2013 ikiz anne adayları buraya

insanlarda kişilik gelişiminin belirli dönemleri vardır. 2 yaştan sonra insanlar başka bir gelişim dönemine geçerler. freud a göre anal dönem, eriksona göre bağımsızlık dönemi. bu dönemde çocuk anne babasından daha bağımsızlaşır, hareketlenir en önemlisi tuvalet eğitimi almaya başlar. tuvalet eğitimi çocuğun kişilik gelişiminin kilit noktalarından biridir.
Do. Dr. Koray Karabekirolu -- ocuk ve Ergen Ruh Sal ve Hastalklar Uzman
bu adresten çok rahat okuyabilirsiniz. gerçekten güzel faydalı blgiler var. 2 yaş sendromu denmesinin sebebi kişili gelişiminde farklı bir evreye girmesinden kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
insanlarda kişilik gelişiminin belirli dönemleri vardır. 2 yaştan sonra insanlar başka bir gelişim dönemine geçerler. freud a göre anal dönem, eriksona göre bağımsızlık dönemi. bu dönemde çocuk anne babasından daha bağımsızlaşır, hareketlenir en önemlisi tuvalet eğitimi almaya başlar. tuvalet eğitimi çocuğun kişilik gelişiminin kilit noktalarından biridir.
Do. Dr. Koray Karabekirolu -- ocuk ve Ergen Ruh Sal ve Hastalklar Uzman
bu adresten çok rahat okuyabilirsiniz. gerçekten güzel faydalı blgiler var. 2 yaş sendromu denmesinin sebebi kişili gelişiminde farklı bir evreye girmesinden kaynaklanıyor.

Son düzenleme:

maşallah canım, kiloları da çok güzellllll
allahım keyfimiz hiç bozulmasın inşallah

Hepinize slmlar benide kabul edersiniz umarım rabbim herkese hayırlı doğumlar nasib etsin tüm ikiz annelerine vede bana sağlık sıhhat ve sabır versin

hoş geldinnnnnnnnnnnn
güzel dileklere ne denir kiiii
aminnnnnnnnn

Merhaba arkadaşlar benimde ikiz ebelik,birşey sormak istiyorm .İkiz gebeliğe zeka testi yapılamıyormuş belki özelde olabilir dediler.Sizlerden yaptıran varmı acaba

canım zeka testinden kastın ikili test sanıırm
evet bu testler ikiz gebeliklerde pek önerilmiyor
ama benim doktorum ikili testi istedi
kan sonuçlarından ziyade benim için önemli olan ense kalınlıkları dedi
yani ultrason görüntüleri dedi
yaptırdık, şükür iyi çıktı
ama 3'lü ve 4'lü testleri istemedi doktorum

arkadaşlar buradan daha önce yazmıştım
perinatolog kızımın kalbinde delik gördü ve bizi kardiyoloğa yönlendirmişti
bugün doktordan geldim ve sonucumu sizinle paylaşmak istedim
çok şükür ki problem yokmuş
duasını esirgemeyen herkese teşekkürler

aaa çok sevindim,hadi gözünüz aydın,tebrik ederim:)

sevindim. umarım bundan sonrasını da problemsiz geçirirsin. sen kaç haftalıktın? gebelik takvimi uygulaması eklesene kendine. görelim bizde kaç haftalık gebe olduğunu.

ne güzel hep iyi haberler duyuyorum bebeklerinizle ilgili,öncelikle maşaallah :) ama bende mutlu haberler vermek istiyorum,bebeğim,çok iyi kilo almış demek istiyorum ama maalesef yok elbette binlerce kez şükürler olsun,insanlar nelerle uğrasıyo ama ne biliyim işte,nankörlük mü yapıyorum acaba bugün dr.dan geldik,küçük kuşum 50 gr alıyo derken bu sefer hiç almamış yaaa,dr.alsa iyi olur ama takma diyo ama nsl takmayım,diğer kuzum 1900 gr olmuş,o iyi ama diğeri beni düşündürüyo,bi yandan kötü bi durum var ki almamış diyorum ama dr.um rahat.hatta ben aralığın ilk haftası doğum olur diyodum,bu sefer kafanızda tarih var mı diye sordum,10 aralıkta bi hastaneye yatırırız,17 aralığa kalırsa çok daha iyi olur,yada iki tarih arasında duruma göre değerlendiririz dedi.yani çok kötü olsa gidişat,bu kadar bekletmez ,daha erken alır diyorum,ama taa ne zamana attı,demekki çok kötü değil diyorum,amaaaaan ne biliyim ya kendi kendime yorumlar yapıyorum işte salı tekrar gitcez bakalım

aaa çok sevindim,hadi gözünüz aydın,tebrik ederim:)

sağol başakcımmmmmmmm

sevindim. umarım bundan sonrasını da problemsiz geçirirsin. sen kaç haftalıktın? gebelik takvimi uygulaması eklesene kendine. görelim bizde kaç haftalık gebe olduğunu.

