2013 ikiz anne adayları buraya

Ben de öğretmenim; tüp bebek, ikiz gebelik, kanama, düşük riski derken bu yıl okula hiç başlayamadım.

İKY

Öğretmenlerin Nöbet Görevi
MADDE 71 – (Değişik:RG-02/05/2006-26156)
Okulun bina ve tesisleri ile öğrenci mevcudu, yatılı-gündüzlü, normal veya ikili öğretim gibi durumları göz önünde bulundurularak okul müdürlüğünce düzenlenen nöbet çizelgesine göre öğretmenlerin, normal öğretim yapan okullarda gün süresince, ikili öğretim yapan okullarda ise kendi devresinde nöbet tutmaları sağlanır. Öğretmen, birden fazla okulda ders okutuyorsa aylığını aldığı okulda, aylık aldığı okulda dersi yoksa en çok ders okuttuğu okulda nöbet tutar. Okuldaki öğretmen sayısının yeterli olması durumunda, bayanlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlere nöbet görevi verilmez. İhtiyaç duyulması hâlinde bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir." Hamile öğretmenlere ise doğuma üç ay kala ve doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez. "

bizim burada (ilçe) bakıcılar uygun bayağı. ben yardımcı (inşallah iyi birisini bulurum) tutacam kesin.ev işi, misafirlere çay, hamur işi, yemek, neye ihtiyaç varsa yapsın istiyorum.
şimdiden aramaya başladım. ama kayın validem dalga geçer gibi sen o kadına iş tutturacaksan bebeklere kim bakacak diyor. bebeklere ben bakacam diyorum.(2 yıl ücretsiz izne ayrılacam). sen kolay bişey zannediyorsun, hadi bakalım görecez diyo.
amacı ne anlamış değilim. bulduğum kadına bebek baktırıp ben mi ev işi yapayım onumu istiyo bilemedim. iki kadın tutmamı istiyor desem onada aklı çıkar.
eşimin yaşlı 2 dul halası var çocuklara onlar baksın, sende işini tut diyo bana. bende yaşlı halalarada bir bakan ister dedim. önlerine koyacağın bir kap yemek, onlar çok güzel yemek pişirir zaten diyo.
inanın o an onu boğmak istedim.ben bebeği kucağına alıpta pış pış yapan istemiyorum. bebeklerimle ben ilgilenmek istiyorum.onları yıllarca hasretle bekledim zaten.

kızlar valla çok korkuyorum, eşime dedim ki bak lohusalıkta anne hassas sinirli oluyo zaten.sakın kimsenin beni üzmesine izin verme, sende üzme. eğer ben üzülürsem stresten sütüm falan kesilir allah korusun dedim.
bakalım beni nasıl günler bekliyor. yeterki bebişlerim sağlıklıca zamanında dünyaya gelsinlerde ben güçlü olup herkesle mücadele etmeye hazırım.

ne güzel maşallah bebeklerine=)) ben gebeliğin başındayım ama benim de yirmilik dişim güzelce çıkma aşamasındaydı o inanılmaz ayrı batma yapmaya başlamıştı iki gün felan çok sıkıntı yaşadım tam toparladım geçti derken diş etlerim şişti yara oldu kıpkırmızı oldu ne bişey yiyebildim ne dokunabildim durmadan fırçaladım paradontax öneririm çok iyi oluyo ama belli bi aşamadan sonra fırça bile değidiremedim artık elimle sürüyodum geceleri sürekli uyandırdı beni,gargara yapıyodum durmadan tuzlu su karbonatlı su listerine kullandım iki hafta sürdemen kendine geldi çok şükür ama gerçekten dayanılmaz bi acı,ben acıdan çaresizlikten ağladığımı biliyodum....inş hemen toparlar sizinde

