2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213

Hayırlı olsun canım darısı başımıza inşallah çabucak büyür kuzucuğun

Doğum ve sancılar nasıldı Epidural aldın mı ağrı eşiğin nasıl dayanabildin mi

Tüm doğum yapan annelere hayırlı olsun, bebeklerini analı babalı büyütsünler inşallah. sezeryanla yapanların günü belli olunca daha rahattır herhalde, benim şimdilik normal görünüyor, böyle belirsizlik çok kötü, zaman daraldıkça ve doğum yapan anneleri duyunca daha çok stress oluyorum sanki, darısı bizim başımıza inşallah...

canım Allah analı babalı büyütsün maşallah kolay olmuş doğumun anladığım kadarıyla hemde istediğin gibi normal doğum yapmışsın:) kilosunu düşünme kısa sürede alır kilosunu kızını inşallah

cnm hayırlı olsun bebeğin,allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallah
tavsiyeler için de teşekür ederim,24 saatte kurtulmuşsun,inşallah bizde öyle çabucak atlatırız

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, inşallah hepiniz sağlıkla bebişleri kucağınıza alırsınız...

Hayırlı olsun canım darısı başımıza inşallah çabucak büyür kuzucuğun

Doğum ve sancılar nasıldı Epidural aldın mı ağrı eşiğin nasıl dayanabildin mi

canım epidural istiyordum ama açıklığım 6cm olana kadar ağrım çok değildi, doktorumda gerek olmadığını söyleyip vazgeçirdi beni. zaten bel kemiğine iğne yapılması fikrinden biraz korkuyordum, hemen vazgeçtim:) sancılar gaz sancısının biraz şiddetli hali, hani gazınız olurda birden kramp gibi girerya karnınıza onun gibi birşey. gittikçe sancıların arası azalıp, süresi uzuyor. açıklık 8cm felan olunca çok şiddetleniyor ama sonrada hemen doğum başlıyor zaten. sancılar dayanılmayacak birşey değil, doğumda da bebeğin başı çıkana kadar herşey. sonra hemen bitiyor zaten. ıkınmayı yapabilirseniz kolay. ben pek iyi değildim bu konuda, hemşireler karnıma bastırarak biraz yardımcı oldular ama yinede gözünüz korkmasın, bikere başlayınca saatler sürmesine rağmen sizin için çok hızlı gelişiyor herşey, sanki 2dk da olup bitmiş gibi geliyor şimdi bana:)

Sana koçum benim demek istiyorum sayende tekrar enerji doldum ohh çünkü eşim dahil bütün arkadaşlarım ve akrabalarım sezeryan ol demeye başlamıştı tekrar hevesim geldi doktor ne derse o ama tekrar rahatladım Allah senden razı olsun

Canım tebrik ediyorum,sağlıklı günler diliyorum.ne güzel anlatmışsın doğum sürecini.ben de çok istiyorum normal doğum,umarım bi aksilik çıkmaz.tek korkum bebeğin 4 kiloyu geçmesi,çunkü dr geçerse yapmam,riskli dedi.benim ki de 35. Hafta da 3 kiloydu.bakalım yarın kac gr daha almıs:26:

Allah hayırlı evlat etsin canım..kızlar ben geldim, clue'nun postunu okuyunca kendi doğumum aklıma geldi yazayım dedim...gerçekten ona katılıyorum o kadar abarttıkları kadar değildi.evet zor geçiyo biraz ama odana yatağına gelip yattın mı her şey bitiyor.biraz dikişlerin sızlıyor o kadar.bide ıkınmadan kaynaklı hamlık var. ama doktorun ebenin komutlarını güzelce uygulayınca doğumda kolay oluyor,kendinizi onlara bırakın ve dediklerini harfiyen yapın.ben hiç cırlamadım,sadece uzun uzun nefes alıp gözlerim yuvalarından çıkacakmış gibi de ıkındım. yemin ederim kendimden bu performansı beklemiyordum ben doğuramam diyordum ama çok şükür..şimdi her şey eski haline döndü,bir artım var oda bebişim:)))38 günlük olduk.darısı bütün doğuracaklara..mecbur kalmadıkça sezeryan tavsiye etmiyorum size,iyice düşünün:))

tüm doğuranları tebrik ederim Allah sağlıkla ağız tadıyla büyütmeyi nasip etsin..darısı da bizlerin başına. salı günü sezeryan günüm kesinleşecek 12-13 mart gibi olacak büyük ihtimal.. son günler çok zormuş kızlar sizlerin nasıl gidiyor??
uyuyamıyorum midem sürekli yanıyor oturup kalkmak bile zor olmaya başladı ...

