- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.021
merhaba canım geçmiş olsun bendende aynı anlattıkların gibi akıntı geldi ama 2 gün ağrı çektim gitmedim artık acile gitmekten bıktımbugün yine ağrım vardı sol tarafımda öyle akşama kadar yattım birde baş dönmelerim geçmiyor..bu arada bende 15 haftalık çift yum.ikizlerime hamileyim 29 yaşındayım.kocaelinde oturuyorum.7 yaşındada 1 kızım var.inşallah hepimiz hayırlısıyla kavuşuruz bebişlerimize.kendine iyi bak..
merhaba arkadaşlar sizlerden allah razı olsun evde sıkıntıdan patlıyorum en azından yazışınca kendimi sizlerle oturup sohbet ediyor gibi hissediyorum.bende 15 haftalık çift yumurta ikizlerime hamileyim,kocaelinde oturuyorum.1kızımvar 7yaşında veyine doğal yolla hamile kaldım çok şükür şimdilik iyi herkesteki gibi benimde bel ağrılarım,lekelenme iştahsızlıkve şu baş dönmesi varya...neyseki ça
lışmıyorum evde olduğum için herşeyi kendime göre ayarlıyorum.bol bol uyuyorum. ..... ... .. .. sizler hangi ilaçları kullanıyorsunuz merak ediyorum acaba benimkiler fazlamı* şunları kullanıyorum.progestan 200mg,folbiol,coraspin birde ben *fmf hastası*yım colşisin kullanıyorum.ayrıca doktoruma 2 hafta sonra gidicem demir ilacına başlatıcak.yazarsanız sevinirimdoğum yapan arkadaşımıza hayırlı olsun allah yardım etsin en korktuğum erken doğum ve küvezde kalmaları..allahım hepimizi hayırlısıyla kurtarsın inşallahhhh....
merhaba arkadaşlar sizlerden allah razı olsun evde sıkıntıdan patlıyorum en azından yazışınca kendimi sizlerle oturup sohbet ediyor gibi hissediyorum.bende 15 haftalık çift yumurta ikizlerime hamileyim,kocaelinde oturuyorum.1kızımvar 7yaşında veyine doğal yolla hamile kaldım çok şükür şimdilik iyi herkesteki gibi benimde bel ağrılarım,lekelenme iştahsızlıkve şu baş dönmesi varya...neyseki ça
lışmıyorum evde olduğum için herşeyi kendime göre ayarlıyorum.bol bol uyuyorum. ..... ... .. .. sizler hangi ilaçları kullanıyorsunuz merak ediyorum acaba benimkiler fazlamı* şunları kullanıyorum.progestan 200mg,folbiol,coraspin birde ben *fmf hastası*yım colşisin kullanıyorum.ayrıca doktoruma 2 hafta sonra gidicem demir ilacına başlatıcak.yazarsanız sevinirimdoğum yapan arkadaşımıza hayırlı olsun allah yardım etsin en korktuğum erken doğum ve küvezde kalmaları..allahım hepimizi hayırlısıyla kurtarsın inşallahhhh....