adımız "gelin" bir kere, ne yapsan yaranamazsın. sen dediklerine bakma. çalışıyorsun da, paranı kazanan insansın. bir de mucize gibi ikiz bebekler geliyor maşallah. bunlar kıskançlık sebebi tek başına. çocuk da yapıyorsun kariyer de.
onlar ister istememz kendi yaşadıkları dönemle kıyas yapıyorlar. senin keyfine kalmış. çalışan bir insan için bence eve yardımcı şart. her gün olmasa da en az hafta da bir iki gün şu bela ütüyü yapacak, temizliği apacak biri şart. çalışan bir insan için bu bir lüx değil. sen bu zamana kadar yoğun bir şekilde çalışmış olacaksın, sonra zor bir hamilelik geçireceksin, iki tane yavru doğuracaksın, ikisine de bakacaksın sonra da çalışmaya devam edeceksin. kendine ne zaman vakit ayıracaksın o zaman? yardımcı tutmak için en iyi zaman bence. sen bebeklerinle, eşinle ve tabi ki hamielikten harap bitap düşmüş halinle yani kendinle ilgilenmelisin, bırak yardımcın diğer angarya işlerle uğraşsın. sanırım doğum izninle, ve heyet raporu alırsan ve ücretsiz izninle de 3 yıla yakın evde olacaksın. bence bu 3 yılı bebeklerine eşine ve kendine ayır. özellikle de kendine ayır. malum bizim de baya bir bakıma ihtiyacımız olacak :)
evlilikte bu çok önemli. ne anlar kayınvalide bunlardan. umarım planladığın gibi olur. ve bu 3 yılı ve bir ömrü mutlu bir şekilde geçirirsiniz.

bu arada sanki çay, çorba yapmasını bilmeyen birini tutacaksın. sanki kendisi sadece bir becerikli, temizlik yapan, hamur işi yapan. öyle sanarlar ya onlar. :) ne dedikodu yaptım ya. :)

çok teşekkrü ederimmm....bende okuyorum elimden geldiği kadar,hatim başladım bebeklerim için ekstra yasinde okumaya çalışıyorum allah hepimizin yardımcısı olsun inşş

kızlar sonuçları aldım tsh yine düşük ilaç kullanmaya devam dedi doktorum. t3 ve t4 normal onları dengede tutmaya çalışıcaz dedi bakalım... artık hayırlısı

canım ya çok teşekkür ederim, valla yazdıkların moral oldu. çevremde bi moral veren rahatlatan insan yok. kendi ailemde dahil.
dediklerinde çok haklısın.
kendimi de eşimi de hatta evimi de tedavi süreciydi hamilelikti derken çok ihmal ettim. eşimle nerdeyse 7 aydır kardeş gibiyiz. doktor sizlerede yasakladımı birlikteliği.

kızlar sonuçları aldım tsh yine düşük ilaç kullanmaya devam dedi doktorum. t3 ve t4 normal onları dengede tutmaya çalışıcaz dedi bakalım... artık hayırlısı

canım hiç canını sıkma. hamilelikte tsh düşük yada yüksek çıkıp ilaç kullanan çok tanıdığım var. hepsinin bebekleride maş. sağlıklı. allah daha büyük dert vermesin.

Bebeklerine tek başına bakmaya kararlı arkadaşları hayranlıkla takipteyim bende çok isterim ama çevremdeki tek bebek sahibi arkadaşlarım bile 1 bebeğin işini halledip eve vakit ayıramıyorlar..evin işini geçtim 2sinin aynı anda ağladığını düşünsenize kime kıyarda kimi kucağına alırsın...biri emiyo sen bekleden anlamazki o bebek...her halde yardımcı şart bence ister ev işi yaptırısın istersen bebek baktırısın kısacası...

ilk doktora gittiğimiz de cinsel birlikteliğin sakıncası yok dedi. 5. aydan sonra senin durumuna göre yasak koyabiliriz demişti. tabi bir de kanama durumu falan olursa. ama eşim bir problem olur diye yaklaşmadı bana hiç. tek gebe olsaydık problem olmazdı da. biz de aynen öyleyiz canım. kardeş gibiyiz. allahtan anlayışlı eşlerimiz var. yoksa doktor şimdilik serbest dedi diye gaz alıp zorlayabilirdi de. eşlerden yana şanslıyız bence.
ama lohusadan sonrasını hiç bilemiyorum. kendimi yenilemem için, toparlanmam için, eskisi gibi olması için sınırlı bütçeye sınırsız limit veriyor kocam :) bu sıralar internetten çok alışveriş yapıyorum. hep pijama takımı, hamile atleti, bebek kıyafeti falan. hani neden başka şeyler almıyorsun. limit yok sana diyor :)
evet çocuk sahibi olacağız. belki de en çok istediğimiz şey bu şuan ama evliliğin devamı için kendimizi salmamamız gerekiyor. şahsen ben hamilelikten önce öyle kadınsı şeyleri sevmezdim. eşime kur yapayım, şunu giyeyim falan filan. ama artık önemsiyorum. ya da doğumdan sonra önemseyeceğim. allah mutluluğumuza mutluluk katsın inşallah.

