- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
cevabım geç kaldı arkadaşım ama toplamda 16 kilo aldım,hymarry toplamda kaç kilo aldın merak ettim
merhaba kızlar
nerelerdesiniz. kimsecikler yok. herkes iyidir inşallah. bizim çarşamba gün ayrıntılı ultrasonumuz var. çok merak ediyoruz. bi arkadaşım kime benzediği bile belli oluyo dedi.
kızlar annem senin göbeğin çok aşağıda, bi doktora sor bakalım dedi. geçen hafta doktordaydım öyle bişey olsa doktor söylemezmiydi. boyum uzun ve zayıfım acaba ondan mı. kızımı uzun süredir hissetmiyordum, bugün uzandığımda kıpırdadı. çok mutlu oldum. darısı hissetmiyenlerin başına diyelim.
merhaba kızlar
nerelerdesiniz. kimsecikler yok. herkes iyidir inşallah. bizim çarşamba gün ayrıntılı ultrasonumuz var. çok merak ediyoruz. bi arkadaşım kime benzediği bile belli oluyo dedi.
kızlar annem senin göbeğin çok aşağıda, bi doktora sor bakalım dedi. geçen hafta doktordaydım öyle bişey olsa doktor söylemezmiydi. boyum uzun ve zayıfım acaba ondan mı. kızımı uzun süredir hissetmiyordum, bugün uzandığımda kıpırdadı. çok mutlu oldum. darısı hissetmiyenlerin başına diyelim.
kızlar bugün cinsiyetleri belli oldu 2 erkek bebeğim olacak inşl...
kızlar bu arada bi deneyimi mi daha paylaşayım,malum benim küçük kuzu kilo alamıyo,bende araştırırken balık yağını okudum,baya bi kişi balık yağıyla gayet kilolu bebekler doğurmuş,ecz. gittim,şurup ve hap çıkarttı,hangisini önerirsiniz dedim,aslında hap taraftarıydım ben,eczacıda şurup daha cabuk kana karışıyo,bunu tavsiye ederim dedi,aldım geldim.yaaa bu kadar iğrenç bişey olamaz :) sırf bu kadar ilacın acısını,kuzular doğunca onların her tarafını ıssırıp çıkartcam :) resmen bi işkence yaa,bildiğiniz balık kokuyo,ben balığı severim ama bu çok pis bişey,alabalık havuzlarının kokusunu biliyosanız eğer öyle bişey yani,ihtiyacınız olurda kullanmak zorunda olursanız,kesinlikle hap olarak alın derim,5-10 lira bişey olsa inanın çöpe atcam,bide 35 lira verdimgerci bide şunu duydum,balık yağı kanamayı arttırıyomuş,kan sulandırıcı kullananlar fazla kullanmasın diyo,fazladan kasıt ne bilmiyorum ama zaten fazla içmekde mümkün değil onu,bende hem clexane hem coraspin kullanıyorum,yarın dr.a gitcem,sorcam bakalım,o ne diycek,kaç gündür içiyorum,inş.içtiğime değerde kilo almıştır benim bıdık:)
kızlar bişey sorucam hareketler bendede sizin gibi kollar tekmeler birbirine karışıyor ama bide böle bazen sanki popolarınımı uzatıyolar desem biren karnımın 1 yanı sivriliyor geriliyor...2-3 dak sonra geçiyor.şimdi bu kasılmamı yoksa bu bebeler dönüyolarmı ben anlıyamıyorum.