tatlım hoşgeldin aramıza, kullandığın ilaçlar benimkini düşününce az geldi birazben aşılama ile hamile kaldım, ilk 3 ay progestan kullandım, vajinadan, eğer oral yolla içiyorsan o ilacı yan etkileri seni hastanelik eder, sana tavsiyem vajinandan içeri fitil gibi koy, o zaman baş dönmesi, bulantı, halsizlik gibi şikayetin kalmaz, diğer ilaçlarım ilk haftadan bu yana kullanıyorum; folbiol, apikopal, gneferon demir ilacı, calde-vita kalsiyum, magnorm(magnezyum), coraspin bir de bende pıhtılaşma sorunu olduğu için hergün frakparin iğne vuruyorum kendime, çok zorlu geçiyor şu iğne olayı ama yavrularım için katlanıyorum, ha bir de elevit multivitamin var, onu çok fazla içmiyorum, araştırmalar takviye vitaminlerin pek yararı olmadığını gösteriyor, işte bu kadar biliyorum bu ne ya diyeceksiniz okuyunca her şey sağlıklı yavrularımız için
Bekaycim,aman dikkat!yasadigin korkuyu tahmin edebiliyrm,onlara kavusmak icin nelere katlanip,nsl mucadele ediyoruz.evin pis kalsn,yemeksiz olsun hic onemli degil,yeterki onlara bisey olmasin.tekraMerhabalar. Akşam öyle olumsuz bir olay yaşadım ki bebeklerimi kaybediyorum sandım ve vücudumu hoyratça kullandığımın farkına varıp kendime kızdım. Gündüz okulda toplantımız vardı metroya yetişeyim diye merdivenleri koşarak indim ve çıktım. Sonradan sağ bebişin olduğu yerde bir sancı başlamıştı, kasıklarımda da sancı hissettim. Okulda korkuyla lavaboya gittim kanama var mı diye olmayınca rahatladım. Neyse akşam eve döndüm, yemek telaşı falan derken. Yemek yendi, tam ayaklarımı uzatayım uzanayım dedim. Vajinaya inanılmaz bir sancı girdi, kısa süreli bıçak saplanır tarzdaydı. Bende bu bir süredir vardı ama bu kadar şiddetli değildi. Doktorum normal olduğunu söylemişti. Sonra bir ıslaklık hissettim, kalkıp lavaboya gittiğimde çamaşırımın epey ıslanmış olduğunu gördüm. Hemen doktoru aradık, eşime beni oraya getirmesini söyledi. Ama beni stresten bir titreme aldı zangır zangır titriyorum. Neyse gittik, her zamanki o yol uzadı resmen bize. Nasıl dua ediyoruz. Doktorum oldukça sakin, tedbirli bir tavırla karşıladı bizi. Bebeklere baktı ultrasonda, iyiydi suları da normaldi. Doktor vajinal muayene gerektiğini söyledi rahim ağzına bakmak için.Eğer bebeklerin suyu geliyorsa bu ciddi bir durum, seni hastaneye yatırıp tedavi etmemiz lazım, bunu da bu muayene ile anlayabilirim dedi. Baktı rahim ağzının kapalı olduğunu öğrendik ama çok kötü bir şekilde iltihaplanma olduğunu gördük, suyun gelmesi de ondanmış. İltihap çok fazlaymış onunla birlikte su geliyormuş. Biz derin bir nefes aldık tabi. Antibiyotik verdi. Bir de rapor. Evde dinleniyorum şu an. Ama o an hissetiklerimi anlatamam. Onları kaybetmekten çok korktum. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...
Bekaycim,aman dikkat!yasadigin korkuyu tahmin edebiliyrm,onlara kavusmak icin nelere katlanip,nsl mucadele ediyoruz.evin pis kalsn,yemeksiz olsun hic onemli degil,yeterki onlara bisey olmasin.tekra
Bekaycim,aman dikkat!yasadigin korkuyu tahmin edebiliyrm,onlara kavusmak icin nelere katlanip,nsl mucadele ediyoruz.evin pis kalsn,yemeksiz olsun hic onemli degil,yeterki onlara bisey olmasin.tekra
Gunaydin kizlar,bugun hast.cikiyorum,keske kuzumun birisini yanimda gotursem diyodum ama,olmadi,yani daha emzirme denemesi olmadigi icin,vermiyolar,dun cok az sut geldi,goturdk verdk,3-5cc ancak ederbu arada ikiside sarilik olmus,zaten normal olur dediler.buyuk kuzuma dokundum,gidikladim,gulumsedi,cok guzel bi duygu dua edin,zaman cabuk gecsn sizlerede,onlari gorup dokunmak herseye bedel;-)
sen nasıl oldun başak, ayağa kalkabiliyor musun rahat rahat. yanındaki bebeğin nasıl? uslu mu yoksa ağlıyor mu? benim rüyalarıma giriyor hep. rüyalarımda bebeklerim sürekli ağlıyor, susturamıyorum. ilk izlenimler nasıl?
bu arada isimlerini ne koydun?
Sağol canım benim, kesinlikle haklısın. Hiç bir şey bebeklerimiz kadar kıymetli değil...