canım imkanın varsa tabii ki kadın tutmalısın
burda herkes tek bebek için neler sölüyo biz 6 ay bence dışarı yüzü görmeyecez... psikolojik olarak hazırlıklı olmamız lazım
ben doğumdan önce bi psikologa gitmeyi düşünüyorum
tek seans yeter sanırım :)) çnk kaygılarım var beni neler rahatlatır nasıl başa çıkarım bilmiyorum çok mu abartıyorum bence hayır eşimde gidebilirsin dedi...
bende tedavi başladığından beri yasaklıyım hatta geçen dr.um uyardı ...yok dedim kardeş gibiyiz :))
çok şükür anlayışlılar ama bunun bi de doğum sonrası var hepsine yetmek gerekecek

senin ki doğal yolla olmuştu dimi ?? bu yüzden yasak koymamış bizde kesinlikle yok (
bakım işine gelince hayatımın en bakımsız dönemini yaşıyorum
tedavi dönemi kilo aldım oldu olacak diye stres yaptım
4 ay mide bulantısı şimdi de erken doğum korkusu saldım kendimi malesef...
eşim eski halimi özledi çok iyi biliyorum
ben severim bakımı ve dişiliği :))
doğumdan sonra kendime gelmem lazım
para konusunda da sadece temizliğe yardımcı gelir ama bakıcı şimdilik imkansız
malum ankarada tam maaşlı çalışıyor hatunlar :))

bakıyorumda maşallah sabah çok erken saatlerde yazanlar çok.ya çalışıyorsunuz yada benim gibi uykucu değilsiniz.ben en erken saat 10.30 da uyanıyorum oda kızım okula gidecek psikolojisi sayesinde.akşam 12 den önce yatmam,yatağa girsemde uykum gelmez,sabahta zor kalkıyorum.eşim geç yatmayı sever bende onu bırakıp yatmak istemiyorum.çünkü bu hamilelikten sonra eşimleeski halimizden eser yok.biz 9 yıllık evliyiz ama hep ilk günki gibiydik.kızıma hamileyken bile.tabi o tek gebelikti.sizleri okuduktan sonra demekki tek ben değilmişim diyorum..doğumdan sonra kendime öyle bakıcam,şu değişikliği yapıcam diyorum bazen.hergün evde eşofman ve tişört sabah gidiyor aynı akşam geliyor aynı.eşim bişey söylemiyor, her işime yardım ediyor ama ben sanki kendimi suçlu hissediyorum.bu günlerde evdede olsam kendime çeki düzen verdim,eşofmanı bıraktım.arada bir değişiklik insanın psikolojisinide düzeltiyor.yanlışmı düşünüyorum,yada alışılmış hamilelik psikolojisi mi...sizlerde benim gibimi düşünüyorsunuz.

aynı şekilde düşünüyorum. değişiklik insanın psikolojisini düzeltiyor. hamilelikten sonra kendime daha çok değişiklik yapmayı düşünüyorum. insanın hayatında böyle dönüm noktaları olmalı. kadının her zaman dik duruşlu, kararlı, bakımlı ve güzel olmalı. kendisini ve ailesini çekip çevirmeli.
hamilelikten sonra evliliğe yeni bir bakış kazndırmak gerek.

Kislar sanirim herkes bakici yada ew islerine yardimci tutack neguzel keske bnmde oyle bir imkanim olsa malesf ki bnm oyle bir imknm yok ben amerikada yasdgm icn burda kime guvnbilirimki kimseye ew isi icn tutmaya kalksam fiytlr cok yuksek saatle calisiolr saatleri25$ yani bi esimin calismasyla basa cikamm bide bnm henuz daha bir yasnda oln bir kizm var yani anliycgniz 3 cock hepsi anneye muhtc ikizlerim dgdugnda allhinbizniyle kizm 16 aylk fln olck annm gelck turkiyeden o kalck bnmle 4 ay fln allhtan o imkanim var annemn gelck olmasi rabbim hepimizn yardimcisi olsun ins

canım çok üzüldüm senın adına vardır bı hayır, öyle düşün.ben erken donemlerde kaybedılen ıkızden bırının, kendı kendıne yok oldugunu, dıgerıne zarar vermedıgını duymustum...ınsallah su anda ıyısındır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…