2013 ikiz anne adayları buraya

tetanoz aşına gelince dr.um 24.hafta demişti sanırım haftaya söyler
bana daha şeker yüklemesi yapılmadı
su konusna gelince bende eskiye göre çok iyi su içiyorum 2 lt oluyor ve sanırım 3e yaklaşıyorum ...su önemliymiş

bu arada kızlar dün bi arkadaşım 29 haftalık doğum yaptı (
protein kaçağı tesbit ettiler anneyide bebeğide riske edemeyiz diye dr.u sezeryanla aldı .... prof olduğu için çok güveniyorlardı
bebek 800gr. kövezde (
baba görmüş anne hala görememişti... dua ediyorum Allah yardımcıları olsun
bu 1 hafta çok kritik demişler en az 2 ay burdasınız demişler...sizlerde dua edin
Rabbim hepimize güzel doğumlar nasip etsin

merhaba....bende sanırım aranıza yeni katılanlardanım...hafta sonu gitttim iki tane kesecik gördük=))) haftaya tekrar gidip kalp atışlarını dinleyeceğiz inş ikisi de yaşıyodur hayırlısı bakalım inş...

hoşgeldinnnnnnn aramıza,
inşallah ikisinin de kalbi atıyordur pıt pıt
en taze hamilemizsinnnnn

[h=2]
En Popüler Bebek İsimleri[/h] Kız Bebek İsimleri
Ela, Duru, Yaren, Ceren, Ece,Ada,Bilge,Melis, Naz, Su, Ecem,Irmak,Sena,Defne,Azra, İdil, Eylül, İpek, Nazlı,Dila,Yağmur, Derin,Masal,Ilgın, Kayra, İlkin, Tuana, Beril, İlgi,Öykü, Simay, Bade, Simge, Rana,Zeren, Şimal, Zeynep,Damla, Başak,Alara,Eflal,Sude,İlayda, Elçin, Minel,Güneş,Sare,Nisa

Erkek Bebek İsimleri
Emir, Ege, Çağan,
Efe, Sarp,Ata,Deniz, Yağız, Yiğit,Kuzey,Eymen,Arda,Ilgaz,Poyraz,Berk,Tunç, Emre, Kağan, Meriç, Berke, Kutay, Tuna, Doruk, Bartu,İlter,Batu,Deha,Emirhan, Arhan, Bora, Canberk, Rüzgar, Toprak, Arın, Yaman,Çınar, Armağan, Barlas,Güney,Mert,Onur,Ares,Mete,Türker,

Arakdaslar merhaba,

Su anda 8 haftalik hamileyim. Gecen hafta ogrendik ki tek yumurta ikizlerine hamileyim; ancak, doktorum mono-chrionic&mono-amniotic bir hamilelik olacagini soyledi. Bebislerimin ikisi de ayni plasenta icinde, normal hamilelige gore epey riskli oldugunu okuduk. Transfuzyon sendromu ve kordon dolanmasi riskleri var.

Ikisinin boylari birbirine cok yakin. Kalp atislari da cok hizli.

Ben cok sorun yasiyacagimi dusunmuyorum. Beslenmeme cok dikkat ediyorum. Cok ciddi protein alimi yapiyorum. Pek bir sikintim da yok.

Boyle hamilelik geciriyor olan var midir icinizde? Herhangi bir sikintisi var midir?

Sevgiler.

bu başlık belki yardımcı olabilir

http://www.kadinlarkulubu.com/ikiz-...ik-monokoryonik-ikiz-gebelik-geciren-var.html

öyle kendiliğinden ağrım yok. ama kolumu yukarı kaldırdıımda acıyor. omzumdki kas kasılıncaim acıyor sadece. beni hiç rahatsı etmedi. ama kişiden kişiye değişebilir. hemşire ağrı yaparsa minoset içebilirsin dedi. hamilelerin kullanabileceği tek ağrı kesici minosetmiş.
bu arada bir iki azı dişim çok sızlıyor. su içerken issediyorum. uzun zamandır da ne yersem yediklerim o dişin diş etine takılıyordu. sanırım hamilelikte ilk diş çürümesini yaşıyorum. doktoruma danıştım. dişçiye gidip dolgu yaptırabilirsin dedi. sakıncası yok dedi. şimdiden önlemini almazsan ilerde daha problem yaratır dedi. kızlarım kalsiyum çekmişler dişlerimden. hamileleikten önce de kontrole gitmiştim. dişlrimde hermgi bir problem yoktu. hamileleiğimin başından beri çok dikkat ettim. kalsiyumu eksik etmedim. temizliğine dikkat ettim fakat çürüdü. zaten hiç duymadım hamilelikte dişini kaybetmeyen kişi.
şeker yüklemesi yapıldı bana bugün. gebelik diyabeti çıkmadı. ama kanım en alt sınırda çıktı. demir ilacını günde iki kere alacağım şimdi. bir de idrarımda kum çıktı. 2 ay önce yaptırmıştım, böyle bir şey yoktu. bol sıvı tüketimine rağmen çıktı. ama allahtan yüksek deği. az miiktarda. umarım sorun yaratmaz. benden haberler böyle.

