- 15 Şubat 2009
- 7.046
- 40
- 158
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.141
böyle tecrübeli annelerden bunu duymak çok güzel :))
çok korkmuyorum ama yine de tecrübesizlik ve ne ile karşılaşacağımı bilmememk zaman zaman düşündürüyor :)
ben ikizi çok istemiştim Rabbim yardım eder...
eee birazda yorulmak lazım ne de olsa özel bi duygu yaşayacağız (inşallah hayırlıca )
bekay merhaba.başkent hastanesini kesinlikle tavsiye ederim fiyatları da uygun diğer özel hastanelere göre ama.başkent artık yoğunluktan kendi hastalarının dışanda gebelik takibi yapmıyor diye biliyorum.benim bi arkadaşımda başkente gelmek istedi ama kabul etmediler.şuan dışardan gebe takibi yapamıyoruz dediler.ama yine de bi şansını denesin istersen.çünkü doktorları gerçekten çok iyi ve çoğu da prof. zaten.
canım son 3 gündür bende de sertleşme sorunu var tam da bebişlerimin kafalarının olduğu yerde
perşembe kontrolde soracağım
ve çok geriliyorum...sanki derim yırtılacak hoşşş çatlamaya başladım
hemde süzenli krem ve yağ kullandığım halde
canım bu sertleşme biraz daha farklı bende 27.haftaya giriyorum yarın kısmetse... bu hareketlenme gibi değil... sertleşip bi yerde toplanıyorlar
perşembe sorcam artık dr.uma
kabızlık meselesine gelince bende magnorm kullanıyorum her açıdan ii geliyor
kramplarım azaldı ve düzenli wc ye çıkıyorum
benimde bugün sol kasığımda ağrı var hemde şiddetli
işin kötüsü ben bu ağrıyı ilk 4 ay çektim bi çok tahlil yapıldı ne olduğunu bulamadık
geçmişti bugün yine aynı yer ağrıyo....
armut tavsiyene uyacağım teşekkürler canım
ben de tek başımayım canım
annemde kayınvalidemde başka şehirde
hamile kaldığımdan beri temizliğe kadın geliyor ütüyü de o hallediyor
ama bakım işine gelince o imkanım yok
ankara bakıcı parası malum çok yüksek...sen ne kadara bakıcı bakıyorsun ??,
Allah kolaylığını verir diye düşünyorum
ilk 40 gün annemle kayınvalidem dönüşümlü kalsınlar sonrasında kendim bakacam inşallah
kızlar bişey soracam.
ben tek başımayım kimsem yok. ikizlerime kendim bakacam.
bebekler doğardoğmaz yardımcı tutsam. sabah 8-akşam 5. yardımcı eve bi süpürge açar,siler, ütü varsa yapar, bana yardım eder. 5 te gider,eşim akşam 10 da geliyor. o zamana kadar yanlız olacam.
geceleri tek başıma olacam. zor durumda kalınca eşimi uyandırırım ama oda çalışıyor hergün uykusuzluğa nasıl dayanacak.
sizce başarabilir miyim kızlar. sizler nasıl bakmayı düşünüyorsunuz. benim durumumda olan var mı.
böyle tecrübeli annelerden bunu duymak çok güzel :))
çok korkmuyorum ama yine de tecrübesizlik ve ne ile karşılaşacağımı bilmememk zaman zaman düşündürüyor :)
ben ikizi çok istemiştim Rabbim yardım eder...
eee birazda yorulmak lazım ne de olsa özel bi duygu yaşayacağız (inşallah hayırlıca )
inanın hanımlar tecrübeyle sabit,
ne kadar zor olsa da desteksiz bebeklerini büyütmeye çalışanlar bebekleriyle kendi düzenlerini kendileri oturtuyor,
ama destekli bunu yapmaya çalışanlar işin ucunu tam olarak toparlayıp bir düzene giremiyor,
Ben de zamanlı zamansız ziyaret eden aile üyelerim dışında kendim baktım kızlarıma,çok şükür,
Allah yardım ediyor yaaa..
