2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
canım sen telas yapma bebegın ınanıyorumkı arayı kapatacaktır erken gelme ısıne gelınce saglıklı olsunlarda varsın 10 gun erken gelsınler sen uzulme yeterkı

bence de sıkma canını, benim de 6 gün geriden geliyomuş ama doktorum bi problem olmadığını söylüyo erken doğumdan falan da hiç bahsetmedi, başlarda ben de üzülüyodum ama hem kendi doktorum hem de detaylı ultrasondaki doktor bi sorun olmadığını söyleyince rahatladım, sen de takılma bence fazla, napalım her bebek aynı kiloda doğmuyo toparlar o da kendini yeter ki sağlıklı olsun...

Olumsuz düşünmemeye çalışıyorum canım. Başladım ilaçlara. Çok teşekkür ederim. Şu ara raporluyum ya evdeyim sürekli, ondan kendimi dinliyorum. Hafta sonu da eşimin İst'a gitmesi gerekiyor, yine yalnız olacağım. Ve en kötüsü gelirken kayınvalidemle birlikte gelecekler bunu düşündükçe içimi dinlememek içten bile değil :)

Canım olsun, her şeyde vardır bir hayır. Bir bakarsın bebeğin uğur getirmiş, oluvermiş. Onun da vardır bir vakti zamanı. Ne güzel örgüler elinden geliyor demek. Ben beceremiyorum, annem yapmış bir sürü. Fotoğraf eklemeyi becerebidiğim vakit ekleyeceğim resimleri.

Dilemciğim çok teşekkür ederim canım. Aklım başıma geldi, içiyorum 2 gündür su.

Kızlar Bebişleriniz güle güle kullansınlar sağlıkla inşallah. Sizi görünce kendimi kötü hissettim. Bırakın bebek odasını bir çorap dahi almadım bebeklerime.Gelenekçi düşündük herhalde biraz eskiler gibi. Malum bizim riskli gebelik grubunda da yer alınca. Oda alacağız bizde ama daha çıkıp bakmadık, erken diye düşündük, şöyle 29-30. haftalarda alırız diye. Bu arada aldığınız ürünlerin listesini yazsanız ben de ne alacağımı yazsam süper olur, malum iki kız işim çok benim Aynı zamanda bebek odası mobilyalarının fiyatları hakkında ne kadar olduklarını yazarsanız çok sevinirim.

Canım teşekkür ederim iyi dileklerin ve ilgilendiğin için. Kendimi iyi hissediyorum. Önümüzdeki salı günü de çapaya kontrole gideceğim.İnşallah iyi şeyler söylerler.Herhalde ondan sonra daha iyi olurum.Kontrolden sonra da yazarım durumu. Sen de kendine ve bebişe iyi bak.

Kızlar nasılsınız iyimisiniz hergün takip ediyorum burasını arada yazdığımda oluyor size bir kaç sorum olacaktı.. Yürürken bazen kasıklarımda batma oluyor tam altta bir ağırlık hissediyorum kuzum hareket ettikçede idrarım geliyor çoğu zaman sizdede var mı böyle durumlar merak ettim daha kontrolümede çok var ayın 19unda sizlere bir sorayım dedim..

niçin kpss ye giriyorsun cnm memurlukmu öğretmenlikmi..
bende aynı durumdayım.. bu yıl çalışmama kararı aldım bi anda örgüye vurdum kendimi.. ğek bilmem ama olduğu kadar..yaptıklarını paylaşsana :)
hehehe evet benim içinde öyle oldu.. eşim bile alıştı bu deyime :)

dert etme canım bende hiiiç bişicik almadım artık doğum izninde inşallah

ben de daha almadım canım pek fazla bişey ama kafamda netleştirdim neler alıcamı dolaştım biraz, biz de biraz gelenekçiyiz ondan bekliyorum biraz :) mobilya için maskoyu dolaştık biz, 2-3 mağaza haricinde fiyatlar 3000-3500 civarındaydı, ama ben tam takım almıycam sadece büyüyen karyolayla (ki zaten onun içinde 2 komodin var 2 yaşından sonra çıkıcaklar içinden korkuluklarla birlikte) gardrobunu alıcam, 2 komodin zaten karyola içinde olduğu için şifonyer almıycam, oyuncak sandığı da çok gereksiz zaten odam küçük onu da almıycam onun yerine üstü açılıp oyuncak sandığı olabilen renkli kadife puflar var aksesuarcılarda onlardan bi tane alırım hem oyuncak sandığı olmuş olur hem üstüne oturulabilir hem de odada hep mobilya olmasındansa pembe kumaş bişey daha sıcak durur.
ben bi liste yaptım ama tabi benim de çoook eksiğim var daha...
bebek odası mobilyası-uyku seti
yatak odası için sallanan beşik
bebek odası için halı
bebek arabası traveling set
karyola için nevresim takımı
merserize ve penye bebek battaniyesi
yorgan-yastık
2 takım hastane çıkışı
bikaç tane çıtçıtlı badi ve bikaç tane tulum ya da 2li pijama (0-3 ay) ve eldiven-şapka
bikaç çorap
küvet-file-sünger
banyo kovası-maşrapası
havlu-bornoz
şampuan-losyon-pudra-pişik kremi-sabun-ıslak mendil-yenidoğan bezi
biberon-emzik
tarak-fırça
tırnak makası
alt açma minderi
ağız mendili
derece (ateşölçer)
burun aspiratörü
emzirme destek yastığı
örgü yelek-hazır yelek
sokak hırkası-montu
süt sağma aleti
göğüs pedi
çamaşır yıkama filesi
süt sağma aleti
bebek giysileri için askı
kapı süsü ve tülü
bebek şekeri-sepeti
patik ayakkabı
ve mevlüt takımı

