- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
arkadaslar dun dr.a gittim.kucuk bebegim her zamankine göre biraz daha fazla kilo almış,50gr alıyodu,100 gr almış ve 956 olmuş :) artık buna sevinir oldum,kordondaki kan akımı bu sefer daha iyi dedi,öbür kuzumda 1550 olmuş,o çok şükür iyi zaten.hastaneye yatma işinide söyledim,şimdilik gerek yok dedi,illa yatmak istiyosanda,cumt.bi daha gel bakalım,ondan sonra karar verelim dedi,inş.yolunda giderde gerek kalmaz,bi kaç hafta daha dayansaydı kuzularım...
bu arada insan gebelik öncesi yasamadığı sıkıntıları,hep gebelikte yasıyo,benim tsh problemim yoktu,o çıktı,böbrek sorunum yoktu o çıktı,cok sağlıklı dişlerim vardı,o kadar kötü ki şimdi,dişetlerim çekildi,sürekli kendiliğinden kanıyo,ağrı yapıyo,çürükler başladı falan filan,yani bu işler cok zormuş,neyse sağlıkla kavuşayımda bunlarada razıyım...
çok teşekkür ederim,valla korkumdan artık günde 3 bardak süt içiyorum,her sabah iki yumurta yiyorum,her gün et yiyorum,inş faydası olurÇok sevindim canım. İnşallah doğuma kadar böyle gider de büyürler güzel güzel. Beslenmene yine aynı şekilde dikkat et de büyüsün küçük bebişin, kocaman olsun :))
Kucağımıza alınca unutacağız herşeyi. İnşallah sağlıkla gelsinler de...
bu arada insan gebelik öncesi yasamadığı sıkıntıları,hep gebelikte yasıyo,benim tsh problemim yoktu,o çıktı,böbrek sorunum yoktu o çıktı,cok sağlıklı dişlerim vardı,o kadar kötü ki şimdi,dişetlerim çekildi,sürekli kendiliğinden kanıyo,ağrı yapıyo,çürükler başladı falan filan,yani bu işler cok zormuş,neyse sağlıkla kavuşayımda bunlarada razıyım...
çok teşekkür ederim,valla korkumdan artık günde 3 bardak süt içiyorum,her sabah iki yumurta yiyorum,her gün et yiyorum,inş faydası olur
ben hareketlerini çok erken hissettim 14.haftadan sonra hafif hafifti
şimdi ise çok kuvvetli... kızımı ve oğlumu ayrı ayrı hissedebiliyorum
çok şükür oğlumda artık çok daha hareketli...
Ben de yarın tetanoz aşısını soracağım doktora. Ağrı oluyor mu peki, sabahtan yaptırıp okula geçsem rahatsız eder mi acaba? Şeker için bana daha var sanırım, olsa söylerdi herhalde doktorum. Kilo konusunda şu kadar kilo almalıyız şeklinde değil de fazla kilo almanın erken doğuma sebep olduğu şeklinde söyledi doktorum. O nedenle bebeğe yarayacak yiyecekler tüket, balık-peynir-yoğurt gibi dedi. Yoksa sen kilo alırsın bebeklerin zayıf kalır dedi. Bol su içmenin erken doğumu önlediğini bilmiyordum( Ben su içemiyorum pek. En az 8 bardak dedi doktor ama ben onu bile içemiyorum. Normalde de aman aman su içen biri değildim zaten, şimdi bulantılardan tam soğudum sudan
bu arada kızlar dün bi arkadaşım 29 haftalık doğum yaptı(
protein kaçağı tesbit ettiler anneyide bebeğide riske edemeyiz diye dr.u sezeryanla aldı .... prof olduğu için çok güveniyorlardı
bebek 800gr. kövezde(
baba görmüş anne hala görememişti... dua ediyorum Allah yardımcıları olsun
bu 1 hafta çok kritik demişler en az 2 ay burdasınız demişler...sizlerde dua edin
Rabbim hepimize güzel doğumlar nasip etsin
canım hayırlı uğurlu olsun. sorunsuz güzel bi hamilelik diliyorum.merhaba....bende sanırım aranıza yeni katılanlardanım...hafta sonu gitttim iki tane kesecik gördük=))) haftaya tekrar gidip kalp atışlarını dinleyeceğiz inş ikisi de yaşıyodur hayırlısı bakalım inş...
