- 15 Kasım 2012
- 714
- 0
- 316
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.181
günaydın bayanlar...
bugün işe gitmedim doktora gittim. tsh düşük çıkmıştı ilaç kullanıyordum doktorum tekrar tahlil yaptır değer iyiyse boşuna kullanma dedi bakalım öğleden sonra sonuçları alıcam.
bu arada benim paşalar maşallah ileri gidiyorlar. biri 3 gün biri 4 gün ileri. doktor gelişimleri iyi dedi. 10 cm olmuşlar.
buraya yazdım mı hatırlamıyorum dişim kırıldı doktora sorup çektirdim o günden beri ağzım yara diş etlerim şiş 20 lik dişler şişti anlayacağınız duyan gelmiş. doktorum karbonatla gargara yap dedi. var mı aranızda bunu yaşayanlar? önerilerinizi bekliyorum...
ayrıca meslektaşlarıma bir sorum olacak. ben de öğretmenim. nöbet tutmayı kaçıncı haftada bırakıcaz bir yönetmelikte yazıyor mu? bilmiyorum hiç bunu ben.
evime de yerleştim çok şükür ama eksik bitmiyor.
her gün 2 saat yol gidiyorum. okulum ilçede. 2. dönem gitmemeyi rapor almayı düşünüyorum. çünkü hafif hafif zorlanmaya başladım.sabah 6 buçukta evde çıkıp akşam karanlıkta geliyorum. heyet raporunu kadın doğumcu verebilir mi?
çok yazdımmm... kusura bakmayın :)
canım ben de aynı durumdayım. ben ilk başlarda baş etmeye çalışacağım. eğer olmuyorsa sadece haftada 2 gün gelmesi için tutabilirim. her gün gelmesi çok olur diye düşünüyorum. mesela ben bebekler uyuyunca sadece yemek yapmaklailk ay annem gelecek. ameliyatlı olacağım için annem ilgilenecek sonra ben de bebeklerle yalnız kalacağım uğraşırım, gelen yardımcı da haftada 2 gün ev temizler ve ütü falan yapar diye düşünüyorum.
eşin geceleri mecburen uyanacak bebekler ağlarken kendisi de duramaz zaten. allahtan benim eşim saat 18.30 gibi geliyor. ama ne fayda bebeklerin uyku düzeni oturmadıkça anne de baba da uykusuz kalacak.
eğer sadece temizlik içi çağıracaksan her gün çok olur. yemek falan da yapsın istiyorsan o zaman ddiğin gibi olur.
günaydın bayanlar...
bugün işe gitmedim doktora gittim. tsh düşük çıkmıştı ilaç kullanıyordum doktorum tekrar tahlil yaptır değer iyiyse boşuna kullanma dedi bakalım öğleden sonra sonuçları alıcam.
bu arada benim paşalar maşallah ileri gidiyorlar. biri 3 gün biri 4 gün ileri. doktor gelişimleri iyi dedi. 10 cm olmuşlar.
buraya yazdım mı hatırlamıyorum dişim kırıldı doktora sorup çektirdim o günden beri ağzım yara diş etlerim şiş 20 lik dişler şişti anlayacağınız duyan gelmiş. doktorum karbonatla gargara yap dedi. var mı aranızda bunu yaşayanlar? önerilerinizi bekliyorum...
ayrıca meslektaşlarıma bir sorum olacak. ben de öğretmenim. nöbet tutmayı kaçıncı haftada bırakıcaz bir yönetmelikte yazıyor mu? bilmiyorum hiç bunu ben.
evime de yerleştim çok şükür ama eksik bitmiyor.
her gün 2 saat yol gidiyorum. okulum ilçede. 2. dönem gitmemeyi rapor almayı düşünüyorum. çünkü hafif hafif zorlanmaya başladım.sabah 6 buçukta evde çıkıp akşam karanlıkta geliyorum. heyet raporunu kadın doğumcu verebilir mi?
çok yazdımmm... kusura bakmayın :)
bizim burada (ilçe) bakıcılar uygun bayağı. ben yardımcı (inşallah iyi birisini bulurum) tutacam kesin.ev işi, misafirlere çay, hamur işi, yemek, neye ihtiyaç varsa yapsın istiyorum.