bence de ..
bana da ikiz olduğunu duyunca hemen ay çok zor vs muahbbetine başlıyorlarya sinir oluyorum ...
halbuki benim umrumda değil ,ALLAH bu hediyeleri verdiyse sabrını da verecektir diyorum ben de ..
sonuçta tek bebek olup ikizlere taş çıkartan derecede sorunlu bebekler de olabiliyor,bu biraz şans işi..
hayatta zor olmayan ne var ama en güzel zorluk sanırım evlat için çekilen zorluk çünkü o sevginin beklentisi yok tamamen
RABBİM yardımcımız olsun
Aynen canım, katılıyorum. İnsanlar bazen o kadar olumsuz oluyor ki benim şu an sağlıklı ve vaktinde doğmaları dışında bir telaşım yok ama onlar sürekli bugünleri arasın tarzı konuşuyorlar. Halbuki bu duyguyu yaşamak isteyip yaşayamayan bir sürü insan var. Orda ona takılmak hata. Evet belki yorucu olabilir ama annelik duygusu var işin içinde...
Bu arada sen nasılsın, 31.haftadasın sanırım. Doğum tarihin belli mi canım? Her şey yolundadır umarım. Allah bebişlerine ve sana sağlık versin
bence de ..
bana da ikiz olduğunu duyunca hemen ay çok zor vs muahbbetine başlıyorlarya sinir oluyorum ...
halbuki benim umrumda değil ,ALLAH bu hediyeleri verdiyse sabrını da verecektir diyorum ben de ..
sonuçta tek bebek olup ikizlere taş çıkartan derecede sorunlu bebekler de olabiliyor,bu biraz şans işi..
hayatta zor olmayan ne var ama en güzel zorluk sanırım evlat için çekilen zorluk çünkü o sevginin beklentisi yok tamamen
RABBİM yardımcımız olsun
kızlar bişey soracam.
bebekler doğardoğmaz yardımcı tutsam. sabah 8-akşam 5. yardımcı eve bi süpürge açar,siler, ütü varsa yapar, bana yardım eder. 5 te gider,eşim akşam 10 da geliyor. o zamana kadar yanlız olacam.
geceleri tek başıma olacam. zor durumda kalınca eşimi uyandırırım ama oda çalışıyor hergün uykusuzluğa nasıl dayanacak.
sizce başarabilir miyim kızlar. sizler nasıl bakmayı düşünüyorsunuz. benim durumumda olan var mı.
Anladım canım çok sağol. Peki orası tüp bebek merkezi gibi mi, sadece kendi hastalarına bakıyor? Ben yine söylerim, bi denemekte fayda var. Her hastanede öyle tecrübeli doktorlar olmuyor.
Bende de gerginlik ve sertleşme başladı,büyüdükleri için diyorum kendimi teselli ediyorum ama bu sertleşme erken doğum habercisi de olabiliyormuş. Nasıl ayırt edeceğiz bilmiyorum valla. Çatlak durumuna gelince deri yapısı çatlamaya müsaitse çatlıyor sanırım. Ben düzenli kullanamıyorum ama artık kullanmam gerek biliyorum. Bu arada canım sen magnorm'u günde bir defa mı içiyorsun? Ben bir defa içiyorum ama zamanla arttırmak lazım mı acaba, kasılmalar için. Sol kasığındaki ağrı üşütmeyle mi ilgili acaba, umarım önemli bir şey yoktur.
Bakma işine gelince sağlıkla vaktinde doğsunlar da Allah büyük, bir çaresini bulur ya da kendi düzenimizi oturturuz inşallah.
yok canım ağırlaştım deyip gözü korkutmayım ama 30.hafta seni zorlayacaktırCanım bence çalışmıyorsan bir süre kendin bakmayı dene, olmadı o zaman bakıcı işini düşünürsün. Kendin bakarken haftada temizlikçi falan gelir. Yine sen bilirsin, maddi anlamda seni zorlamayacaksa sorun yok. Ama önce bir yalnız bakmayı dene derim ben. Muhtemelen doğumunda biriler olur yanında, toparlanınca bakarsın. Allah önce sağlık versin, bak öyle bakan arkadaşlar da varmış.