Merhabalar. Ben de bugün doktordaydım. Ultrasonumuz vardı, her şeyin normal göründüğünü söyle doktor. Umarım hep sıkıntısız gider. Yalnız hamileliğin başından bu yana 4 kilo aldığımı duyunca fazla dedi. Az ve sık yiyeceksin diyor. Tam buğday ekmeği tüket diyor. İyi de zaten ben öyle yapıyorum ve çok yemiyorum. Görenler hamile olduğuma bile inanmıyor. Karnım bile çıkmadı adamakıllı. Eskiden olsa pasta, börek tarzı abur cubur yiyecekleri çok tüketirdim. Hamile oldum olalı bulantılar derken uzaklaştım onlardan da. Valla daha ne yapayım bilmiyorum artık(
arkadaslar dun dr.a gittim.kucuk bebegim her zamankine göre biraz daha fazla kilo almış,50gr alıyodu,100 gr almış ve 956 olmuş :) artık buna sevinir oldum,kordondaki kan akımı bu sefer daha iyi dedi,öbür kuzumda 1550 olmuş,o çok şükür iyi zaten.hastaneye yatma işinide söyledim,şimdilik gerek yok dedi,illa yatmak istiyosanda,cumt.bi daha gel bakalım,ondan sonra karar verelim dedi,inş.yolunda giderde gerek kalmaz,bi kaç hafta daha dayansaydı kuzularım...
çok teşekkür ederim,valla korkumdan artık günde 3 bardak süt içiyorum,her sabah iki yumurta yiyorum,her gün et yiyorum,inş faydası olur
ben bu akşam diş hastanesine gittim. hamilelik öncesinde sağlam olan diş kanal tedavisi olacak duruma gelmiş. bu akşam kanal tedavisi oldum. bir dişime de dolgu yapacak. dişetlerim en başından beri kanıyordu evet. benim de bugün idrar tahlilimde kum çıktı. ama şimdilik bir sorun yaratmıyor. çenem ve burnumun etrafında deri döküntülrtim var. kaşınıyor. kıpkırmızı. yarın da cildiyeye gideceğim.
dişlerini ihmal etme, tedavi ettir diyecektim ama sen 3. 3 aylık dönemdesin. diş tedavisi sakıncalı. ben daha 21 haftada olduğum için ileride ağrı çekmemek için kanal tedavimi oldum bu akşam.
gerçekten sorunların ardı arkası kesilmiyor. bebekler bizi yaşlandırıyor.
ilk 3 ayda ve son 3 ayda gidilmesi sakıncalı. tam zanın diş tedavisi görmenin. benim çürük o kadar ilerlemiş ki kısa zamanda dolgu bile kurtarmadı. kanal tedavisi oldum ve hala oluyorum. doktor çok zorlandı. haftaya bir daha gideceğim. bence sen de gecktirme. dolguyla halletmeye çalış.canım bişey soracam
bende sağda ve solda farklı hareketler hissediyorum.ama usg de bebekler birbirine çok yakın görünüyordu.ama hareketler uzak gibi. bide bebekler karında yer değiştirir mi.
canım 8 bardak su çok az. zorlada olsa iç bence. benim doktor 2,5 bile az dedi. 3 iç artık dedi.
canım çok üzüldüm. allah acil şifalar versin. bugünler güzel günlerle unutulsun inşaallah. bebekler 29 haftada o kadar küçükmü oluyorlar. sanki ben 7 aylık 2 kilo bebek doğuran duymuştum.
canım hayırlı uğurlu olsun. sorunsuz güzel bi hamilelik diliyorum.
bende 4 kilo aldım heralde. çok sağlıklı besleniyorum. diyetisyenin listesinden çıkmıyorum. almamak için ne yapmak gerekiyo ki.
canım çok sevindim. yediklerin bebişlerine kan can olsun inşallah.
canım çok süt içmenin kum yaptığını duymuştum. aradada yoğurt ve ayran iç.
canım bende diş tedavisine gidecem. ama en sağlıklı hafta hangisi acaba.ne zaman gideyim.
