2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
Günaydın teyzeler
nasılsınız,son zamanlarda sizlerde oluşan değişiklikleri yazarmısınız özellikle benim haftama yakın olan,yada 1-2 hafta büyük olanlar

Günaydın arkadaslar. Doktoruma ilk gittiğim günden beri sezeryan önerdiğini normal doğumun riskli oldugunu söyleyip durdu. çok fazla deforme olur sezeryanda hiç bi sıkıntın olmaz diyor. Ama ben normal doğum düşünüyorum. Aksine sezeryan beni daha çok korkutuyo. Hayati tehlikemiz olmadıgı sürece sezeryan olmak istemiyorum. Sizin doktorunuzun önerilerini paylaşabilrmisinz

Günaydın teyzeler
nasılsınız,son zamanlarda sizlerde oluşan değişiklikleri yazarmısınız özellikle benim haftama yakın olan,yada 1-2 hafta büyük olanlar

Günaydın canım, ben de 28.haftamdayım, herşey yolunda çok şükür.ama geceleri çok sık uyanıyorum,sağa sola dönerken.uzun süre aynı tarafta yatamıyorum.dön babam dön...iştahım hala açıkkk.akşamları kasık ağrım oluyor.sanırım bütün gün çalıştığım için akşam acısını çıkarıyor bebek. ama oğluşum öyle tekmeliyor ki karnımı hoplatıyor.artık dışarıdan bile bariz belli oluyor.çatlaklar kendini göstermeye başladı bacaklarımın iç kesiminde.karnım çok kaşınıyor ama daha çatlaklar seçilmiyor.inşallah oluşmaz da...yine bacağımda 2 tane leke gibi kızarıklıklar oldu,biraz kaşınıyor dabu perşembe kontrolüm var onu sorcam dr.uma.bi de hafif akıntı oluyor gibi ama az.normaldir heralde diye düşünüyorum.ama bilemiyorum.herkes de oluyo mu acaba tüm bunlar...

senin doktorunun niyeti belli ben senin yerinde olsam sezaryana niyetim varsa bile doktorumu değiştiririm çünkü daha ortada fol yok yumurta yok herhangi bi problem sorum yok sezeryan ... bunu söylemesi bile yanlış neyse gelelim benim doktoruma başından beri hiçbir yorumda bulunmadı gelen bazı hastalarını takip ettim kimi sezeryan kimi normal doğum herhalde hamileliğin gidişhatına göre karar verecek böyle birşeye

Ben doktorumla bu konuyu henüz birebir görüşmedim ama normal doğum ürkütüyor beni bir de yavrumun erken gelme ihtimali var bilmiyorumki napıcaz..
ama benim dr.um da seninki gibi düşünüyomuş başka bir arkadaşa demiş.

hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz cnm.
oğluşumun tekmeleri çok güçlü değil belki kg.dan düşük gittiği için, ama bu hafta farklılaştı
kaşıntılar bende de oluo bazen bişeye alerjimmi var bilmiorum.
akıntı bende hep vardı normal diye biliyorum ama sor sen bunları paylaş bizimle de...

28. haftamdayım çok şükür bu zamana kadar sıkıntı yok. inş. bundan sonrada olmaz. olmazsa normal doğum nasip olur inş. sağlıklı bi şekilde kızımı alırım kucagıma... allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin :)

Bozma canm moralini bende chicco alıcam eşi kesin kararlıymış :))) bide dediğin gibi aşağı alınır en fazla
yatakta kararsızım bende şimdi ne alacağım bilmiyorum
Güle güle kullansın fındığın

Canım tek doktora bağlı kalma derim bu konuda, eğer bir sorun yoksa sezeryanı gerektiren bir durum da yok demektir. Sezeryan olup da ben hiç pişman olmadım ya da sıkıntı çekmedim diyen çok az. Benim doktorum kesinlikle önermiyor, yarım bir insan oluyorsun resmen, üstelik normal doğumda kısa bir sürede kendini toparlarken sezeryanda bu pek mümkün değil ve çok sancılı olduğunu söylüyor. Bazı doktorlar hiçbir sorun yokken anne adaylarını sezeryana teşvik ediyor, bu hiç etik olmayan bir şey. Madem normal istiyorsun sorun yoksa kesinlikle olma derim. Tabi benimki nacizane bir öneri canım. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

teşekkr ederim canım. bende seninle aynı fikirdeyim. sen kaçıncı haftadasın şuan peki :)

Bizde kızımla 30haftalık olduk.
Pek bir sorunumuz yok gibi.
Sadece havalardan ötürü bir üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdik.
Çok şükür ki ondan da bebeğim etkilenmemiş.
Karnımın iyicene büyüdüğünü hissediyorum geceleri yatarken kalkarken sağa-sola dönerken zorlanmaya başladım.
Ve maalesef ki pek düzenli uykumuzda yok gibi..
Şimdiden alışma turlarına başladık anlayacağınız :)
Çok yorulunca bel ağrım oluyor sanki bebiş annecim otur dinlen yat çok yoruldum diyor.
Istırahate çekilince geçiyor..
Bebişimin ocak başında da kısmetse yatağını alacağız..
Haftaya da doktor kontrolümüz var

hayırlı doğumlar olur inş. benim hergün bel ağrım oluyor. engel olamıyorsun belli bi zaman sonra maalesef. bende 28 haftadayımn martın başında doğumum bende sabırsızlıkla bekliyorum :)

selam anneler ve minikler bizde 29. Haftamızdayız allaha şükürler olsun idrar yolu enfeksiyonu dışında bir problem yaşamadık. Tabi çok ayakta kaldığımızda gezdiğimizde belim çok ağrıyor. Şuana kadar sadece 3 kilo aldım ama benim içinde yattaktan kalkmak dönmek çok zor oluyor. Eşim dalga geçiyor benimle :) normal doğum veya sezeryan içinde doktorum henüz bişey demedi gidişata bakacağız kararı öyle alacağız dedi ama en sağlıklısı normal doğum olduğunuda hatırlattı. Kızım içinde hazırlıklarımızın çoğu bitti. Ufak tefek şeyler kaldı ve allahın izniyle onu dünyaya getirmek kaldı. Her geçen gün dahada heycan verici.

selam herkese,

kontrole gittim bu gün,
bebeğim gayet iyi hatta biraz fazla iyi galiba
gelişimi 1.5 hafta ileride gidiyor
27 ci haftadayım kilosu 1278gr.
tombik bir oğlum mu olacak ne

bende ödem var baya gibi
bakalım ne olacak halimiz :)

Ödemden bende endişeliyim canım, mümkün olduğu kadar tuzu azalt. Bir de dinlenirken ayaklarını biraz yüksekte tut ben çok faydasını görüyorum, inşallah sana da faydası olur. Sağlıkla kucağına al ve büyüt canım :)

oy maşşallah tosunuma
benim oğlumsa onun yarısı kadardı geçen pztsi 682 gr.dı
ve biz 1 hafta geriden gidiyoruz...inş.toplar ileride kendini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…