2013 ikiz anne adayları buraya

Canım 2. Aydan itibaren tuzu kestim ancak benim vücudum normalde de su tutmaya meyillidir şimdi daha fena oldu. Ben 22 haftada toplam 9 kilo aldım. Diyetisyenden önce son iki haftada 1 er kilo alınca panik oldum, şimdilik sabitlendi:) ara öğünler de var ama iştah fena :)

Sertleşme derken özellikle akşamları yemekten sonra şişkinlik artıyor, gaz vs... İle birlikte karnım sıkışıyor ancak kasılma gibi değil. Bebekler bazen biri bazen ikisi gün içinde birkaç kez yer değiştiriyor o arada karnımda ilginç çıkıntılar oluyor hatta kafası, dizi, omuzu diye duruşlarından anlamaya çalışıyorum, çok ilginç bir deneyim:) büyüdükçe bu ani hareketleri can yakmaya da başlıyor, olsun...

Kabızlık benimde en büyük derdim, geceden suya koyduğum kayısıyı sabah yiyip üzerine ılık su içiyorum, kimi zaman Dupalac takviyesi yine de sorun. Bana henüz magnezyum vermedi doktorum, 24. Haftada gidicam, soracağım. Bir de armut denmiş onu da deneyeceğim.

Ben aniden ve hızlıca çok kilo aldım canım yukarıda yazdım. Diyet 3 ana üç ara öğünden oluşuyor, kahvaltı peynir, zeytin, 1 yumurta, salatalık domates 2 dilim ekmek, sonra bir pors meyve, öğlen et, salata ve yoğurt, 1 dilim ekmek, sonra 1 bardak süt, birkaç grisini, akşam çorba-sebze-yoğurt salata, yatmadan yine meyve ve süt. Tabi genel yazdım, bir sürü detaylar var. Toplamda 3 dilim tam buğday ekmeği, tatlı yok, ara öğün olarak incir - kayısı. Meyve pozisyonları da çok az yarım elma, 1 mandalina gibi. Aslında kalori ve gıda türü olarak ihtiyaç duyulan herşey var ancak benim psikolojik veya fiziksel sanırım daha fazlasına ihtiyacım var:)) 24. Haftada gidicam yeni reçete verecek çünkü bebeklerin ve vücudun ihtiyaçları değişiyormuş.
Kiloma rağmen bu ara bel- sırt ağrım daha iyi diyebilirim.

merhaba arkadaşlar ben 27 haftalık ikiz gebeyim, cuma günü kontrolüm vardı, doktor bebeğin birisi hiç görünmüyo çok alçalmış dedi, hiçbir ölçümünü (kilo vs) yapamadı , kontrolden bir gün önce bebişler için alışverişe çıkmıştık, ayakta kaldığım için olmuş. Bu durumda olan ya da böyle bişey yaşayan var mı. Bilgilendirirseniz çook sevinirim.

Alçalmış ne demekmiş canım? Bence dinlenicem düzelir merak etme.

alçalmıştan kasıt neymiş ki ??
daha önceden böyle geriden mi gidiyordu peki??
yani birden bire bu kadar bebeği göremeyeceği durum ne inan anlayamadım... canım başka dr. da git istersen
bizi de bilgilendir lütfen çok merak ettim acil şifa diliyorum

kızlar sonuçları aldım tsh yine düşük ilaç kullanmaya devam dedi doktorum. t3 ve t4 normal onları dengede tutmaya çalışıcaz dedi bakalım... artık hayırlısı

değerlerini merak etim yazarmısın bana balıkesirdeki doktor ısrarla o ilaçları verdi düşük diye ama memorialdaki endokronoloji uzmanı ilaçları kullandırmadı bekle dedi sen ikiz gebesin 20.haftada değerler normala dönecek gerçekten dediği gibi oldu ve değerler kendiliğinden düzeldi ilaç almadan...

merhaba kızlar
ben ikiz hatta tek bile hamile değilim.7 tüp bebek yaptım 3 düşüğüm var.yine tedavi aşamasındayım .
ama buraya ara ara girip sizleri okumak yaşadıklarınızı duygularınızı çok hoşuma gidiyor beni mutlu ediyor.benim ve eşimin en büyük isteklerimizden bir tanesi ikiz anne babası olmak.nasip kızmet.rabbim evlatlarınızı hayırla kucağınıza almayı nasip etsin sağlıklı olsunlar inş.bol bol okuyun kendinizi ve evlatlarınzı.sizler gerçekten çok şanslı ve seçilmiş insanlarsınız bencede değerinizi kıymetinizi bilin.bizlerden de dualarınızı eksit etmezseniz mutlu oluruz:))

Allah razı olsun güzel dileklerin için. Aşılamalar, tüp bebek uygulamaları vs. derken ben evliliğimin 6. senesinde hamile kaldım. Asla umudunu kaybetme, her şeyin bir vakti var gerçekten, gerekli olan inanç ve sabır... Bizler, doktorlar... sadece vesileyiz, her şey Rabbim' in "ol" demesine bakıyor. Rabbim sana da nasip etsin inşallah. Güzel haberlerini bekliyoruz inşallah. :)