canım bişey soracam
bende sağda ve solda farklı hareketler hissediyorum.ama usg de bebekler birbirine çok yakın görünüyordu.ama hareketler uzak gibi. bide bebekler karında yer değiştirir mi.
canım çok üzüldüm. allah acil şifalar versin. bugünler güzel günlerle unutulsun inşaallah. bebekler 29 haftada o kadar küçükmü oluyorlar. sanki ben 7 aylık 2 kilo bebek doğuran duymuştum.
kızlar benim doktor ilk gittiğim gün, 16 kiloya kadar izin veriyoruz. ama daha fazla alma dedi. ama internette 25 e kadar alınabilir demiş. nasıl bu kadar fark varki.
gerçi bizler 40 haftadan önce doğum yapacağımız için o kadar kilo almamız imkansız.
canım usg de yakın bende ilk başta öyle hissediyordum ama şimdi daha iyi anlıyorum hangisi tekmeliyo :))
bebekler yer değiştirmezmiş
arkadaşıma gelince güne güzel başlayamadım
evet 7 aylıkken daha kilolu olmalıydı ama son 2 haftadır bebek beslenemiyordu
anne zehirlenmesin diye aldılar zaten
sabah bebeği kaybediyoruz diye haber gelmiş babası gidip baktı sonradan ilaçlarla hayata tutunmuş
rabbim hayırlı ömür versin çnk kız bi daha anne olamayacakmış
her hamileliğinde risk varmış çok üzüldüm
yerde miyim gökde miyim bilmiyorum
kendi bebeklerim için şu an kafa dağıtmaya çalışıyorum
kilo konusuna gelince ilk aylarda çok alsaydık belki 25 kilo alırdık ama artık bizim için biraz zor sanırım
haftada 1 kilo alsak yine 25 yapmaz... rabbim sağlık versin kilo doğumdan sonrada verilir
kızlar benı de aranıza alır mısınızzz:) ben de ıkız annesı olacagım nasip kısmetse:)sürpriz bir şekılde öğrendik, tek kese görünüyordu baştan beri fakat tek kesede bırı sol altta bırı sag üstte olmak uzere ıkı tane mınığım var:)hangi çeşide giriyor benım ıkızlerım bılemıyor doktorum su anda...herkese kolay ve saglıklı bır hamılelık dönemi ve yıne saglıklı hayırlı ugurlu doğumlar diliyorum
hoşgeldin aramıza. tek kese gebeliği zor. o yüzden sen daha fazla dikkat etmelisin. sanırım tek yol şimdilik cinsiyetleri farklı olursa öğrenirsin. tekrar hoşgeldin.
inşallah hızla kilo almaya devam ederler. süt ve yumurta ve eti bol tüket. ben rahatlıkla bulabildiğim için köy yumurtası yiyorum artık. çevrende bulabilirsen köy yumurtasını tercih et. doğumuna az kaldı.ilk güzel haberleri senden duyacağız herhalde. vaktin olur mu bilmem ama inşallah zamanında doğarlarda buraya da yazarsın. en kıdemli sensin çünkü.
valla artık yumurta ve sütten midem bulancak,ama zorluyorum napayı...,inş biraz daha ilerlerde,sağlıkla doğarlar,bende sizlere iyi tecrübelerimi anlatırım......bu arada ben sürekli karnıma zeytinyağı sürdüğümü ve hiç çatlağımın olmadığını söylemişitim,ama bu sabah o korkunç gerçekle karşılaştım :) göbeğimin alt taraflarında başlamış,çok üzüldüm,çünkü kiloda almadım ben,4kilo vermiştim,6 kilo aldım geri,ama napıyım kuzularım çok çok büyüsünde onada razıyım
canım bişey soracam
canım 8 bardak su çok az. zorlada olsa iç bence. benim doktor 2,5 bile az dedi. 3 iç artık dedi.
canım hayırlı uğurlu olsun. sorunsuz güzel bi hamilelik diliyorum.
bende 4 kilo aldım heralde. çok sağlıklı besleniyorum. diyetisyenin listesinden çıkmıyorum. almamak için ne yapmak gerekiyo ki.
canım çok sevindim. yediklerin bebişlerine kan can olsun inşallah.
canım çok süt içmenin kum yaptığını duymuştum. aradada yoğurt ve ayran iç.
canım bende diş tedavisine gidecem. ama en sağlıklı hafta hangisi acaba.ne zaman gideyim.
