2013 ikiz anne adayları buraya

Çok sevindim canım. İnşallah doğuma kadar böyle gider de büyürler güzel güzel. Beslenmene yine aynı şekilde dikkat et de büyüsün küçük bebişin, kocaman olsun :))

Kucağımıza alınca unutacağız herşeyi. İnşallah sağlıkla gelsinler de...

çok teşekkür ederim,valla korkumdan artık günde 3 bardak süt içiyorum,her sabah iki yumurta yiyorum,her gün et yiyorum,inş faydası olur

ben bu akşam diş hastanesine gittim. hamilelik öncesinde sağlam olan diş kanal tedavisi olacak duruma gelmiş. bu akşam kanal tedavisi oldum. bir dişime de dolgu yapacak. dişetlerim en başından beri kanıyordu evet. benim de bugün idrar tahlilimde kum çıktı. ama şimdilik bir sorun yaratmıyor. çenem ve burnumun etrafında deri döküntülrtim var. kaşınıyor. kıpkırmızı. yarın da cildiyeye gideceğim.
dişlerini ihmal etme, tedavi ettir diyecektim ama sen 3. 3 aylık dönemdesin. diş tedavisi sakıncalı. ben daha 21 haftada olduğum için ileride ağrı çekmemek için kanal tedavimi oldum bu akşam.
gerçekten sorunların ardı arkası kesilmiyor. bebekler bizi yaşlandırıyor.

çok teşekkür ederim,valla korkumdan artık günde 3 bardak süt içiyorum,her sabah iki yumurta yiyorum,her gün et yiyorum,inş faydası olur

inşallah hızla kilo almaya devam ederler. süt ve yumurta ve eti bol tüket. ben rahatlıkla bulabildiğim için köy yumurtası yiyorum artık. çevrende bulabilirsen köy yumurtasını tercih et. doğumuna az kaldı.ilk güzel haberleri senden duyacağız herhalde. vaktin olur mu bilmem ama inşallah zamanında doğarlarda buraya da yazarsın. en kıdemli sensin çünkü.

Arkadaşlar selam,
19 haftayı bitiyorum ve ben şimdiye kadar 7 kilo aldım, doktorum yine de normal diyor. 4 kilo çok normal, sağlıklı ve yeterli beslenmek önemli bence, gerisi herkesin vücut yapısı ve metabolizması ile ilgili, hamileliğe kaç kilo ile başlandığı da önemli. Hamilelik süresince Progesteron kullanmak zorunda kaldığım dönemler oldu ben o sırada hızlı kilo aldım, vücudumda çok ödem var el- ayaklarım şiş normale göre ve karnım epeyce büyüdü şimdiden, yatmak- oturup kalkmak bu hafta zorlaştı. Tam buğday ve çok az ekmek yiyorum, hamuişi minimum, tatlı hemen hiç yemiyorum, sakıncalı hiçbirşey yok, yine de gelişim böyle. Doktorum ikizlerde toplam 18-25 kilo arası alınmasının beklendiğini söylemişti, internetten araştırınca da böyle görünüyor, sanırım ben üst sınırları bulacağım. Bu kiloları tek bebeklerde alanlar da var, ikiz hamileliği toplam 10 kiloda bitiren de hatta aynı kişi iki hamileliğinde farklı kilo da alabiliyor.
Mutlaka dikkat etmek lazım ancak anne ve bebeklerin sağlıklı olması en önemlisi. Bir sürü stresimiz var zaten kilo da ayrı mesele:)

Benim de diş etlerim fena durumda, dişlerim çok sağlamken birkaç gündür iki dişim ağrıyor. Vücut tüm bu değişikliklere adapte olmaya çalışıyor, ne yapalım herşeye razıyız yeterki iyi olsunlar.

