2013 ikiz anne adayları buraya

biri 303 gr diğeri 270 gr. aralarında 4 günlük fark. çok normal dedi prof. sürekli artacak bu fark dedi. problem olmazmış.

canım geçmiş olsun, hayırlısıyla atlatmışsın ne güzel,
ben de bugün itibariyle 22 oldum, ve yataktan kalkmak beni yavaş yavaş zorlamaya başladı
son haftalarımızda bunlar hiçbir şey gelecek eminim

ben de aynı dertten muzdariptim
bir kutu antibiyotik ve fitil kullandım
şükür atlattım
ama aksatmadan mutlaka kullan çünkü idrar yolu enfeksiyonu düşüge ve erken doğuma neden olabiliyor
çok geçmiş olsun

ikiz gebelikte 3lü test yaptırılıyormu

canım doğru sonuçlar vermese de benim doktorum ikili test yapmıştı
çünkü ense kalınlığı ölçümü bizim için önemli demişti
ama üçlü ve dörtlü test bana da yapılmadı

ankarada detaylı ultrasonda iyi bir merkez arıyorum bilgilerınız varsa yazabılırmısnız..
daah erken ama simdiden arastırmaya basladı ikiz sonucta önemli benim için

canım ankaradaki en iyi isim
hacettepe profesörü özgür derendir
kendisi riskli gebelik uzmanıdır
muayenehanesi vardır
ayrıntılı ultrason ücreti ikiz gebeliklerde 500 lira
ben başkent üniversitesinde riskli gebelik uzmanı (perinatolog) prof. filiz bilgin yanık a gittim
ücreti 405 lira
dikkat etmen gereken ayrıntılıyı kimin yaptığı
yapması gerekenler perinatologlar
daha uygun fiyata yapanlar ise radyologlar

ÇOK TESEKKÜR EDERİM CANIM...
ö<gür deren hacettepeye gıdıncede özelıne gıtmesek yeterli ilgiyi gösterirmi?

Kızlar bebekleriniz çift yumurta ikizi mi yoksa tek yumurta ikizi mi?
çift yumurta ikizi benimki canım tüp bebek

benimkiler kızlarım çift yumurta. doğal yolla hamile kaldım. ilk gebeliğim.

Canım benimki de aynı, kızlarım çift yumurta ikiziymiş. Ben de doğal yolla hamile kaldım ve bu ilk gebeliğim :)) Seninle çok benzer yönümüz var yani. Aynı cinsiyette olunca kafam karıştı da acaba dr. yanılıyor olabilir mi diye. Benimkinin keseleri ayrı. Önceleri ince bir çizgiyle ayrıldığı için tek zannettiler ama sonra ayrı kesede karar kılındı. Doktorun biri diamniyotik dikoryonik dedi, yani ayrı kesede tek yumurta ikizi dedi. Diğer doktor da çift yumurta ikizi dedi. Kafam karıştı :44: Sizin kese durumları nasıl?

Hayırlı olsun canım. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Senin bebişlerin keseleri bariz bir şekilde ayrı değil mi? Bizde ince bir çizgi var da, karıştı biraz. Biri tek yumurta dedi, diğeri çift :44:

Son düzenleme:
ben iki doktora da göründüm. en başaından beri çift yuurta olarak görülüyordu. çift yumurta ikizinde ilk haftalarda lamda bulgusu denen bir olay vardır doktorların dediğine göre. keseler birbirine yapboz gibi birleşiyordu. yani birnin girintisi diğerinin çıkıtıntısına uyuyordu. en son bu bulgu yok oldu. detaylı ultrasonda keselerin arasındaki zarın kalınlığını inceledi prof. evet bu çift yumurta ikizi dedi. büyüttü, iyice baktı. ayrı keselerde çift yumurta ikisi benimdi. diamniyotik, dikoryonik.

