2013 ikiz anne adayları buraya

günaydın hepinize sabah yazdım ama sorun var sanırım çıkmamış yazdıklarım.hepinize tekkrar tekrar kolay hamilelikler dilerim öncelikler..ben 2 gecedir uyku sorunu yaşıyorum maalsef yatamıyorum.yan yatmaktan kollarım uyuşmuş uyanıyorum mecburen oturarak uyumaya başladım.daha çok erken bunun için ama nasıl yatıyorsunuz

benim henüz öyle sorunum yok canım, hamileliği ilerlemiş arkadaşlar sorunun cevabını verirler sanırım
benim de yavaş yavaş yataktan kalkmam zorlaşıyor
bir yerlere tutunarak kalkabiliyorum ancak

canım uyuşukluk varsa bi b12 ne baktır istersen bende el ve ayak uyuşması var
b12 eksikliğinden oluyormuş
yoksa sanırım biraz erken uyku problemi için... ben de yataktan zor kalkıyorum ama yatış şekliyle ilgili şimdilik bi problemim yok
ileri haftalardaki arkadaşlar eminim bilgilendirecektir seni...

uykusuzluk değil aslında tam olarak benimki ben hep yüzüstü yatan biriydim şimdi tabi sürekli yan yatmaktan tutuluyor kollarım omuzlarım ,alışkın değillerki:) düşün oturarak bile uyuduğuma göre bende b12 fazlamıdır nedir:)

ben de uykusuzluk yok. ama hep her zamankinden erken kalkmaya başladım. sanırım biyolojik saat hamilelikte işliyor. hava aydınlanır aydınlanmaz uyanıyorum. uykumu almış oluyorum. sonra da eşimin işe gidiş saatine kadar zorla uyumaya çalışıyorum.

maşallah hepinize inş. bende bigün hamile olurum ikiz olsun beni ancak pakalrkafayı yemek istiyorum çocukalrlada

ben 6 senelik evliiym 5bucuktan 6 ben 23 eşim 31 yaşında malesef bebğimiz olmadı sayısız klomen yumurta takibi doğal ilaçlar bitkşsel şeyler ebeler hocalar doktorlar profösörler rabbim vermeyince olmuyo işte 4 kezde aşılama denedim artık tüp bebk tek yol bizim içinde eşimde problem yok bende pko var oda engel değil olanın oluyo ama olmadı işte

şuan maddi açıdan tüp ebbek yapamıyoruz ama inş. yaza düşünüyoruz rabbim gerek kalmadan yollar yada ilkinde tutar maddi manevi çok zor bi süreç tek umudumda o o dalımda kıılırsa nabarım bilmiyorum ... ne güzel siz ikiz annesi olcaksınız rabbim korusun hepinizidarısı başıma inş. bi kız bi erkek olsa bide ne güzel ya

daha çok gençsin. kuzenim artık umudunu kestiği tedavisini bitirdiği zaman hemen 2-3 ay sonra kendiliğinden hamile kaldı. hatta çalışmaya karar vermişti iş arıyordu. sonradan hamile kaldığını öğrendik. sanırım bu gibi durumlarda herşey normalmiş gibi davranmak gerekiyor. stres insanı çok etkiliyor.
umarım en yakında zamanda hamile olduğunun haberini alırsın.

canım sana canı gönülden dua ettim
ama ümitsizliğe kapılma, yaşın daha çok küçük
ben 31 yaşındayım, tüp bebek yöntemiyle
inşallah allahım sana üçüz nasip etsin inşallah
AMİN

daha çok gençsin önünde uzun yıllar var inş. olur merak etme
biz ne aşamalardan geldik bugüne
öyle kolay olmuyor
hamile kalması ayrı dert ,hamilelik dönemi ayrı dert ..
benim bir kız bir erkek inş. darısı başına ...

Canım benim de 9. haftada sebepsiz yere öyle kanamam olmuştu. Çok korkmuştuk. Hatta acile gittiğimizde bebeğin ikiz olduğunu öğrenmiştik. Ondan önce tek kese, tek kalp atışı vardı. İnsan çok telaşlanıyor kanama durumunda, seni anlıyorum. Bana progestan ilaç ve iğne tedavisi uygulandı bir hafta kadar. Sonra uzun sürmedi kanamam. Umarım seninki de durmuştur. İçin rahat etmezse acile git sık sık. Ben o dönemde her gün gittim. Onların kalp atışını duyup rahatlıyordum...

Gözünaydın canım, bebişlerinin sağlığı yerinde şükür. Bazen ben de senin dediğin gibi oluyorum. Karnım inanılmaz geriliyor, sanki derimin içinden bişeyler fırlayacak gibi. Ama hala hamile gibi görünmüyorum tam, bunda belki az kilo almamın ya da uzun boylu oluşumun etkisi vardır bilmiyorum. Hala metrodaki orta yaşlılar kendilerine yer vermediğim için kızıyorlar, ters ters bakıyorlar bana :)) Bir de kötü tarafı ben hala bebişlerimi hissedemiyorum öyle net. Sabırsızlıkla bekliyorum (

Allah sana ve senin gibi bebek isteyenlere hayırlı zamanda, sağlıklı bebekler nasip etsin inşallahhh. Zor bir süreç, yakın arkadaşımdan biliyorum ama stres durumları çok olumsuz etkiliyor bu süreci. Bir süre akışına bırakmak lazım hayatı, bir bakarsın beklemediğin bir vakitte hamilesin. Kesinlikle nasip, kısmet işi. Allah gönlünüze göre versin...

