2013 ikiz anne adayları buraya

Mrb kizlar,nslsnz,ins.hepiniz iyisinizdir,bende iyiyim cok sukur,bebeklerde iyi,bebeklerin ve sutumun derdine dustum,giremedim bi turlu...ne zormus,bi damla sutu beklemek,hala cok degil ama bunada sukur,ilk gune gore artti.ne duyarsam yiyip iciyorum valla...simdi kuzularin yanindan geldm,buyuk olani ilk defa kucagima verdiler,cok mutlu oldum,belki haftaya eve cikarabiliriz,ama kucuk kusumun yolu daha uzun:-( ins.hepiniz vaktinde saglikli dogumlar yaparsnz,cunku onlari kuvozde gormek,elleri ayaklari kan alinmaktan morarmis gormek insanin icini parcaliyo,keske benden alinsa onlarin yerine diyorum:-(

RABBİM ikinizin de gönlüne göre versin inş.

hiçbir bilgim yok ama hemen telaşlanma ,başka bir doktora daha görün tek doktora güvenme
bu gibi riskli durumlarda 1-2 farklı doktora görünmek lazım
çok geçmiş olsun
günaydın herkese
bugün kontrolümüz var bebiklerimi çok özledim
günaydın
umarım herşey yolunda gider
ben gideli bir hafta oldu geriye kaldı bir hafta ama bi de bana sor ,insan çok özlüyor yaa gerçekten

bence bakıcısız da bakılabilir ,ben bu konuyu nette araştırırken tek başına bakan çok bayanla karşılaştım
yeterki korkmayalım bundan ürkmeyelim
daha şimdiden paranoyak olursak bakamayız tabiki ...
bir şeye ben yapabilirim gözüyle bakarsanız o şeyi yaparsınız başarırsınız
ama yok ben ne yapacağım yandım ,yapamam gözüyle bakarsanız yapamazsınız
RABBİM elbetki bu bebekleri bize verirken sabrını da vermiştir öyle değil mi ,yapamaycağımız yükü bize asla yüklemez..
biz dua edelim bismillah deyip başlayalım
MEVLAM NEYLERSE GÜZEL EYLER
pozitif olalım negatif olursak baştan yeniliriz..
Hem her zaman ya yanımızda birisi olmasaydı ne yapacaktık gibi düşünüp öyle hareket etmek lazım
Çünkü belki bakıcıya güveneceğiz ama o istediğimiz gibi bakamayacak
Ben en son çare olarak bakıcı düşünürüm doğrusu
Bakımı zor diye bir yabancının eline vermektense her türlü zorluğu çekip yavrularıma ben bakmayı her zaman tercih ederim ..
ALLAH güç kuvvet verirse her işe de yetişilr neden yetişilmesin ,eşlerimiz de biraz fedakar oldumu tamamdır ..

cinsel ilişki aslında hiç farketmiyor ,doğal ya da değil o da farketmiyor aslında
benim etrafımda tek gebelik doğal olup da erken doğum yapan bir takım sıkıntılar yaşayan çok insan var ..
yani kafayı takmamak lazım o kadar tüp bebek doğal olayına ...
fakat ikizlerde doğal da olsa tüp de olsa önlem almak şart
bana da yasaklamamıştı ama bizz yapmadık 3 ay sonra arada bir oluyordu sonra da erken doğum riskinden dolayı yasaklandı
şimdi bana sorsanız ben ikizlerde yapılmaması taraftarıyım
çünkü bir baskı oluyor ne kadar olsa da rahme
ve bu baskı tek bebekte belki sıkıntı olmaz ama çift bebekte sorun olabiliyor...

canım benim allah yardımcın olsun...rabbim en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar kucağına almayı nasip etsin inşallah,dualarım seninle....sakın yılma pes etme,sonuçta bizlerde yani bir çoğumuzda tedavi ile hamile kaldık seni çok iyi anlıyorum ne yaşadığını,hissettiğini...
zorlu bi süreç ama bizlere kısmet olduysa sana da kısmet olacaktır allah'ın izniyle.
sen nerede yaşıyosun,şuanki tedavin nerede devam ediyor?

canım hepsini memorıalde değil sadece 3ü orda.genetik testlerimiz hep yapıldı ama son denemede bulundu ancak kan pıhtılaşması .
ben vazgeçmiyorumda canım erkekler daha çabuk pes ediyor gidebildiğimiz yere kadar artık maddi manevi...
sende memorıalde gebe kaldın değilmi yanlış hatırlamıyorsam.diğer topikte görüyorum seni.ilk denemenmiydi