anne için de bi tane 3 lü bi tane 2li pijama takımı, saç bandı ya da tacı, çorabı, terliği ile...

benim aklıma gelenler ve oluşturduğum liste bu, daha önce yeğenim için alışveriş yapmıştık ordan tecrübeliyim neler alındığı nelere ihtiyaç olduğu konusunda,
yalnız listeyi oluşturmak kolay oldu da bunların hepsi epey maliyetli olucak gibi, bakalım teker teker başlamak lazım almaya...

Canım benim, çok sağol. Ben bunları hemen not alayım. Yalnız buna ilaveten eminim bir şeyler daha çıkar. Düşününce dediğin gibi epey maliyetli olacak :)) Neyse sağlıklı olsunlar da, Allah yardım eder. Senin beğendiğin mobilya takımı ne kadar peki?

Benim memurluk için canım. Resim paylaşma yetkim yok henüz maalesef Ama öyle çok bildiğimi söyleyemem iki ters iki yüz :)) Ondan bundan yardım alarak bişeyler çıkartmaya çalışıyorum işte.

merhaba güzel anneler,
doğum için hastane fiyatlarını araştırıyordum beylikdüzü medilife 450 tl normal doğum imiş (selda hanımdan çok memnun hastaları)
avcılar hospital normal doğum 600 tl (nil hanımı öneriyorlarr) buranın bebek yoğun bakımı da var
normal doğum yapacak arkadaşlar pijama değil de gecelik almak gerekiyormuş doğum için doğum öncesinde kontroller için kolaylık oluyormuşş
hazırlıklar için hepinize kolay gelisn ve hayırlı olsun
doğum için hastane seçileri ve fiyatlarını paylaşmaya başlasak çok yararlı olur
bide ihtiyaç listesi yapsak hep birlikte?

sen iyi orgu oruyorsun ben onuda beceremem :) Butun gun tv seyredip, kopekle oynayip, internetteki haberleri okuyorum :)

canım sen telas yapma bebegın ınanıyorumkı arayı kapatacaktır erken gelme ısıne gelınce saglıklı olsunlarda varsın 10 gun erken gelsınler sen uzulme yeterkı

Insallah canim butun dilegimiz o.. Saglikli, hayirli bir evlat.. Amnio yaptirdigim zamanlarda sonuclari beklerken sinirlerim cok bozuktu ama simdi daha iyiyim zaten neredeyse 26 haftalik oldum.. 26. haftadan sonra dogan bebeklerin yasama sanslari bayagi yuksek kendimi oyle avutuyorum :)

haklisin canim fakat bizde problem bu geriligin hamileligin erken donemlerinden beri gelmesi.. 13 haftalikken bebek tam 13 haftalik gorunuyordu fakat 16. haftamda kanamam oldu ve bebek 1 hafta geriden geliyordu sonra 10 gun.. sonra 13 gune cikti.. en son yaptirdigimiz ultrasonda 10 gune dusmustu yani arayi kapatiyor cok sukur.. Doktor bebegin stres altinda oldugu icin erken gelmek isteyebilecegini soyledi.. Bebekte hicbir problem gorulmuyor cok sukur ufak olmasinin disinda.

Seninki ne zamandan beridir 6 gun geriden geliyor?

Canim ayni kafadayiz benim bebisinde daha bir corabi yok.. Bizde aynen yuksek risk grubunda oldugumuzdan erkenden birseyler alipta cok heveslendirmek istemedik kendimizi.. Bende 30. hafta civari bakinmaya baslarim diye dusunuyorum ama yinede cok fazla birsey almayacagim ve cogu seyi dogumdan sonraya birakacagim.

iki kez yazmisim ayni mesaji :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…