2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
çok geçmiş olsun tatlım ya acil iyileşirsin inşallah
susuzsuzi canım prenses hayırlı olsun Allah sağlıklı hayırlı uzun ömür versin inşallah

çok teşekür ederim canımmm :)))

geçmiş olsun cnm... ben de kendimi bugün suyla tedavi etmeye çalışıyorum.. yarın verdiği ilacı alırım.. geçmezse hastaneye giderim... ayy ne zor yaa.. rabbim hepimize şifa versin inşallah...

korkuyorum bi yandan ilaç kullanmaya ama madem bakteri olması bu kadar sakıncalı kullanıcaz artık.
Ama garibime giden enfeksiyon olmadığı halde öyleymiş gibi his vermesi.demekki bakteri de aynı şeyi hissetiriyo.

Cimcimen hayırlı olsun canım benim, sağlıkla kucağına alırsın inşallah :))
teşekkür ederim canım.kız olmasını çok istemiştim.inşallah yanlış yorumlamamıştır.bizim bi arkadaşlar vardı kız istiyolardı
doktor kız demiş.bi sevinmişler bi sevinmişler havalardalar.sonra bidaha gittiklerinde erkek demişler.hayal kırıklığı.tabi sevinmemek değilde bir fikre alışıyosun sonra öyle değil böyle deyince insan tuhaf oluyo .)

ay ay göbüşünü yesinler senin
evet farketmedim sanma ihmal etmeye başladın bizi

gözün aydın cnm.. hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah.

Günaydın hamişler;
bugünün bir an önce bitmesini istiyorum erken çıkıcam 17:00 de şimdiden saat saymaya başladım ayrıca herkese hayırlı cumalar

günaydın :) çalışanların işi çok zor ben hamile olduğumu duydum işi bıraktım :) bi yandan sıkılıyorum bi yandan evde olmak rahat
:)

Günaydın kızlaaaar...

Günün hadisi;
“Darlıkta ve varlıkta Allâh’ın haramlarından sakın.” (Hadîs-i Şerîf)

cumanız mübarek olsun hayırlı cumalar olsun inşallah...

Nasılsınız bakalım güzel haberler alınmış hayırlı uğurlu olsun hastalarımıza geçmiş olsun...

Karın konusunda bende bi acaip durumdayım büyümeye başladı galiba otururken sıkıyo pantolon açıyorum düğmesini ama kalkınca düşüyo bu sefer de :) orta yol yok bu geçiş dönemini bi atlataydık iyiyidi :)

günaydın :) çalışanların işi çok zor ben hamile olduğumu duydum işi bıraktım :) bi yandan sıkılıyorum bi yandan evde olmak rahat
:)
bende sendenim cnm işi bırakanlardan... özel okul temposunu kaldıramazdım gerçekten... ilk zamanlar çok sıkıldım ama şimdi keyif alıyorum evde olmaktan..
günaydın cnm.... oh oh büyüsün göbişler
ehh kıyafet alma zamanın geldi sanki dilemcim

günaydıııınnnn.....
kasvetli bir hava var dışarda kızlar... aman etkilemesin bizi bu hava
battaniyeleri çıkardım artık... hava serinledi gerçekten...
idrar yanması devam ediyor maalesef.. o kadar çok su içiyorumki geçsin diye yarım saat arayla tuvalete taşınıyorum sonra...

geldi de şimdi alırsam büyük bi karnım yok en fazla 3-4 hafta giyebilcem bide mevsim de geçiş dönemi ne alcamı da bilemiom ki :)

idrar meselesine gelince sen bol su içmeye devam et canım ihmal etme hava soğumuş bide dikkat etmek lazım çorapsız çıktım ama üşüdüm baya dikkat etmemiz lazım artık

benim kıyafetlerim hala oluyo sadece biraz göbek var oda hala bebişten değil gibime geliyo şişkinlik gibi daha çok mevsim kötü kıyafet konuusunda ama en güzeli tayt taytla kurtarılabilir tayt tunik hava serinlediği zaman üstüne bi panço ...

