2013 ikiz anne adayları buraya

mrb kızlar,bende preparla ilgili deneyiimimi anlatıyım,20.haftadan itibaren karnımda sertlik vardı,ben bunu normal bişey olarak düşünmüştüm,ilk doktorum eski bi tanıdığımızdı,onu ziyarete gittim,o da ultrasonda bi bakalım dedi,baktı,karnında sertleşme var,erken doğum olabilir,prepar kullan dedi,bende hemen o gün aldım kullandım,sonra arkadaslarım,kendi doktorunun haberi olsun kullanma dedi,ama ben 2 gün kullandım,sonra doktoruma gittim,ona kullandığımı söylemedim :) böyle bi ilaç varmış kullanabilir miyim dedim,o da kesinlikle hayır,çok eski bi ilaç,taşikardi yapar falan dedi,10 yıl önce kullanmış olan bi arkadasımda,beni çok kötü etkilemişti,hatta halüsinasyonlar bile görmüştüm dedi,buna rağmen erken doğum yapmıştım dedi.doktorumda haftalık proluton diye bi iğne yaptırttı,çok şükür bugüne geldik,ama o gerginlik ara ara hep devam etti,bana kalırsada kullanmayın derim,ve doktorunuzun dışına çıkmayın

benim bebekleriminde biri altta biri üstte,18.haftada üsttekini hafif hafif hissetmiştim,ama alttakini hissedememiştim,ona bişey olcak diyekafayı yemiştim,varlığını sadece ultrasonda anlıyodum,tam yokluğuna alıştım derken,resmen daha 2-3 hafta öncesinde kudurmaya basladı,şimdi ikiside yerinde durmuyo çok şükür,ama üstteki daha kuduruk tabi :)

kızlar bu arada cumt.dr.a gitmiştim.küçük kuşum yine sadece 50gr almış, ve 1000gr olmuş büyük kuşumda maşaallah iyi almış ve 1800 gr olmuş,dr.da dediki 32 ve 33 ü de geçelim,sonra ben hastaneden bebekler için yer ayırtıyım dedi,soramadık ama galiba küvöz ayarlıycak,yanı aralık bası kuzularla buluşcam gibi,hem çok merak ediyorum kavuşmak istiyorum,hemde küçük kuşum daha iyi kilo alsaydıda bekleseydim daha diyorum,yani böyle işte,bakalım perşembe yine gitcem,kaç gr aldıysa artık

sağolasın cnm rahatladım sayende...

Benim doktorum karında ağrı ve gerilme,kasıkta ağrı olursa direkt bana geleceksin dedi.Nst ve ,rahim ağzı uzunluğu ölçülmesi gerekiyormuş....Kuzucuklarımız iyi olsunda varsın gidip,gelelim canım....

benim karnımın yanlarında gerginlik hissediyorum.karnım büyüyo ondan diye düşünüyodum ama panik oldum şimdi

sen özel muayenehaneye mi gidiyorsun? yoksa hastanedeki bir doktora mı görünüyorsun. aklım karıştı bebekler için yer ayırtayım derken. yoksa bu işler böyle mi yürüyor. randevulu sistem gibi :) hiç bir fikrim yok gerçekten. bir arkadaşımda nerede küvöz var önceden araştırın diye ikaz etmişti. gerçekten önceden küvöz mü ayarlamak gerekiyor?
çok az kalmış bebeklerine kavuşmana. içn içine sığmıyordur. sağlıcakla gelsinler inşallah.

benim karnımın yanlarında gerginlik hissediyorum.karnım büyüyo ondan diye düşünüyodum ama panik oldum şimdi

bence hiç panik yapmayın,doktorunuza danışın yine ama gereksiz panikde çok etkiliyo,doktorunuza magnezyum kullanabilir miyim diye sorun,ben öyle demiştim,prepar kullanma işine hayır deyince magnezyum kullanabilir miyim demiştim,hem gerginliğe hem bacaklardaki kramplara iyi geliyo diye,o da kullan demişti zararsız bi ilaç olduğu için...ama tabi tamamen geçmiyo, bi ara geçti,sonra yine basladı,bende saplantı haline getirmemeye çalıştım,yoksa kafayı yiyosun düşünmekten,artık bebeğimin büyüdüğnü ,içerde gerindiğini falan düşünmeye çalıştım ve hala çalışıyorum:)

