- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.061
ceydacım ben umudumuz bitmeyecekte ki dosba(asiye )MASSALLAH CANIM SIZE NEKADAR GUSEL ILK HAREKETLERINI NE ZAMAN HISSETTIN VEE CINSIYETLERINI NE ZAMAN ORENDIN CANIM BU ARADA BEBISLERIN CINSIYETI NE SENIN
:)) Aynen canım, ben de kilolu hamile kaldım. 5 kilo aldım şu ana kadar. Sen ne güzel vermişsin, ben o kadar bulantıya rağmen kilo veremedim hiç. Ama almadım da o dönemde. Şimdi dikkat etmeye çalışıyorum ama yine de alıyorum. Tam buğday ekmeği tüketiyorum, sabahları 1 yumurta(haşlanmış) 1-2 dilim peynir yiyorum. Öğle ve akşam da genelde sebze yemeği. Haftada bir balık falan böyle. Az kilo almamız önemli tabi. Ben de taşıyamayıp erken doğum yapmaktan korkyuorum(Allah korusun)
aynen canım. Bana ilk zamanlar 20.haftalar hayal gibi geliyordu ama bir bakıyorsun geçmiş. Yok şu gün doktor kontrolü, şu gün ultrasonda göreceğim, şu gün tahlil sonucu derken bi bakmışsın geçmiş. Amin inşallah hepimiz vaktinde sağlıkla kucaklarımıza alırız bebişlerimizi. Rabbim hepsine sağlık versin. Ben 8.haftamda ikiz olduğunu bile bilmiyordum, o günlere gittim şimdi :)) tek kese ve tek kalp atışı görmüştük başta. Ama olacağı varsa oluyor demek. Bulantılar başlar merak etme, o yüzden şimdinin keyfini çıkar :)) minicik onlar daha annesi, az büyüsünler bak başlayacaklar sana kendilerini bulantılarla hissettirmeye. Belki de şanslı annelerden olursun kimbilir, bulantısız :))
ceydacım ben umudumuz bitmeyecekte ki dosba(asiye )
ben harektlerini de erken hissettim 14.haftanın sonuydu sanırım
genelde 20.haftaya yakın hissediliyor harektleri...
cinsiyetleri biliyosun bi kız bi oğlan :)
bende ceviz ve balığa dikkat ediyorum
süt içemiyorum yoğurdu çok tüketiyorum
yumurta için dr.um haftada 3 defa yeter dedi... ama günlük peynir tüketimim fazlaca
bende ekmeği pilavı ve makarnayı az tüketiyordum ama son 2-3 haftadır çok acıkıyorum ve ne yalan söleyeyim yiyorum
meyveyi iyi tüketiyorum arada tatlı kaçamağı yapıyorum artık
bu hafta göbüşüm çok büyüdü... kilom çok değişmedi akşamları 1 kilo fazla çıksamda sabahları eksik çıkı
AYY ASIYE CANIM KUSURUMA BAKMA BEN BU TOPIGI YENI BULDUMDAN FARKEDEMEDIM SENI BIRANDA CANIM YAAAAA
canım hiç önemli değilceydacım ben umudumuz bitmeyecekte ki dosba(asiye )
yumurta için dr.um haftada 3 defa yeter dedi... ama günlük peynir tüketimim fazlaca
bende ekmeği pilavı ve makarnayı az tüketiyordum ama son 2-3 haftadır çok acıkıyorum ve ne yalan söleyeyim yiyorum
bu hafta göbüşüm çok büyüdü... kilom çok değişmedi akşamları 1 kilo fazla çıksamda sabahları eksik çıkı
AYY ASIYE CANIM KUSURUMA BAKMA BEN BU TOPIGI YENI BULDUMDAN FARKEDEMEDIM SENI BIRANDA CANIM YAAAAA
şu an nerden ne öğrenirsen kardır
burda beraber olmak çok güzel bi duygu tekrar hoşgeldin
canım hiç önemli değil
şu an nerden ne öğrenirsen kardır
burda beraber olmak çok güzel bi duygu tekrar hoşgeldin
EVET CANIM HOSBULDUM SUKUR ARTIK MELEKLERIMIZ BIZLE ŞÜÜÜKÜÜÜÜÜÜR DARISI DIGER ARKADASLARIMIZIN BASINA COK SEVINDIM BIRAN YAAAA BURDA OLMAKTAN COK MUTLUYUMM
cevap ıcın tesekkurler tatlım sımdılık asırı gırtlagım acıldı cok yemek yıyorum ve hıcte bulantım yok sukur belkı sanslıyımdır dedıgın gıbı senın meleklerın cınsıyetı bellımı canım kacıncı haftada örendınız cınsıyetlerını
ceydacım ben umudumuz bitmeyecekte ki dosba(asiye )
bu hafta göbüşüm çok büyüdü... kilom çok değişmedi akşamları 1 kilo fazla çıksamda sabahları eksik çıkıyor
Canım sen yine de ilk haftalar dikkat et de birden kilo alma. İkiz gebelikte kilo alımı önemli. Şu an senin yediklerinin bebeğe bir faydası yok, az ve sık ye canım. Ne kadar geç almaya başlarsan o kadar iyi, şöyle söyleyeyim ben 16.haftaya kadar 1 kilo aldım, 6 haftada kalan 4 kiloyu aldım. Sonra birden alıyorsun. Benimkiler kız :) 12.haftda kıza benzetmişti dr, doğru çıktı. 16'dan itibaren kesindi artık.