Ayy kuzular onlar yaa, tez zamanda toparlayacaklar inşallah. Canını sıkma ki sütün azalmasın. Minik bebeğin de tez zamanda senin ve kardeşinin yanına gecelek Allah'ın izniyle. Allah yardımcını olsun canım. iyi haberlerini bekliyoruz. Sarılık normalmiş evet, geçer. Doğdular ya, artık önce Allah'a sonra doktorlara emanetler. Zamanın çabuk geçmesine gelince eşim diyor hep, ya doğsalar ben çok merak ediyorum diye, ben de aman dur vaktinde doğsunlar öyle deme diyorum. Bizler de yaşarız inşallah bu sevinci. Bu arada sen nasılsın, ayağa kalkabiliyor musun? Spinal anestezi mi oldun, bebekler olunca göz bebeği seni soramadım.
Mrb kizlar su an hastane odasindan yaziyorum,24st icinde hayatim degisti ve mucizelerime kavustum,surpriz yaptilar annelerinesaka gibi hala inanamiyorum...soyle anlatiyim,dun kontrole gitmistm,dr.zayif olan bebegimin kalp atimlarinin ara ara yavasladigini soyledi.gazi univ.git yatis yaptir,bugunluk gozleme alalim dedi.geldim,yattim,NST ye baglandm,gercekten kalp atimlari cok sik dusuyo,bide monitorde kasilmalar gorduler,ama bende hicbir agri falan yok,kasilmalar 3dk.da bir gelmeye basladi,ama ben hala sabaha gecer,cikarim diyorum,apar topar kendimi ameliyathanede buldum,iyice stres oldm,boyle hayal etmemistm,yanimda kimseyide birakmadim,sabah cikcam diye.gece 1.30ta dogdu kuzularim,biri 2200,digeri 865gr :-( ama cok sukur bekledigimizden iyi dediler,ozelliklede kucuk olan kipir kipir esim oglen gitti gordu,anlatinca,dayanamadm bende,agridan kalkamiyodum,aksama dogru gittim kuvezde gordum,kucugum cok minik:-( dua edin kizlar,saglikla toparlansn,dr.1ay kalir diyo:-( bu arada bugun pompayla ugrastk,hala sut gelmedi:-( dr.da illa sut istiyo,ins.yarina olur,humana still tee iciyorum bu arada.simdilik bu kadar kizlar,bisekilde atlattm,darisi basiniza,dualarinizi bekyrm,gelismeleqi anlatirim ins.
Merhabalar. Akşam öyle olumsuz bir olay yaşadım ki bebeklerimi kaybediyorum sandım ve vücudumu hoyratça kullandığımın farkına varıp kendime kızdım. Gündüz okulda toplantımız vardı metroya yetişeyim diye merdivenleri koşarak indim ve çıktım. Sonradan sağ bebişin olduğu yerde bir sancı başlamıştı, kasıklarımda da sancı hissettim. Okulda korkuyla lavaboya gittim kanama var mı diye olmayınca rahatladım. Neyse akşam eve döndüm, yemek telaşı falan derken. Yemek yendi, tam ayaklarımı uzatayım uzanayım dedim. Vajinaya inanılmaz bir sancı girdi, kısa süreli bıçak saplanır tarzdaydı. Bende bu bir süredir vardı ama bu kadar şiddetli değildi. Doktorum normal olduğunu söylemişti. Sonra bir ıslaklık hissettim, kalkıp lavaboya gittiğimde çamaşırımın epey ıslanmış olduğunu gördüm. Hemen doktoru aradık, eşime beni oraya getirmesini söyledi. Ama beni stresten bir titreme aldı zangır zangır titriyorum. Neyse gittik, her zamanki o yol uzadı resmen bize. Nasıl dua ediyoruz. Doktorum oldukça sakin, tedbirli bir tavırla karşıladı bizi. Bebeklere baktı ultrasonda, iyiydi suları da normaldi. Doktor vajinal muayene gerektiğini söyledi rahim ağzına bakmak için.Eğer bebeklerin suyu geliyorsa bu ciddi bir durum, seni hastaneye yatırıp tedavi etmemiz lazım, bunu da bu muayene ile anlayabilirim dedi. Baktı rahim ağzının kapalı olduğunu öğrendik ama çok kötü bir şekilde iltihaplanma olduğunu gördük, suyun gelmesi de ondanmış. İltihap çok fazlaymış onunla birlikte su geliyormuş. Biz derin bir nefes aldık tabi. Antibiyotik verdi. Bir de rapor. Evde dinleniyorum şu an. Ama o an hissetiklerimi anlatamam. Onları kaybetmekten çok korktum. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...
