2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213

Bebek idrar keseme bastiginda altima yapacak gibi oluyorum :) Bazen ustune bastiriyor ve ben tuvaletten daha cikmadan yeniden cisimi yapma istegi hissediyorum :)

aslına bakarsan tam bilmiyorum ne zamandır öyle olduğunu başlardan hiç aklıma gelmiyodu sormak doktorum da bişey söylemiyodu, ilk ben ikili test 3lü test sonuçlarında farkettim orada yazan hafta ile benim kendi haftam uymuyodu, sonraki kontrolde sordum doktoruma aa evet 6 gün geri gelişimi dedi ama önemli olmadığını söyledi, hatta o ay 4 kilo aldım diye diyetisyene bile gönderdi beni önemsemedi yani, sonra detaylı ultrasondaki doktora sordum evet hala 6 gün geri ama bu baştan beri öyledir döllenme geç olmuştur önemli değil dedi, ondan sonra rahatladım... Allah sağlık sıhhat versin bebeklerimize, e bi de gelişimleri de tam olur kapatırlar arayı inşallah, ama sıkma sen canını...

ben de bugün bikaç hastaneye mail attım normal ve sezeryan doğum fiyatları için, bugün sadece bağcılar medipol hastanesinden cevap geldi şimdilik, normal doğum paketi için 1750-tl sezeryan için 2600-tl demişler, ama fiyatlar 2013de yenilenecekmiş bunlar şu anki fiyatlarmış, ekte gönderdikleri listede bu fiyatlara dahil olanlar yazılmış...
diğerlerinden de cvp geldikçe paylaşırım, ben bahçelievler hizmet hastanesine gidiyorum oradan daha fiyat almadım bi dahaki muayenemde orada da konuşacağız...
avcılar hospitaldaki nil hanımı ben de duymuştum bikaç sene önce bi tanıdığım normal doğum yapmıştı orda,memnundu...
bi de fiyat alırken hem normal hem sezeryan fiyatları alıp paylaşırsak daha faydalı olur :)

Benim çok canım sıkılıyor kızlar. Eşim işi olduğu için bugünden İst.a gitti. Pazar günü akşam geç dönecek. Evde yapayalnız kaldım. Çok duygusal oldum şu aralar, hemen gözlerim doldu. Şu dönemde yalnız kalmak korkutuyor beni. Bebeklerime bişey olursa diye aklım çıkıyor. Bir yandan eşimin gittiğine mi üzüleyim, öbür yandan gelirken kayınvalidemle birlikte geleceğine mi bilemedim. Allah yalanı sevmez, hiç istemiyorum gelmesini. Nasıl rahat edeceğim ben onun yanında. Yorgun argın okuldan geleceğim ama yanında uzanamayacağım. Bana faydasından çok zararı olacak onun. Zaten daha önce aramızda sorunlar olmuştu, soğudum o yüzden. İstemiyorum... Normalde sürekli benden hizmet bekleyen, masada çaydanlık dururken çayını bile doldurmayan biri. Allah aşkına böyle biri şimdi gelip benim yemeğime bulaşığıma çamaşırıma mı bakacak. Biliyorum ki hayır, ben onun etrafında daha çok yorulacağım ama kime anlatabilirim ki bunu. Çok canım sıkılıyor, üzülüyorum bu duruma...

eşine anlatsaydın keşke canım,
niye geliyo ki kayınvaliden, sana ardım için geliyosa bırak yardım etsin rahat edemem diye düşünüp yorma kendini, bebeklerin önemli...
ne kadar kalıcak ki, doğuma kadar falan mı...

canım bende bağcılar medipol hastanesinde belgin hanıma gidiyorum doğum içinde orayı düşünüyorum. Fiyatlandırma bölümü ile konuşup kaydımı aldırdım. Normal doğum 550 tl gece olur kendi doktorunu istersen 200 tl fark veriyorsun. Sezeryanla doğum 1250 tl. yeni doğan yoğun bakımı ücretsiz. ilk aşılan ve testlerde doğum fiyatının içinde. normal doğumda 1 gece sezeryanla doğumda 2 gece kalıyorsun hastanede. En güzelide hastanede poliklinik yapan doktorlar geceleri sırayla nöbetçi kalıyorlar.