Cuma kontrolüm, aysonu detay ultrason var merak içindeyim inşallah herşey yolundadır. Artık hareketlerini biraz daha net hissediyorum, iyi geliyor:) şimdi de hergün ikisinin de oynamasını takip etmek var, Allah yardımcımız olsun, çok özel, keyifli ve bir o kadar zorlu süreç...
Sevgiler,

ben hareketlerini çok erken hissettim 14.haftadan sonra hafif hafifti
şimdi ise çok kuvvetli... kızımı ve oğlumu ayrı ayrı hissedebiliyorum
çok şükür oğlumda artık çok daha hareketli...

canım bişey soracam
bende sağda ve solda farklı hareketler hissediyorum.ama usg de bebekler birbirine çok yakın görünüyordu.ama hareketler uzak gibi. bide bebekler karında yer değiştirir mi.

canım 8 bardak su çok az. zorlada olsa iç bence. benim doktor 2,5 bile az dedi. 3 iç artık dedi.

canım çok üzüldüm. allah acil şifalar versin. bugünler güzel günlerle unutulsun inşaallah. bebekler 29 haftada o kadar küçükmü oluyorlar. sanki ben 7 aylık 2 kilo bebek doğuran duymuştum.

canım hayırlı uğurlu olsun. sorunsuz güzel bi hamilelik diliyorum.

bende 4 kilo aldım heralde. çok sağlıklı besleniyorum. diyetisyenin listesinden çıkmıyorum. almamak için ne yapmak gerekiyo ki.

canım çok sevindim. yediklerin bebişlerine kan can olsun inşallah.

canım çok süt içmenin kum yaptığını duymuştum. aradada yoğurt ve ayran iç.

canım bende diş tedavisine gidecem. ama en sağlıklı hafta hangisi acaba.ne zaman gideyim.

kızlar benim doktor ilk gittiğim gün, 16 kiloya kadar izin veriyoruz. ama daha fazla alma dedi. ama internette 25 e kadar alınabilir demiş. nasıl bu kadar fark varki.
gerçi bizler 40 haftadan önce doğum yapacağımız için o kadar kilo almamız imkansız.

ilk 3 ayda ve son 3 ayda gidilmesi sakıncalı. tam zanın diş tedavisi görmenin. benim çürük o kadar ilerlemiş ki kısa zamanda dolgu bile kurtarmadı. kanal tedavisi oldum ve hala oluyorum. doktor çok zorlandı. haftaya bir daha gideceğim. bence sen de gecktirme. dolguyla halletmeye çalış.

kızlar benı de aranıza alır mısınızzz:) ben de ıkız annesı olacagım nasip kısmetse:)sürpriz bir şekılde öğrendik, tek kese görünüyordu baştan beri fakat tek kesede bırı sol altta bırı sag üstte olmak uzere ıkı tane mınığım var:)hangi çeşide giriyor benım ıkızlerım bılemıyor doktorum su anda...herkese kolay ve saglıklı bır hamılelık dönemi ve yıne saglıklı hayırlı ugurlu doğumlar diliyorum

hoşgeldin aramıza. tek kese gebeliği zor. o yüzden sen daha fazla dikkat etmelisin. sanırım tek yol şimdilik cinsiyetleri farklı olursa öğrenirsin. tekrar hoşgeldin.

kızlar mrb hepinizin bebişleri hayırlı sağlıklı olsun inş.
RABBİM kucağınıza almayıda nasip etsin
ben yumurta tedavisindeyim yolun en başındayım şuan klomen içiyorum
size sormak istediğim bişey var cvp verirseniz çok sevinirim
tüp bebekte emriyo transferi kaç tane yapıldı
yeni yasaya göre 35 yaş altı annelere 3, denemeden sonra 2 embriyo transfer ediliyor
35yaş ve üstünede 2 embriyo transferi oluyo
merak ettiğim tek embriyoyla ikiz hamilelik olabiliyomu??
şimdiden tşkler

hoşgeldin aramıza. tek kese gebeliği zor. o yüzden sen daha fazla dikkat etmelisin. sanırım tek yol şimdilik cinsiyetleri farklı olursa öğrenirsin. tekrar hoşgeldin.

