2013 ikiz anne adayları buraya

Maşallah size, kızlarınızı 3 yaşına getirmişsiniz sanırım. Darısı bizlere inşallah...

Teşekkür ederiz,büyüdüler gerçekten,çok şükür,
Benim burda arkadaşlarımla yazıştığım hamilelik zamanlarımda neredeyse hiç iki kız yoktu,varsa da azdır yani,
ama burada çok maşallah,
İkiz kız anneleri şanslıdır,naif,sakin,az kavgalı bebeklere sahip olurlar,
büyüdükçe arkadaş ve oyuncak seçimleri ortaklaşır,paylaşımları beraberlikleri birbirlerine düşkünlükleri artar ikiz kızların,

Bütün ikiz anneleri şanslıdır..

gözümü korkuttunuz şimdi,benim paşalarla işim zor mu yani:)

ben de öyle olacağını düşünüyorum. şimdiden hayal ediyorum. bence ikizlerin en büyük şansı yalnız büyümemeleri. ikizi aynı zamanda arkadaşı. tek bebek olsaydı sürekli anne baba çocukla oynamak zorunda kalacaktı. çocuk yalnız olunca ilgi çekmek ister. yaramazlık yapar, ağlar. ama ikizler hep birbiriyle vakit geçirir, oynar. herhalde 2 yaşlarına gelene kadar sıkıntı yaşarız. sonrasında onları izlemek büyük bir zevk olur.

2 yaş sendromunu saymazsak çok mutlu bebekler oluyormuş... hiç arkadaşsız kalmıyorlar ama hep ikiz annelerinden biri biraz cadı oluyor diye duyuyorum :))

bugün dr.umuz vardı teyzeleri
maşallah bebişlerim çok iyiydiler
oğlum 750 kızım 920 gr olmuş
oğlum haftasında kız 1 hafta önde gidiyor
suları gayet iyi, haftaları iyi rahim boyu iyi çok şükür
şeker yüklemesi yapıldı bugün yarında tatenoz aşım yapılacak inşallah
b12 iğne mi yaptırdım
2 hafta sonra idrar ve tam kan tahlili yapılacak hayırlısıyla
keyfim yerine geldi

canım benim yazını okuyunca o kadar sevindim ki anlatamam ,allahım sağlıkca kucağına almayı nasip etsin , yerim o bıdıkları ben maşallah kırk bin kere.

canım benim yazını okuyunca o kadar sevindim ki anlatamam ,allahım sağlıkca kucağına almayı nasip etsin , yerim o bıdıkları ben maşallah kırk bin kere.
canım çok teşekkür ederim
Rabbim evlat hasreti çeken herkese yaşatsın bu güzel duyguyu
hayırlıca kucağımıza almayı da nasip etsin
Allah seninde yavrularını sana bağışlasın

Hepinize slmlar benide kabul edersiniz umarım rabbim herkese hayırlı doğumlar nasib etsin tüm ikiz annelerine vede bana sağlık sıhhat ve sabır versin

Hepinize slmlar benide kabul edersiniz umarım rabbim herkese hayırlı doğumlar nasib etsin tüm ikiz annelerine vede bana sağlık sıhhat ve sabır versin

slm hoşgeldin
amin inşallah hayırlıca kucağımıza almak nasip olur
bebeklerinin cinsiyeti nedir canım??
bebim bi kız bi oğlan
tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım çift yumurta ikizi :))

slm hoşgeldin
amin inşallah hayırlıca kucağımıza almak nasip olur
bebeklerinin cinsiyeti nedir canım??
Bebim bi kız bi oğlan
Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım çift yumurta ikizi :))

hoşbulduk bi kız bi oğlan tedavisiz kendiliğinden oldu çift yumurta bizimkide aynı yani

hoşbulduk bi kız bi oğlan tedavisiz kendiliğinden oldu çift yumurta bizimkide aynı yani

hoşgeldin aramıza. sayımız artıyor ne güzel. ilk gebeliğin mi? benim ilk gebeliğim ve kendiliğinden oldu.ikisi de kız. 5 yıllık evliyim. çocuk istememiştik. istediğimiz anda allah 2 tanesini bir arada verdi. çok şükür. sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım inşallah. tekrar hoşgeldin.

Merhaba arkadaşlar benimde ikiz ebelik,birşey sormak istiyorm .İkiz gebeliğe zeka testi yapılamıyormuş belki özelde olabilir dediler.Sizlerden yaptıran varmı acaba

Evet bizde ikiz kızlar var epey. Umarım o şansın keyfine varırız canım. Doğumun vaktinde olmuş muydu senin? Malum ikiz gebelik denince akla hep riskler ve erken doğum geliyor. Deneyimlerini yazarsan seviniriz. Erken mi doğdu bebeklerin, küvözde kaldılar mı? Hamilelikte nasıl sorunlar yaşadın?