Canım sen nasılsın bu arada, çok ağırlaştın mı? Ben kısmet olursa 30.hafta bitene kadar çalışacağım da başarabilr miyim bilmiyorum. Şu bir haftada bile ağırlaştım sanki, kilo olarak değil ama çabuk yoruluyorum ve bel ağrım var...
Bu arada sen de Ankaradaydın değil mi, yakın arkadaşım için dr. araştırıyorum. Sen de Başkent hastanesine mi gidiyorsun, doktorun kim?
aynı şeyi hepimiz yaşyoruz demek ki, aman bugünün kıymetini bil, bol bol uyu, doğduklarında bugünlerini ararsın muhabbeti sıkıyor insanı, benimse tek derdim onları sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek, bizim bi aile dostumuz 6 ay önce ikiz doğum yaptı ve ilk günden beri bebeklerine tek başına bakıyor, demek ki bakılabiliyor, hem çocukları gönlüne göre büyütüyorsun öyle olunca, kadın çocukları kucağa alıştırmamış, hiç sallamamış şimdi çocuklar ne kucak istiyor nede uyumak için sallanmak, biz hayırlısıyla evlatlarımızı dünyaya getirelim de gerisi teferruat...
ben tüp bebekle sahip oldum yavrularıma ne zor süreçler atlattım ,şimdi onlarla ilgilenmek bana güçlük olarak değil zevk olarak gelecek ,kolay elde eden insanlara göre belki bu bir zahmet ama zor elde edene göre mucizevi bişey olduğu için bakış açısı çok farklı
ben burayı takip ediyorum okuyorum ama yazmıyorum
evet bugün 30+4 teyimgeçen cuma gitmiştim doktora
biri 1400 biri 1600 dü ,oğlum 10 gün önden gidiyor
12 kilo almış durumdayım ,çok hareketli hamsiler hiç uyumuyorlar sanırım hiç boş durduklarına rastlamadım..
miyomumu tepikliyorlar o biraz acı vermeye başladı yeni yeni ,özellikle geceleri ..
doğum tarihi bizim için belli bir tarih yokki ,doktor söylemiyor ,ikizlerde ddoğum tarihini söyleyen yoktur sanırım hiç denk gelmedim ,ne kadar uzatabilirsem o kadar ii olacak inş.
seninkiler nasıl umarım iidir
5 yıl boyunca her gördüklerinde ayy hadi ne zaman doğuruyosun diyen insanlar şimdi de rahatlık battı sana diyorlar yani kısacası hepsi dengesiz :))aynı şeyi hepimiz yaşyoruz demek ki, aman bugünün kıymetini bil, bol bol uyu, doğduklarında bugünlerini ararsın muhabbeti sıkıyor insanı, benimse tek derdim onları sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek, bizim bi aile dostumuz 6 ay önce ikiz doğum yaptı ve ilk günden beri bebeklerine tek başına bakıyor, demek ki bakılabiliyor, hem çocukları gönlüne göre büyütüyorsun öyle olunca, kadın çocukları kucağa alıştırmamış, hiç sallamamış şimdi çocuklar ne kucak istiyor nede uyumak için sallanmak, biz hayırlısıyla evlatlarımızı dünyaya getirelim de gerisi teferruat...
tabiki bakılabilir tek başına da ..
ben de dondy beşik aldım valla ,kendi odamda uyutmayacağım otomatik sallanan beşik aldım onda uyutacağım hiç ayağa alıştırmayacağım ,zaten okuduğum kitaplarda da öyle diyor
baştan işi sıkı tutup sabredersek ,biz neye alıştırırsak ona alışıyorlarmış ,mesele başta pes etmemek ve bir düzene oturtmak ,sonrası kolay zaten ..