canım su içmeyi de abartma ama
zehirlenirsin allah korusun
ölçü tut 2.5 litreyi geçme
fazlası zarar böbrek yorarsın boşuna

:) battaniyelerimi banada sıcak basıyo yatarken ben hala pikeyle yatıyorum cam açık
yaa bende düne kadar pikeyle yatıyordum ama akşam üşüyünce çıkarayım dedim en iyisi...
cnm beli lastikli pantolon al 1 tane hiç yoktan lcw den....göbeğin olmasada giyebilirsin.. çok rahat inan...

yaa bende düne kadar pikeyle yatıyordum ama akşam üşüyünce çıkarayım dedim en iyisi...

cnm beli lastikli pantolon al 1 tane hiç yoktan lcw den....göbeğin olmasada giyebilirsin.. çok rahat inan...

hamile bölümünde mi canım o pantolonlar alışverişe çıkmadım bayadır ya tembellikten :)

Gebelikte bol su tüketimi hem anne hem bebek açısından çok faydalıdır. Anne adayı günde yaklaşık iki buçuk - üç litre kadar su içmelidir. Bu yaklaşık olarak 10-12 bardak civarındadır. Hamilelerin özellikle karınları büyüdükten sonra sürekli mutfağa giderek su içmek için üşenmeleri doğaldır bu nedenle yanlarında sürekli bir pet şişe taşımaları önerilir. Yanınızda pet şişe taşırsanız gün içerisinde hiç farketmeden bol milktarda su içtiğinizi görebilirsiniz. Ayrıca pet şişeler ile ne kadar su içtiğinizi takip etmeniz daha kolay olacaktır, bardakları saymak çoğu zaman unutulur.

Yaz aylarında su tüketimi daha çok olmalıdır çünkü terleme ile çok sıvı kaybedilir. Ayrıca spor ve egzersiz yapan hamileler spor sırasında ve spor bittikten sonra bol bol su içmelidir.

Gebelikte bol su tüketiminin faydaları:
- Rahim kasılmalarını engeller, erken doğumu önler
- İdrar yolu enfeksiyonu olmasını engeller
- Cİldin daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar
- Kabızlığı ve hemoroidleri önler
- Bebeğin suyunun azalmasını önler
- Özellikle sıcak yaz aylarında rahat ve serin kalmanızı sağlar
- Bulantı, mide yanması gibi şikayetleri azaltır
- Bol su içmek vücuttaki şişlikleri (ödemi) arttırmaz tersine azaltır. Bu nedenle şişliklerim var diye su içmekten kaçınmamak gerekir.
su tüketiminin az olması dehidratasyona (susuz kalma) neden olur. Bu da rahimde kasılmalar, sancı, karın ağrısı, idrar yolu enfeksiyonu, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kramp gibi sıkıntılara neden olur. Yeterinde su alıp almadığınızı anlamanın bir yolu da idrar renginize bakmaktır. Eğer idrarınızın rengi koyu ise az su içtiğiniz manasına gelir, idrarınızın rengi açıksa bol su tüketmişsinizdir. Normal insanlar bile bazen su içmeye gitmek için üşenirken gebelikte hareket etmenin zorlaşmasından dolayı su içmek için kalkmak istemeyebilirsiniz bu nedenle gebelik sırasında kendinize bir su şisesi ayarlayarak sürekli yakınınızda bulundurmanız önerilir, bu sayede her aklınıza geldiğinde su içebilirsiniz.

neyse abartmamışım 3 litreye kadar normal :)

hamile bölümünde mi canım o pantolonlar alışverişe çıkmadım bayadır ya tembellikten :)
evet cnm ben 1 tane almıştım.. çok rahat gerçekten.. mevsim geçişide olsa,göbeğin azda olsa seni 9 ay idare eder.. beli lastikli ayrıca ayarlanabiliyorda... üst almasan bile bir pantolon al canım.. karnını sıkma..

tamam canım sağolasın yarın kikiwakideyim inşallah bulurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…