2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213

cnm ben doğum izninin çıkmasını falan beklemicem 11 şubatta ayrıldığım zaman 3 hafta ekleyebiliyorum doğumdan sonrasına o da haziranda bitiyor..artık haziranda da rapor falan alırım belki yasa çıkarsa zaten uzamış olur

iyi akşamlar hanımlar. epeydir ben de hiç girip takip edemez oldum burayı.
hepimizin doğumlarına az kaldı. allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.
benim de sıkıntım çantaları hazırlamadım henüz. annemin gelmesini bekliyorum. onunla cıkcam alışverişe. bebeğin odası da tam hazır denilemez.
mobilyayı verdiğimiz mobilyacı iflas etmiş bizi de arayıp haber vermeyince beklemiş bulunduk. e olmadı mı diye bi aradık ki neticede şimdi başkasına verdik o yapıyor. o yüzden mobilyamıda perşembe gelecek. daha şifonyer içine örtü, yatak içine uyku seti,hastane çantaları, ooohoooohohoooo(
umarım önümüzdeki hafta bitiririm bu işleri ...
bir de biarkadaş diyor ki göğüs ucu çatlak kremini şimdien kullanmaya başla ..

kızlar merhaba her gecen gun dahada zorlasıyor mu hamılelık ?bugun kasıklarımın agrısından duramadım cuma gunu doktor randevumuz var dogum yaptıracak doktorumuzla ılk randevumuz dogum ıcın annemlerın yanına geldım ve bu saatten sonra doktor kötü cıkarsa bılemıyorum naparım.agrıdan sızıdan erken dogurmakta korkuyorum.randevuya kadar dogurmazsam iyi:)korkumdan bugun annemle butun alısverısı bıtırdım yıkayıp ütüleme ısımız kaldı.şu catlak kremını banada arkadasım dogumdan bır hafta önce basla dedi....her yerım acıyorrrr kızlarrrrr !yetmezmiş gibi hava degısıklıgı -20 den +20 dereceye gelınce grip öksürük ahhhhhhh cok zor gecıyor gunler.

Herkese Merhaba,
Bende bugün çaışabilir raporumu aldım . Artık 32. haftadayım :) İstediğim an işi bırakabilmek duygusu o kdr güzelki :)
en son 27 şubata kadar çalışabilir mişim :) Dört gözle 27 şubatı bekliyorum
Hazırlıklarınız ne durumda arkadaşlar??

Neleri bitirdiniz??

canım sen devlet memurumusun

bende çalışabilir raporumu aldım. 20 şubat şafak,doğumda 15 mart civarı,
kıyafetlerimiz yıkandı ütülendi çantaya konmayı bekliyor.
iki hastane arası kararsızım.
doğum geldi yer belli değil

Şu doğum izni konusunda beni aydınlatır mısınız? 31+3 deyim.öğretmenim.2.dönem başlamak istemiyoruum,çok zorlanıyorum çunkü.doğumdan önce 8 haftalık kısmı tam 8 hafta mı almak zorundayız?tatilden sonra alsam,6 hafta oluyor.2 hafta geriye atılıyor mu?Ben ne zaman rapor almalıyım,2 dönem hiç gitmemek için.(2.dönem 11 şubatta başlıyor.)

canım cumartesi dr.na gidip 32 haftalık raporu alırsan o günden itibaren doğum iznin başlamış olur.zaten sömestr tatili başlamış olacak.
ilçe mem.e yada okul idaresine sor sömestr tatilini doğum sonrasına ekliyorlarsa 11 şubata kadar çalışabilir raporu alırsın. sömestr tatilini doğum sonrasına ekletmiş olursun.
fakat bazı ilçeler sömestr tatiline denk gelen izinleri eklemiyorlar .bende öğretmenim ve 32 haftam 4 şubatta doluyor yani iznimin 1 haftası sömestre denk geliyor veee bizim mem bu izni doğum sonrasına eklemiyor.

ya gerçekten inanmıyorum,acayip moralim bozuldu,o kadar söylendi,nasıl bir şey bu ya,çalışıyoruz diye eksik annelik mi yapacağız,bir arkadaşımın dediği gibi; devletin çocuğu bitmez,başkalarının çocuklarına en güzel şekilde annelik yapmaya çalışan öğretmenlere,neden kendi çocuklarına hakkıyla annelik yapmayı çok görüyorlar acaba?:--(

Sanırım farklı yerlerde farklı uygulamalar söz konusu. Benim de 31. haftam yarın bitiyor, 32. haftama gireceğim. Müdür baş yardımcımızla konuştum. Bu hafta içinde doktordan 31 haftalık olduğuma dair rapor istedi (sebebi, 2. dönem yerime gelecek başka okuldaki görevlendirme hocalarımızdan birini geri çağırmak için lazımmış.) Beraberinde 11 şubattan itibaren doğum iznimi kullanacağım diye dilekçe yazarsın dedi. Ama bir arkadaşım da böyle tatile denk gelince izni aktaramadığını söyledi. Bana önce 32 haftalıkken çalışabilir raporu al, sonra dönem başında çalışamaz raporu al diye salık vermişti öncesinde.

