2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213

canım yaşam hastanesini çok tavsiye ediyolar, ben de hastane fiyatlarından dolayı doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum, yaşamda normal, sezeryan ve isteğe bağlı sezeryan fiyatları nedir biliyor musun, paylaşabilir misin...

Günaydın güzel bir hafta olsun inşallah..

Jokerde 200 tl alışverişe 50 tl hediye çeki var yılbaşına kadar bizim çok işimize yaradı bakın isterseniz

evet dün ben de hem hello baby hem joker hem e-bebek i gezdim bebek arabası için, hala bi karar verip alamadık ama hello baby de her 250 tllik alışverişe 100 tl hediye çeki var ve 1 yıl içerisinde kullanabiliyosun, jokerde her 200 tl alışverişe 50 tl hediye çeki var ve yıl sonuna kadar kullanabiliyosun, e-bebekte de 250 tl ve 250 tl üzeri alışverişere sadece 50 tl alışveriş çeki var ve çeki aynı gün yapılan alışverişlerde kullanamıyorsun... mothercarede de her 150 tllik alışverişe 50 tl alışveriş çeki var bilginiz olsun...

günaydınlar kızlarr;
bende dün bebeğimin odasını aldım şubatta gelicek inşallah Rabbim içinde uyuduğu günlerimizi görmeyi nasip etsin inşallah :)

güle güle kullanın inşallah sağlıklı günlerde... resmini paylaş biz de görelim...

kızalr resmini cekemedim ama şubatta gelicek odasına yerleştiriğimde çekerim bakarız beraberce:9

mrb canım...daha erkenmiş alışveriş için çok vaktin var endişelenme...

benim alınması gerkenlerle ilgili listem:
bebek için:
bebek odası/karyola/beşik/park yatak-halısı-perdesi
bir takım uyku seti ve yedek nevresim takımı
bebek arabası-anakucağı
2 takım hastane çıkışı
birkaç çıtçıtlı badi (mevsime göre kolsuz,kısa kollu ya da uzun kollu)
birkaç patikli pijama takımı/tulum
birkaç yelek
birkaç farklı kalınlıklarda battaniye (penye, polar, yün, kadife gibi - mevsime göre)
alt açma takımı
birkaç çorap-eldiven-penye şapka
biberon
emzik
yenidoğan bebek bezi
birkaç ağız mendili
bebek yıkama küveti-filesi-kovası-maşrapası
havlu-bornoz takımı
bebek bakım ürünleri (şampuan, sabun, bebe yağı, pişik önleyici krem)
bebek çamaşırlarını yıkamak için file
bebek çamaşırları için deterjan
ateşölçer (derece)
burun aspiratörü
tırnak makası
yenidoğan ıslak mendili
emzirme destek yastığı
bebek için kulak temizleme çubuğu
sarı oyalı bir yüz örtüsü (geleneklere göre sarılık olmaması için bebeğin yatağına konulurmuş)
anne için :
emzirme sütyeni/atleti
göğüs pedi
göğüs çatlak kremi
lohusa külodu
hastane için pijama takımı/gecelik-sabahlık
mevsime göre şal
hastane için terlik
kırmızı tac
havlu,kağıt havlu,ıslak mendil, kolonya gibi standart hastane için hijyen malzemeler, hijyenik ped
hastaneye gelenler için ikramlık (lohusa şerbeti, çikolata, bebek şekeri gibi)
kapı süsü

hastane çantası için:
annenin gecelik/pijaması, çorabı, hijyenik ürünleri,terliği,tacı,iç çamaşırları,göğüs pedi,göğüs çatlak kremi,kapı süsü, ikramlıklar,bebeğin 1 takım hastane çıkışı,biberonu,emziği,yenidoğan bezi,yenidoğan ıslak mendili,mevsime göre battaniyesi

mevlüt için :
anneye krem rengi üçlü pijama takımı,terliği, tacı/saç bandı
bebeğe krem/beyaz mevlüt takımı
bebek şekeri

umarım faydalı olur...