benimkiler de çift yumurta ikizi, tüp bebek benimkiler
benımkılerde canım

hacettepe de hasta takibi yapıp yapmadığını bilmiyorum canım
özelıne gıdeırm artık ayrıntılı ultrason önemli

özgür dereni bende duyup,hacettepye gittim,ama orada muaynene olamıyosun,zaten öyle adamlara muayenehanesi dışında ulaşmak mümkün değil
özgür derenın muanesin numarası veya yerını yazabılırmısın canım

Merhabalar. Ben de bugün doktordaydım. Ultrasonumuz vardı, her şeyin normal göründüğünü söyle doktor. Umarım hep sıkıntısız gider. Yalnız hamileliğin başından bu yana 4 kilo aldığımı duyunca fazla dedi. Az ve sık yiyeceksin diyor. Tam buğday ekmeği tüket diyor. İyi de zaten ben öyle yapıyorum ve çok yemiyorum. Görenler hamile olduğuma bile inanmıyor. Karnım bile çıkmadı adamakıllı. Eskiden olsa pasta, börek tarzı abur cubur yiyecekleri çok tüketirdim. Hamile oldum olalı bulantılar derken uzaklaştım onlardan da. Valla daha ne yapayım bilmiyorum artık (

çok mu dedi... ben de bu dr.ları anlamıyorum
ben başta 6 kilo verdim şimdi 7 kilo aldım
bana düzenli kilo al yoksa bebkler beslenemez diyor...
tamam abartmayalım ama 20.haftada 4 kilo bana normal geldi.. muhakkak bildiği bişey vardır dr.unun

bana da aynı şeyi dedi. 55 ten 51 düştüm. şimdi 57 oldum.3 ay sonunda 6 kilo aldım. kilo artış hızın çok fazla dedi. dikkat et dedi. ama kayıpları düşünmedi tabi. karnım çok büyüdü. popo bacak hiç yok. sadece karın var. onlar da bebeişler yani. son 3 haftada karnım iyice büyümeye başladı. yoksa görünürde kilo falan yok. bugün karbonhidratlardan uzak durmaya karar verdim. bulantı hapıyla yemek yiyiyorum hala. ama normal yiyorum yani. daha aşerdiğim canımın çektiği bir şey de yok.

doktorların size söylediği doğru aslında çünkü birden kilo alınıyor
ben de sizin haftalarınızda 4 kilo almış durumdaydım
karnım filan hiç yoktu
hatta bilmeyenler hamile olduğumu anlamıyorlardı söylemesem
fakat 20.haftalardan sonra birden kilo alacaksınız
çünkü bebeklerin kilosu birden artışa geçiyor ve rahim birden büyüyor
bu da kilo ve göbekle geri dönüyor
ben 4 haftada 3 kilo almıştım ve aniden göbeğim büyüdü
sonra büyümesi ve kilo alımım durdu
şuan 3 haftadır aynıyım
ve asıl kilo 28.haftadan sonra fırlıyor
çünkü bebekler 28.haftadan sonra haftada 250 şer gram aldıkları haftalar var
2 bebek 500 gram demek
yani 28.haftadan sonra hiç kilo almasanız bile kafadan yarım kilo bebeklerin olacak
bu yarım kilonun yanında eşi suyu ve rahim büyüklüğü de artacağı için bunlar bize birer kilo olarak dönecek
yani haftada 1 kilo almamız muhtemel bu da ayda 4 kilo yapar
ortalama söylüyorum 3 aşağı 5 yukarı farkedebilir
ondan doktorlar baştan sıkı tutuyorlar
bir de ne kadar az kilo bizim içn bebeklerin o kadar uzun süre dayanması demek
diğer gebelere göre 2 bebek taşıdığımızdan kilo bizim için daha önemli
çünkü kilo artttıkça erken doğum riski ortaya çıkıyor vucut taşımakta zorlanıyor
amma ayrıntılı anlattım heee ,yakında kadın doğumcu olacağım zaten