Gunaydin kizlar,bugun hast.cikiyorum,keske kuzumun birisini yanimda gotursem diyodum ama,olmadi,yani daha emzirme denemesi olmadigi icin,vermiyolar,dun cok az sut geldi,goturdk verdk,3-5cc ancak ederbu arada ikiside sarilik olmus,zaten normal olur dediler.buyuk kuzuma dokundum,gidikladim,gulumsedi,cok guzel bi duygu dua edin,zaman cabuk gecsn sizlerede,onlari gorup dokunmak herseye bedel;-)
tatlım hoşgeldin aramıza, kullandığın ilaçlar benimkini düşününce az geldi birazben aşılama ile hamile kaldım, ilk 3 ay progestan kullandım, vajinadan, eğer oral yolla içiyorsan o ilacı yan etkileri seni hastanelik eder, sana tavsiyem vajinandan içeri fitil gibi koy, o zaman baş dönmesi, bulantı, halsizlik gibi şikayetin kalmaz, diğer ilaçlarım ilk haftadan bu yana kullanıyorum; folbiol, apikopal, gneferon demir ilacı, calde-vita kalsiyum, magnorm(magnezyum), coraspin bir de bende pıhtılaşma sorunu olduğu için hergün frakparin iğne vuruyorum kendime, çok zorlu geçiyor şu iğne olayı ama yavrularım için katlanıyorum, ha bir de elevit multivitamin var, onu çok fazla içmiyorum, araştırmalar takviye vitaminlerin pek yararı olmadığını gösteriyor, işte bu kadar biliyorum bu ne ya diyeceksiniz okuyunca her şey sağlıklı yavrularımız için
Canım hoşgeldin. Allah bebeklerine ve kızına sağlık versin inşallah. Ben Bursa'dayım, 28 yaşındayım. Kızlarım olacak inşallah. İhmal etme bence sancı durumunu, idrar tahlili falan yaptır. İdrar yolu enfeksiyonu özellikle çoğul gebeliklerde çok riskliymiş, erken doğuma sebep oluyormuş Aman diyeyim, doktorun danış mutlaka. Baş dönmeleri ve bulantılar 16.haftadan sonra geçer sıkma canını. Ben 16.haftadan itibaren Gynoferon(demir-folik asit), Coraspin, Magnezyum(kasılmalar için) ve Progestan kullanıyorum. Bu son enfeksiyon olayıyla progestanı tek dozdan günde 3 doza çıkardı dr. Bir de antibiyotik verdi enfeksiyon için
hoşgeldin aramıza. hemşerhriyiz. ben de izmitten yazıyorum buraya. 22 haftalık hamileyim. ben de doğal yolla hamile kaldım. ilk gebeliğim. ikisi de kız. sen hangi doktora görünüyorsun?
ben akademi hastanesinde gökhan gümüştaşa muayene oluyorum. kısmetse doğumu da orada düşünüyorum. ben de evdeyim. çalışmadım hamile kaldıktan sonra.
doktorum coraspin falan yazmadı hiç. kan sulandırıcı iğne falan da kullanmadım. yalnız kanım düşük çıktı en son. demirin dozunu artırdık.
kızlar bugün kontrolümüz vardı, kızım 1025gr, oğlum 875 gr olmuş, normalde oğlumun kilosu kızdan önde gidiyordu, ama şimdi doktor bir hafta geriden gittiğini söyledii, birde oğlumun dalağında 5 mm kist varmış, doktor basit kistik yapı zararlı olmaz dedi ama ben yinede kafaya taktım. kilosuda az olunca acaba kötü birşeymi diye kafam karıştı, inşallah hayırlısıyla düzelir, ne olur dua edin bize teyzeleri, düzelsin yavrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?