2013 ikiz anne adayları buraya

merhaba arkadaşlar
1 haftadır sağ kasığımda ağrı var. idrar yaparken dahada artıyo.gaz sancısıdır diye önemseyip dr gitmedik.
bugün hem heyet raporu almak için hemde ağrıları soralım diye bi prof un özeline gittik. prof ultrasonla bakar bakmaz senin çok sancın-kasılman var.
hemen hastaneye yatırıp ilaç tedavisine başlayalım, hemde rapor yazarız dedi.
prof hastane yatış-ilaç deyince biz korktuk. dur bide kendi doktorumuza gidelim dedik.

kendi doktorum (o da doçent) nst bağladı, ultrason baktı,alttan rahim boyumu ölçtü 30 mm dedi. idrar kültürü aldı. 1 tane progesteron iğne yaptı.
bebekler iyi. senin sancın doğum sancısı değil farklı bi sancı; gaz, kabızlık, kasılma... bilmediğimiz herhangi bir sebep olabilir dedi.
prof un vereceği pre-par ilacı kesinlikle kullanma. bu ilaç çok eskiden kullanılan bi ilaçtı.artık dünyada bile kullanılmıyor.ölümlere kadar giden yan etkileri var dedi.
biz bunu duyunca çok korktuk. rapordanda vaz geçip profa gitmedik.
kendi doktorum hastanenin prensiplerine aykırı olduğu için heyet vermedi,10 gün rapor verdi. yat dinlen dedi.

işte böyle kızlar. bugün kafam çok karıştı.moralim bozuldu. eve geldim sancım dahada arttı. internetten prepar ilaca baktım. çok kullanan var. artık neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyorum. sizlerden kullanan var mı. bide bana 30 mm rahim boyu az geldi. sizlerden ölçtüren var mı.

g. olsun canim bir blgim yok fakat bnmde bugun gaz sancisna benzyen ara ara agrim oluo bnde 19 haftaligim ben gecen hafta dr gttgmde bnm dr bana dediki plesantlar birbirne cok yakin acaba ondan mi oluo dedim ben daha dr gtmedim bile allah yardimcimiz olsun bebeklerimizi sag salim kucagimiza almayi nasip etsin ins rabbim hepimze cok zor bir bekleyis

internette okuduğum kadarıyla ikiz hamilelerin 24. haftası tek gebelerin 38.haftası il eeş değer büyüklükte oluyormuşş..biz kesin çatlıycaz 38 i görürsek tabi:)

yok o kadar da değil de şöyle hesaplaman lazım
bizim vucudumuzdaki bebeklerin toplam ağırlığı ne kadar mesela 2,5 kg
bu tek gebelerde hangi haftadaki bebek kilosuysa biz o haftaya denk geliyoruz gibi düşün

canım geçmiş olsun ,
evet 2 ayrı dr. ve 2 ayrı fikir Allah yardım etsin
sancılarına gelince çok korkma madem dr.un moral vermiş... benimde çok sancım vardı artık gözümden yaş geliyordu çok şükür son 3-4 haftadır yok
benimde bütün tahlillerim yapıldı bişey çıkmadı gaz sancısı olabilir dedi... benim sadece sol tarfımdaydı
yediklerine dikkat et gaz yapanlardan uzak dur kendini sıcak tut...kendi dr.unun dediğine göre davran
madem ilaç tehlikeliymiş...
başka ne denir bu durumda bende bilemedim

rahim boyu 3 cm altına düşünce dikiş atıp yatırıyorlar diye biliyorum canım benim.ama birdaha araştır istersen.

Günaydın arkadaşlar, güzel bir gün olsun inşallah hepimiz için.

Geçmiş olsun, ikilemde kalmak gerçekten çok kötü. İnşallah sizin için en hayırlı ve sağlıklı kararı alırsınız...

Canım geçmiş olsun.Benimde zaman zaman sancım oluyor ve genellikle ya üşüttüysem ya da gaz problemi yaşıyorsam kendini gösteriyor.Rahim ağzının (serviks) uzunluğu en az 26 mm ve çapı da en fazla 10 mm olması gerekiyor.Benim dokorum istirahat,fazla ayakta kalmamak,magnezyum,vajinal yoldan alınan progesteron,kasılmalar devam ediyorsa Nidilat öneriyor.Kuzucuklarımız Allah'a emanet...Rabbim onları korusun,iyilik versin,bize bağışlasın inşallah.

Arkadaşlar, merhaba...Ben 2010 ikiz annelerindenim...Size bir tavsiyem olucak,çoğul gebelikler tekil gebeliklere göre daha zor ve daha risklidir...12.haftadan itibaren muhakkak rahim ağzı uzunluklarınızı ölçtürün doktorunuza,ihmal etmeyin...Rahim ağzının erken kısalması,ve kasılmalar erken doğumlara neden oluyor.........Sağlıklı hamilelikler dilerim hepinize............