QUO.........................................................................................................................................................................canım allah yardımcın olsun benim doğal yolla oldu ama etrafımda okadar varki bebek isteyen seni anlıyorum.allah istedikten sonra herşey olur biliyosun.demekki bi vakti,zamanı var.bende rahatsızlığımdan kullandığım ilaçtan olmaz diye korkarken allahım bize 2 tane birden verdi.bence bu bir mucize .bana deselerdi ikiz bebeğin olacak inanmazdım asla...allahım bizlerinkini tamamına erdirsin inşallah,sanada hayırlısıyla hamile kalmayı nasip etsin tek yada çift inan ben ikisinide gördüm sağlıklı olduktan sonra çooooook çook güzel bi duygu .sanada nasip etsin rabbim..[/QUOTE]

amin canım tabiki tek yada çift hiç farketmez rabbim öpüp okşayacak bir tane versin yeter hayırlısıyla
sizinkileride sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş...

çok saol canım güzel dileklerin için allah razı olsun.kocaeli gebzede yaşıyorum.şimdiki tedavim memorıal şişlide allahın izniyle bakalım mevlam neylerse güzel eyler....

Bu arada sunuda anlatiyim hem fikrinizi aliyim.ben bi arkadasimdan medela marka gogus pompasi almistm,pahali diye kendimiz almamistik,hast.cikinca bi denedm,cok canimi yakti,yara olur korkusuyla,hemen esimi gonderdm,avent marka aldirdm,iyisi diye.yalniz tek damla sut cekmiyo,tekrar medelaya dondum,krem aldm lansinoh marka,simdilik acisada idare ediyorum.bugun degistirmeye gittm,cekim gucu yok iade edin dedim,salak satici,avuc icini koydu,cekiyo bakin diyo,sanki cekse ben niye degistiriyim,medelada sattm,en iyisi bu diyo,zaten ona guvenerek aldm ama hayal kirikligna ugradm dedm.makineyi gondern o zaman dedm,2ay sonra hicbisey yok deyip geri gonderirler artik dedm,yok 15gune gelir dedi,boyle olacagini biliyodum zaten,ama maksat soyledm icimde kalmadi.guya ustune verip ameda marka almakti,ama onu hic duymamistm,aventi cok duymustum,hicbir sikayet duymamistm,bende sans yok iste..o yuzden iyi tercih yapin,gerci elektronik malzemede sans isi..bu arada mutlaka gogus kalkani alin,faydasini bilmedigm icin almamistm,gerek olursa alirm diye,ama ilk gunden lazimmis,yarayi engelliyo,o yoksa,cok daha fazla caniniz yaniyo...bu arada avent hakkindaki yorum ve duyumlarinizi bekliyorum.

Allah gönlüne göre verir inşallah... Senin de hayırlı haberlerini bekliyoruz. Bir önceki dr randevumda benden önceki hasta 18 yıldan sonra hamile kalmıştı, 6 yıl çektiğim üzüntü o an o kadar az geldi ki bayanın o sevincini,o gözyaşlarını görünce. "Çok şükür" dedim. Rabbim bu duyguyu yaşamak isteyen herkese tez zamanda yaşatsın, bizlere de tamamına ermeyi nasip etsin inşallah.

Benim de aklıma bugün bebişlerin gelmişti, "Kendilerini biraz toparladılar mı acaba?" diye düşündüm, dua da etmiştim ayrıca. :) Çok sevindim iyi olmalarına, Allah daha da iyi etsin, hep birlikte sağlık ve mutlulukla evinize gidersiniz inşallah.

evet ankara soğuk hele geçen yıl inanılmazdı (
ben şükran hanıma güveniyorum ama tüp bebek birazda kısmet işi
malum bende dondurulmuşlardan hamile kaldım
Allah yardımcın olsun

canım Allah gönlüne göre versin
inşallah kolayca olur ve kolay geçirirsin

Rabbim hayırlıca eve getirmeyi nasip etsin
yolu yarıladın ...diğer bebeğini de getirirsin en kısa zamanda inşallah

merhaba dosba,hastaneden gelince haber ver bizlere de,bebiklerinin ve senin durumunu merak ediyoruz...
güzel haberlerle dön inşallah...

