- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
canım acele etme.ben 25.haftamın içindeyim ben de senin gibi çok telaşlanıyodum.hareket etmiyolar diye ve çok geç hissettim hareketlerini.şimdi hareketlerini rahat hissediyorm.ben ilk defa 21.haftada hissettim hatta doktoro bile sordum.ultrasonda hopur hopur oynuyorlardı ama ben içerde bişey hissetmiyorum normal mi diye.bana çok normal olduğunu söyledi sende telaşlanma.herkes aynı dönemlerde hissetmeyebilir kimi daha erken hissediyor kimi daha geç.
Benim doktorum karında ağrı ve gerilme,kasıkta ağrı olursa direkt bana geleceksin dedi.Nst ve ,rahim ağzı uzunluğu ölçülmesi gerekiyormuş....Kuzucuklarımız iyi olsunda varsın gidip,gelelim canım....
kızlar bu arada cumt.dr.a gitmiştim.küçük kuşum yine sadece 50gr almış, ve 1000gr olmuşbüyük kuşumda maşaallah iyi almış ve 1800 gr olmuş,dr.da dediki 32 ve 33 ü de geçelim,sonra ben hastaneden bebekler için yer ayırtıyım dedi,soramadık ama galiba küvöz ayarlıycak,yanı aralık bası kuzularla buluşcam gibi,hem çok merak ediyorum kavuşmak istiyorum,hemde küçük kuşum daha iyi kilo alsaydıda bekleseydim daha diyorum,yani böyle işte,bakalım perşembe yine gitcem,kaç gr aldıysa artık
benim karnımın yanlarında gerginlik hissediyorum.karnım büyüyo ondan diye düşünüyodum ama panik oldum şimdi
benim karnımın yanlarında gerginlik hissediyorum.karnım büyüyo ondan diye düşünüyodum ama panik oldum şimdi
sen özel muayenehaneye mi gidiyorsun? yoksa hastanedeki bir doktora mı görünüyorsun. aklım karıştı bebekler için yer ayırtayım derken. yoksa bu işler böyle mi yürüyor. randevulu sistem gibi :) hiç bir fikrim yok gerçekten. bir arkadaşımda nerede küvöz var önceden araştırın diye ikaz etmişti. gerçekten önceden küvöz mü ayarlamak gerekiyor?
çok az kalmış bebeklerine kavuşmana. içn içine sığmıyordur. sağlıcakla gelsinler inşallah.
canım 19. haftada karın birden büyüyor. ve kabızlık problemin varsa, ya da gaz problemn varsa karnına aşırı bir yük biniyor. bağırsaklarının çok iyi çalışması lazım. ve düzenli gaz çıkaramazsan acayip şişersin ve gerginlik hissedersin. ben de son zamanlarda kabızlık problemi var. son 3 haftadır. karnım iyice büyümeye başladığında gaz falan da çıkaramadığımda gerginlikten hareket edemiyordum. özellikle karnının yanları acır. patlayacakmışsın gibi olur.
hemen aklına kötü şeyler getirme.baksana üstte yazılanlara. doktorlar gaz sancısını farklı yorumlayıp riskli ilaçlar kullandırabiliyorlar. 19. ve 20. hafta tam bir dönüm noktası. karnın çok büyüyecek. gazın yoksa bağırsakların iyi çalışıyorsa çok sancı çekmezsin. bu arada karnın birden büyüyeceği için mutlaka çatlak olmaması için yağ veya krem kullan derim.
sen özel muayenehaneye mi gidiyorsun? yoksa hastanedeki bir doktora mı görünüyorsun. aklım karıştı bebekler için yer ayırtayım derken. yoksa bu işler böyle mi yürüyor. randevulu sistem gibi :) hiç bir fikrim yok gerçekten. bir arkadaşımda nerede küvöz var önceden araştırın diye ikaz etmişti. gerçekten önceden küvöz mü ayarlamak gerekiyor?
çok az kalmış bebeklerine kavuşmana. içn içine sığmıyordur. sağlıcakla gelsinler inşallah.
yani şöyle,ben gazi üniv.deki bi doktorun özel muayenehanesine gidiyorum,gazide hiç bakmıyo,ama doğumu özel hastanede yaptırıyomuş,5 aylık hamileyken konuşmuştum,o da 36.haftadan sonra doğum olursa özelde yaparız ama ondan önce olursa küvöz ve yoğun bakım açısından gazide yaparız demişti,şimdi yer ayarlarız deyince heralde gaziyi ayarlıycak diye düşünüyorum,açıkçası öyle ayarlanması gerektiğini bende bilmiyodum ama gazi gibi yoğun bi yer için ayarlamak gerekiyo heralde diye düşünüyoruz,bide malum benimki çok küçükaslında heyecanlıyım ama keşke kiloları iyi sıkıntısız bi doğum olacak olsaydı,mutluluktan dolayı heyecanlanıyo olcaktım ama şimdi korkulu bi heyecan var bu arada küvöz olayını arastırmak gerekiyo gerçekten,çünkü doktorumun anlaşmalı olduğu özel hastaneler,ankaradaki en kaliteli ve pahalı hastaneler olmasına rağmen,dr küvözlerini yeterli bulmuyo demek ki,halbuki dr bana gaziyi hiç teklif etmese ben o hastanelerin küvöz açısından sıkıntılı olduğunu bilmeden giderdim,o yüzden araştırmak önemli...
Günaydın herkese...
Aynı gerginlikten 3-4 gündür bende de var, karnım aşırı derecede geriliyor, genişlemesinden ve gazdan ileri geldiğini düşünmüştüm ama ben de doktoruma danışayım en iyisi, ben de korktum şimdi...
telaş yapmayın bence zaten o gerginlik biraz tuhaf oluyor anlarsınız bi sıkıntı olduğunu..
Merhabalar, ben de martta doğum yapacağım. İkisi de kız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?