- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
bugün dr.umuz vardı teyzeleri
maşallah bebişlerim çok iyiydiler
oğlum 750 kızım 920 gr olmuş
oğlum haftasında kız 1 hafta önde gidiyor
suları gayet iyi, haftaları iyi rahim boyu iyi çok şükür
şeker yüklemesi yapıldı bugün yarında tatenoz aşım yapılacak inşallah
b12 iğne mi yaptırdım
2 hafta sonra idrar ve tam kan tahlili yapılacak hayırlısıyla
keyfim yerine geldi
Hepinize slmlar benide kabul edersiniz umarım rabbim herkese hayırlı doğumlar nasib etsin tüm ikiz annelerine vede bana sağlık sıhhat ve sabır versin
Merhaba arkadaşlar benimde ikiz ebelik,birşey sormak istiyorm .İkiz gebeliğe zeka testi yapılamıyormuş belki özelde olabilir dediler.Sizlerden yaptıran varmı acaba
arkadaşlar buradan daha önce yazmıştım
perinatolog kızımın kalbinde delik gördü ve bizi kardiyoloğa yönlendirmişti
bugün doktordan geldim ve sonucumu sizinle paylaşmak istedim
çok şükür ki problem yokmuş
duasını esirgemeyen herkese teşekkürler
aaa çok sevindim,hadi gözünüz aydın,tebrik ederim:)
sevindim. umarım bundan sonrasını da problemsiz geçirirsin. sen kaç haftalıktın? gebelik takvimi uygulaması eklesene kendine. görelim bizde kaç haftalık gebe olduğunu.
ne güzel hep iyi haberler duyuyorum bebeklerinizle ilgili,öncelikle maşaallah :) ama bende mutlu haberler vermek istiyorum,bebeğim,çok iyi kilo almış demek istiyorum ama maalesef yokelbette binlerce kez şükürler olsun,insanlar nelerle uğrasıyo ama ne biliyim işte,nankörlük mü yapıyorum acaba bugün dr.dan geldik,küçük kuşum 50 gr alıyo derken bu sefer hiç almamış yaaa,dr.alsa iyi olur ama takma diyo ama nsl takmayım,diğer kuzum 1900 gr olmuş,o iyi ama diğeri beni düşündürüyo,bi yandan kötü bi durum var ki almamış diyorum ama dr.um rahat.hatta ben aralığın ilk haftası doğum olur diyodum,bu sefer kafanızda tarih var mı diye sordum,10 aralıkta bi hastaneye yatırırız,17 aralığa kalırsa çok daha iyi olur,yada iki tarih arasında duruma göre değerlendiririz dedi.yani çok kötü olsa gidişat,bu kadar bekletmez ,daha erken alır diyorum,ama taa ne zamana attı,demekki çok kötü değil diyorum,amaaaaan ne biliyim ya kendi kendime yorumlar yapıyorum işte salı tekrar gitcez bakalım
sağol başakcımmmmmmmm
sağol canım, 23. haftam bitecek inşallah
evet ya ekleyeyim ben de di mi
canım sağlıklılarsa takma kafana inanki
su akar yatağını bulur
ben de senin gibi düşünüyorum
kötü olsa, hayati bir durum söz konusu olsa
hemen yatırırlardı
kontrol altında tutmak isterlerdi seni ve bebeğini
doğumu bile senin tahmininden ileri bir tarihe atmış
doktorun bile senden daha çok güveniyor bebeklerine
sen de onlara güven annesiii
her şey gönlünce olsun inşallah
arkadaşımm
ne güzel hep iyi haberler duyuyorum bebeklerinizle ilgili,öncelikle maşaallah :) ama bende mutlu haberler vermek istiyorum,bebeğim,çok iyi kilo almış demek istiyorum ama maalesef yokelbette binlerce kez şükürler olsun,insanlar nelerle uğrasıyo ama ne biliyim işte,nankörlük mü yapıyorum acaba bugün dr.dan geldik,küçük kuşum 50 gr alıyo derken bu sefer hiç almamış yaaa,dr.alsa iyi olur ama takma diyo ama nsl takmayım,diğer kuzum 1900 gr olmuş,o iyi ama diğeri beni düşündürüyo,bi yandan kötü bi durum var ki almamış diyorum ama dr.um rahat.hatta ben aralığın ilk haftası doğum olur diyodum,bu sefer kafanızda tarih var mı diye sordum,10 aralıkta bi hastaneye yatırırız,17 aralığa kalırsa çok daha iyi olur,yada iki tarih arasında duruma göre değerlendiririz dedi.yani çok kötü olsa gidişat,bu kadar bekletmez ,daha erken alır diyorum,ama taa ne zamana attı,demekki çok kötü değil diyorum,amaaaaan ne biliyim ya kendi kendime yorumlar yapıyorum işte salı tekrar gitcez bakalım
ne kadar güzelki herkeslerde bir heyecan var:)bende 28 haftama yeni giriyorum,bir kız birde oğlum olacak kısmetse,yaklaşık 14 kilo aldım,bebişlerimde 25 haftalıkken 750 gr civarındaydılar,cumartesi yine doktora gidicem bakalımne kadar gr almış bebişlerim,bu arada ikizlere hamile olupta çalışan annelerimiz varmı aramızda??ne zaman izöne ayrıldınız merak ediyorummmm
Hepinize slmlar benide kabul edersiniz umarım rabbim herkese hayırlı doğumlar nasib etsin tüm ikiz annelerine vede bana sağlık sıhhat ve sabır versin
Çok sevindim gözünüz aydın:) inşallah böyle sağlıkla devam eder. Ben de Salı detay ultrasona gireceğim perinatolog uzmanda, heyecanlanıyorum, inşallah güzel sonuçlar alırız...