ben geldiiiimmmm
çok şükür bebişlerim iyi kızlar
suları çok iyi dedi... ilk defa oğlumla kızım aynı kilodalar
oğlum büyümüş teyzeleri
ikisi de 1200gr civarı dedi... biraz büyük ölçtüm ama kiloları çok yakın dedi
oğlan altta ve büydüğü için baskı yapmaya başlamış
rahim boyu iyi ama artık çok dinlenmelisin bebeklerin suları tek bebeğinki gibi bu nedenle baskı artmış dedi...
2 hafta sonra mümkünse sana bakmaya birirleri gelsin dedi (
işte en çok bundan korktum
çnk ben dr.un dediği her şeyi yapıyorum
hiç ev işi yapmıyorum yürümüyorum
sadece komşuya geç bi de araba ile dolaşabilirsin yakın yerleri dedi...
bende aynen sadece bu kadar yapıyorum
32.haftayı bulmak lazım yaşmaları için dedi...
eee napıyoruz sua ediyoruz elimizden başka bişi gelmiyo artık

tatlım yazdıklarnı okuyunca içim burkuldu, ne olur sen güçlü ol annesi, bular gelip geçecek inşallah, bebeklerini doya doya öpüp koklayacaksın, Rabbim uzun ömür versin iki yavrunada, bir an önce kendilerini toplayıp hastaneden çıkmayı nasip etsin

ben geldiiiimmmm
çok şükür bebişlerim iyi kızlar
suları çok iyi dedi... ilk defa oğlumla kızım aynı kilodalar
oğlum büyümüş teyzeleri
ikisi de 1200gr civarı dedi... biraz büyük ölçtüm ama kiloları çok yakın dedi
oğlan altta ve büydüğü için baskı yapmaya başlamış
rahim boyu iyi ama artık çok dinlenmelisin bebeklerin suları tek bebeğinki gibi bu nedenle baskı artmış dedi...
2 hafta sonra mümkünse sana bakmaya birirleri gelsin dedi (
işte en çok bundan korktum
çnk ben dr.un dediği her şeyi yapıyorum
hiç ev işi yapmıyorum yürümüyorum
sadece komşuya geç bi de araba ile dolaşabilirsin yakın yerleri dedi...
bende aynen sadece bu kadar yapıyorum
32.haftayı bulmak lazım yaşmaları için dedi...
eee napıyoruz sua ediyoruz elimizden başka bişi gelmiyo artık[/QUOTE]

maşallah maşallah...inşallah hep güzel sonuçlar alırız böyle.çok sevindim canım

çok saol canım güzel dileklerin için allah razı olsun.kocaeli gebzede yaşıyorum.şimdiki tedavim memorıal şişlide allahın izniyle bakalım mevlam neylerse güzel eyler....

canım söylemeden edemiycem aynı yerde oturuyoruz anadolu sağlığa gittinmi hiç eğer gitmediysen bi muayene olmanı tavsiye ederim,bi tanıdığım önce allah sonra ordaki doktorlar sayesinde ikizleri oldu.ücret daha yeni öğrendim tüp b. 7300 normal muayene ssk geçmediği için 275 bilgin olsun senin gittiğin yerde fiyatlar nasıl...birde tüp bebek tedavisinde hastane yakın olucakmış gidip gelirken fazla silkelendinmi tutmuyomuş ölemi benim tanıdığım iğnelerini bile eve ebe gelip vuruyodu..

maşallah canım o günleri görmek ne güzel darısı başımıza bende biri kız biri erkek olsun diye dua ediyorum tabii önce sağlık versin allahım.daha 16.haftaya yeni giricem 15 gün sonra randevüm var bakalım bebişlerim nasıllar.şuana kadar ense ölçümü yapıldı çok şükür normal.4 hafta sonra yine bir ultrason var ayrıntılı bakalım hayırlısı inş. kendine dikkat et yat ,dinlen bolbol sonra zaten bol bol koşuşturucaz...sağlıcakla kal.

maşallah maşallah...inşallah hep güzel sonuçlar alırız böyle.çok sevindim canım [/QUOTE]
saol canım benim... sadece yatmak fikri hiç hoşuma gitmedi...
zaten yeterince kısıtlı bi hayatım vardı şimdi biraz daha zor olacak
ama her halime çok şükür ...yeter ki erken gelmesinler

inşallah canım...darısı sağlıklıca sizin başınıza
Rabbim vakti zamanında gelmelerini nasip etsin

benim tsh 0.08 e kadar düşünce dahiliye doktoru ilaç verdi doktorum ona yönlendirmişti. şimdiki değerim 0.17 . ama t3 ve t4 normal. bunları normal tutmaya çalışacaklar bakalım.

merhaba kızlar... nezle hele öksürükten bir haftadır yatıyorum kusmalarım azaldı derken hastalıkla depreşti ...şükür bugün bir kere cıkardım...

gecen hafta farklı bir doktora donanımlı oldugu için medıcanayı tercıh ettım gittim doktor dikiş atılması gerek rahme dedi.kimler attırdı hangi durumlarda atıldı dikişlerınız?
attırmayı düşünmüyorum.

