2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213

Kızlar merhaba,
Ben de aşırı kilo alanlardanım. Öyle ki yanaklarım şişti şişti, burnum nokta kadar kaldı :) Bir popo var bende benden ayrı :)
72 ile hamile kalmıştım, asıl kilo alınacak aylar ilerde, şu an 85'im. Son iki haftadır inanılmaz hızlı aldım. Gerçi iştahım da artmıştı.
İlk zamanlar sağlığım elverdiği müdetçe doğum öncesi son 3 haftaya kadar çalışırım diyordum. Şimdiyse insan içine çıkacak ölçülerde olabilirsem çalışırım diyorum :)
Geçenlerde birden kilo alınca moralim çok bozulmuştu. Yüzümde sivilce çıktığını hatırlamam hiç, ertesi gün yanağımda kocaman bir sivilce çıktı.
Baktım moralim bozuluyor, bebeğim de üzülüyor, ben de takmamaya karar verdim. Ne yapayım yani, bazı kadınlar neredeyse çöp gibi iken doğum yapıyor. Onlar istisna-i müstesna :)
Artık doğum sonrasına kalacak hepsi.

Ben de aynen canım, 50 kilonun üstünü evlenince gördüm.sonra malum doğum kontrol hapı.yavaş yavaş almaya başladım.hapı bırakınca ise hızla almaya başladım.dr'uma sorduğumda bazıları doğum kontrol hapına başlayınca bazıları ise bırakınca vücutta ödem toplanır dedi. sonra ilk hamileliğim, bebğin alınması gerekti, ama vücut hala hamileymiş gibi davrandı,hormonların etkisiyle. şimdiki hamileliğimde ise 65 ile kaldım,şu an 75'im veya 75'dim en son.ama dikkat ediyorum,abur cubur hamur işi vs. yok.hep süt-meyve ve mümkün olduğunca ekmeksiz yemek.ama yine de vücut artık tek başımıza bize ait değil bebeğimize de ait.bi de hormonlar ele geçirmiş durumda:))

Hamileligin ilk gunlerinin heyecani kalmadi kimsede eskiden adim atsak birbirimizle paylasiyoduk artik kimsecikler kalmamis:26:

merhabalar, çok aktif değilim ama bende mart annesi olucam inşallah. kızımız olucak :) bugün detaylı ultrasona girdik, çok şükür herşey yolundaymış, gayet sağlıklı ve gelişimi haftasıyla uyumlu dedi doktor. 500gr ve 37cm olmuş kızım, ayrıntılı olarak gördüm kızımı. ya cinsiyet değişirse diye korka korka birsürü kız kıyafeti almıştım, hatta mağazadakilere cinsiyet değişirse hepsini değiştirmeye getiririm dedim hep. neyseki artık gönül rahatlığıyla pembiş kıyafetler almaya devam edicem. 20gün sonraya da şeker yüklemesi için gün verdiler. Allah herkesin bebeğine sağlık versin, hayırlısıyla kucağımıza alalım inşallah...

Bugün kontrolüm vardı. Tam 21 haftamız doldu bugün. Kuzum 453 gram ve 26 cm olmuş, doktor ultrasona detaylıca baktı, çok şükür bir sorun yok. Detaylı ultrasona gerek görmediğini söyledi, illa istiyorsan 24. haftada yaptırabilirsin dedi.

Benimde bebeğimin amniyon sıvısı olması gerekenden biraz fazlaymış doktor şekerli,yağlı ve hamur işinden uzak dur sakın kilo alma dedi ama ben hamile kaldığımdan beri sadece 300gr aldım.Kilolu aşlamıştım zaten ama normalde en azından 1 kilo almam gerekirdi almadığım halde sakın daha alma diyorlar deli oluyorum. herşey yasaksa benim prensesim ne ile beslenecek sonrada hep ilaçlara mahkum kalıoruz.

SELAM KIZLARR.yazdıklarınızı okudum ve kendimi gördüm.83 kilo ile hamile kaldım 92 kiloyum.yürürken nefes nefese tıs tıs bişey oldum.bide kilolular gebelikte çok kilo almaz diyolardı yalaaaaan.erken doğum riskim var diye iş yapmıyorum.okula 5 dk da yürüyüp gdiyorum.çokta dersimde yok ee sonuç gelsin kilolarrr.yeter ki bebeğimiz sağlıklı olsunda hepsi ve daha fazlası gider sonrasında napalım

canım neden erken doğum riskin var?

slm cnm ben de şu anda 90 kiloyum 2 kilo aldım toplamda tansiyon problemim var az tuzlu yemeye çalışıyorum abur cuburu kestim çikolata hariç :) meyveye yüklendim ve almadım kilo kendimi zor götürüyorum inş doğumdan sonra veririz bu kiloları

Nasil 300 gram aldin ya bebeisin en sivisiyla yarim kiloyu gecmistir naptinki sen:26::26:

merhaba cnm hatırlıyorum seni çok kusuyordun sen di mi şimdi nasılsın geçti inş.o günler?
kızın hayırlı olsun cnm çok sevindim
cnm zaten şekerli şeyler hamurişlerinin prensesine hiç bir faydası yok
baklagillerden ye,sebze yemeklerinden et balık bunlardan ye
ekmeği de fazla tüketme
dr.u dinlemek zorundason napıcan

merhaba cnm hatırlıyorum seni çok kusuyordun sen di mi şimdi nasılsın geçti inş.o günler?
kızın hayırlı olsun cnm çok sevindim

sağol canım. geçti çok şükür kusmalar, 16.haftada azaldı, 18.haftada tamamen geçti ama bulantı hala var, ev hala kokuyor bana. hava soğudu felan demeyip akşama kadar camlar açık oturuyorum, bu yüzden bir kere feci grip olup hastanede yattım ama hala dayanamayıp açıyorum camları. çok şükür herşey yolunda şuan. umarım herkesin bebişi iyidir...

Son düzenleme:

Çok şükür iyiyim cnm,aman belin filan ttutulmasın camlardan dikkat et sabit oturma bari sürekli..
benim bel ağrım zorluyor en çok,o da ağırlık artık bele veriliyo sanırım o yüzden...
salı günü şeker yüklemesi ve kontrolüm var çok özledim oğlumu görmek için sabırsızlanıyorum.
içimde bazen kıpır kıpır oluyor,bazen duruyor..
bakalım orda yüzünü göstercekmi bize

merhaba güzel anneler....
biliyorsunuz benim kızın hareketlerini hissetmemekten yakınıyorudum... ama 2 gündür göbek deliğimin yaklaşık 5cm altında arada pıtptlar olmaya başladı... bilemedim acaba gazmı diye... hemen deneyimli annelere sorayım dedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…