ben de umursamıyorum çok da tınn ,kıskananlar da oluyor bazen hissediyorum ,özellikle bi kız bi erkek deyince halbuki bilmiyorlarki ne zorluklarla elde ediyoruz5 yıl boyunca her gördüklerinde ayy hadi ne zaman doğuruyosun diyen insanlar şimdi de rahatlık battı sana diyorlar yani kısacası hepsi dengesiz :))
her türlü psikolojik baskıyı yapmaya çalışıyorlar ama bana yemiyor artık :)) olmadığı zamanlara bakarak o kadar mutluyum ki... Rabbim kolay bebekler nasip etsin biz bakarız Allah ın izniyle
ben direkt karyola alacağım. sallamaya ve kucağa alıştırmayacağım. evet bebekler başta çok ağlayabiliri. ama ağlamanın bir işe yaramadığını onlarda anlayacaklar. bu düzene uyacaklar. sallamayı bırakın, ikizleri kucağı alıştırmak saçmalık olur. yattıkları yerden karıncıklarını sırtlarını ovalarsın, başlarını okşarsın, tamam. annenin babanın sıcaklığı geçer o zaman da.
en çok şunu dert ediyorum: allahım ne olur gazlı olmasınlar. gaz problemi olmayınca bebekleri bir sıkıntısı olmaz ki zaten. doğumdan sonra en çok bundan muzdarip oluruz. şimdiden bol bol dua adiyorum. inşallah gaz problemleri olmaz. emzirdiğimiz sürece de zaten enfeksiyon falan da kapmazlar. gaz olmazsa ilk 6 ay rahatız diye düşünüyorum. uykuyla bir problemim olmaz. dayanıklıyımdır. ben de kendimi onların uyku düzenine alıştıracağım artık. öyle bölük pörçük bir saat, iki saat falan :)
ıkızlerımın bırının kalbı durmus coook usuldum dıgerınede zarar verebılırmıs hıc bole bısı ıle karsılasan varmıı
teşekkürler canım.seninde bebişlerine sağlıkla kavuşman dileğiyle,cinsiyetleri bellimi,benim biri kıza benziyor dediler.hayırlısı.
ıkızlerımın bırının kalbı durmus coook usuldum dıgerınede zarar verebılırmıs hıc bole bısı ıle karsılasan varmıı
teşekkürler canım.seninde bebişlerine sağlıkla kavuşman dileğiyle,cinsiyetleri bellimi,benim biri kıza benziyor dediler.hayırlısı.
hadi gözün aydın canımAllah razı olsun. Dün bebişlerimi gördüm, her şey yolunda çok şükür. cinsiyetleri belli oldu, Rabbim kısmet ederse biri kız biri erkek olacakmış inşallah. :) Allah bu süreci sağlıklı ve mutlu bir şekilde tamamlamayı cümlemize nasip eder inşallah...
hadi gözün aydın canım
benimde bi kız bi oğlandeğişik olmasını çok istemiştim duam kabul oldu
sağlıklıca kucağımıza almak nasip olsun
canım benimde haftaya randevum var
ohhhhh çok şükür bir problem yokmuş ne güzel
darısı benim başıma inşallah
evet canım hep çok yoğun hocamız yaaaa
cinsiyetleri ne bebeklerinin?
inşallah senin güzel haberlerini de alırız burdan.benim kuzucukların biri kız,biri erkek.senin bebeklerinin cinsiyeti ne?
rabbim inşallah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder
canım benimkiler de bir kız bir erkek
ay doğumumuzda inşallah hulisi hoca ankara da olur
malum konya ve istanbula gidiyor ya sürekli
hastaneyi arayıp fiyatlar konusunda bilgi aldım
doğum 500
oda süslememe 250
özel oda 500
doğum fotoğrafçısı 500
yeni yılda bunlara zam gelecekmiş ama
fazla olmazmış miktaar
hepimize hayırlı doğumlarrrrr
kızlar bişey soracam.