Müdür yardımcınıza nasıl olacağını sorarsın, ona göre hareket edersin.

arkadaşlar merhaba,ben de sizler gibi öğretmenim,bugün doktorumdan 32+2 olduğumdan çalışabilir raporumu aldım.Yarın idareye vereceğim.Müdürüme izin hakkımı ve raporlu olduğumda erken doğum halinde iznimin ne olacağımı soracağım,öğrendikten sonra da paylaşırım.Çünkü meb mevzuatında açıklayıcı bilgi yok,netteki araştırmalarımda da çelişkili şeylerle karşılaştım.Sanırım en güzeli idareden açıklayıcı bilgi almak olacak,hayırlısı.Bldiğim kadarıyla raporluyken sezeryanla erkan doğum yapınca doğum öncesi kullanamadığımız haftalar yanıyormuş,inşallah yanılıyorumdur,çevremde doğum yapan öğretmen arkadaşlara da sordum,onlar da doğum öncesi izni kullanmamı önerdiler,sonrası raporla telafi edilebilir ama öncesi yanarsa boşa gitmiş olabilirmiş.
güncel bilgileri paylaşıp biribrimizi haberdaredelim lütfen....Hepimize hayırlı doğumlar

Canım ben bugün 31+5 deyim çalışabilir raporumu aldım öğretmenim.Bana hastanede söylenen istediğiniz zaman gelip çalışamaz alabilirsiniz yani doğuma son 3 hafta kala şart değil ben okul açıldığında 35.hafta olucam ii hissedersem gitmeyi düşünüyorum bir hafta yada 10 gün sonra izni başlatıcam 3 yada 4 hafta aktarmış olucam.sonuçta doğumdan sonra izin daha lazım haziran gibi bitiyor bebekle rapor aramaktansa 1 hafta 10 gün gidicem kısmetse. Ben mutemetimizle görüştüm ki tüm ilin işlerine o bakıyor 15 tatili aktarabilirsiniz dedi.Umarım senin de öyle olur bu günlerde gidip 32.hafta raporunu mutlaka al okula ver tatilden sonra çalışmak istenmezsen o zaman yine dr gidip çalışamaz alırsın en azından 2 haftanı aktarırsın.

Merhaba,
32 haftalık olduğun gün hastaneye gidiyorsun.çalışmak istersen 5 hafta daha çalışabilir raporu alıp bunu doğum sonra 8 hafta +5 hafta olarak kullanabiliyorsun.
çalışmak istemez isen çalışamaz raporu alıyorsun bu da 8 hafta.daha az yada çok alamıyorsun.
araya tatil girmesi de seni etkilemez bence.

merhaba mart annişleri :)
umarım siz ve bebişler iyidir
ne zamandır yazamıyor ama okuyorum paylaştıklarınızı
izinlerden dertli olan arkadaşlar hareket ve işe yaramak en güzeli ama artık vücut dinlenmmek istiyor sonlara geldikçe ağırlaşıyoruz
bende geçen hafta hepatit tahlili yaptırdım malesef hcv 1,63 çıktı ve referans aralığı 0 -1 iken
enfeksiyon uzmanı testin yanlış çalışılabileceğini tekrar yaptırmamı söyledi çünkü hastaların değerleri 16 dan aşağı olmuyormuş benim değer çok düşük çıkmış,adanaya gidince tekrarlayacağım ama virüsün bebeğie geçmesinden çok korkuyorum
bunun dışında cnr daki anne bebek fuarına gittik ve aradığımızı bulamadık ssadece uyku setini aldık oğluşşumun
doğum çantamız hazır,bende dğum fikrine alıştım sanırım ki artık ayakkabıları bağlayamıyorum eşim sağolsun :)
göbük aldı başını gidiyor,uyku bir gece hiç yokken ertesi gece uyuyabiliyorum
normal sanırım benm 1 ayım kaldı ve sabırsızlanıyorum gariptir korkuyorum
en son göğüs pompası ve bebek şampuanı bakım ürünlerinde tereddütlü idim bünchen ile karar kıldık
pompayı da manuel milkway alıcam sonra bakıcam gerekirse
veeeee cuma günü ara tatil başlıyor memlekete gidiyoruz anne yemekleri yaşasın akdeniz iklimi
hepinize sağlıklı günler diliyorum,Allah kolaylık versin

hanımlar ben ateş basması ve sıcaktan çok dertliyim,
geceleyin üzerimde hiç birşey yokken uyuyorum,üstelik kalorifer bile açmıyoruz,
uykudan önce mutlaka camı sonuna kadar açıp soğutuyorum odayı.
gündüz akşam evdeyken ya kısa kollu yada kolsuzlarla dolaşıyorum
kocam zavallım gaz yanmaz,kalın kıyafetler yün yelekler üzerine battaniye ile takılıyoken ben penye bir pijama
ve kolsuz atletle takılıyom :)))
benim gibi yanan varmı :)))

arkadaşım bende senin giibiyimmm..inan bazen o kadar ateş basıyo ki kıyafet gimemek için dışarıya bile çıkmak istemiyoruum...

Bugün kontrolümüz vardı. 31 haftamız bitti bugün, bebeğim 1930 gram ve 43 cm olmuş teyzeleri, maşAllah Yaklaşık 2 hafta önden gidiyor kuzum.

NST ye de bağlandım bugün, kuzu yerinde duramadığı için hemşire kalp atışını yakalayamadı, grafikte kopukluklar oldu haftaya tekrar bağlanacağım. 32 haftalık olduğuma ve çalışabilir durumda olduğuma dair de rapor alacağım müdür yardımcıma güvenemedim. Sonra dönem başında tekrar çalışamaz raporu alacağım, 15 tatile denk gelen 10 günümün yanmasını istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…