Ben de çalışıyorum ama 3 aydır raporluyum, doktorum uzatırsa raporumu doğuma kadar çalışmayı istemiyorum, hayırlısı bakalım, inşallah olur, çünkü çok korkuyorum bebişlerime bir şey olur diye...ne kadar güzelki herkeslerde bir heyecan var:)bende 28 haftama yeni giriyorum,bir kız birde oğlum olacak kısmetse,yaklaşık 14 kilo aldım,bebişlerimde 25 haftalıkken 750 gr civarındaydılar,cumartesi yine doktora gidicem bakalımne kadar gr almış bebişlerim,bu arada ikizlere hamile olupta çalışan annelerimiz varmı aramızda??ne zaman izöne ayrıldınız merak ediyorummmm
insanlarda kişilik gelişiminin belirli dönemleri vardır. 2 yaştan sonra insanlar başka bir gelişim dönemine geçerler. freud a göre anal dönem, eriksona göre bağımsızlık dönemi. bu dönemde çocuk anne babasından daha bağımsızlaşır, hareketlenir en önemlisi tuvalet eğitimi almaya başlar. tuvalet eğitimi çocuğun kişilik gelişiminin kilit noktalarından biridir.
Do. Dr. Koray Karabekirolu -- ocuk ve Ergen Ruh Sal ve Hastalklar Uzman
bu adresten çok rahat okuyabilirsiniz. gerçekten güzel faydalı blgiler var. 2 yaş sendromu denmesinin sebebi kişili gelişiminde farklı bir evreye girmesinden kaynaklanıyor.
gözümü korkuttunuz şimdi,benim paşalarla işim zor mu yani:)
ilk zamanlar sanki birbirleri yokmuş gibi büyüyorlar,mesela ilk 6-8 ayda sadece ağlayan,uyuyan,karnı doyan yada bireysel ilgilenilmek isteyen bebekler oluyorlar,ben de öyle olacağını düşünüyorum. şimdiden hayal ediyorum. bence ikizlerin en büyük şansı yalnız büyümemeleri. ikizi aynı zamanda arkadaşı. tek bebek olsaydı sürekli anne baba çocukla oynamak zorunda kalacaktı. çocuk yalnız olunca ilgi çekmek ister. yaramazlık yapar, ağlar. ama ikizler hep birbiriyle vakit geçirir, oynar. herhalde 2 yaşlarına gelene kadar sıkıntı yaşarız. sonrasında onları izlemek büyük bir zevk olur.
2 yaş sendromunu çocuğun aynı ergen olma dönemindeki gibi bencil ve kendini ispatlamaya çalıştığı bir dönem oluyor,2 yaş sendromunu saymazsak çok mutlu bebekler oluyormuş... hiç arkadaşsız kalmıyorlar ama hep ikiz annelerinden biri biraz cadı oluyor diye duyuyorum :))
Evet bizde ikiz kızlar var epey. Umarım o şansın keyfine varırız canım. Doğumun vaktinde olmuş muydu senin? Malum ikiz gebelik denince akla hep riskler ve erken doğum geliyor. Deneyimlerini yazarsan seviniriz. Erken mi doğdu bebeklerin, küvözde kaldılar mı? Hamilelikte nasıl sorunlar yaşadın?:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?