Sağolun arkadaşlar,
Süt konusunda internette "hamilelerin günde 5 bardak süt içmesi gerektiği" ile ilgili yazı okudum, epey şaşırdım. Görümcem hamileyken kasa kasa süt alırlarmış, maşallah tiksinmemiş. Ben de hamile kalmadan önce severdim sütü hamilelikte tiksindim.
Sabah sütü biraz ısıttım, içine de bir kaşık bal koydum, iyi geldi, içilebilirdi.
Akşam da yine üzerine biraz tarçın koyup, balla tatlandırarak içmeyi düşünüyorum.
Üçüncü bardağı da çok çok az kahve ile - güya sütlü kahve [doktora sordum olur dedi] niyetine - içmeyi planlıyorum.
Valla benden anca üç bardak, içebilrsem ne âlâ :)
herkese selamlar:)
ben bişeyler yazıncaya kadar sayfalar ilerleyip duruyo ne güzel:)) ara ara yazıyorum ama takiptesiniz.
kredi ile ev alıp ödeme zorluğu yaşayanlardan biride benim herkese allah kolaylık versin. bu durumda izin falan yok tabi. haftaya okullar açılıyo beni stres basıyo 6-7 saat ayakta ders nasıl anlatıcam bakalım tırsıyorum şimdiden. ama inşallaaah ikinci dönem izinli olucam.
ilaç konusunda da ben folik asit ve progestanı bıraktıp demir ve vitamin hapı kullanıyırum.
doğum seçeneğide epidural sezeryan var aklımda ama hiç doktorumla konuşmadık daha erken diye düşündüm. o yönlendirir nasılsa:))
sevgiler.
birde cuma 2li test sonucumu alıcam inşallah herşey yolundadır:)))
arkadaşlar malum çay kahve v.b şeyleri tüketmemiz istenmiyor. bunun yerine sıcak bitki çayı gibi bişey içiyormusunuz yani bazıları zararlı ya öneriniz varmı :)
cnm bizimde araba kredisi var. bende öğretmenim ve aynı korku bende de var.2. matematikçi gelir diye ümitleniyodum az ders alırım diye ama malesef bana kaldı yine. allah yardımcımız olsun arkadaşım
kızlar hamileliğin bendeki etkilerinden biri de TEMBELLİKçok miskin oldum ben yaa sabahtan beri bi evi temizleyemedim gitti!!
tembelim dostlarım tembelim tembellll(
Allah yardımcın olsun cnmmaalesef canım o konuda çok dertliyim 8 yıl aynı yerde çalıştım iflas etti 10 bin tl tazminat hakkım var ama alamicam
bende ev kredisi ödüyorum buraya da yeni girdim tazminat yok ne yazıkki sağlık olsun diyorum vardır bi hayır diyorum napim
cnm benim dr. günde 3-4 adete kadar minoset içebilirsn dedi,ama sade minoset...kızlar okuldan geldim beynim sulandı kafamı kaldıramıyorum yatıp uyuyamıyorum ustta gelcek eve yine20 öğrencim var 19 tanesi ağlıyodu bgn mahvoldum bittim vallaaa başımın ağrısından duramıyorum ilaç da içemiyorum napsam bilemedim :2:
ay ben dekızlar hamileliğin bendeki etkilerinden biri de TEMBELLİKçok miskin oldum ben yaa sabahtan beri bi evi temizleyemedim gitti!!
o tembelik bendede var ben bu konularda eşimi kullanıyorum :)))
şimdide (mutfağa giremediğim için) yemek yapıyo garibim:)))
kızlar hamileliğin bendeki etkilerinden biri de TEMBELLİKçok miskin oldum ben yaa sabahtan beri bi evi temizleyemedim gitti!!