allah yardımcın olsun inşallah canımm
benim kayınvalidem bakacak
çok hevesli maşallahhh
benim de çok işime geliyorrrrr
Sinemisen ve Papatya size bir şey sormak istiyorum. Benim bir arkadaşımın yumurtalıklarında kist vardı ameliyat oldu, sonra epey bir zaman bebeği olmadı. Şimdi sürpriz bir şekilde hamile olduğunu öğrendi. O da Ankarada. Siz doktorunuzdan memnun musunuz, hangi hastanede, muayene ücretleri nasıl bilgilendirirseniz sevinirim. Onun da tecrübeli bir doktora ihtiyacı var. Bebişlerinize ve size güzel, sağlıklı günler diliyorum...
canım arkadaşın dediği gibi hulisi hoca maaleseffff gebelik takibi yapmıyor dışarıdan
çünkü tüp bebek merkeziiii
merhabalar
ben kasım başında tüp bebek tedavisi gördüm. 6.gün embriyosu transfer edildi ve ,lk testi transferden 8 gün sonra yaptım bhcg 343 çıktı 11.gün yaptığım testte bhcg değerim 792 çıktı.iki embriyo transfer edilmişti,ikiz mi acaba..
kendi değerlerinizle karşılaştırıp yorum yapar mısınız?
canım benimki 3. gün emriyosuyduuu
donmuş transfer edildi
12. gün değerim de 498 di
bence seninki de ikizzzzzz
ben tüp bebekle sahip oldum yavrularıma ne zor süreçler atlattım ,şimdi onlarla ilgilenmek bana güçlük olarak değil zevk olarak gelecek ,kolay elde eden insanlara göre belki bu bir zahmet ama zor elde edene göre mucizevi bişey olduğu için bakış açısı çok farklı
ben burayı takip ediyorum okuyorum ama yazmıyorum
evet bugün 30+4 teyimgeçen cuma gitmiştim doktora
biri 1400 biri 1600 dü ,oğlum 10 gün önden gidiyor
12 kilo almış durumdayım ,çok hareketli hamsiler hiç uyumuyorlar sanırım hiç boş durduklarına rastlamadım..
miyomumu tepikliyorlar o biraz acı vermeye başladı yeni yeni ,özellikle geceleri ..
doğum tarihi bizim için belli bir tarih yokki ,doktor söylemiyor ,ikizlerde ddoğum tarihini söyleyen yoktur sanırım hiç denk gelmedim ,ne kadar uzatabilirsem o kadar ii olacak inş.
seninkiler nasıl umarım iidir
bakalım dr.uma soracam bu sertleşmeyi ama ileri derecede değil şükür
günlük yağ krem kullanıyorum çatlıyorum ve gülüyorum :)) tek derdim bu olsun hamilelikte :))
magnormu günde 1 defa içiyorum ve günde 1 defa maden suyu içiyorum şimdilik iyi geliyor
evim merkezi sistem çok sıcak belki bu nedenle üşütmüş olabilirim malum ankara soğudu... sıcağımla dışarı çıktıksam diyorum ama çıkmadım
çok şükür daha iyiyim sabah çok ağrım vardı
yok canım ağırlaştım deyip gözü korkutmayım ama 30.hafta seni zorlayacaktır
çok kilo almadım bende ama ayakkabımı bile zor giyiyorum ...karnım çok büyük değil
bel ve sırt ağrısı başladı son günlerde
nefes almak çok zor...hele iletişime dayalı bi mesleğin varsa konuşmak işkence olabiliyor zaman zaman
evet bende ankaradayım yenimahalle de lina kadın sağlığına gidiyorum
tüp bebek takibimi yapıp daha sonra hrs de prof.dr. ile yola devam ettim dr.um hep yanımdaydı
tavsiye ederim özel olunca fiyatları malum
dr.um şükran çakmak çok ilgilidir ve tecrübelidir istersen bi öngörüşme yapabilir arkadaşın
Çok teşekkür ederim dosba, sanırım senin de tüp bebek, benimkiler gibi, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah... Rabbim sağlık versin, hayırlı olsunlar da cinsiyet önemli değil tabi ki. Lakin ben de bir kız bir erkek olmasını diliyordum yine de, Rabbim gönlüme göre verdi, inşallah tamamına da erdirir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?