Günaydıınnn. Ben şu ara uykuya çok düştüm nedense. Sürekli uyumak istiyorum. Aşerme dönemi de geçti sayılır ama, o dönemde uyumadım. Şimdi boyuna uyuyorum :44:

Canım benim geçmiş olsun öncelikle. Ben de doktor konusunda şöyle düşündüm. Kendi doktoruma özel muayenehaneye gidiyorum, (tecrübeli iyi bir doktor) onun dışında aralarda doğumevinin yine iyi diye okuduğum bir doktoru var ona gideyim dedim. Sonra baktım birinin tavrı ile öbürünün tavrı farklılaşabiliyor ve ben bundan olumsuz etkileniyorum; iki doktor takibi düşüncesinden vazgeçtim. Doktoruma güveniyorum. Umarım sizin için en hayırlı neyse o karara varırsın.

Mergen nasılsın? Bebişleri hissediyor musun?Biz seninle aynı tarihteyiz biliyorsun. Ben hala net hissedemiyorum. Arada ufacık hisseder gibi oluyoruma ama tam emin olamıyorum ondan. Artık evet bu bebeklerim, eminim diyebilmek istiyorum

ya ben ne zaman sağdan soldan tekme yemeye başlicam stres oluyorum böyle
cumartesi doktora gidene kadar çatlarım artık...

canım acele etme.ben 25.haftamın içindeyim ben de senin gibi çok telaşlanıyodum.hareket etmiyolar diye ve çok geç hissettim hareketlerini.şimdi hareketlerini rahat hissediyorm.ben ilk defa 21.haftada hissettim hatta doktoro bile sordum.ultrasonda hopur hopur oynuyorlardı ama ben içerde bişey hissetmiyorum normal mi diye.bana çok normal olduğunu söyledi sende telaşlanma.herkes aynı dönemlerde hissetmeyebilir kimi daha erken hissediyor kimi daha geç.

Canım merhaba Çok teşekkür ederim,şükür,sen nasılsın?Ben 3-4 gündür minik pıt pıtlar şeklinde hissediyorum,ama sürekli değil;yemekten sonra,tatlı,ceviz,fındık ve meyveden sonra genelde Sanırım benim kuzucuklarım mamacı olacak Allah'ın izniyle

Benim doktorum karında ağrı ve gerilme,kasıkta ağrı olursa direkt bana geleceksin dedi.Nst ve ,rahim ağzı uzunluğu ölçülmesi gerekiyormuş....Kuzucuklarımız iyi olsunda varsın gidip,gelelim canım....

Son düzenleme:

karnın sertleştikten sonra gevşemesi, karnında tepecikler oluşması, rahminin çekildiği hissi vs vs hepsi kasılma. Aralıklarını sayın. 10 dakikada 2-3 kez oluyorsa mutlaka doktora görünün. kasılmalardan neler çektim neler. ama 37 ye kadar götürdüm çok şükür. bol bol dinlenin.

herkese günaydın, kızlar bişiyi merak ediyorum ikiz hamilelikte karın büyümesi daha erken mi başlıyor. benim göbek deliğimin alt kısmı top gibi oldu iki gündür normal mi???

Benim karnım çok erken büyüdü, şimdi de 20. haftada 6-7 aylık hamile boyutuna ulaşmış durumdayım. Sanırım çok kişiye özel ve yapısal bir durum, ancak her ihtimalde ikiz gebeliklerde karın daha hızlı ve çok büyüyor tabi neticede 2 bebek ve onlara ait yapı var. Her hafta resimlerini Çek, güzel bir anı bence ve gelişimini takip et:) ben öyle yapıyorum. Kendimi bir daha böyle göremem nasılsa:)

internette okuduğum kadarıyla ikiz hamilelerin 24. haftası tek gebelerin 38.haftası il eeş değer büyüklükte oluyormuşş..biz kesin çatlıycaz 38 i görürsek tabi:)
Tam böyle mi hesaplanıyordur bilmiyorum ama yukarıda yazdığım sebeple ben ilerleyen haftaları tahmin bile edemiyorum:) bebekler iyi olsun da Allah bizim yardımcımız olsun...

Arkadaşlar yediklerimize özellikle dışardan yediklerimize çok dikkat etmek lazım, buna dikkat etmeme rağmen yediğimiz balıktan kaynaklanan bir gıda zehirlenmesi yaşadım ve iki gün perişan oldum. Başınıza böyle birşey gelirse yediklerinizin mutlaka vücuttan çıkması, 24 saat gibi bir sürede hiçbirşey yiyemez, su içemezseniz (yiyip içtiklerinizi çıkarırsanız) serum takviyesi yapılması, ateş olursa mutlaka hastaneye başvurup enfeksiyonun araştırılması ve tedavi edilmesi gerekiyormuş. Bende bu boyutlarda olmadı çok şükür ancak yine de sarstı, sizinle de paylaşmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…