Yani şu süreçte bu konuşmalar canımı sıkıyor elbet ama vardır bir bildiği tabi. Şimdi tekil hamileliğe göre iyi gidiyorum ama bundan sonraki haftalarda onlardan iki kat fazla kilo alacağımız için sanırım ısrarla şimdi az olmasını istiyor. Çok kilo alırsan bebekleri taşıyamazsın erken doğum olur diyor. Zaten şu erken doğum kelimesinden bıktım artık

bu konuda haklılar ama çünkü biz normal gebelere göre hafta olarak ilerideyiz
yani şöyle düşün şuan benim bebeklerin toplamı 2 kilodan fazla
bu da tek gebenin 33-34.haftasına denk düşüyor
yani biz onlar kadar ağırlaşşmış durumdayız şuanda
bundan sonra daha önümüzde haftalar var ce iice ağırlaşırsak taşıma olayımız zora giriyor
erken doğum ama gerçekten bizim için bir risk
ben de sıkılıyordum ilk başlarda
diyordumki ne var biz de sağlıkla geliriz inş.o günlere illa erken mi olması lazım
ama 19.haftada erken doğum riski atlatınca bunu neden bu kadar dillendirdiklerini anladım
gerçekten lafta değil dikkat etmemiz lazım kendimize
evet tek gebeliklerde bizden çok daha fazla kilo alanlar var ama bi süre sonra bizde 2 tane bebek olduğu için kilomuz birden artacak muhtemelen

arkadaslar dun dr.a gittim.kucuk bebegim her zamankine göre biraz daha fazla kilo almış,50gr alıyodu,100 gr almış ve 956 olmuş :) artık buna sevinir oldum,kordondaki kan akımı bu sefer daha iyi dedi,öbür kuzumda 1550 olmuş,o çok şükür iyi zaten.hastaneye yatma işinide söyledim,şimdilik gerek yok dedi,illa yatmak istiyosanda,cumt.bi daha gel bakalım,ondan sonra karar verelim dedi,inş.yolunda giderde gerek kalmaz,bi kaç hafta daha dayansaydı kuzularım...

bu arada insan gebelik öncesi yasamadığı sıkıntıları,hep gebelikte yasıyo,benim tsh problemim yoktu,o çıktı,böbrek sorunum yoktu o çıktı,cok sağlıklı dişlerim vardı,o kadar kötü ki şimdi,dişetlerim çekildi,sürekli kendiliğinden kanıyo,ağrı yapıyo,çürükler başladı falan filan,yani bu işler cok zormuş,neyse sağlıkla kavuşayımda bunlarada razıyım...

Canım kesinlikle haklısın. Doktor da haklı. Şimdi bana her şey normal süper dese evet belki hoşuma gider ama önceden olayları tahlil etmesi daha da önemli. Tedbir alırım en azından. Söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Sıkılmamın nedeni ben zaten yeterince pimpirikli biriyim, bir de bunları her gün internetten okuyorum araştırıyorum, doktordan duyuyorum derken geceleri uykularım kaçıyor. Ya da uyusamda rüyalarıma giriyor. Ben senin önceleri dediğin gibi diyemiyorum, git gide korkuyorum. Evham yapıyorum. Neyse yapacak bir şey yok, hepimiz hayırlısıyla atlatırız umarım bu dönemleri. Sağlıkla vaktinde aldığımızda kucağımıza bitecek inşallah hepsi

seni o kadar iyi anlıyorum ki,belki seninki kadar cok şey denemedim ama yinede bişeyler denedim,insan kimden ne duysa onu yapıyo,ama en büyük şansın yasının küçük olması,belki duymaktan neferet ettiğin en büyük şey stres yapma..ben çok yaptım,10 gün basit bi antidepresan kullandım,ve o ay hamile kalmıştım,bence seninde en büyük problemin bu,nsl yaparsın bilmem,ama o stres belasını yen ve arka arkaya çocuklar doğurursun inş,bana derlerdi ki hatta yarın bi gün fazla gelirde çocuk bile aldırırsın,bende bu kadar bekledikten sonra asla derdim...inş aldıracak kadar değil bıktıracak kadar çocukların olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…