Canım çatlak derinin yapısıyla ilgili sanırım, olsun. Senin ve bebişlerinin canı sağolsun. Onlar iyi olsun da. Sen ne güzel sadece 6 kilo mu aldın? Yoksa o verdiğin 4'ün üstüne mi 6 kilo aldın. Kafam karıştı :44: Birşey sormak istiyorum bir de, içtiğin sütün neyine dikkat ediyorsun. Yani günlük mü, uzun ömürlü süt mü tüketiyorsun yazar mısın bana?
Merhabalar. Ben de bugün doktordaydım. Ultrasonumuz vardı, her şeyin normal göründüğünü söyle doktor. Umarım hep sıkıntısız gider. Yalnız hamileliğin başından bu yana 4 kilo aldığımı duyunca fazla dedi. Az ve sık yiyeceksin diyor. Tam buğday ekmeği tüket diyor. İyi de zaten ben öyle yapıyorum ve çok yemiyorum. Görenler hamile olduğuma bile inanmıyor. Karnım bile çıkmadı adamakıllı. Eskiden olsa pasta, börek tarzı abur cubur yiyecekleri çok tüketirdim. Hamile oldum olalı bulantılar derken uzaklaştım onlardan da. Valla daha ne yapayım bilmiyorum artık(
bana da aynı şeyi dedi. 55 ten 51 düştüm. şimdi 57 oldum.3 ay sonunda 6 kilo aldım. kilo artış hızın çok fazla dedi. dikkat et dedi. ama kayıpları düşünmedi tabi. karnım çok büyüdü. popo bacak hiç yok. sadece karın var. onlar da bebeişler yani. son 3 haftada karnım iyice büyümeye başladı. yoksa görünürde kilo falan yok. bugün karbonhidratlardan uzak durmaya karar verdim. bulantı hapıyla yemek yiyiyorum hala. ama normal yiyorum yani. daha aşerdiğim canımın çektiği bir şey de yok.
kızlar benı de aranıza alır mısınızzz:) ben de ıkız annesı olacagım nasip kısmetse:)sürpriz bir şekılde öğrendik, tek kese görünüyordu baştan beri fakat tek kesede bırı sol altta bırı sag üstte olmak uzere ıkı tane mınığım var:)hangi çeşide giriyor benım ıkızlerım bılemıyor doktorum su anda...herkese kolay ve saglıklı bır hamılelık dönemi ve yıne saglıklı hayırlı ugurlu doğumlar diliyorum
kızlar mrb hepinizin bebişleri hayırlı sağlıklı olsun inş.
RABBİM kucağınıza almayıda nasip etsin
ben yumurta tedavisindeyim yolun en başındayım şuan klomen içiyorum
size sormak istediğim bişey var cvp verirseniz çok sevinirim
tüp bebekte emriyo transferi kaç tane yapıldı
yeni yasaya göre 35 yaş altı annelere 3, denemeden sonra 2 embriyo transfer ediliyor
35yaş ve üstünede 2 embriyo transferi oluyo
merak ettiğim tek embriyoyla ikiz hamilelik olabiliyomu??
şimdiden tşkler
valla artık yumurta ve sütten midem bulancak,ama zorluyorum napayı...,inş biraz daha ilerlerde,sağlıkla doğarlar,bende sizlere iyi tecrübelerimi anlatırım......bu arada ben sürekli karnıma zeytinyağı sürdüğümü ve hiç çatlağımın olmadığını söylemişitim,ama bu sabah o korkunç gerçekle karşılaştım :) göbeğimin alt taraflarında başlamış,çok üzüldüm,çünkü kiloda almadım ben,4kilo vermiştim,6 kilo aldım geri,ama napıyım kuzularım çok çok büyüsünde onada razıyım
ben aslında kesin çok kilo alırım diyodum ama alamadım.60 kiloydum,56 ya düştümşimdi 62 yim.aslında süt konusunda bişeye dikkat etmiyorum,etmeli miyim bilmiyorum,ama genelde uzun ömürlü süt alırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?