kızlar bu arada bi deneyimi mi daha paylaşayım,malum benim küçük kuzu kilo alamıyo,bende araştırırken balık yağını okudum,baya bi kişi balık yağıyla gayet kilolu bebekler doğurmuş,ecz. gittim,şurup ve hap çıkarttı,hangisini önerirsiniz dedim,aslında hap taraftarıydım ben,eczacıda şurup daha cabuk kana karışıyo,bunu tavsiye ederim dedi,aldım geldim.yaaa bu kadar iğrenç bişey olamaz :) sırf bu kadar ilacın acısını,kuzular doğunca onların her tarafını ıssırıp çıkartcam :) resmen bi işkence yaa,bildiğiniz balık kokuyo,ben balığı severim ama bu çok pis bişey,alabalık havuzlarının kokusunu biliyosanız eğer öyle bişey yani,ihtiyacınız olurda kullanmak zorunda olursanız,kesinlikle hap olarak alın derim,5-10 lira bişey olsa inanın çöpe atcam,bide 35 lira verdimgerci bide şunu duydum,balık yağı kanamayı arttırıyomuş,kan sulandırıcı kullananlar fazla kullanmasın diyo,fazladan kasıt ne bilmiyorum ama zaten fazla içmekde mümkün değil onu,bende hem clexane hem coraspin kullanıyorum,yarın dr.a gitcem,sorcam bakalım,o ne diycek,kaç gündür içiyorum,inş.içtiğime değerde kilo almıştır benim bıdık:)
merhaba kızlar
günaydın kızlar yarın detaylı ultrasonumuz var kuzularımızı görücez hayırlısı ile..kilolarınızı yazmışınız halen topiğin rekoru bende sanırım :) 48 kg ile hamile kaldım 22 haftada 60 kg oldum:) sonumuz pek bi tosuncuk gözüküyor..allahtan bebekler normal gelişiyorda içim rahat.ben bu kadar kilo almazdımda ne bulantım oldu ne bişey..ee bide ben ne kahvaltı ne meyva ne de süt tüketen biri değildim .günde 1 öğün zorla yemek yerdim ama insan hamilelikte bebkler yararlı ne varsa yiyor ...bide doymuyor tabi:) oldum size tosuncuk gibi.görenler doğuma ne kadar var diyor..bakalım yarın tedaviden sonra tüp bebek doktorumla ilk kez karşılaşıcaz en net farkı o göreceği için yiyeceğim fırçaya ve bundan sonraki iş hayatımla ilgili durumu ona bırakıyorum..beni çok çalıştımaz sanırım halimi görünce ..allahtan elim ayağımşişmiyor çok şükür.
canım bende 9 kilo almışım ama son 5 kiloyu 1 ayda aldım şoktayım :)
5. ay kırılma noktası sanırım bi anda şiştim.
geçen cumartesi gittik bizde doktorumuza çok şükür ikiside gayet iyi umarım hep böyle giderler ve inşallah hepimizinki zamanında gelir.
ben buradayımmmmm
iyiyiz çok şükürrrrrr
kime benzediğinden ziyade sağlıklı haberleriyle dönersiniz inşallahhhhhhhh
canım benim de oğlum sol tarafta , kızım ise sağ taraftaydıı
ben de kızım hareket etmiyor diye kafaya takmıştım
meğerse benimkiler ortaya gelmişler
göbek göbeğe yatıyorlarmış
seninki de muhtemelen öyle olmuştur
hiç kafana takma
mrb suudenaz,ben ultrasonda bebeklerin birine benzetildiğini düşünmüyorum,hepsi birbirine benziyo,hatta bazen bişeye bile benzetemiyosun:) göbeğinin aşagıda olmasına gelince,senin aklına takılıyosa sor,hiçbişey kalmasın aklında,ama dediğin gibi bişey olsa söylerdi doktor....bende kuzularım kıpırdasın diye özelikle çikolata yerdim,uzanırdım sırtüstü beklerdim,o zaman hareket ediyo işte,sırf bi iki kez kıpırdasında seviniyim diye,şimdide kendiliğinden hareketli,eli kolu şimdi karnımdan fırlayacak diyorum,inş. o günleride görürsünüz :)
arkadaşlar kime benziyo konusunu yanlış anladınız heralde. ben 5 aylık hamileyim daha doğru dürüst bebeklerimi göremedim. siyah- beyaz ekran, minicik eski bilgisayar ekranı var doktorun. bide ekranı bana doğru çevirmiyo. boynum kırılıyo bişeyler göreyim diye çünkü çok merak ediyorum bebişlerimi. bi arkadaşım ayrıntılıya girdim bebeğimi renkli ultrasonda çok net gördüm. burnu aynı benim ki gibi upuzun dedi. arkadaş sedyede yatarken karşısında büyük bir lcd ekran varmış.ordan izlemiş.doktor cd de vermiş. bende çarşambayı iple çekiyorum. zaten bebeklerimi yine göremezsem daha iyi bi yer bulup ayrıntılıya gidecem.
Merhabalar. Ben yine 2 gündür boğaz ağrısı ve bu ağrının sol kulağıma yansımasıyla cebelleşiyorum. Elim kolum bağlı, ilaç da kullanamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Kabakulak olmuş gibiyim. Boğaz+kulak beni mahvediyor.
Çoğu arkadaşımız detaylı ultrason heycanı yaşıyor, Allah iyi haberler almayı nasip etsin inşallah.