Bir süre önce benim annem geldi, kaldı bir süre. O nedenle bu iş yarışa bindi, ben de bir şey diyemedim. Bir de gelmek isteyene gelme diyemiyorsun. Onun gelişinin adı Yardım evet ama biz buna benzer bir olayı daha önce de yaşadık. Eşim ameliyat olmuştu 2 sene önce, kayınvalidem geldi kaldı bizde yardımı dokunur, yemeğimizi yapar diye. Bende o dönem atama için Kpps'ye hazırlanıyor ve dersaneye gidiyordum. Ama hiç bir şeye elini sürmedi. Çayından, yemeğine her şey bana kaldı. Hazır kimse yokken, biz bizeyken hazırlamayacağım yemekleri yapmak zorunda kaldım. Anlayacağın o çok eringeçtir, yapmaz biliyorum da o yüzden kızıyorum. Biz 2-3 günlüğüne ist.a gideriz, gittiğimizde yemek bile yapmaz. Bana ve eltime bırakır düşün. Bir de annemle kendini bir tutuyor. Annem öyle mi garibim, yemeğinden çamaşırına o gelince elim kolum olur benim. İnsanın annesi gibisi yok (

selam canim tesekkurler.. nerde yaptirdin tup bebek?
bursa acıbademde cnm sen?
bekaycım öncelikle moralini yüksek tutmalısın bebeklerin için... ewet ewde yalnız kalmak çok sıkıcıdır gerçekten.. annenlerle aynı sehirdemisin yarın gelip kalsın yanında.. değilse bile aklına kötü bir sey getirme sakın... kocasız olmanında tadını çıkarmaya calış yani şehir dışına gittiğinde öyle yapıyorum.. hemen çağırırım arkadasları
kayınvaliden konusundada tabi gelme denmez.. ama unutma şu anki durumun farklı.. 3 canlısın sen.. 2 can büyümeye çalışıyorlar içinde.. o yüzden hizmet etmeyeceksin hizmet bekleyeceksin... bunu o geldiğinde sohbet ederken tatlılıkla söyleyebilirsin.. mesela doktorum iş yapmamamı dinlenmemi söyledi.. o yüzden bişi yapamıyorum bebeklerimin sağlığı için.. yardıma geldiğin için tşk ederiz bütün işler birikmişti falan diyip iş beklememesi gerektiğini vurgulamalısın mutlaka.. ama sakın ben yaparım deme ben yapamıyorum artık de..
benimkide aynıydı cnm.. ben hazırladım onu... transferden sonra sürekli yatacağımı, yardıma ihtiyacım olduğunu hep söyledim.. ki transferden sonra 3 ay kalkmadan yattım.. sağolsun elinden geldiğince yardım etti.. acıkca söylediğim için yapması gerektiğini, benden bişi beklememesi gerektiğini anladı..
sende makul dille sohbet eder gibi durumu mutlaka belirt cnm...

Canım benim çok teşekkür ederim moral verdin bana. Annem ne yazık ki Bursada değil, şu an İst.da ablamın yanında kalıyor. Burda öyle kimse yok bana arkadaşlık edecek. Şimdi biraz daha iyiyim, vakit geçirmeye çalışıyorum. Kayınvalideme gelince anlayacağını sanmıyorum ama dediğini bi deneyeyim yinede. Umarım çok kalmaz. En son Temmuz gibi geldiler, bel fıtığı olmuştum ayağa bile kalkamıyordum. O zaman bile sen şu yemeği güzel yapıyordun, bize yapsan da yesek dedi :)) Şok oldum, geçmiş olsuna geliyorlar benden yemek istiyor. Böyle biri ama yapacak bir şey yok, eşimin ailesi. Gülü seven dikenine katlanır misali. Diyorum ya bizimki bi ayda yılda bir ist.a gideriz ziyarete, o zaman bile mutfağa girmez öyle. Bize bırakır hep. Amaaan ne bileyim işte. Söylemeye çalışırım yine de. Bende tez canlıyım biraz, aman ona söyleyene kadar kendim yapayım demezsem iyi. Yorulmak ve sonrasında bebeklerim için üzülmek istemiyorum...

