- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
Çok şükür canım,darısı başıma inşallah...
Benim doktorumda 4d ile bakıyor,inşallah dediği gibidir...
Bizim ayrıntılıya daha var...
Birde progesan'ı vajinal kullanıyorum,bir kısmı her halukarda geri geliyor,her defasında tedirgin ediyor beni,Allah korusun,ay kanama mı var,su mu geliyor,açılma mı var diye...Ağızdan alsam feci baş dönmesi yapıyor...
Kızlar benim aklımı şu rahim ağzı ölçümü epey kurcalıyor.Doktoruma sorduğumda "sen endişe etme,rahat ol,benim takibimde"dedi ama hiç vajinal muayene yapmadı.:26:Gelişmiş bir ult.aleti var,acaba karından baktığında da sorun olup,olmadığı anlaşılabiliyormu bilmiyorum:26:
günaydın arkadaşlar.
progestanın fazla kısmı o geri gelen
vucut fazla kısmını geri atıyor
ben de tedirgin olmuştum doktoruma sordum açıkladı
en iisi vajinal zaten hem de daha etkili
canım alttan da bakıyorlar, normal ultrason aletiyle de görebiliyorlar,
için rahat olsun tatlım
herkese merhaba .
tetanoz aşısı vuruldunuzmu acaba
kızlar doktor kızımın kalbinde delik gördü demiştim hatırlarsanız
hemen doktor arayışına girdik
aksi gibi önerilen doktorlar ya çok yoğun, randevu kabul etmediler
ya bir aylık izne çıkmışlar
ya da 19 aralık gibi çok uzak zamana attılar
sonunda bir proftan randevu aldım
22 kasımda gideceğim ve inşallah güzel haberleri buradan vereceğim
şimdilik bizden haberler bu kadar
kendinize ve bebeklerinize iyi bakın kızlar
ben progestanı 3 ay kullandım bıraktımEvet canım doktorumda öyle olduğunu söyledi...
Acaba kaçıncı aya kadar kullanacağız progestan'ı?
Canım teşekkür ederim,inşallah öyledir...
Ben 21.haftada yaptıracagım inş.
Canım hayırlı haberlerle dönersin inşallah...Dualarım bebişlerinle...Rabbim yardım etsin inş...
geçenlerde yamıştım. 4 lü test sonucumda down sendromu riskim 1/90 çıkmıştı ve yüksek risk grubundaydı bebeklerim. daha sonra bir prof. görünmüştüm. prof testin yanlış çalışıldığını söyleyip testi daha ileri araştırmalar yapan br laboratuvarda yeniledi. dün akşam sonucum geldi. 1/1520 çıktı down sendromu riskim. ve bu oldukça düşük bir risk. içimiz nasıl rahatladı anlatamam. amniyosentez yaptırmaya gerek kalmadı.
muayeneye gittiğim hastanenin laboratuvarı nasıl çalışma yapmış ki böyle bir sonuç bulmuş. hekimime de kızıyorum. sonuçta bir hata olduğunu sezmesine rağmen testi yenilemek gibi bir şey çıkmadı ağzından. göründüğümüz prof. sayesinde bu dertten kurtulduk. yarın da aynı prof. dan detaylı USG randevumuz var. inşallah oradan da güzel haberler alırız.
sizce sürekli göründüğüm hekimimi değiştirmelimiyim? iki test arasındaki yaklaşık 18 kat fark var. doktorumun beni uyarması gerekirdi. hemen amniyossentez lafını ağzına alıp moralimizi bozması hiç hoş değil.hastaneyi korumak için mi yaptı bunu bilmiyorum ama böyle seziyorum. başhekimliğe şikayet edeceğim ve bu durumu da bildireceğim.
çok şükür arkadaşlar. allah hepimizi ve bebeklerimizi korusun inşallah.
Kızlar benim aklımı şu rahim ağzı ölçümü epey kurcalıyor.Doktoruma sorduğumda "sen endişe etme,rahat ol,benim takibimde"dedi ama hiç vajinal muayene yapmadı.:26:Gelişmiş bir ult.aleti var,acaba karından baktığında da sorun olup,olmadığı anlaşılabiliyormu bilmiyorum:26:
canım ben 23 haftadean sonra heyet raporluydum.kasıklarımda hep bi baskı vardı.sanki bebekler çıkcak gibi hissediyodum doktora söyledim.vajinal muayene yaptı.bebeklerim ağır gelmişti ve servikal kanal 2,5 cm düşmüştü.yatak istirati ve iğne ve ilaç verdi.erken doğum riskine karşı ciğer geliştirici iğnede vuruldum.yata yata 32. haftaya kadar geldim şimdilik.servikal kanal 3,5-4 cm arasına yükseldi normale döndü ama hala yatıyorum.riske atmamak için.36+2 de alcak doktorum tosunlarımı.4 hafta daha sabretcez artık.bebişlerim 2 kilolar maşallah.bakalım haftaya kaç olcaklar? son aylar çok zor gerçekten nefes alamıyorum ve bir türlü yatamıyorum.sağa dönsem içim acıo sola dönsem içim acıo.organlarımın ezildiğini hissediyorum.ama hertürlü acıya değer.Allah kimseyi meleklerinden ayırmasın.sağlıklı sıhhatli doğumlar nasip etsin. AMİN :) SORMAK İSTEDİĞİN BİŞİ VARSA SEVE SEVE YARDIMCI OLURUM.ÖPTÜM CNM...