Süt ben de içemiyorum pek, yoğurt yemeye çalışıyorum. Eskiden ayran içerdim şimdi o da midemi bulandırıyor. Sıvı tüketimi sıkıntılı ben de. Makarna pilav yemiyorum gibi bişey. Sırf yememek için yapmıyorum evde. Geçen bi yaptım, yapınca yeniyo çünkü. Tatlı evet arada yiyorum ben de. Dr.şerbetlileri eşin, sütlü tatlıları sen yiyeceksin dedi. Bizde tersidir oysa ben şerbetli, eşim sütlü tatlı sever. Gerçi bana her türlüsü makbul de :)))))
ben süt severim ama çok gaz yapıyo dr.um yoğurt ye dedi
bende pek makarna pilav yapmıyordum ama son haftalarda aç kalmaya başladım
yemekte olmayınca yemekten sonra ne atıştıracağımı bilemiyorum
yiyorum ama ölçülü... yarım porsiyon diyebilirim
tatlıyı ise bu hafta hep aşure yedim sanırım çok faydalı ama şeker işte sonuçta(
normalde bende her tatlıyı severim ama dikkat ediyorum
beslenme önemli bakalım 30dan sonra ne olcaz
Canım sen yine de ilk haftalar dikkat et de birden kilo alma. İkiz gebelikte kilo alımı önemli. Şu an senin yediklerinin bebeğe bir faydası yok, az ve sık ye canım. Ne kadar geç almaya başlarsan o kadar iyi, şöyle söyleyeyim ben 16.haftaya kadar 1 kilo aldım, 6 haftada kalan 4 kiloyu aldım. Sonra birden alıyorsun. Benimkiler kız :) 12.haftda kıza benzetmişti dr, doğru çıktı. 16'dan itibaren kesindi artık.
ALLAHIM SAG SALIM KUCANA ALMAYIDA NASIP ETSIN CANIM KIZLARINI BAKALIM BENIMKILER NE OLUCAK HAYIRLISIYLA KUCAGIMA ALAYIMDA CINSIYETLERI COK ONEMLI DEGIL ISTE BENDE ASIRI ISTAH ACIKLIGI VAR KENDIME ENGEL OLAMIYORUM YIYORUMM SIMDILIK HERKESE IYI AKSAMLAR GORUSMEK UZERE KIZLAR SIMDI BIRAS ISIM VAR BULASIKLARIM YIKKIP GELIRIM GENE HAYIRLI GECELER
ALLAHIM SAG SALIM KUCANA ALMAYIDA NASIP ETSIN CANIM KIZLARINI BAKALIM BENIMKILER NE OLUCAK HAYIRLISIYLA KUCAGIMA ALAYIMDA CINSIYETLERI COK ONEMLI DEGIL ISTE BENDE ASIRI ISTAH ACIKLIGI VAR KENDIME ENGEL OLAMIYORUM YIYORUMM SIMDILIK HERKESE IYI AKSAMLAR GORUSMEK UZERE KIZLAR SIMDI BIRAS ISIM VAR BULASIKLARIM YIKKIP GELIRIM GENE HAYIRLI GECELER
KIZLAR NE KADAR GUSEL SIZLER HEP 20LI HATTA 30 LU HAFTALARDASINIZ BISSE DAHA MINNACIKIZ 8HAFTA YENI BITIYOR NASIL GECECEK BU DONEMLER BILMIYORUM SIMDILIK KUSMAM BULANTIM HATTA HICBIR BELLIRTIM YOK NASIL IKIZ GEBELIK BU DIYORUM KENDI KENDIME ISALLAH BISDE SIZLER GIBI SAG SALIM HAFTALARIMIZI TAMAMLARIZ BU ARADA BENIM MELEKLERIM TUP BEBEK ARANIZDA BENIM HAFTALARIMDa VE TUP BEBEK OLAN VARMII
başta 6 kilo verdim sonra 8 kilo aldım , yani 2 kilo fazlam var hamile kaldığım andan bu tarafa... ama ben dombik hamile kaldım(
çok takmıyorum ama son haftalarda çok şişmekten ve erken doğumdan korkuyorum
bu yüzden ne kadar az kilo o kadar iyi...
sağlıklı şeyler yemeye çalışıyorum
sen kaç kilo aldın ?
