2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
Günaydın,
benim kontrollerim 2 haftada bire denk gelmişti
en son geçen hafta gittim 3 hafta sonra gidicem bidahakine
ama normali 3 haftada bir diye biliyorum.

bizde bu gün kedimle aşı olduk
kedim kuduz,iç dış parazit,vitamin iğnelerini ve ense damlasını oldu
bende tetenozun 2 ci dozunu oldum.
ailece aşı günümüzdü :)

geçmiş olsun ikinizede. bebekle kediyi aynı evde bakabilecek misin, çevrenden kediyi evden yolla, bebekle aynı evde olmaz diye baskı almıyor musun? ya da bir çözüm arıyor musun? yanlış anlama ben bakabileceğini düşünüyorum. benimde büyük bir papağanım var, çocuğum gibi evde sürekli benimle. ama o kadar baskı alıyorum ki bebekle olmaz, gönder onu evden diye, illallah geldi artık. boyutu bayağı iri olduğu için hem çok kirletiyor evi, hem de sesi çok çıkıyor, bayağı gürültücü yani. bide aşırı evcil, sürekli bizimle olmak istiyor, ne yersek onu yemek istiyor, hatta gündüz ben uyurken gelip yanımda uyuyor saatlerce kıpırdamadan. çocuk olunca nasıl olucak bilmiyorum, o kadar ilgilenemem ama yine de kıyıp veremem de kimseye. eşimde bazen verelim diyor, sonra ben üzülücem diye tamam kalsın, odası ayrı nasılsa diyor. bilmiyorum yani napıcağımı, o yüzden sordum sana nasıl yapıcaksın diye.

olmaz olurmu cnm ya,hele kayınvalidem görümcem hep at,ver bırak.....
ama hiç boş geçmiyolar.hatta gece rüyamda kabus olarak gördüm,kayınvalidem toplamış yanında birilerini ben evde yokken kedimi
4 cü kattan aşağa atmış,eve bi geldim kedim topallıyor ayağını sürüklüyor.noldu diyorum ölsün diye camdan attık diyo.
ben bi uyanırım o esnada ağla ağla içim çıktı uyuyamadım bi daha :)
allahtan rüya işte.Ama büyük konuşucam kesinlikle vermeyi düşünmüyorum.
kedim 8 yıldır benimle,onsuz olduğumu düşünemiyorum bile.aşıları herşeyi tam,bize ve bebeğimize verebileceği bir zarar yok.
tüy sorunumuz var işte,onuda daha sık süpürerek ve bebeği koyduğum yeri dikkat ederek halledicem.

senin içinde papağan kediden daha kolay olacak,ilk zamanlarda kafesinde tutarsın sonrada bebeğinde onunla oyanamaktan büyük zevk duyar bence.hayvan sever yürekler başka oluyor.çocuklarımı da benim gibi büyüteceğim inşallah :)

bizimkinin sadece odasında tüyleri oluyor, hergün kafesini odasını temizlemek gerekiyor. bide bizimle birlikte herşeyi yediği için ortalığa kırıntı döküyor çok, çocuk gibi aynı:) beni korkutan yanı çok kıskanç, eve biri gelince saldırır felan diye açmıyoruz hiç. büyüklere kendini sevdiriyor kafesinden ama bir çocuk elini uzatsa hiç ısırmayan hayvan ısırıcak gibi atlıyor hemen. onları kendine rakip görüyor sanırım. bebeğe de aynı şeyi yapıcak diye korkuyorum. bide öyle kafesine koysan durmazki uzun süre, bizim sesimizi duydumu 1-2 saat açılmayı bekler sonra açılmadı mı ciyak ciyak evi başımıza yıkar açın beni diye. bide kıskançlıktan kendilerine zarar verme huyları var papağanların, ilgisiz kalınca tüylerini yoluyorlar ve bunu alışkanlık haline getiriyorlar, sonra düzelmeleri çok zor oluyor. offff çok zor olucak benim için biliyorum ama yinede kıyamıyorum vermeye, kimse benim gibi bakamaz ki ona, çocuğum gibi o da.

canım benim beni yanlış anlama sakın bende hayvanları çok severim ama bigün kaybedersem çok üzülürüm korkusuyla hiç hayvan sahibi olmadım ben , ama kedilerden bebeklere toksoplazma bulaşabiliyor , en büyük taşıyıcılarda onlar , tabiki rüyanda gördüğün at demiyorum ama ona senin gibi bakabilecek ve seninde arada görebileceğin birine vermen daha doğru değil mi ? Neticede biri kedin biri evladın ,ben çekinirdim açıkcası bebeğin sağlığından ....

kızlar afedersiniz ama karım büyüdükçe artık genital hijyenini sağlamak iyice zorlaştı , tuvalet sonrası temizlik , ağda vs derken ben bundan sonraki kalan ayları düşünemiyorum:26: sizler ne durumdasınız???

merhaba güzel anne adayları ve onların tatlı melekleri....kısmetse bende mart annesi olucam...Rabbim yavrularımızı sağlıkla,hayırla,kolay doğumla kucağımıza almamızı nasip eder inş...