canım 19. haftada karın birden büyüyor. ve kabızlık problemin varsa, ya da gaz problemn varsa karnına aşırı bir yük biniyor. bağırsaklarının çok iyi çalışması lazım. ve düzenli gaz çıkaramazsan acayip şişersin ve gerginlik hissedersin. ben de son zamanlarda kabızlık problemi var. son 3 haftadır. karnım iyice büyümeye başladığında gaz falan da çıkaramadığımda gerginlikten hareket edemiyordum. özellikle karnının yanları acır. patlayacakmışsın gibi olur.
hemen aklına kötü şeyler getirme.baksana üstte yazılanlara. doktorlar gaz sancısını farklı yorumlayıp riskli ilaçlar kullandırabiliyorlar. 19. ve 20. hafta tam bir dönüm noktası. karnın çok büyüyecek. gazın yoksa bağırsakların iyi çalışıyorsa çok sancı çekmezsin. bu arada karnın birden büyüyeceği için mutlaka çatlak olmaması için yağ veya krem kullan derim.

yani şöyle,ben gazi üniv.deki bi doktorun özel muayenehanesine gidiyorum,gazide hiç bakmıyo,ama doğumu özel hastanede yaptırıyomuş,5 aylık hamileyken konuşmuştum,o da 36.haftadan sonra doğum olursa özelde yaparız ama ondan önce olursa küvöz ve yoğun bakım açısından gazide yaparız demişti,şimdi yer ayarlarız deyince heralde gaziyi ayarlıycak diye düşünüyorum,açıkçası öyle ayarlanması gerektiğini bende bilmiyodum ama gazi gibi yoğun bi yer için ayarlamak gerekiyo heralde diye düşünüyoruz,bide malum benimki çok küçük aslında heyecanlıyım ama keşke kiloları iyi sıkıntısız bi doğum olacak olsaydı,mutluluktan dolayı heyecanlanıyo olcaktım ama şimdi korkulu bi heyecan var bu arada küvöz olayını arastırmak gerekiyo gerçekten,çünkü doktorumun anlaşmalı olduğu özel hastaneler,ankaradaki en kaliteli ve pahalı hastaneler olmasına rağmen,dr küvözlerini yeterli bulmuyo demek ki,halbuki dr bana gaziyi hiç teklif etmese ben o hastanelerin küvöz açısından sıkıntılı olduğunu bilmeden giderdim,o yüzden araştırmak önemli...

Aslında canım kabıxlık sıkıntım var dediğin gibi bu aksam acayi gerildi karnım yanlardan üstüne arkadaşları yazdığını okuyunca panikledm. Ama haklısın cnm kabızlıktan olabilir....

Canım, bizde doktorun özel muayenehanesine gidiyoruz. Özel hastanede doğumum olacak inşallah. Hafta sonu doktorumuzla bu konuyu konuştuk, doğumun nerde yapılmasını önerdiğini vs. O da laf arasında geçenlerde birinin yüksek tansiyon sebebiyle bebğini erken aldığını, arayıp küvöz ayarladığını vs. söyledi. Şimdi siz de söyleyince çark etti. Demekki küvöz için yer ayırtılıyor. Ayırtmazsan hastane hastane gezmek zorunda kalıyosun boş yer bulmak için. Tabi bu yer ayırtma işini şahsen bizler değil doktorlar yapıyorlar, ortak çalıştıkları hastanelere...

Canım benim sen Allaha dua et, sıkıntıdan değil, mutlulukta heyecanlan. Bebişlerin Allaha emanet. Sağ salim kucağına alacaksın inşallah. Aklına güzel şeyler getir, mis kokularını hisset mesela :)) Hem anlaşılan o ki doktorun da tecrübeli güven ona, önce Allah'a sonra doktorunuza emanetsiniz...

Günaydın herkese...

Aynı gerginlikten 3-4 gündür bende de var, karnım aşırı derecede geriliyor, genişlemesinden ve gazdan ileri geldiğini düşünmüştüm ama ben de doktoruma danışayım en iyisi, ben de korktum şimdi...

telaş yapmayın bence zaten o gerginlik biraz tuhaf oluyor anlarsınız bi sıkıntı olduğunu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…