şimdiden aramaya başladım. ama kayın validem dalga geçer gibi sen o kadına iş tutturacaksan bebeklere kim bakacak diyor. bebeklere ben bakacam diyorum.(2 yıl ücretsiz izne ayrılacam). sen kolay bişey zannediyorsun, hadi bakalım görecez diyo.
amacı ne anlamış değilim. bulduğum kadına bebek baktırıp ben mi ev işi yapayım onumu istiyo bilemedim. iki kadın tutmamı istiyor desem onada aklı çıkar.
eşimin yaşlı 2 dul halası var çocuklara onlar baksın, sende işini tut diyo bana. bende yaşlı halalarada bir bakan ister dedim. önlerine koyacağın bir kap yemek, onlar çok güzel yemek pişirir zaten diyo.
inanın o an onu boğmak istedim.ben bebeği kucağına alıpta pış pış yapan istemiyorum. bebeklerimle ben ilgilenmek istiyorum.onları yıllarca hasretle bekledim zaten.
kızlar valla çok korkuyorum, eşime dedim ki bak lohusalıkta anne hassas sinirli oluyo zaten.sakın kimsenin beni üzmesine izin verme, sende üzme. eğer ben üzülürsem stresten sütüm falan kesilir allah korusun dedim.
bakalım beni nasıl günler bekliyor. yeterki bebişlerim sağlıklıca zamanında dünyaya gelsinlerde ben güçlü olup herkesle mücadele etmeye hazırım.
bizim burada (ilçe) bakıcılar uygun bayağı. ben yardımcı (inşallah iyi birisini bulurum) tutacam kesin.ev işi, misafirlere çay, hamur işi, yemek, neye ihtiyaç varsa yapsın istiyorum.
şimdiden aramaya başladım. ama kayın validem dalga geçer gibi sen o kadına iş tutturacaksan bebeklere kim bakacak diyor. bebeklere ben bakacam diyorum.(2 yıl ücretsiz izne ayrılacam). sen kolay bişey zannediyorsun, hadi bakalım görecez diyo.
amacı ne anlamış değilim. bulduğum kadına bebek baktırıp ben mi ev işi yapayım onumu istiyo bilemedim. iki kadın tutmamı istiyor desem onada aklı çıkar.
eşimin yaşlı 2 dul halası var çocuklara onlar baksın, sende işini tut diyo bana. bende yaşlı halalarada bir bakan ister dedim. önlerine koyacağın bir kap yemek, onlar çok güzel yemek pişirir zaten diyo.
inanın o an onu boğmak istedim.ben bebeği kucağına alıpta pış pış yapan istemiyorum. bebeklerimle ben ilgilenmek istiyorum.onları yıllarca hasretle bekledim zaten.
kızlar valla çok korkuyorum, eşime dedim ki bak lohusalıkta anne hassas sinirli oluyo zaten.sakın kimsenin beni üzmesine izin verme, sende üzme. eğer ben üzülürsem stresten sütüm falan kesilir allah korusun dedim.
bakalım beni nasıl günler bekliyor. yeterki bebişlerim sağlıklıca zamanında dünyaya gelsinlerde ben güçlü olup herkesle mücadele etmeye hazırım.
çok teşekkrü ederimmm....bende okuyorum elimden geldiği kadar,hatim başladım bebeklerim için ekstra yasinde okumaya çalışıyorum allah hepimizin yardımcısı olsun inşşcanım aramıza hoşgeldin. bebişlerin hayırlı uğurlu olsun.allah tamamına erdirsin. ben hamile kaldığımdan beri hergün ayetel kürsi okuyorum bebişlerime.
aslında 41 yasinde okuyacam ama gaz probleminden abdest tutamıyorum.
evet canım her şeyi hastane yapıyormuşşşş
adımız "gelin" bir kere, ne yapsan yaranamazsın. sen dediklerine bakma. çalışıyorsun da, paranı kazanan insansın. bir de mucize gibi ikiz bebekler geliyor maşallah. bunlar kıskançlık sebebi tek başına. çocuk da yapıyorsun kariyer de.
onlar ister istememz kendi yaşadıkları dönemle kıyas yapıyorlar. senin keyfine kalmış. çalışan bir insan için bence eve yardımcı şart. her gün olmasa da en az hafta da bir iki gün şu bela ütüyü yapacak, temizliği apacak biri şart. çalışan bir insan için bu bir lüx değil. sen bu zamana kadar yoğun bir şekilde çalışmış olacaksın, sonra zor bir hamilelik geçireceksin, iki tane yavru doğuracaksın, ikisine de bakacaksın sonra da çalışmaya devam edeceksin. kendine ne zaman vakit ayıracaksın o zaman? yardımcı tutmak için en iyi zaman bence. sen bebeklerinle, eşinle ve tabi ki hamielikten harap bitap düşmüş halinle yani kendinle ilgilenmelisin, bırak yardımcın diğer angarya işlerle uğraşsın. sanırım doğum izninle, ve heyet raporu alırsan ve ücretsiz izninle de 3 yıla yakın evde olacaksın. bence bu 3 yılı bebeklerine eşine ve kendine ayır. özellikle de kendine ayır. malum bizim de baya bir bakıma ihtiyacımız olacak :)
evlilikte bu çok önemli. ne anlar kayınvalide bunlardan. umarım planladığın gibi olur. ve bu 3 yılı ve bir ömrü mutlu bir şekilde geçirirsiniz.