Mrb kizlar su an hastane odasindan yaziyorum,24st icinde hayatim degisti ve mucizelerime kavustum,surpriz yaptilar annelerinesaka gibi hala inanamiyorum...soyle anlatiyim,dun kontrole gitmistm,dr.zayif olan bebegimin kalp atimlarinin ara ara yavasladigini soyledi.gazi univ.git yatis yaptir,bugunluk gozleme alalim dedi.geldim,yattim,NST ye baglandm,gercekten kalp atimlari cok sik dusuyo,bide monitorde kasilmalar gorduler,ama bende hicbir agri falan yok,kasilmalar 3dk.da bir gelmeye basladi,ama ben hala sabaha gecer,cikarim diyorum,apar topar kendimi ameliyathanede buldum,iyice stres oldm,boyle hayal etmemistm,yanimda kimseyide birakmadim,sabah cikcam diye.gece 1.30ta dogdu kuzularim,biri 2200,digeri 865gr :-( ama cok sukur bekledigimizden iyi dediler,ozelliklede kucuk olan kipir kipir esim oglen gitti gordu,anlatinca,dayanamadm bende,agridan kalkamiyodum,aksama dogru gittim kuvezde gordum,kucugum cok minik:-( dua edin kizlar,saglikla toparlansn,dr.1ay kalir diyo:-( bu arada bugun pompayla ugrastk,hala sut gelmedi:-( dr.da illa sut istiyo,ins.yarina olur,humana still tee iciyorum bu arada.simdilik bu kadar kizlar,bisekilde atlattm,darisi basiniza,dualarinizi bekyrm,gelismeleqi anlatirim ins.
Süt ben de içemiyorum pek, yoğurt yemeye çalışıyorum. Eskiden ayran içerdim şimdi o da midemi bulandırıyor. Sıvı tüketimi sıkıntılı ben de. Makarna pilav yemiyorum gibi bişey. Sırf yememek için yapmıyorum evde. Geçen bi yaptım, yapınca yeniyo çünkü. Tatlı evet arada yiyorum ben de. Dr.şerbetlileri eşin, sütlü tatlıları sen yiyeceksin dedi. Bizde tersidir oysa ben şerbetli, eşim sütlü tatlı sever. Gerçi bana her türlüsü makbul de :)))))
canım hAyırlı uğurlu olsun allahım ikisinide korusun....sütüm yok deme sütüm gelecek sütüm var de gelsin bol bol su iç ....gelir sen stres yapma....tekrar hayırlı olsun canım
her gün süt içmek bayıyor gerçekten. bu hafta sütü kestim, onun yerine eşimin köylerden getirttiği manda yoğurdu tüketiyorum. haftaya tekrar her gün süt içerim. bir de kendimi bunaltmamamk için hep süt veyoğurt yemek yerine mesela sütlaç, muhallebi gibi şeyleri ve bu aralar tabiki sahlep falan içmeyi düşünüyorum. her gün köy yumurtamı ve peynirimi yiyorum zaten de işte süt bayıyor. dediğim gibi yukarıda bahsettiğim alternatifleri de deneyeceğim. akşam yemeklerimde et yiyorum. genelde balık ve kırmızı et. yemekleri ben yaptığım için hala kokusundan tavuk yapmaya çekiniyorum. gerçi bulantılar ve usmalar geçti ama tavuk daha kokulu olduğu için yaklaşamıyorum. onu da artık dışarıdan alıp yiyeceğim. her gün muhakak yeşil salat yiyorum bir de. myve de kaçınılmaz. porsiyonlarım küçük ve bir dilim tam buğday unu ekmekle yiyorum. beslenmem düzene girdi diyebilirim. o yüzden moralim de yerinde çok şükür.
Ne güzel ya böyle köy yumurtası falan bulabilmen. Onlar doğal en azından. Yarasın bebişlerine. Yani sütle yoğurt eşdeğer sonuçta. Doğru düşünmüşsün. Benim doktorum sahlep içmemi öneriyor, süt içemiyorum çünkü sade. Sahlep ya da kakaolu tüketiyorum arada. Ben de senin tavuğa olan hislerini kırmızı ete besliyorum :)) Burnuma kokuyor pişirirken, o nedenle yemeklere kıyma ekliyorum. Balığı da eşim yapıyor sağolsun. İdare ediyoruz böyle şimdilik. Fırında yaparsan tavuğu kokmaz o kadar ama, bi dene istersen. Sen kaç kilo aldın peki?
canım inanki herkeste kendinden ileride olan hamilelere bir imrenme var
o haftalar hiç gelmeyecek gibi görünüyor
ama bir bakıyorsun ki gelmiş
bu arada benimkiler de tüp bebek
ben ilk başlarda iki kilo verdim
kusmam yoktu ama bulantılarım vardı
50 ile başladım hamileliğe
şu an 58 kilodayım
ben de son 3 haftada kilo aldım
aslında yemem çok değişmedi ama
kilo almaya hızla devam ediyorum
selam kızlar arada sırada yazıyordum buraya ama artık kendimi istirahate çektim :) zaman ne çabuk geçti ben tüpbebek doktoruma gitmiştim hep muayeneye doğum için sanırım ayrılıcam ondan bu şekilde olan varmı sadece doğumu başka doktorla ve hastaneyle yapan yani güvenebilirmiyim acaba bu saatten sonra başka doktora kafam karışık açıkcası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?