Bebeğimizi 21.02.2012 saat 12:10'da kucağımıza aldık.
Spinal diye girdim genel anestezi ile sezeryan yapmak zorunda kaldım.
3 gün 2 gece hastanede kaldık.
Eşim ve annem yanımda kaldılar.
Bebeğim de ve benim sağlık durumumuz çok şükür iyi.
Sezeryan olduğundan dolayı şişkinlik gaz ve narkoz etkisi oldu.
Şuan bebeğimizle evimizde ikinci günümüz..
Kızımız 49cm 3600 gr olarak dünyaya merhaba dedi..
Şimdi onunla herşey çok daha anlamlı ve çok daha güzel..
Şuan için emzirme problemi yaşıyoruz..
Sütümüzü ememediği zamanlar da ek mama tavsiyesi yapıyoruz.
Artık göğüs uçlarım yara oldu denebilecek durumda
Birde pansumanım oldukça ağrıyor..
Kalkmak yatmak yürümek çok zor artık..
Umarım 7-10 güne kadar herşey yoluna girmiş olacak..
Cennet kokulum için herşeye değer..
Allah herkesin yardımcısı olsun ve doğum yapmayan arkadaşlara da tez zamanda bebeklerini kucaklarına sağlıklı bir şekilde almalarını dilerim..
Şimdilik haberler bukadar..
Arada sırada girer haberler iletirim..
Sağlıcakla kalın..

dün öğlen benimde sancılarım tuttu sanki belimin sağ tarafı ayrılıyordu acile gittik nst ye bağladılar sancı varmış ytış verdi sonra açıklığa baktı yok serumlar falan derken sancılarımda durdu azaldı doktorum sabah daha doğuma var eve gidebilirsin dedi suan evdey,m :)

Kızlar merhaba hepinize,bebişlerini kucaklarına alan anneler güle güle sağlıkla büyütün inşallah yavrularınızı. darısı hayırlı zamanda bizlerin başına inşallah.zaman azaldıkça heyecan daha çok artıyor,zamanıda belli olmadığı için bekliyoruz öyle hazır durumda ne sancım var ne bir belirti ama ben kızımı çok merak ediyorum artık...sağlıklı olsunda bebeklerimiz artık gelsinler hayırlı zamanda inşallah...

hadi Allah yardımcın olsun bi ana önce kurtul inşallah sağlıkla..

Maşallah, Allah analı babalı sağlıcakla büyütsün inşallah :) Darısı tüm bekleyenlerin başına

Allah sağlıklı güzel ömürler nasip etsin yeni doğan meleklere..

Ben de doğurmak istiyorum artık, sıkıldım yaa. Hem bir an önce merak ettiğim yavruma sağlıkla kavuşayım hem de artık vücudum daha fazla deforme olmasın, ağrısız sızısız günlerim olsun eskisi gibi.. istiyorum...

Göbeğin alt tarafında kasık üstlerinde o kadar kreme - yağa rağmen çatlaklarım oluştu. Daha 4 hafta var ve iyice göbeğe yayılmasından korkuyorum

Azıcık iş yapsam, yürüsem kalçam belim bacaklarım ağrımaya başlıyor. Hamileliğin tadını çıkar diyenlere de sinir oluyorum. Canım acırken çıkaramıyorum tadını maalesef..

Az kaldı hepimize, 9 ay geçer de 10 gün geçmez derler.. Asıl o zaman zaman geçmeyecekmiş :)
Ağrılar için Medine hurması.. Şiddetle tavsiye ederim. Günde bir kaç tane sızılarımın dinmesine yardımcı oldu. En azından eskisi gibi topallamıyor, acıdan sağa sola dönememezliik edemiyorum.

heveslenmiş oldun boşu boşuna yani :)
geliyo bebeğim diye

bende her ağrı sızıda acaba geliyomu diye hevesleniyorum
ama anlayamıyorum
bebeğin hareketi yüzünden mi ağrı saplanıyo yoksa kasılmamı
yarın kontrolüm var sorucam bakalım
dese gel haftaya doğumu yapalım diye havalara uçucam
çoooooook sıkıldım

kızlar dün açılma varmı yokmu diye kontrol oldu sancılarım çıkınca nstde ondan snra ilerleyen saatlerde kahverengi akıntım olduğunu fark ettim az bişey bugun hala devam ediyor az az sizce nişan falanmı yoksa muayeneden dolayımıdır

cnm herşey olabilir
doktoruna sor
derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…