrar yolu ile ilgili durumlar, kum - tas dökme sıkça oluyormuş. Bu da aklında olsun, gerekirse kontrol ettirirsin, pek çok sebep olabilir en iyisi doktoruna danışman.
Sevgiler,

Tamam canım, ben de doktoruma danışayım o zaman. Su çok fazla içemiyorum aslında, bulantılarım oluyor zaman zaman. İdrar yolu enfeksiyonunu duymuştum ama kum-taş dökme durumunu bilmiyordum. Onu bir sorayım. Sağol canım, teşekkürler...

merhabalar herkese
bugün detaylı ultrasona girdik. çok şükür iki bebeğimin de herşeyi normal çıktı. kalplerini çok detaylı inceledik. bir problem yok.
son 3 gündür kendimi çatlayacak gibi hissediyorum. karnım her yandan geriliyor. çok sancı çekiyorum. şimdi de gazım da var biraz patlayacağım sanki. 20. haftam dönüm noktam oldu. artık kendime çok net hamileyim diyebiliyorum. karnı burnunda, içinde 2 canlıyı çok net hisseden, ellerim karnımda, patlayacak gibiyim. 19. haftamda bunlar yoktu. nedense karnım birden büyüdü ve büyüyorda. artık avm lerde güvenlik görevlileri beni uzaktan görüp güvenlik kapısından geçirmemek için güvenlik şeridini 100 metreden görüp açıyorlar. :) gerçekten 20. hafta döneüm noktası benim için. karnım çok fena ya. 2 gündür eğilip kalkaken sorun yaşamaya başladım. 4 bir yanından birileri çekiyor sanki derimi. içimden basınçlı su fışkıracak gibi. :)
allah ilerleyen haftalarda olan arkadaşlar sabırlar versin.

detaylıdan sonra insan rahatlıyo ve gerçektende 20.hafta dönüm noktası
kimse bana da hamile gibi davranmazken son 3 haftadır herşey çok farklı
21.hafta yataktan kalkarken falan artık dikkatli kalkmaya başlıyosun...mecbursun çnk hareketlerin kısıtlanmaya başlıyor
ben 30 ve sonrasını düşünemiyorum :))
hayırlıca en uzun süre kalsınlar istiyorum
kiloları nasıl canım bebiklerinin ??

detaylı ultrasona bird ebizd egırebılsek..daha bulantılar ve basdönmesıyle ugrasıyorum ben... insaalllah enaz 37.haftaya kadar gıderız kuzularımla
idrar yolumda enfesıyon cıktı pazartesi antibiyotiğe baslıyacagım

ankarada detaylı ultrasonda iyi bir merkez arıyorum bilgilerınız varsa yazabılırmısnız..
daah erken ama simdiden arastırmaya basladı ikiz sonucta önemli benim için

bende o dönemde hiç geçmeyecek sanıyordum
inşallah en kısa zamanda atlatırsın ben 16.haftaya kadar mide bulantısı çektim

ikiz gebelikte 3lü test yaptırılıyormu

yok canım 2li ve 3lü yapmıyorlar bi arkadaşa 4lü yaptılar ama o da doğru sonuç vermedi
biraz üzüldü ama şükür şimdi bebeklerinin iyi olduğunu öğrendi

ankarada detaylı ultrasonda iyi bir merkez arıyorum bilgilerınız varsa yazabılırmısnız..
daah erken ama simdiden arastırmaya basladı ikiz sonucta önemli benim için

ben ankarada servet ünsal tıp merkezinde 2 defa ali ipek e gittim
ciddi biri başta çok soğuk geldi
ama önemli olan işi iyi yapması
ben memnun kaldım tavsiye ederim

Son düzenleme:

ÇOK tesekkür ederim canım ali ipek hangı merkezde . arastırayım. telefonunu falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…