Başak canım sende inşallah bebişlerinin iyi haberini alırsın.Zayıf olan bebeğin balık yağlarıyla güçlenmiştir umarım.
Benim doktorum bana detaylı ultrasona gerek yok dedi. Doktoruma güveniyorum ama yine de kafam karıştı. Tek tek baktı geçen hafta muayenede, ayağına, omurgalarına, kalbine vs. hatta bir ara yüzünü renkli gibi gösterdi ten rengi halinde. Ben detaylıyı sorunca yaptırmanıza gerek yok dedi. N'apsam acaba? Burda bir yere sorduk 4 boyutlu ultrason olarak, 400 lira dediler. Az olsaydı gidecektim yine de hatıra olarak kalsın diye ama şimdi o da çok pahalı geldi açıkçası :44:
dün akşam dişim kırıldı(
ayy çok üzüldüm son 3 aylık dönemde diş tedavisi yapılmaması gerektiğini biliyorum bi dr. arkadaşım demişti
ağrı olmadığı için doğum sonrasına bırakmayı düşünüyorum çnk haftaya 7.aya giriyorum
Allahtan arka dişim ...
bekay bitki çayları içmeye çalış. ben daha sonbaharın başlarında doktoruma danışmıştım. papatça çayı haricinde hepsini içebilirsin dedi. adaçayı ilk 3 ay için düşük riskine sebep olduğu için içilmiyor zaten. ama şimdi düşük bir yoğunlukla içilebilir. sana tavsiyem ıhlamur, zencefil, karanfil, tarçın, hibisküs ve içine çok az adaçayı katarak bol limonlu bir bitki çayı yapabilirsin. zencefili bol kullan. ve bu çayı balla tatlandır. boğazın çok rahatlayacaktır. boğazın için bir de balla toz zencefil kat ve bir kaç kaşık yut. boğazın yanacaktır bu da boğazını rahatlatacaktır.
ben normalde kışın bu bitki çayları sayesinde hasta olmam. antibiyotik kullanmayı da hiç sevmediğimden hergün bir fincan içerim muhakkak. şuan yani hamileyken bile havalar soğuk olduğunda dışarı çıktıysam eve gelip hemen bitki çayı yapıyorum kendime.
bu arada doktoruna danıştın mı bilmiyorum ama benim dişimde sorun vardı 2-3 hafta önce, şimdi müdahele edelim yoksa 1-2 ay sonra daha fena olacak ço diş ağrısı çekeceksin ve bundan bebeklerin çok etkilenecek demişti. sanırım bu sadece diş için değildir. anladığım kadarıyla annenin çektiği sııntıyı bebeklerde hissedebilir ve etkileniyor. düşün yani doktor bana bebekler ilerde etkilecek diye kanal tedavisi yaptı. bence ağrı çekme ve bu bitki çaylarını kullan. hatta kaynatmak zor oluyorsa hepsinin poşet çay şeklinde olanı da var. kimi insan hiç içemez ama inanın bence ilaç içmekten daha iyi bir durum bu. bu arada yukarıda bahsettiğim bitkilerin hamilelere hiç bir zararı olmaz.
dün akşam dişim kırıldı(
ayy çok üzüldüm son 3 aylık dönemde diş tedavisi yapılmaması gerektiğini biliyorum bi dr. arkadaşım demişti
ağrı olmadığı için doğum sonrasına bırakmayı düşünüyorum çnk haftaya 7.aya giriyorum
Allahtan arka dişim ...
Canım ıhlamur falan içmeye çalışıyorum arada ama ben adaçayı bize yasak sanıyordum, rahim kasılmalarına neden olup senin de söylediğin gibi düşüğe neden oluyor sanıyordum. Bilseydim adaçayı içerdim, onun boğaz ağrısına bire bir faydası oluyor. Senin söylediğin şu karışımı da yapayım, çok teşekkür ederim. Umarım sıkıntım yansımaz bebeklerime, çok kötüyüm çünkü kafamı kaldıramıyorum. Tam da sınav yaptığım hafta. Okulda da çok yoruluyorum. Bu arada benim hamilelik öncesinde dişlerimde problem vardı, bir türlü gidemedim doktora. Şimdi de erteliyordum hep, doğumdan sonra giderim diye ama son trimesterde gün yüzüne çıkabilir doktorunun söylediği üzere. En iyisi gideyim, cesaretlendim şimdi senden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?