Sacmalama lutfen kapidan girigin gibi yorgunum de uzan, karnin acikinca soyle canim sunu cekti diye ,kalkip bide hizmet etme aptalligini yapma sakin(kusura bakma engel olamadim samimiyetine guvenerwk cikti agzimdan)ne derse desin, hatta isterse geri gitsin hayatta hic bisey senin karnindaki canlardan kiymetli degil bin tane keske bi tane simdi yapmaz bunu sakin unutma bu donemde sen kimsenin gonlunu eylemeye calisma doktor bana istirahat edeceksin ayaklarini uzatip dinleneceksin sen hamilesin hamile oldugunu unutmayacaksin dedi de ,benimki oyle dedi mesela, lutfen kimseye egilip bukulme kiyamam ben sanada bebeklerinede tobe tobe sinir geldi simdi ya

cnm normal bi zamandan bahssetmiyoruzki... şu andaki durumundan bahsediyoruz.. sen bide 2 can tasıyorsun.. kırıcı olmadan anlatacaksın.. eşin ne kadar destek olur peki sana? onunlada konuş hatta o da diyebilir annesine yatması gerekiyor diye... akdeniz haklı.. sonradan pişman olma cnm... allah yardımcın olsun inşallah..

günaydınlar
iyi haftasonları kızlar:)
şöyle bir durum var herkes kendini düşünüyor ve ne yazıkkı yapılan iyiliklerde kötülüklerde unutuluyor
o yüzden kendinizi yıpratmayın desemde elden bişey gelmiyor ama artık farklı sorumluluklarımız var bizler anne adayıyız biz iyi olmalıyızki bebeklerimiz
bize ihtiyaç duduklarında yanlarında olalım :)
ayy bir an öncede mart gelsede kucağımıza alsak inşallah:)

fiyatlar gerçekten çok iyi, yeni ve temiz bi hastane bi de... ama bana niye çok daha yüksek fiyatlar verdiler acaba, hem de bu fiyatların ocak ayından sonra değişeceğini de yazmış, sen konuşurken ilk bu fiyatları mı verdiler yoksa bi indirim falan mı oldu konuşunca, biz de bi yüzyüze mi görüşsek... sen doktorundan hastaneden memnun musun... ben doktorumdan memnunum ama fiyatları biraz yüksek duyuyorum ne kadar doğru bilmiyorum ama bi forumda sezeryan için 3800 yazmışlardı hizmet hastanesinde, doğru da olabilir çünkü 2 sene önce 2500 e bi arkadaşım sezeryan olmuştu orda, bi dahaki randevumda yüzyğze görüşücez artık... ama başka bi hastaneyi de düşünebilirim hem güvenebileceğim bi hastane hem de daha uygun olursa, çünkü doktorumun haricinde hizmet hastanesinin de çok da bi artısı yok benim için, son gittiğimde tadilat da vardı herşeyin yeri değişmiş karışmış, eski ve orta sınıf bi hastane aslında,sanırım memorial grubuna bağlı olduğu için ve bahçelievlerde olduğu için fiyatlar yüksek... neyse canım, başka hastanelerden de fiyat alanlar olduğunda mutlaka paylaşalım, artık yavaş yavaş karar vermemiz gerekiyo, doğum için hangi hastaneye karar verirsek de onun doktoruna bi an önce geçmekte fayda var...

bekaycım, akdeniz de ecem de çok haklı, ne olursa olsun yorma sakın kendini, yapmazsa anlamazsa bile sen de yapma, en güzeli eşin konuşsun annesiyle sen hiç yüz göz olma, yine de anlamazsa kendi bilir sen de bırak kalsın ne yapılacaksa, tatile gelme zamanı değil şimdi bi faydası olacaksa gelsin olmıycaksa zamanını beklesin insan hiç tanımadığı birine kıyamıyo evladının evlatları olucak sonuçta, hiiiiç sıkma canını, o anlamazsa sen de anlamazdan gel, kibar kibar yardım da iste, o bişey isterse kibar kibar reddet her seferinde...ne kötü ol ne yor kendini...