merhaba kızlar. size tüm tecrübelerimi uzun uzun yazmıştım ama göndere basınca giriş yapın dedi ve hepsi gitti.

yeni ikiz hamişlerimiz var.hayırlı uğurlu olsun. allah bizim aylarımıza gelmeyi nasip etsin. önce cinsiyet heyecanı, sonra ne zaman kıpırtılar hissedecem merakı, şimdide ayrıntılı ultrason bekliyoruz.

doğumu yaklaşan arkadaşlarımıza allah kolaylık versin. bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

bebek isteyen annelerimizede allah en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.

benim doktor ayda 1 çağırıyo. 15 gün sonra ayrıntılıya girecem. günde 3 lt su iç dedi.ben 2,5 içiyorum yetmez mi dedim. artık 3 olsun dedi.
günde 20 dk yürüyüş yap dedi.ama havalar soğuk olunca yürüyemiyorum.
omega 3 istedim. 10 günde 1 balık yiyorsan gerek yok. çok vitamin iyi değil dedi.
rahim ağzını sordum zaten biz her geldiğinde bakıyoruz sen merak etme sıkıntı yok dedi.
3.aydan beri mevita çatlak kremi kullanıyorum. bu pahalı olunca bide aktardan bitkisel yağ aldım bunuda kalça ve bacaklarıma sürüyorum.

diyetisyenim günde 7 dilim (175 gr) tam buğday ekmek ye dedi. 2,5 porsiyon kalsiyum al dedi.( süt,yoğurt,ayran)
53 ile hamile kaldım. geçen hafta 55 dim. şimdide 57 olmuşum. ya baskülüm yanlış yada ben yemeyi abarttım.

benimkiler hiç durmuyor diyebilirim. baya bir tekmeliyorlar. bir hafta öncesine kadar sadece dokunduklarını hissediyordum ellerimle anlayamıyordum. şimdi ellerimi karnıma koyduğumda elimi bile hoplatıyorlar. eşim de sık sık dokunuyor karnıma. onların varlığını daha iyi anlıyoruz artık. bazen de çok oluyorlar hani. durun kızzzzz diye bağırıyorum arada :) peşpeşe olunca insan bir garip oluyor. :)

Son düzenleme:

canım Allah gönlüne göre versin
benimkide tüp bebek bi kız bi oğlan
bana da hep hayal gibi gelmişti bende 6 yıllık evliyim
dua edeceğim sana... umutsuzluğa kapılma yeter

ben hareketlerini çok erken hissettim 14.haftadan sonra hafif hafifti
şimdi ise çok kuvvetli... kızımı ve oğlumu ayrı ayrı hissedebiliyorum
çok şükür oğlumda artık çok daha hareketli...

bugün doktoruma göründüm tekrar. tetanoz aşısı ol dedi. sağlık ocağında yaptırdım bir doz. bir sene sonra tekrar yapılası gerekiyormuş. aşı kartı hazırladılar bana.
bir de yarın aç karnına hastaneye gideceğim. gebelik şekerime bakacaklar.
bir de ben doktoruma sormaya unuttum. tek gebelerde normalde 10 kilo almak gerekiyor en ideali. ikiz gebeliklerde kaç kilo almak gerekiyor? doktoru bu konuda bir şey söyleyen var mı?
bir de doktorum erken doğurmaman için bol su iç dedi. bol su içersen erken doğum riskin büyük oranda azalılır dedi. ben normalde 2 litre su içiyprum sadece. gün içinde süt, calsiyum, bir fincan çay vs. de alıyorum. 3 litreyi buluyor. bu yeterlidir herhalde. işin ilginç yanı zorla da içmiyorum. gerçekten çok susuyorum. damağım kuru hep.

Ben de yarın tetanoz aşısını soracağım doktora. Ağrı oluyor mu peki, sabahtan yaptırıp okula geçsem rahatsız eder mi acaba? Şeker için bana daha var sanırım, olsa söylerdi herhalde doktorum. Kilo konusunda şu kadar kilo almalıyız şeklinde değil de fazla kilo almanın erken doğuma sebep olduğu şeklinde söyledi doktorum. O nedenle bebeğe yarayacak yiyecekler tüket, balık-peynir-yoğurt gibi dedi. Yoksa sen kilo alırsın bebeklerin zayıf kalır dedi. Bol su içmenin erken doğumu önlediğini bilmiyordum ( Ben su içemiyorum pek. En az 8 bardak dedi doktor ama ben onu bile içemiyorum. Normalde de aman aman su içen biri değildim zaten, şimdi bulantılardan tam soğudum sudan

ben hareketlerini çok erken hissettim 14.haftadan sonra hafif hafifti
şimdi ise çok kuvvetli... kızımı ve oğlumu ayrı ayrı hissedebiliyorum
çok şükür oğlumda artık çok daha hareketli...

Ne güzel, sen erkenden başlamışsın hissetmeye. Ben de tam anlamıyla hissetmek istiyorum bebişlerimi artık.Neden bu kadar geç oldu anlamadım :44:

:44: :18:
Ne güzel, sen erkenden başlamışsın hissetmeye. Ben de tam anlamıyla hissetmek istiyorum bebişlerimi artık.Neden bu kadar geç oldu anlamadım :44:

kendini gece dinle :)) ben ilk geceleri hissetmeye başladım
gündüzleri uyuyorlar sanırım :))
şimdi gece gündüz maşallah takip edebiliyorum
bu hafta eminim hissedeceksin artık seninkilerde büyümüş annesi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…