wc yi bende sorun edyorum nasıl olcak bilemiyorum birde bebeğim tam solda daha da zor.banyoya ayna gerekli temizlik içinde

beraber yaşadıkça yeni yöntemler geliştirebilirsiniz,bebek uyurken onu serbest bırakırsınız,akşamları 8 den sonra bebek uyuyacak zaten.
isteyince herşeyin çözümü var gibi.en kötü ihtimalle bulursun senin gibi bakacak birini cnm

cnm,toksoplazmam negatif çıktı hiç kapmamışım kedimde de yok,dışarıdan kapma ihtimali de yok şu anda.sağlığımızı tehdit edecek bir durumumuz yok.hem kaybedeceğim korkusuyla sahip olmamak...bilmiyorum,sevmek cesaret ister

bende kedi yok ama toksoplasms pozitif çıktı.umarım bebeğimize bulaşmamıştır

Günaydın kızlarr nasılsınız bakalım herkes iyidir umarım bebişleriniz de iyidir...

hepinize iyi haftasonları...

kızlar kk da okudum çok hoşuma gitti paylaşayım istedim:)

Anne Karnında Bebek Muhabbeti :)

Bunca stresin yanında azcık da gülücük iyi gelir diye düşündüm.

anne Karnında Bebek Muhabbeti :)
-Ulen iki tekmeliyim de sevinsin garibanlar bari ...

- Star warz anduroyidi miyiz insan mıyız belli değil arkadaş, aylardır iki büklüm bekliyoruz...

- Verdiler teknoyu, dup tıs tempoyu kafamızı dinleyemiyoruz şurda iki dakka...

- Ulean 5 aydır tekmeliyom!!! Du ben bunu bi ısrayımm...

- Yaw anne sağa sola dönüp durma, kıpraşma zati kaydırak gibi kayıyorum, bi türlü uyutmadın beni, hah tamam şimdi oldu kıpırdama artık, hmmmmm şimdi oldu parmak emerek uyumak güzelmiş, insan bi müzik çalar, ninni söler öle uyutur yaaaa

- Kesin artık bana klasik müzik dinletmeyi, ettiniz keyfimin içine, uyutmuyorsunuz bir türlü, entellektüeliz diye bağıracaksanız benden uzakta yapın.

- Yaw amma da sulu bir ortam bu yaw, bebek miyiz, balık mıyız anlamadım gitti?

- Ne garip bi yer ya, herşeyin sesi elektrik süpürgesi gibi geliyo, bi de elektrik süpürgesi ne acaba?

- Ağlasam sesimi duyar mısınız mısralarımda? He, sorarım size? Ama nerden duyacaklar, işleri güçleri kız mı erkek mi..

- Tekmeden başka lüksümüz yok anasını satayım. Rahimde rovaşata!

- Şu göbeğimdeki ipi bi koparsam bi saniye durmam lan burda, anladık ekmek elden su gölden falan ama insan sıkılıyo canım,

(İkizler konuşmaktadır...)

- Allah kurtarsın kardeş...
- Eyvallah...

- Ehhihi bu çok eğlenceliymiş, chateau brillant nasıl
- Abi benim canım acaip şekilde mango turşusu çekti nerden söylüyoruz?
- Merak etme aşertiriz gelir şimdi...
- Süpersin baba yaaaa

- Şafak kaç hoca
- Sen sayıyorsun ya salak, aynı işte..

- Çıkarın beni buradan. Kırlarda koşmak, sevgilimle coşmak istiyorum...
- Yürümene 1 sene var daha, ne koşması ne sevgilisi...
- Yapma yaa... Daha çıkmadan depresyona giricem be kardeşim...

bende kedi yok ama toksoplasms pozitif çıktı.umarım bebeğimize bulaşmamıştır

canım toksoplazmanın pozitif çıkması hasta olduğun anlamına gelmez, o sonuç şöyle çalışır ;test sonucunuzda IgG pozitif, IgM negatif ise hastalığı önceden geçirdiğin ve şu an itibarı ile bağışıklığın var, Tersine IgG negatif, IgM pozitif ise hastasın, tedavi olmalısın, olmasan dahi tekrar test yaptırıp IgG nin tekrarlanan test sonucunun pozitif olduğunu görmen gerektiği anlamı ortaya çıkar. Eğer her iki değer de negatif ise; daha önce toksoplazma ile hiç karşılaşmamışsın ve riske açıksın demektir.Seninki Iqg pozitif,IqM negatif olandandır.Tersi olsaydı doktorun boş durmazdı meraklanma bende öyleyim ,evinde hiç hayvan beslemedi ve temasta bukunmadıysan muhtemelen çiğ köfte , çok iyi yıkanmamış sebze meyva hatta çiğ ete dokunup ellerini çok iyi yıkamayıp hijyenini sağlamadıysan bulaşmıştır.Ve sen bağışıksın o hastalığa bu iyi olan sonuç yani meraklanma bende öyleyim muhtemelen ya çiğ köfte yada küçükken kedileri koynuma sokup eve gizlice sokmamdan kaynaklanmışır.

du ben şunu bi ısırayım koptum orda vallaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…