2013 ikiz anne adayları buraya

şişliğin için kesinlikle ilk yapacağın şey tuzu kesmek bu çok önemli ikiz gebelikte..kaç kilo aldın kaç kilosunda diyetisyene gittin merak ettim..seni tok tututacak şeyler vermiştir doktor ama iştah açılıyo tabii haklısın...sende fresh şeylerle idare etmye çalış bence ..meyve de çok yemek ii değil direk şeker var...yeşillik falan artık...allah kolaylık versin.

ıkızlerımın bırının kalbı durmus coook usuldum dıgerınede zarar verebılırmıs hıc bole bısı ıle karsılasan varmıı

ceydacım çok üzüldüm canım,allah yardımcın olsun.kendini çok yıpratma sakın diğer bebeğin için bu önemli çünkü.bu durum yaşanabiliyor ikiz gebeliklerde,ama erken bi hafta da olduğun için vücut toparlar kendini ve inşallah sağlıkla kucağına alırsın diğer bebeğini...

aranızda karnında sertleşme problemi yaşayan var? ayrıca 1 aydır kabızlıkla uğraşıyorum.27. haftadayım aceba kasılmamı oluyor?akşamları karnımda iki tepecik oluşuyor kısa süre sonra geçiyor bunlar bebeklerin kafası mı anlamadım

tatlım o bebeklerin hareketlenmesinden oluyor, benimkiler özellikle akşam olunca biri sağdan biri soldan asılıyorlar, nefes alamıyorum o zaman, yürüyorsam kasılıp kalıyorum olduğum yerde, eee ne yapsınlar annesi yerleri daraldıkca bizi gerecekler biraz, canım kabızlık meselesine gelince kalsiyumla birlikte magnezyum alırsan sorunun çözülür, magnorm kullanıyorum ben, günde bir yada iki tablet alabilirsin sakıcası olmaz, göreceksin işe yarıyor...

doktor bana günde 5-6 keze kadar karnında tepecikler oluşabilir onların hareketi bu korkma kasılma değil dedi.ama sertleşme dediğin farklı onu bence bi doktorunla paylaş...tedbirli olmakt afayda var.

Canım ilk aylarda 12 kilo alanlar var. Hiç bulantın olmamana rağmen az almışsın. Bizim korkmamaızdaki sebep, zaten belli kiloyla hamile kaldık. Benim boyum da uzun. Şu aldığım 5 kilo bile beni çok rahatsız ediyor. 3-4 gündür belim ve sırtım çok ağrıyor. Fazla kilo alınca bebekleri taşıyamayıp erken doğum durumu yaşanabiliyormuş. Ben 20.haftamda 4 kilo almıştım senin bebeklerin daha ikisi 600-700 gr.en fazla dedi doktorum, çok almışsın dedi. Sonuçta şu an aldığımız kilolar direk bebeğe gitse alalım sorun değil ama onlara gtmeyip bize yük oluyor fazladan. Biraz dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum. Yoksa sorun kilo almak değil, anne oluyoruz elbette alacağız, öyle bir takıntım yok. Ama onları dünyaya sağlıkla vaktinde getirebilirsek ne ala. Amin inşallah hepimize sağlıkla bebeklerimize kavuşmak nasip olur

Nehir aynı durumdayız canım. Benim de bu hafta iştahım açıldı sanki. O yüzden gidip bol sebze, meyve aldım pazardan. Sık acıkıyorum. 3 haftadır kilo almadın mı ne güzel. Nasıl bir diyet uyguluyorsun bahsetsene. Yoksa bu gidişle ben haftada 1 kilo alacağım Şu an psikolojik onları canının çekmesi, vücut yasak gibi algılıyor belki ondandır. Önünde belli bir liste ve düzen var, ondan canın bir sürü şey çekebilir. Yakın bizim haftalarımız. Ben de 23'ün içindeyim. Kaç kilo aldın şu ana kadar. Ben 5 kilo aldım ama 3-4 gündür belim ve sırtım çok ağrıyor. Korkuyorum iyice artmasından ağrıların.

merhaba arkadaşlar.
aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz, allah tamamına erdirsin.
rahatsız olan arkadaşlar allah acil şifalar versin. dikkat edin kendinize.
bebişlerim ve ben iyiyiz allaha şükür. geçen hafta sağ kasık ağrım vardı, idrarımı yaparken zorlanıyordum. dr gittim. idrar kültürü, nst baktı. şükür bişey çıkmadı. kabızlık bile yapabiliyor dedi.
ayrıntılı ultrasona girdik şükür herşey normal çıktı. haftaya tekrar çağırdı ayrıntılıya.inşallah bu sefer renklide görürüm bebeklerimi onları çok özledim, çok merak ediyorum.

kızlar bol bol armut yiyin. hem kabızlığa iyi geliyormuş hemde amniyo sıvısını artırıyormuş. bende forumda okudum. hemen aldıracam.

