- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #9.661
Sende kendini iyi hissediyorsan dursunlar ya bi kac gun daha. Insallah faydası olur.
canım sevindim benimde pzt. 36+4 oluyor bende 37 istedim bi sıkıntıda yok ama sanırım pzt doğacaklar
idare ederim 5 gün daha vardır bir bildiği drun..
aynı sorun bendede var.dun aksam premature bebekler topıgını okudum cok korkuyorum erken olur da kuveze gırerler dıye yada uzun zaman kuvezde kalırlar mı dıye her gecen gunu kar sayıyorum gozumuzu açıp kapatsak 37+0 olsak
Acaba diyorum cok fazla arastirdigimiz icin mi bu kadar evhamli olduk.eskide annelerimiz doktor yüzü bile gormemisler. Sancıları baslayinca gitmişler doktora. Bi cok sitede karnin büyüklüğü ile bebeklerini kilosunun tahmin edilemeyecegi, doktorun soylediklerinin dikkate alınması gerektigi yazıyor. Ama cevremdeki insanlar ikiz oldugunu duyunca" aaaa hic ikizgibi durmuyo" falan diyolar. Bu da benim canimi sıkıyo haliyle.cevremde de hic ikiz gebeligi gormedigim icin kiyaslayamiyorum da tabi haliyle. Milletin lafını takmayim desemde basaramiyorumben bu kadar ciddiye almazdim milletin lafını. Hamilelikten sonra oldu
2-3 gündür rüyamda sürekli doğum yapmis olarak görüyorum kendimi. Cantada bişeyler eksik çıkıyo ruyamda :) stres oluyorum falan :) bi de bu ara karnima takmış durumdayım. Bebeklerim büyüdü mü merak ediyorumkarnima bakınca sanki buyumediler gibi geliyo abartiyomuyum ki ?
:) iice paranoya olduk valla bende öyleyim hemen hemen hergün doğuruyorum bebeğim olmuş oluo :) benimde öle sanki bir aydır karnım aynı kaldı büyümüo yada bana öyle gelio bilmiorum...
Canim allah yardimcin olsun. Meleklerine kavuşmana az kaldı ne güzel :) nolur herkes birbirine dua etsin...
canım yaa valla ben her dakika dua halindeyim hepimiz için...gerçekten az kaldı biraz heyecan sardı gibi:))Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun
Kıyamam yaa :) bu sıkıntıları da gecer inşallah
sagarak veriyorsan sagmaya devam et sütün çogalır. inşallah çogalır da bebeklerin mamadan çok süt ile beslenirler. benimkiler de 40 civarlarında öyleydi, geçiyor hepsi. ama sabretmen gerek. hele oglum, uykusunda bile devamlı ıkınırdı dogru dürüst uyuyamazdı. ben sab simplex kullandım, iyi geldi. biz 3 buçuk aylık olucaz, pek gaz sancısı kalmadı ama arada kuvvetli gazları oluyor çıkaramıyorlar. benimkiler de kabızdı, zeytinyaglı çubukla makatlarını uyarınca yapıyorlardı, bizi de similac mama kabız yapmıştı. conformile geçtik, 7. 8. aya kadar conformil kullanıcaksınız dedi doktor, mamalara bir çay kaşıgı zeytinyagı koyuyordum, uzun süre yapamadıkları zaman da 4 gün deviti kesip 4 gün sabah akşam bir çay kaşıgı sızma zeytinyagını agızdan ver demişti. biz artık sadece conformil kullanıyoruz, maşallahları var benimkilerin. ve ben artık zeytinyagını kullanmıyorum, rahat yapıyorlar. kabızlık kalmaz merak etme, geçici bunlar.bir de muskat cevizinin dörtte birini mamalarına rendele demişti doktor, muskat da iyidir gaza. zeytinysglı biberonları temizlemek büyük dertti, kurtuldum ben de allahtan :) kolaylıklar diliyorum sana.