sağol canım, 23. haftam bitecek inşallah
evet ya ekleyeyim ben de di mi

canım sağlıklılarsa takma kafana inanki
su akar yatağını bulur
ben de senin gibi düşünüyorum
kötü olsa, hayati bir durum söz konusu olsa
hemen yatırırlardı
kontrol altında tutmak isterlerdi seni ve bebeğini
doğumu bile senin tahmininden ileri bir tarihe atmış
doktorun bile senden daha çok güveniyor bebeklerine
sen de onlara güven annesiii
her şey gönlünce olsun inşallah
arkadaşımm

çok teşekkür ederim,söylediklerin beni çok mutlu etti,insanın böyle şeyleri duymaya ihtiyacı oluyor :)

Çok sevindim gözünüz aydın:) inşallah böyle sağlıkla devam eder. Ben de Salı detay ultrasona gireceğim perinatolog uzmanda, heyecanlanıyorum, inşallah güzel sonuçlar alırız...

ne kadar güzelki herkeslerde bir heyecan var:)bende 28 haftama yeni giriyorum,bir kız birde oğlum olacak kısmetse,yaklaşık 14 kilo aldım,bebişlerimde 25 haftalıkken 750 gr civarındaydılar,cumartesi yine doktora gidicem bakalımne kadar gr almış bebişlerim,bu arada ikizlere hamile olupta çalışan annelerimiz varmı aramızda??ne zaman izöne ayrıldınız merak ediyorummmm

Bu aşamada iyi düşünüp sakin olmaya çalışmaktan başka yapacak birşey yok. Takip ettiğim kadarı ile bebeklerin farklı gelişimlerinin çok çeşitli nedenleri olabiliyor, inşallah önümüzdeki günlerde güzel gelişmeler olur, hiç belli olmaz. Ancak aksi halde de tıbbın pek çok çaresi var, biraz uğraştırır belki ancak sonu güzel olur içinizi ferah tutun. Bu arada çok acil bir durum olsa Dr o kadar bekletmezdi bence de neredeyse 1 ay atmış, bebekler ne kadar anne karnında kalırsa o kadar iyi tabi, yaşama hazır oluyorlar. Allah hepinize yardım etsin, sağlıklar versin...

Bende calisiyodum ama nerdeyse 5aydir heyet raporluydum,simdide yasal iznimi baslattm,bence bikac hafta dogum sonrasina birakcaz diye israrla calismaya gerek yok,bence vucududa dinlendirmek lazim,ne kadar rahat isiniz olursa olsun,erken doguma degmez bence,bu konuda cok pisman olan anne adaylari var...

Hepinize slmlar benide kabul edersiniz umarım rabbim herkese hayırlı doğumlar nasib etsin tüm ikiz annelerine vede bana sağlık sıhhat ve sabır versin

Hoş geldiniz, inşallah sağlık ve mutlulukla yavrularınızı kucağınıza alırsınız.

Sizin ve bebişiniz adına çok sevindim, Allah, sağlık-sıhhatli bir ömür versin..

Kalbinizi ferah tutun, bir aksilik olsa doktor muhakkak müdahale ederdi. Sağlık ve mutlulukla bebişlerinize kavuşmanız dileğiyle.

Çok sevindim gözünüz aydın:) inşallah böyle sağlıkla devam eder. Ben de Salı detay ultrasona gireceğim perinatolog uzmanda, heyecanlanıyorum, inşallah güzel sonuçlar alırız...

Rabbim güzel sonuçlarla karşılaşmanızı nasip eder inşallah.

Ben de çalışıyorum ama 3 aydır raporluyum, doktorum uzatırsa raporumu doğuma kadar çalışmayı istemiyorum, hayırlısı bakalım, inşallah olur, çünkü çok korkuyorum bebişlerime bir şey olur diye...