kızlar sonuçları aldım tsh yine düşük ilaç kullanmaya devam dedi doktorum. t3 ve t4 normal onları dengede tutmaya çalışıcaz dedi bakalım... artık hayırlısı
canım ya çok teşekkür ederim, valla yazdıkların moral oldu. çevremde bi moral veren rahatlatan insan yok. kendi ailemde dahil.
dediklerinde çok haklısın.
kendimi de eşimi de hatta evimi de tedavi süreciydi hamilelikti derken çok ihmal ettim. eşimle nerdeyse 7 aydır kardeş gibiyiz. doktor sizlerede yasakladımı birlikteliği.
canım imkanın varsa tabii ki kadın tutmalısıncanım ya çok teşekkür ederim, valla yazdıkların moral oldu. çevremde bi moral veren rahatlatan insan yok. kendi ailemde dahil.
dediklerinde çok haklısın.
kendimi de eşimi de hatta evimi de tedavi süreciydi hamilelikti derken çok ihmal ettim. eşimle nerdeyse 7 aydır kardeş gibiyiz. doktor sizlerede yasakladımı birlikteliği.
ilk doktora gittiğimiz de cinsel birlikteliğin sakıncası yok dedi. 5. aydan sonra senin durumuna göre yasak koyabiliriz demişti. tabi bir de kanama durumu falan olursa. ama eşim bir problem olur diye yaklaşmadı bana hiç. tek gebe olsaydık problem olmazdı da. biz de aynen öyleyiz canım. kardeş gibiyiz. allahtan anlayışlı eşlerimiz var. yoksa doktor şimdilik serbest dedi diye gaz alıp zorlayabilirdi de. eşlerden yana şanslıyız bence.
ama lohusadan sonrasını hiç bilemiyorum. kendimi yenilemem için, toparlanmam için, eskisi gibi olması için sınırlı bütçeye sınırsız limit veriyor kocam :) bu sıralar internetten çok alışveriş yapıyorum. hep pijama takımı, hamile atleti, bebek kıyafeti falan. hani neden başka şeyler almıyorsun. limit yok sana diyor :)
evet çocuk sahibi olacağız. belki de en çok istediğimiz şey bu şuan ama evliliğin devamı için kendimizi salmamamız gerekiyor. şahsen ben hamilelikten önce öyle kadınsı şeyleri sevmezdim. eşime kur yapayım, şunu giyeyim falan filan. ama artık önemsiyorum. ya da doğumdan sonra önemseyeceğim. allah mutluluğumuza mutluluk katsın inşallah.
bakıyorumda maşallah sabah çok erken saatlerde yazanlar çok.ya çalışıyorsunuz yada benim gibi uykucu değilsiniz.ben en erken saat 10.30 da uyanıyorum oda kızım okula gidecek psikolojisi sayesinde.akşam 12 den önce yatmam,yatağa girsemde uykum gelmez,sabahta zor kalkıyorum.eşim geç yatmayı sever bende onu bırakıp yatmak istemiyorum.çünkü bu hamilelikten sonra eşimleeski halimizden eser yok.biz 9 yıllık evliyiz ama hep ilk günki gibiydik.kızıma hamileyken bile.tabi o tek gebelikti.sizleri okuduktan sonra demekki tek ben değilmişim diyorum..doğumdan sonra kendime öyle bakıcam,şu değişikliği yapıcam diyorum bazen.hergün evde eşofman ve tişört sabah gidiyor aynı akşam geliyor aynı.eşim bişey söylemiyor, her işime yardım ediyor ama ben sanki kendimi suçlu hissediyorum.bu günlerde evdede olsam kendime çeki düzen verdim,eşofmanı bıraktım.arada bir değişiklik insanın psikolojisinide düzeltiyor.yanlışmı düşünüyorum,yada alışılmış hamilelik psikolojisi mi...sizlerde benim gibimi düşünüyorsunuz.
ben çanakkale merkezde oturuyorum ilçeye gidip geliyorum hergün. sınıfçıyım çünkü. 1. dönemin sonunda 21 haftalık olucam ondan sonra gitmemeyi düşünüyorum inşl
ıkızlerımın bırının kalbı durmus coook usuldum dıgerınede zarar verebılırmıs hıc bole bısı ıle karsılasan varmıı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?