inşallah canım benim onlarını nazını çekmek zor degilde ağlamalarına acı cekmelerine dayanamıyor insan rabbime hep dua ediom düzelsinler die
artık sagmıyorum canım emziriyorum az oldugu için bosaltabiliyolar sabah birini aksam birini amzırıyorum hak geçmesin die büyüdüler ya teyzesi kavrayabiliyorar memeyi şükürler olsun az kavga edioz memeyle ama olsun ucu küçük biberon gibi bekliolarbiz ilk aptamil 1 le basladık o cok kötü yaptı cocuklarımı 3 gun agladılar esim işe gidemedi bırakıp öle sonra sma mamaya geçtik oda kabızlıga care olamadı çocuklarımın tuvalet alıskanlıgı bozuldu kendi kendilerine yapamaz oldular sürekli çığlıkla ağlamalar kabus gibiydi sonra conformile geçtik ama oda pek bi çare etmiyo ilk dışkıları sert yapamıyolar sonrası yumusak ama önemli olan ilk dışkının çıkabilmesi caresizlik diz boyu bizde sürekli alt acıp makata bakıyorum acılma varmı die varsa bacaklarını tutup ıkınmasına yardımcı yardımcı oluyorum öyle yapıyorlar beceremiyolar daha yapmayı zamanla kazanılan bişey nasıl olsa rabbimin izniyle alatıcaz bebelac mama düşünüyorum almayı onu denicez şimdide bide küçük ikizimde kusmaları git gide arttı doktora götürücez sebep reflümü yoksa mamamı anlıcaz sürekli yastık destekli uyuyo birden cıkartıo miğdesi kaynar gibi oluo böle kusuyo korkuyorum boğulcak die sürekli tetikte uyuyorum anne olmak kolay degil :)) bizim annelerimiz nasıl anne olmus merak ediyorum bende mamayla büyümüşüm ama annem hiç sikayet etmedi beni bana yeni nesil çok narın canım DD
Aşıları yapılırken falan ben dayanamam gibi geliyoinsan Kıyamaz ya. Hangi mamaya baslayacagini doktor mu söylüyor yoksa sen mi belirliyorsun?
bende öyle diyordum ama ana yüregi nelere dayanıyor bi bilsen topuk kanı kucagımda alındı ası yapılırken bacaklarını ben tuttum göz muayenesi yapıldı kapıda köpek gibi ağlayarak bekledim onlar içeride ağladı ben dısarıda anne olmak böyle bişey canım benim gaz sancısı cekerler işkence gibi sarılıp ağlarsın ikiz annesi olmak iki kere yara almak demek
doktora soruom kuzum ama içeriğini kendim seciom bana uyanı ..
samsunlu sen bu haftalara kadar sakin gidiyordun bakıyorum heyecanın tavan yapmış canım
annen gelince yalnız kalmazsın biraz sakinleşirsin inşallah ben de bir hafta sonra annemi çağırdım
bugün okullar açıldı ben doğum iznindeyim ilginç bir duygu evde olmak
eşim öğlenci oldu akşam saat 7 gibi gelecek hiç iyi olmadı evde yalnız bir hafta geçireceğim hayırlısıyla inşallah
elifduru dualarımız bugün seninle
erkek çocuk bekleyenler doğumdan hemen sonra sünnet düşünüyormusunuz
samsunlu sen bu haftalara kadar sakin gidiyordun bakıyorum heyecanın tavan yapmış canım
annen gelince yalnız kalmazsın biraz sakinleşirsin inşallah ben de bir hafta sonra annemi çağırdım
bugün okullar açıldı ben doğum iznindeyim ilginç bir duygu evde olmak
eşim öğlenci oldu akşam saat 7 gibi gelecek hiç iyi olmadı evde yalnız bir hafta geçireceğim hayırlısıyla inşallah
elifduru dualarımız bugün seninle
erkek çocuk bekleyenler doğumdan hemen sonra sünnet düşünüyormusunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?