Doğum Çantası - Anne İçin Gerekenler

Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
Yakınlarınızın telefon numaraları
Nakit para
3 adet önden açılan gecelik
1 adet sabahlık
Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
1 paket hijyenik kadın pedi
1-2 adet atlet
Kağıt peçete ve havlu
Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık

Doğum Çantası - Bebek İçin Gerekenler

2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane ağız mendili
2 tane pijama altı
2 tane şapka ve eldiven
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
Yelek ve hırka
Battaniye
3–4 tane bebek bezi
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
Havlu, ıslak mendil
2 tane önlük
2 tane yelek
Bebe şampuanı
Saç Fırçası
Kirli çamaşır torbası
Bebek yatağı için çarşaf (hastaneye sormak faydalı olur)

Hayırlı olsun canım, sağlıkla al kucağına bebeğini. Cinsiyeti ne?

teşekkür ederim canım ilginize, cinsiyeti kız dedi doktorum ama, hayırlısı artık. zaten bu benim üçüncü gebeliğim, bi kızım bi de oğlum var, on yıl aradan sonra aynı heyecanı yeniden yaşıyorum, darısı tüm isteyenlerin başına inşallah:)

selam kızlar, erken doğum riskimiz olmasına rağmen ancak başladık bişeyler bakmaya biz.çantayı hazırlamak için herkes yardımcı oluyor çok şükür.beşik baktık bugün.karar veremedik tam olarak.geçen hafta ciğer geliştirici iğneyi oldum 1 gece yattım 4 serum aldım.ayrıca proluton diye bi iğne daha vuruldum.çarşamba ikinci dozunu olacam.bir kaç hafta daha dayanabilirsek çok iyi olacakmış..kasılmalarım devam ediyor.merak ettim sizde var mı kasılması olan.karnımın belli yeri taş gibi oluyor ve rahatsız hissediyorum.umarım her şey yolunda gider...

Bu arada, internet sitesinde ürünlerin çou tükenmiş, mağazasındaki kadar çeşit yok, aldıklarımın 1-2 sini bulabildim sadece. Mağazası varsa ilinizde oraya gidin. :)
tşk ederim cnm.. baktım bursada da varmış şubesi... en kısa zamanda gideceğim inşallah... artık tamamlamak istiyorum eksiklikleri...

cnm inşallah her sey yolunda gider ve vaktinde gelir yavrularımız... rabbim hayırlısını versin inşallah... sen olumlu düşün sürekli.. hatırlayamadım neden erken doğum riskin vardı cnm?

pazartesi günü bende ciğer geliştirici iğne olacam bende kasılma yok ama karnımın bazı yerleri seninde dedigin gibi taş gibi oluyor allah yar ve yardımcımız olsun sag salım alalım kuzucuklarımızı kucagımıza

Maşallah, sağlıkla gelsin ve büyüsün. İnşallah canım, rabbim dileyen herkese nasip etsin bu duyguyu.

Çok geçmiş olsun canım, inşallah her şey yolunda gider ve sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. 1 haftadır bende de kasılma ve şişkinlik var ama ben hazımsızlığa ve gaz sıkışmalarına yoruyordum. Bugün öğlen radevum var bakalım ne diyecek doktorum. Rabbim bizlere ve bebeklerimize yardımcı olsun.

canım biz 28+0 olduk ama bazı geceler henüz çok nadir kasılmalarım oluyor artık yavaş yavaş vücudumuz alışmaya çalışıyor ee 3 ay kaldı surda :)

Hayırlısı ile bir kucağımıza alsak, gecem gündüzüm o oldu :) Ultrasyonda bile olsa görmek iyi geliyor özledim oğluşumu, 3 ay hayırlı ve sağlıklı bir şekilde çabucak geçiverse

Çabucak zamanlar geçsin diyorum artık.
3-4 günden beri mide yanması, hazımsızlık hissediyorum.
Yemeklerden sonra soda içmek sakız çiğnemek zorunda kalıyorum.
Gırtlağımda lokmalar dizili gibi hissediyorum..
Gece yatarken özellikle nefes almakta güçlük çekiyorum ve neredeyse tüm gecem uykusuz geçiyor..
Yastığımı yükselttim ama sanki o zamanda beynime kan çıkıyor gibi burnumda kulaklarımda basınç oluyor..
Bugün kontrolüm var bakalım doktorumuz ne diyecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…