dert ettiğin şeye bak şekerim gel oturalım işte :)) kayınvaliden konusuna gelince zaten ecemcim gayet güzel anlatmış aynı şekilde hiç bişey senden ve bebeklerinden kıymetli değil stres yapma sen üzme kendini su akar yolunu bulur

bayıldım kuzum yorumuna hele hele yardıma geldiğin için tşk ederiz bütün işler birikmişti falan sesli güldüm süpersin kuzum :))

günaydın kızlarrr nasılsınız bakalım herkes iyidir inşallah aman ne uyku ne uyku durduğum yerde sızcam şimdi

Kızmadım, rahat ol canım. Ama işte Can çıkar huy çıkmaz demişler ya keşke o kadar rahat olabilsem. Ben her onlara gittiğimizde yolda eşime söylüyorum bu defa hiç bir iş yapmayacağım, Ben yokken yemek, bulaşık işini kim yapıyor sanki diyorum. Sonra bi gidiyoruz, ben saf gibi kendimi mutfakta buluyorum. Çünkü benim kaynanam tatlı dille yavaşça yapıyor yapacağını. Bir saat mutfakta oluyorlar, ben de bari sofra kurmaya yardım edeyim diyorum. Bi bakıyorum sadece çorba yapmış. Bana pilavı salatayı yapsan diyor, derken bakıyorum çorba dışındaki herşeyi ben yapmışım. Dönerken eşim dalga geçiyor, hani yapmayacaktın niye kalktın yanımdan diye :)) Anlayacağın yapı meselesi, ömr-ü billah canım şunu istedi diyemem. Ama uzanacağım yanında, yapacak bir şey yok. Offf stres oldum, ne gerek vardı sanki

Eşim çok anlayışlıdır canım. Muhtemelen kaynanam pek oralı olmaz ya da yapacak olsa bile benim de onunla mutfağa girmemi bekler. Zaten girersem o mutfağa onun eli çok ağır, o bir şey yaparsa ben 3-4 çeşit yapar çıkarım. Bu da yine yorulmak demek. Eşim söyler olmadı, anne sen yarın şunu pişir falan diye. Ben diyemem yoksa

Aynen canım, ben değil de eşim söylerse daha iyi olur diye düşünüyorum. Yapmazsa bu defa rahat olmaya çalışacağım. Umarım bu defa verdiğim sözü tutarım kendi kendime.Şu reddetme işini ah bir öğrensem. O çok kibarda görünüşte, usulca sokar lafı yılan gibi.Neye uğradığını şaşarsın. Ben içime atarım hep. Bakalım neler olacak.

Günaydım Dilemciğim. Sağol canım benim. Ecemin yorumuna ben de bayıldım, çok inceden iğnelemiş :)) Aslında zekice ama yapabilirsem. Bakalım inşallah beni utandırır bu defa. Ben utanmaya razıyım, onun kötü sürpriziyle karşılaşmaktan bıktım çünkü.

sen iyi orgu oruyorsun ben onuda beceremem :) Butun gun tv seyredip, kopekle oynayip, internetteki haberleri okuyorum :)
Sorma o tv bütün gün açık bizde de programlarım belli,sıralı :) Artık evde oturmaya o kadar alışmışım ki dışarı çıkmak zor geliyor valla :d

Niye canını sıkıyorsun canım kalk gel bana üzme kendini :) Sanırım kayınvaliden bi işe dokunmadığında senin nasıl olsa yapıcağını biliyor o yüzden rahat bu kadar. Bence bu sefer her işe atlama işten geldiğinde şuram ağrıyor buram ağrıyor ay bu akşam yemek falan yapamıcam dışardan mı söylesek falan de hiç de ayıp olmaz onun yaptığına bakınca. Bu konuda da kayınvalidenle değil eşinle konuş bence ne olursa olsun sen ona göre elin kızısın yanlış anlayabilir,sen kötü olursun ama eşin onun çocuğu daha iyi anlatır .Eşin seni anlıycaktır muhakkak hele ki şu durumda.Ama sakın içine atıp dert etme kendine sen üç canlısın artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…