ahh arkadaşım ahh bi ben beceremedim o mutfağa girmemeyikayınvalide hazretlerim tatilde olduğu için her akşam kayınpederim bizde yemekte,, o yüzden her akşam yemek yapıorum malesef:S
bide laf aramızda bende öle tiksinme falan olmadı e rol de yapamıorum çalış hatun çalışşş
keşke nick imi BAHTSIZ BEDEVİ yapsaydım
bir yandaşım oldu :))) al benden de o kadar önceden düzenime çok önem verirdim şimdide öyle ama 10 dk yapıcağım iş bi saati buluyo( 52:
cnm ben her şey yolunda giderse inşallah normal doğum istiyorum.. ama zaman ne gösterir bilinmez tabi.. olmazsa epudural sezeryan isterim...Şekerlerrrrrr kilr nasıl doğum yapmayı düşünüyor ne istiyor yanii çok mrak ettim hadi hepiniz yazınnnnnnnn
Ben epidural sezeryan(yanlış yazdıysam düzeltin) gibi düşünüyorum ama kuzenim yeni doğum yaptı bu şekilde çok memnun hiç ağrıı yok izi bile yok yani :)
cnm allah yardımcın olsun yaa.. okul öncesiydi değilmi bölümün... hamileyken öğretmenlik mesleği çok zor gerçekten.. bende o yüzden ayrıldım yaa okuldan.. tam gün ayakta.. bir de defterleri çalışmaları gezerken eğil kalk..kızlar okuldan geldim beynim sulandı kafamı kaldıramıyorum yatıp uyuyamıyorum ustta gelcek eve yine20 öğrencim var 19 tanesi ağlıyodu bgn mahvoldum bittim vallaaa başımın ağrısından duramıyorum ilaç da içemiyorum napsam bilemedim :2:
çok geçmiş olsun cnm... evet süt çok önemliymiş... bir de ceviz... günde en az 2 tane...Arkadaşlar merhaba,
Yazmasam da her gün muhakkak takip etmeye çalışıyorum burayı. Yeni gelen arkadaşlara da hoşgeldiniz diyorum.
Dün çok rahatsızlandım. Evvelsi gün akşam karnım çok ağrımıştı, nane kaynatıp içtim uyudum.
Sabah iyiyim, işe gittim, 11 gibi tekrar rahatsızlanıp izin aldım, 12'de yattım 15.00'e kadar uyudum, uyanınca geçer gibiydi ama yarım saat sonra tekrar başladı.
Sadece karnım ağrısa, karın ağrısı, mide bulantısı, baş ağrısı, bel ağrısı ve üşüme şikayetleriyle apar topar doktora gittim. [Allah var çok korktum noluyor diye, meğer hepsi birbirini tetiklemiş]
Son 10 gündür süt içemiyordumm, bel ağrısının sebebi o imiş, bebiş beldeki kemiklerden ihtiyacı olan kalsiyumu alıyormuş. süt iç, içemezsen günde iki tabak yoğurt ye dedi.
O kadar gazım varmış ki bebişin ultrason görüntüsü çok bozuktu. Gaz için rezene çayı önerdi doktor.
bir de Folbiol'ü bıraktırdı, Elevit ve bi de demir ilacına başlattı.
Karın ağrısı ve bel ağrısı hâlâ devam etmekte.
Tecrübeleri paylaşmak iyi oluyor sanıyorum.
Kendinize ve bebişlere iyi bakın :)
amin cnm hoşgeldin aramıza.. her gün düzenli bekleriz burayaben de mart annesi olcam inşallah ,13 hafta 6 günlük hamileyim) daha cinsiyetini öğrenemedim ama erkek gibi hissediyorum.çok mutlu ve yorgunum,çok güzel bi duyguymuş Allah isteyen herkese kısmet etsin inşallah :))
5 bardakmıSağolun arkadaşlar,
Süt konusunda internette "hamilelerin günde 5 bardak süt içmesi gerektiği" ile ilgili yazı okudum, epey şaşırdım. Görümcem hamileyken kasa kasa süt alırlarmış, maşallah tiksinmemiş. Ben de hamile kalmadan önce severdim sütü hamilelikte tiksindim.
Sabah sütü biraz ısıttım, içine de bir kaşık bal koydum, iyi geldi, içilebilirdi.
Akşam da yine üzerine biraz tarçın koyup, balla tatlandırarak içmeyi düşünüyorum.
Üçüncü bardağı da çok çok az kahve ile - güya sütlü kahve [doktora sordum olur dedi] niyetine - içmeyi planlıyorum.
Valla benden anca üç bardak, içebilrsem ne âlâ :)
arkadaşlar malum çay kahve v.b şeyleri tüketmemiz istenmiyor. bunun yerine sıcak bitki çayı gibi bişey içiyormusunuz yani bazıları zararlı ya öneriniz varmı :)
benimde 21 saatten az gözükmüyo bu sene 4+4+4den ders saatimiz arttı. çalışmayı ders anlatmayı seven birisiyim ama gözüm korkuyo çok ayakta duramıcakmışım gibi geliyo benim branşta fen tahtanın önünden ayrılamıyoz bakalım nasıl yapıcaz:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?