İlk Kontrolde nelere bakılır?

• Bebeğin plasentası (eş) arkasında kanama olup olmadığı kontrol edilir
  • Gebe kalınmadan hemen önce bakılmadıysa Kan biyokimyası ve enfeksiyon ile ilgili testler bu haftada yapılır. (Tam kan, TİT, Kreatinin, AKŞ, SGOT, SGPT, TORCH tetkikleri)
  • Fetal kalp atımları değerlendirilir. İlk ultrasonda kalp atımı görülmedi ise, 10 gün sonra tekrar USG yapılır ve boş gebelik ekarte edilir.
  • Çoğul gebelik varlığı araştırılır.
  • Tüp bebek hastalarında glukophage, utragestan, calciparin 12. haftasında kesilir.
  • Annenin kilo, tansiyon takibi yapılır.
  • Başlanılmadıysa Folik Asit 400-800 mg/gün başlanılır.

11-14 hafta Kontrolü nedir? Neye bakılır?

• Nuchal Translucency (Nukal Saydamlık) değerlendirilip gerekirse annenin kanından bakılan biokimyasal marker'larla kombine edilir. (İKİLİ test)
  • Üçüz ve üzeri sayıdaki çoğul gebeliklerde gerekli görülürse Redüksiyon (indirgeme) işlemi bu haftada yapılır.
  • Ense şeffaflığı testi yapılırken bebeğin o haftalar için oluşması gereken organlarına ve extremitelerine bakılır.
  • Burun kemiği gelişip gelişmediği araştırılır.
  • Mesanesinin gelişip gelişmediği araştırılır.
  • CVS (Koryon villus biopsisi-plasenta iğne biopsisi) eğer gerekiyorsa bu haftalarda yapılabilir.

16-18 hafta Kontrolünde neler kontrol edilir?

• İkili test yapılmadı ise ÜÇLÜ Test yapılır.
  • NTD (Merkezi Sinir Sistemi Defektleri-Spina Bfida) için kontrol yapılır.
  • İdrar kültürü yapılır.
  • Çoğul gebeliklerde rahim ağzından kültür alınır ve rahim ağzı uzunluğu değerlendirilir.
  • Multivitamin ve demir tedavisine başlanır.
  • Karında çatlak oluşumunu önlemek için krem başlanabilir.
  • Fetal biyometri (ölçümler) yapılır.
  • Eğer gerekli ise Amniosentez (su kesesinden su alınması) 16. hafta ile bu haftalar arasında yapılır.

20-23 hafta Kontrolün önemi nedir?

• Genel anomali taraması yapılır ve gerekirse kalp anomalilerinin tespiti için hastanemizin prenatal kardioloğu tarafından fetal ekokardiografi yapılır.
  • Fetal biometri yapılır.
  • Tekil olanlar dahil bütün gebeliklerde rahim ağzı uzunluk ölçümü yapılır.
  • Uterin arterin vaginal ve abdominal Doppler ile değerlendirilmesi yapılır.
  • Tekil gebeliklerde 20 mm'den , çoğul gebeliklerde 25 mm'den küçük ölçümlerde serklaj (Rahim ağzına dikiş) uygulaması yapılır.
  • Fetal biyometri ve cerebellumun değerlendirilmesi yapılır.
  • Genel anomali taraması yapılır.
  • Kordosentez (kordondan kan alınması) gerekli ise bu haftalardan itibaren yapılabilir.

27-28 hafta Kontrolü hakkında bilgi verir misiniz?

• Fetal biometri uygulaması ve cerebellumun değerlendirilmesi yapılır.
  • Uterin arter Doppleri yapılır.
  • 50gr ile oral Glucose Challenge Test yapılır. (Şeker Tarama Testi)
  • Rh uyuşmazlığı olanlarda anneye 120 veya 300 iu Anti-D (28hafta tamamında) yapılır. Tekrarı gerekmez.

31-32 hafta Kontrolünde nelere bakılır?

• Fetal biometri ve cerebellumun değerlendirilmesi yapılır.

34-35 hafta Kontrolünde nelere bakılır?

• NST (Bebeğin kalp grafisi ile birlikte sancı olup olmadığını ve bebeğin hareketlerini kaydeden cihaz) yapılarak değerlendirilir.

36-37 hafta Kontrolünde nelere bakılır?

• NST yapılarak değerlendirilir.

37. haftadan sonra Doğum öncesi 7-10 günde bir durum değerlendirilmesi yapılır...

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu
Kaynak:http://***************/hamilelikte_kontroller_ve_testler/gebelik_kontrolleri_ihmale_gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…