teşekkür ederim, hoşbuldukk:) evet tek kese gebeliğinin oldukça zor olduğunu okudum zaten baştanda baya sıkıntı cektım, kanamalarım falan oldu daha yenı bitti şükür. doktorumun bana ıkı hafta önce söylediği sadece şu: arada zar henüz oluşmamış, bakalım ...yarın ontorlume gıdıcem daha detaylı sorucam, onları ayıran bır zar var mı yok mu:/ öyle olsa en azından bıraz daha ıyı galıba:26:
:18:

valla artık yumurta ve sütten midem bulancak,ama zorluyorum napayı...,inş biraz daha ilerlerde,sağlıkla doğarlar,bende sizlere iyi tecrübelerimi anlatırım......bu arada ben sürekli karnıma zeytinyağı sürdüğümü ve hiç çatlağımın olmadığını söylemişitim,ama bu sabah o korkunç gerçekle karşılaştım :) göbeğimin alt taraflarında başlamış,çok üzüldüm,çünkü kiloda almadım ben,4kilo vermiştim,6 kilo aldım geri,ama napıyım kuzularım çok çok büyüsünde onada razıyım

Canım çatlak derinin yapısıyla ilgili sanırım, olsun. Senin ve bebişlerinin canı sağolsun. Onlar iyi olsun da. Sen ne güzel sadece 6 kilo mu aldın? Yoksa o verdiğin 4'ün üstüne mi 6 kilo aldın. Kafam karıştı :44: Birşey sormak istiyorum bir de, içtiğin sütün neyine dikkat ediyorsun. Yani günlük mü, uzun ömürlü süt mü tüketiyorsun yazar mısın bana?

Bugünden itibaren zorluyorum kendimi canım, içebildiğim kadar içeceğim zorla da olsa. Canım diyetisyenin verdiği listeden bahseder misin biraz, neler önerdi? Gün içinde neler tüketiyorsun mesela?

ben aslında kesin çok kilo alırım diyodum ama alamadım.60 kiloydum,56 ya düştümşimdi 62 yim.aslında süt konusunda bişeye dikkat etmiyorum,etmeli miyim bilmiyorum,ama genelde uzun ömürlü süt alırım

canım ya ne kadar dikkat edersek edelim doğanın kanunu bu
içimizde iki tane can büyüyor
e bunların kendi ağırlığı var
suyu var, eşi var
olacak yani, dikkat edelim ama kasma bu kadar canım
ben öyle yapıyorummmmm çünkü

canım benim 22 bitecek nerdeyse ben de 5 kilo aldım bana da fazla dedi
napalım yaaaaaaaa
sefamız olsunnnn

gözün aydın annesi
tabi alacak yaramaz, kardeşine bile yaklaşacak kilosu inşallahhhhh
yatırmadıysa durumun gayet iyi demekki canım
sevin buna canımmmmm

annesi nasıl bozulduysa bunlar bebekler geldince bu sıkıntılar sırasıyla gidecek her şey düzelecek o kadar

hoş geldin canımmmmmmm, hayırlı ve sağlıklı bir şekilde ilerlesin her şeyyyyyyyyyyyy

canım doktorunla ve hastanenle alakalı bir durum, devlet hastaneleri bu konuda katı ama özellerde durum daha farklı
ben özelde yaptırdım 2. denemede çift embryo transfer ettiler
olur canım neden olmasın
ama düşük bir ihtimal
başka bir topikte bir arkadaş vardı
tek embriyo ile tek yumurta ikizlerine hamile kaldı
yani embriyo bölündü
istiyorsan olur inşallahh

ben kendimi saldım çayıra mevlam kayıra
hiçbir çabam yok
şu an düşüneceğim son şey bile değil
fiziki harita gibi bir göbeğimin olacağından da eminimmm

ben aslında kesin çok kilo alırım diyodum ama alamadım.60 kiloydum,56 ya düştümşimdi 62 yim.aslında süt konusunda bişeye dikkat etmiyorum,etmeli miyim bilmiyorum,ama genelde uzun ömürlü süt alırım

canım ben buna dikkat ediyorum hem de özellikle
günlük süt tüketiyorummm
diyetisyenim de böyle istemişti canımmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…