Son düzenleme:

canım Allah yardımcın olsun
bende aşılama ile hamile kaldım kaybettim (
sonra tüp denedik biz biliriz ne kadar zor olduğunu
ben hala inanamıyorum
bu nedenle de bol bol dua ediyorum isteyen herkese nasip etsin Rabbim diye ...
6.yılımda buldum bebişlerimi Allah sana da nasip etsin
ister tek ister ikiz bu duyguyu yaşatsın kucağın boş kalmasın
bak sabah sabah duygulandım... isteyin vereyim diyor... bol bol dua et dualarımdasın

bana cevap veren butun arkadaslarıma tesekkur edrım ıkızlerımın bırının kalbının durdugunu gectıgımız pazartesı orenmıstım o gun doktorum rahımde kanama görunuyor demıstı kanaman olur dedı ama sukur kı hala kanamam yok hatta agrım sızımda yok sadece dun gece saat 3 gıbı göbek delıgımın oldugu yerde bır agrı ıle uyandım yarım saat sonra gectı ama nedır bılmıyorum onumuzdekı pazartesı tekrar kontrolum var cok merak edıyom umarım dıger bebısım ıyıdır

canım benim Rabbim inşallah size ve bütün isteyenlere bu duyguyu tatmayı nasip eder, bende pko var ve evlendikten sonra 3 yıl korundum ve sonra bıraktım çocuk için, 3 ay adet görmeden hamile kaldım, bebeğim hiç canlanmadı ameliyatla aldılar, sonra 18 ay süren bir tedavi aşaması sonunda aşılama ile bebeklerime kavuştum, her hastaneye gittiğimde hamileleri görünce sanki ben bu duyguyu hiç yaşamayacakmışım gibi geliyordu, iğneler tedaviler moral bozuklukları derken aşılamaya geçtik ve ilk aşılamada tuttu, karnım kocaman olmasına rağmen hala inanamıyorum, İnşallah Rabbim bu günleri sana da gösterir, hangi şehirdesin bilmiyorum ama eğer ankarada başkent hastanesinde prof. hulusi bey var, ona gidersen çok daha memnun kalırsın, ben konyadayım ve hulusi bey buradaki başkente her perşembe geliyor, önce Allah tabi ki sonra hulusi bey sayesinde oldu bebeklerim, gereksiz tedavilerden o kurtardı beni, Allah ondan razı olsun, inşallah seninde hayırlı haberlerini alırız canım

tatlım kaybolan ikiz sendromu her gebelikte oluyor, benimde iki kese gözükmüştü, ama birinde hiçbir kıpırtı yoktu, doktor birinin kaybolabileceğini ama bunun diğerini etkilemeyeceğini söyledi, çok sükür sonra ikiside hayata tutundu, sen canını sıkma, bol bol su iç, dinlen, Rabbim diğer yavrunu sana bağışlasın, Allah'ın hikmetinden sual sorulmaz, belki benim ki gibi sonradan canlanır, Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

bende 9 senelik evliyim canım nasip kısmet vardır bir vakti saati.aminn inş.sanada bebişlerinle eşinle sağlıklı günler nasip etsin rabbim:))

ben kocaelindeyim.yanlış hatırlamıyorsam lina kadın sağlığında şükran çakmaktı doktorun.tavsiye üzerine bende geldim o hastaneye.benim doktorum sıdıka kermalliydi.tüp yaptık orda bizde ama erken düştü işte .git gel karda kışta zor günler yaşadık.ama memleketiniz çokk soğuk.hele sabahları hiç çekilmiyodu.
dileklerin duaların içinde ayrıca teşekkürler.sizlerede boll sağlıklı günler

bende 9 senelik evliyim canım nasip kısmet vardır bir vakti saati.aminn inş.sanada bebişlerinle eşinle sağlıklı günler nasip etsin rabbim:))

çok fazla tedavi olmuşsun eminim çok yorucu bi durumdur..allah bir an önce yüzünü güldürsün inşallah...ama anlamadığım bu kadar negatifin ve kimyasalın bi genetik sebebi olabilrimi bu testler yapıldımı...hemde memorialda almışsın bu kadar negatif şaşırdım ve üzüldüm..allah yardımcın olsun hiç ve sakın vazgeçme olurmu..

Merhaba anne adayları...Merhaab mikro81....
Bende mikro81 gibi ne tek ne ikiz hamileyim şu anda.Eşim de ben de çok istiyoruz ikizlerimiz olmasını.İki sülalede de çok gerilerde var ikizler.İhtimal çok düşük ama Allah için imkansız yoktur..O'ndan diliyoruz elbet hayırlısın verecektir bizlere.Hem kolay hem zor geçen ikiz gebelikler okuyorum.İnşallah bende sizlerden olurum da sohbetinize katılma şansım olur.Beklenmeyen adet tarihim 15 Aralık..İnşallah ikizlerim benimledir
Hepinize sağlıklı günler diliyorum.Dualarınızda beni de unutmayın olurmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…