ıkızlerımın bırının kalbı durmus coook usuldum dıgerınede zarar verebılırmıs hıc bole bısı ıle karsılasan varmıı

Ceyda çok üzüldüm canım. Allah diğer bebeğine sağlık sıhhat versin. Her şerde bir hayır vardır demişler. Belki böylesi daha hayırlı. Gönlünü ferah tut, dualarım seninle. İnşallah diğer bebeğin gelişimini sağlıkla sürdürür

kızlar bişey soracam.
ben tek başımayım kimsem yok. ikizlerime kendim bakacam.
bebekler doğardoğmaz yardımcı tutsam. sabah 8-akşam 5. yardımcı eve bi süpürge açar,siler, ütü varsa yapar, bana yardım eder. 5 te gider,eşim akşam 10 da geliyor. o zamana kadar yanlız olacam.
geceleri tek başıma olacam. zor durumda kalınca eşimi uyandırırım ama oda çalışıyor hergün uykusuzluğa nasıl dayanacak.

sizce başarabilir miyim kızlar. sizler nasıl bakmayı düşünüyorsunuz. benim durumumda olan var mı.

papatya merhaba,sende ankaradasın sanırım ve başkente muayene oluyosun.benim doktorumda hulusi hoca seninki de o mu?bu arada bende ikiz bebek bekliyorum ve 27.haftadayım.

evettt canımmmmmmmmmmmmm
hulusi hoca doktorummmmmmmmmmm
ay ne büyük şannssssssssss
bizim için
doğumla ilgili hiç konuştunuz mu peki?
haftalarımız da yakın
belki simaen birbirimizi tanıyoruzdur bilee

Sinemisen ve Papatya size bir şey sormak istiyorum. Benim bir arkadaşımın yumurtalıklarında kist vardı ameliyat oldu, sonra epey bir zaman bebeği olmadı. Şimdi sürpriz bir şekilde hamile olduğunu öğrendi. O da Ankarada. Siz doktorunuzdan memnun musunuz, hangi hastanede, muayene ücretleri nasıl bilgilendirirseniz sevinirim. Onun da tecrübeli bir doktora ihtiyacı var. Bebişlerinize ve size güzel, sağlıklı günler diliyorum...

canım son 3 gündür bende de sertleşme sorunu var tam da bebişlerimin kafalarının olduğu yerde
perşembe kontrolde soracağım
ve çok geriliyorum...sanki derim yırtılacak hoşşş çatlamaya başladım
hemde süzenli krem ve yağ kullandığım halde

canım bu sertleşme biraz daha farklı bende 27.haftaya giriyorum yarın kısmetse... bu hareketlenme gibi değil... sertleşip bi yerde toplanıyorlar
perşembe sorcam artık dr.uma
kabızlık meselesine gelince bende magnorm kullanıyorum her açıdan ii geliyor
kramplarım azaldı ve düzenli wc ye çıkıyorum

benimde bugün sol kasığımda ağrı var hemde şiddetli
işin kötüsü ben bu ağrıyı ilk 4 ay çektim bi çok tahlil yapıldı ne olduğunu bulamadık
geçmişti bugün yine aynı yer ağrıyo....
armut tavsiyene uyacağım teşekkürler canım

ben de tek başımayım canım
annemde kayınvalidemde başka şehirde
hamile kaldığımdan beri temizliğe kadın geliyor ütüyü de o hallediyor
ama bakım işine gelince o imkanım yok
ankara bakıcı parası malum çok yüksek...sen ne kadara bakıcı bakıyorsun ??,
Allah kolaylığını verir diye düşünyorum
ilk 40 gün annemle kayınvalidem dönüşümlü kalsınlar sonrasında kendim bakacam inşallah

bekay merhaba.başkent hastanesini kesinlikle tavsiye ederim fiyatları da uygun diğer özel hastanelere göre ama.başkent artık yoğunluktan kendi hastalarının dışanda gebelik takibi yapmıyor diye biliyorum.benim bi arkadaşımda başkente gelmek istedi ama kabul etmediler.şuan dışardan gebe takibi yapamıyoruz dediler.ama yine de bi şansını denesin istersen.çünkü doktorları gerçekten çok iyi ve çoğu da prof. zaten.

inanın hanımlar tecrübeyle sabit,
ne kadar zor olsa da desteksiz bebeklerini büyütmeye çalışanlar bebekleriyle kendi düzenlerini kendileri oturtuyor,
ama destekli bunu yapmaya çalışanlar işin ucunu tam olarak toparlayıp bir düzene giremiyor,
Ben de zamanlı zamansız ziyaret eden aile üyelerim dışında kendim baktım kızlarıma,çok şükür,
Allah yardım ediyor yaaa..

merhabalar
ben kasım başında tüp bebek tedavisi gördüm. 6.gün embriyosu transfer edildi ve ,lk testi transferden 8 gün sonra yaptım bhcg 343 çıktı 11.gün yaptığım testte bhcg değerim 792 çıktı.iki embriyo transfer edilmişti,ikiz mi acaba...
kendi değerlerinizle karşılaştırıp yorum yapar mısınız?

böyle tecrübeli annelerden bunu duymak çok güzel :))
çok korkmuyorum ama yine de tecrübesizlik ve ne ile karşılaşacağımı bilmememk zaman zaman düşündürüyor :)
ben ikizi çok istemiştim Rabbim yardım eder...
eee birazda yorulmak lazım ne de olsa özel bi duygu yaşayacağız (inşallah hayırlıca )

benim 12. günd eğerim 262 iidi,
seninkisi üçüz falan da olabilir

canım değerlerin maşallah gayet iyi ikiz olma ihtimali yüksek
benim 5.gün embriyom 10.gün tahlil sonucum 890 idi... tabii kısmet meselesi ama ikiz gibi görünüyor seninki de
hayırlı olsun sağlıkla kucağına almak nasip olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…