Canım Freud'un Psikanalitik Kuramını ve Erikson'un Psikososyal Kuramını biliyorum ama bu kuramlarda sadece 2 yaş önemli görülmeyip, kendi içinde tüm dönemler ayrı bir öneme sahip olduğu için sorayım dedim. Yani ben bire bir 2 yaş sendromu olarak duymamıştım. Evet düşününce bu dönem Freud'da anal dönem, tuvalet eğitimi ilk çatışma, baş kaldırma, Erikson'a göre ise bağımsızlığa karşı utanç evresi bu döneme giriyor.Yani çocuğun kendi başına işler yapabilmesi özgüveni açıısndan önemli. Bebişlerimiz sağlıkla doğsun, her dönemi güzelce atlatırlar umarım. Bizler ebeveyn olarak bunu sağlamaya çalışacağız...

Ben sizi takip ediyirdum yaklasik 1 aydir merhaba demek istedim ben de 13 haftalik ikizlerime hamileyim evliligimin 5. Yilinda uzun bi tedavi sonrasi rabbim nasip etti kuzularimi allah hepimimize hayirli saglikli dogum nasip etsin insallah :)

gözümü korkuttunuz şimdi,benim paşalarla işim zor mu yani:)
siz ikiz annesi olacaksınız öyle herşeyden gözünüz korkmasın canımm,
tek erkek bebeklerle tek kız bebekler bile birbirinden farklıdır,
kızlar daha farklı gelişim zorlukları yaşarlar elbette ama erkekler hareketlidir hani,
bir de bunun çift olanı kızlara göre biraz daha zor olabilir,diye kız anneleri için yazmıştım,
sonuçta ikisi de hem zor hem çok güzel muhakkak..

ilk zamanlar sanki birbirleri yokmuş gibi büyüyorlar,mesela ilk 6-8 ayda sadece ağlayan,uyuyan,karnı doyan yada bireysel ilgilenilmek isteyen bebekler oluyorlar,
1 yaşında doğru sosyal olarak açılıyorlar,daha sonra sonra birbirleri ile ilgilenmeye başlıyorlar,
ama güzel olanı hiç tek kalmıyorlar,gözleri açılır açılmaz farkında olmasalar da hep birbirlerinin hayatının bir parçası oluyorlar,
bazen anlaşamayabiliyorlar,ama ay bunlar biraz uzak kalsınlar birbirinden desen de kıyamet kopuyor öbürünü göremeden..
işte böyle güzel bişey..

2 yaş sendromunu saymazsak çok mutlu bebekler oluyormuş... hiç arkadaşsız kalmıyorlar ama hep ikiz annelerinden biri biraz cadı oluyor diye duyuyorum :))
2 yaş sendromunu çocuğun aynı ergen olma dönemindeki gibi bencil ve kendini ispatlamaya çalıştığı bir dönem oluyor,
ama çok büyütülecek bir kriz dönemi sayılmaz bence,
o krizler tek bebek büyütmeye alışmış bize nazaran daha rahat annelere daha zor gelebilir,bence ikiz annelerine vız gelir..
Bir de biri diğerine göre daha baskın olabiliyor evet,ona cadı demesek daha iyi olur bence ..

Sorunsuz bir hamilelik yaşadım,çalışıyordum,bulantı-kusma-aşermem olmadı,
ilk 5 ay ayda birer kilo aldım,ikiz annelerin bebişleri ve göbüşleri topiğimiz vardı,ordan karnımı da bulup göstereyim size ,
düzenli kontrollerimi,perinatolog ile ayrıntılı usg lerimi oldum,
aşı demişsiniz,iki doz tetanoz aşısı oldum bir ay ara ile,hastane enfeksiyonuna karşı her ihtimal bir aşı bu,riskli hamilelikle yakından uzaktan alakası yok,
32.haftada çok gezmekten mütevellit,erken doğum riski teşhisi ile 9-10 gün hastanede yattım,sonra 37+1 de spinal sezeryan ile doğum yaptım,
bebeklerim kilolu değildi,ancak kuvözde kalmadılar,hemen kucağıma aldım,2 gece hastanede yatıp evimize geldik..

İkiz anneleri de ikiz bebekleri de çok güçlüdür,dayanıklıdır,bunu kısa annelik dönemimde hep yaşadım,
size de güzel hamilelikler ve doğumlar diliyorum..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…