2 yaş sendromunu saymazsak çok mutlu bebekler oluyormuş... hiç arkadaşsız kalmıyorlar ama hep ikiz annelerinden biri biraz cadı oluyor diye duyuyorum :))

İki yaş sendromu nedir canım, ilk kez duyuyorum? Bizler de cadı mı olacağız :)) Ancak baş edebiliyorlar demek

Canım gözünaydın. Hep böyle güzel haberlerini alırsın inşallah. Tetanos aşısını tek doz mu yaptıracaksın, yoksa iki doz mu? Benim aşı konusunda da kafam karışık. Doktorlardan biri yaptırma zaten riskli gebelik yaşıyorsunuz dedi, diğeri ise yaptır dedi. Kafam karıştı :44:

Merhaba arkadaşlar benimde ikiz ebelik,birşey sormak istiyorm .İkiz gebeliğe zeka testi yapılamıyormuş belki özelde olabilir dediler.Sizlerden yaptıran varmı acaba

canım normal çocuklarda da 2 yaş sendromu diye bişey var
huyları suları değişiyor 2-3 yaş arasında
bazıları hafif atlatıyomuş inşallah bizimkilerde öyle olur

aşıya gelince dr.um tek söledi ama sağlık ocağı sanırım 2 doz yapıyormuş
bakalım dr.uma sorar ona göre hareket ederim
aşıyı aslında bende istemiyordum ama yaptır deyince eşim tamam dedi...yarın inşallah yaptıracağım

sanırırm bu 2 li, 3 lü ve 4 lü testten bahsediyorsun. down sendromu riskinden falan. canım normalde ikiz gebelere yapılmıyor ama doktordan doktora görüş farklılığı var. bu testler tek gebeliğe göre geliştirilmiş ve sonuçları tek gebeliğe göre yorumlanır. bir çok doktor böyle olduğu için ikiz gebelere bu testi yaptırmıyor. doğru sonuç vermiyor öünkü. benim doktorum bana 4 lü test önerdi. yapalım dedi. muayene olduğum hastaneye yaptırdım. down sendromu riski 1/90 dedi. yani çok yüksek çıktı. amniyosentez yaptırın.o zaman herşey belli olur dedi. tabi moralimiz bozuldu. sonra bir prof dan randevu aldık. o türkiyenin en iyi araştırmalar yapan bir laboratuvarına hatta adını vereyim ankara da DÜZEN laboratuvarına yaptırdı testimizi. down sendromu riski 1/1520 çıktı. yani düşük risk. bebeklerimizin down sendromu olma riski çok az. aynı teste iki laboratuvar farklı sonuçlar verdi. muayene olduğum prof. bu testleri ben hiç vermiyormuyum, ikiz gebelere hiç gerek yok dedi. detaylı ultrason sonuçları tek aşına yeterli oluyor dedi. ddetaylı ultasonda herşeyimiz de normal çıktı. içimiz rahatladı.
buradaki birçok arkadaşa doktorları bu testleri hiç yaptırmamış. dediğim gibi ikiz gebelikler için gelişitirilmiş bir test yok. ama bazıları, benim ki gibi, bı testleri yaptırıyor. görüşleri diğer doktorlardan neden farklı gerçekten bilmiyorum.
durum bundan ibaret yani. bu testler hakkında doktoların görüş farklılığı var. ama şunu biliyorum. 2 li ve 3 lü tarama testlerinin yerini 4 lü tarama testi almış durumda. ikiz gebelere 2 li ve 3 lü testleri yaptırmak anlamsızmış. illa yapılacaksa bir tarama tesit son 2 sene içinde geliştirilmiş 4 lü tarama testi yapılmalıymış. gerçi ben yaptırdım 4 lü tarama testini. ama iki laboratuvar 2 farklı sonuç verdi. sonuçta detaylı ultrasonum çok iyiydi. ve en iyi laboratuvarda da testi yenieyince içim rahatladı. keşke doktorum hiç vermeseydi bu testi. endişeyle dolu zor günler yaşadık.

Son düzenleme:
insanlarda kişilik gelişiminin belirli dönemleri vardır. 2 yaştan sonra insanlar başka bir gelişim dönemine geçerler. freud a göre anal dönem, eriksona göre bağımsızlık dönemi. bu dönemde çocuk anne babasından daha bağımsızlaşır, hareketlenir en önemlisi tuvalet eğitimi almaya başlar. tuvalet eğitimi çocuğun kişilik gelişiminin kilit noktalarından biridir.
Do. Dr. Koray Karabekirolu -- ocuk ve Ergen Ruh Sal ve Hastalklar Uzman
bu adresten çok rahat okuyabilirsiniz. gerçekten güzel faydalı blgiler var. 2 yaş sendromu denmesinin sebebi kişili gelişiminde farklı bir evreye girmesinden kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…