kızlar gün içinde hepimiz girip çıkıyoruz foruma ama ilk defa hepimiz karşılaştık sanırım
paylaşımlarımızın daha çok olması dileğiyle
malum sayımız çok az
ve birbirimizi en iyi biz anlarız

evet güvenli bir yöntem aslında ve ağlamalarını kesen bir yöntem
böyle annelerimize kalan yastıkların ortasını kesip kullanabiliriz
annemin yer minderleri vardı bi bakayım ben onlara

benimki de çift yumurta ikizi ,tüp bebek ,bir kız bir erkek

kızlar bugün kanamam oldu acile gittik kan, idrar testleri normal, bebeklar sağlıklı, kalp atışları çok iyi, rahim içinde problem yok.. ancak ben bi anlam veremedim, daha önce kanama yaşayan oldu mu??? inş devam etmez(

özgür dereni bende duyup,hacettepye gittim,ama orada muaynene olamıyosun,zaten öyle adamlara muayenehanesi dışında ulaşmak mümkün değil

gözün aydın,içinin rahatlamasına çok sevindim,bu arada karnındaki gerginlik için zeytinyağı sürmeni tavsiye ederim,kesinlikle faydasını görürsün,günlük sür,hatta günde bi kaç kez bile sürebilirsin

Kızlar merhaba,
Bu isim bulma işini o kadarda dert etmiyordum ama her kafadan bi ses çıkıyor 1kız 1erkek ismine bir an önce karar verip biz karar verdik demek istiyorum herkese.fikri olan var mı?

canım o kanamalardan ben de çok çektim, o korkuyu çok iyi bilirim
ağlaya ağlaya acile koşup, için rahatlayarak eve dönmek gibisi yoktu
benim ilk kanamam 6. haftamda oldu 5, 6 damla şeklindeydi
ikinci kanamam 7 haftada oldu
lavabıya gittiğimde resmen olul oluk kan gitti
son kanamam 10 haftamda oldu, o da damla şeklindeydi
benim kanamalarımın nedeni rahimdeki kılcal damarların kanamasıymış
purploton depot diye bir iğne yaptı doktorum kanamam anında kesildi
o iğneye doğuma kadar devam edeceğim haftada bir şeklinde
çok geçmiş olsun canım

kızlar bu arada yarın dr kontrolum var,inş bebişlerim kilo almıştır,ama dr.gecen hafta oksijenlenme olmayabilir,hareketlerini takip et demişti,ama bu benim kafama takıldı,ne kadar takip etsemde,bişey olduğunda ben hastaneye gidene kadar zaman kaybı olcak,yarın dr.a söyliycem,beni hastaneye yatırsın,eger 32.haftada almayı planlıyosa,bi hafta yatayım diyorum,yoksa hareket ediyo mu etmiyo mu,diye düşünmekten kafayı yiycem,ama en azından hastanede daha kısa sürede müdahale edilir diye düşünüyorum,bakalım ne diycek

Kızlar merhaba,
Bu isim bulma işini o kadarda dert etmiyordum ama her kafadan bi ses çıkıyor 1kız 1erkek ismine bir an önce karar verip biz karar verdik demek istiyorum herkese.fikri olan var mı?

canım o sesler sen doğum yapıp isimlerini koyana kadar devam edecek, bana da söylüyorlar ama ben henüz kararımızı vermedik diyorum. ben oğluma allah nasip ederse eren yavuz kızıma da nazlı deniz düşünüyorum, ama son kararımız değil

canım inşallah korkuların yersizdir, gelişmişler, kilo almışlardır, ben de senin gibi düşünüyorum, kendimi daha güvende hissetme adına hastanede kalmayı tercih ederim, doktoruma da bunu söylemeyi düşünüyorum
yarın bize güzel haberlerle gel inşallah
canım seninkilerin kiloloru şu anda ne kadar?
merak ediyorum çünkü doktorum senin için 32. hafta mucize demişti
biraz minyonum da:44::44::44::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…