sanırı seninle hemen hemen aynıyız.bende 19+3m.9 kilo aldım ben ama çok zayıf hamile kaldım.48 dim şimdi 56 oldum .bende çalışıyorum bankacıyım ve gerçekten zormuş.30. haftaya kadar allah yardımcımız olsun.
canım sona yaklaşmışsın, inşallah ikisini de sağlıcakla alacaksın kucağına,
sıkıntılarımız onlar doğana kadar geçmeyecek sanırım
benim kızma için de kalbinde delik görüyorum dedi
benim de kafam çok dağınık şu an
kilo konusunda inşallah doktorun yanılıyordur canım
cANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM, UMARIM BEN SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE HEYET RAPORUNA GEREK KALMADAN GÖTÜREBİLİRİM. SANA BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM. BENİM BİR SÜREDİR VAJİNAMDA SANCI OLUYOR, KISA SÜRÜYOR AMA BIÇAK SAPLANIR GİBİ. SEN DE OLDU MU HİÇ.
Benim bu tarz sancım oldu 2-3 gün, endişelenip kontrol ettirdik 2 hafta kadar önce, kum döküyormuşum1 hafta kadar sıkıntı yarattı, bol su içtim başka ilaç kullanmadım, geçti çok şükür. Hamilelikte idrar yolu ile ilgili durumlar, kum - tas dökme sıkça oluyormuş. Bu da aklında olsun, gerekirse kontrol ettirirsin, pek çok sebep olabilir en iyisi doktoruna danışman.
Sevgiler,
merhabalar herkese
bugün detaylı ultrasona girdik. çok şükür iki bebeğimin de herşeyi normal çıktı. kalplerini çok detaylı inceledik. bir problem yok.
son 3 gündür kendimi çatlayacak gibi hissediyorum. karnım her yandan geriliyor. çok sancı çekiyorum. şimdi de gazım da var biraz patlayacağım sanki. 20. haftam dönüm noktam oldu. artık kendime çok net hamileyim diyebiliyorum. karnı burnunda, içinde 2 canlıyı çok net hisseden, ellerim karnımda, patlayacak gibiyim. 19. haftamda bunlar yoktu. nedense karnım birden büyüdü ve büyüyorda. artık avm lerde güvenlik görevlileri beni uzaktan görüp güvenlik kapısından geçirmemek için güvenlik şeridini 100 metreden görüp açıyorlar. :) gerçekten 20. hafta döneüm noktası benim için. karnım çok fena ya. 2 gündür eğilip kalkaken sorun yaşamaya başladım. 4 bir yanından birileri çekiyor sanki derimi. içimden basınçlı su fışkıracak gibi. :)
allah ilerleyen haftalarda olan arkadaşlar sabırlar versin.
detaylı ultrasona bird ebizd egırebılsek..daha bulantılar ve basdönmesıyle ugrasıyorum ben... insaalllah enaz 37.haftaya kadar gıderız kuzularımla
idrar yolumda enfesıyon cıktı pazartesi antibiyotiğe baslıyacagım
ikiz gebelikte 3lü test yaptırılıyormu
ankarada detaylı ultrasonda iyi bir merkez arıyorum bilgilerınız varsa yazabılırmısnız..
daah erken ama simdiden arastırmaya basladı ikiz sonucta önemli benim için
bende o dönemde hiç geçmeyecek sanıyordum
inşallah en kısa zamanda atlatırsın ben 16.haftaya kadar mide bulantısı çektim
yok canım 2li ve 3lü yapmıyorlar bi arkadaşa 4lü yaptılar ama o da doğru sonuç vermedi
biraz üzüldü ama şükür şimdi bebeklerinin iyi olduğunu öğrendi
ben ankarada servet ünal tıp merkezinde 2 defa ali ipek e gittim
ciddi biri başta çok soğuk geldi
ama önemli olan işi iyi yapması
ben memnun kaldım tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?