merhaba kızlar. bizim kızımızda dün aramıza katıldı. enson kontrolde suyumun çok azaldığını yazmıştım, dün kontrolumuz vardı yine ve nerdeyse hiç suyu kalmamış bebişin. doktor riske atmayalım artık deyip doğuma aldı bizi hemen. sabah saat 10da sunni sancı vermeye başladılar ve akşam 7de normal doğumla doğdu kızım. 36+4 günlük doğdu. 2690gr ve 49cm. minicik daha ama çok şükür bir sıkıntısı yok, bugün taburcu olduk hastaneden, evimizdeyiz şimdi. inşallah büyüycez en kısa zamanda. darısı tüm bekleyenlerin başına...
merhaba kızlar. bizim kızımızda dün aramıza katıldı. enson kontrolde suyumun çok azaldığını yazmıştım, dün kontrolumuz vardı yine ve nerdeyse hiç suyu kalmamış bebişin. doktor riske atmayalım artık deyip doğuma aldı bizi hemen. sabah saat 10da sunni sancı vermeye başladılar ve akşam 7de normal doğumla doğdu kızım. 36+4 günlük doğdu. 2690gr ve 49cm. minicik daha ama çok şükür bir sıkıntısı yok, bugün taburcu olduk hastaneden, evimizdeyiz şimdi. inşallah büyüycez en kısa zamanda. darısı tüm bekleyenlerin başına...
canım ben kısaca anlatayım. koca bir valiz yapmıştım bende, bebeğe 2takım hastane çıkışı, 3tane içli dışlı takım, kendime 2pijama 1gecelik takımı vs vs:) ne kullandın dersen; sabah saat 10da odaya yatırıp sunni sancı vermeye başladılar. direkt üzerimdeki herşeyi çıkartırıp ameliyat elbisesi giydirdier, yarım saate bir nst ye bağladıkları ve sürekli alttan açılma kontrolü yaptıkları için. bütün gün öyle geçti, doğuma da onunla girdim. çıktım 2saat daha o kıyafetle doğumhanede yattım, kanama kontrolü yapıldı. sonra geceliği giyip odama çıktım. hemşireler iç çamaşırı ve ped koydurmadı, dikişleri acıtırmış, bide yine saat başı gelip kanama kontrolü yaptılar. giyip çıkaramazsın iç çamaşırı dediler.geceliği belime kadar sıvayıp her geldiklerinde pansuman yapıp gazlı bez koydular altıma, üzerime örtüyü örttüm yattım öyle bütün gece. sabah 9da da çıkışımızı verdiler zaten, üzerimi değişip eve geldim. yani bir gecelik, terlik (hastanede de hasta terlikleri var) gelirken giydiğim bir iç çamaşırı ve bir ped yetti bana. bebek de akşam 7de doğdu, bir takım hastane çıkışı giydirdik. sabah da diğer takımla üzerini değişip eve geldik. bunlar dışında bebek bezi, pişik kremi, ıslak mendil, ben silikon göğüs ucu almıştım ama hastanedeki bebek hemşiresi de verdi, çıkarken kullanılan bebeğin taşıma koltuğu, kalın battaniyesi, yüzüne örtülen tülbent, ayrıca loğusa tacı, kapı süsümüz, bebek şekerlerimiz, doğumhane ve kattaki hemşireler için 2kutu çikolata yeterli oldu. aklıma gelenler bunlar. başka sormak istediğin birşey varsa gördükçe cevaplarım...
Hayırlı olsun canım darısı başımıza inşallah çabucak büyür kuzucuğun
Doğum ve sancılar nasıldı Epidural aldın mı ağrı eşiğin nasıl dayanabildin mi
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, inşallah hepiniz sağlıkla bebişleri kucağınıza alırsınız...
canım epidural istiyordum ama açıklığım 6cm olana kadar ağrım çok değildi, doktorumda gerek olmadığını söyleyip vazgeçirdi beni. zaten bel kemiğine iğne yapılması fikrinden biraz korkuyordum, hemen vazgeçtim:) sancılar gaz sancısının biraz şiddetli hali, hani gazınız olurda birden kramp gibi girerya karnınıza onun gibi birşey. gittikçe sancıların arası azalıp, süresi uzuyor. açıklık 8cm felan olunca çok şiddetleniyor ama sonrada hemen doğum başlıyor zaten. sancılar dayanılmayacak birşey değil, doğumda da bebeğin başı çıkana kadar herşey. sonra hemen bitiyor zaten. ıkınmayı yapabilirseniz kolay. ben pek iyi değildim bu konuda, hemşireler karnıma bastırarak biraz yardımcı oldular ama yinede gözünüz korkmasın, bikere başlayınca saatler sürmesine rağmen sizin için çok hızlı gelişiyor herşey, sanki 2dk da olup bitmiş gibi geliyor şimdi bana:)
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, inşallah hepiniz sağlıkla bebişleri kucağınıza alırsınız...
canım epidural istiyordum ama açıklığım 6cm olana kadar ağrım çok değildi, doktorumda gerek olmadığını söyleyip vazgeçirdi beni. zaten bel kemiğine iğne yapılması fikrinden biraz korkuyordum, hemen vazgeçtim:) sancılar gaz sancısının biraz şiddetli hali, hani gazınız olurda birden kramp gibi girerya karnınıza onun gibi birşey. gittikçe sancıların arası azalıp, süresi uzuyor. açıklık 8cm felan olunca çok şiddetleniyor ama sonrada hemen doğum başlıyor zaten. sancılar dayanılmayacak birşey değil, doğumda da bebeğin başı çıkana kadar herşey. sonra hemen bitiyor zaten. ıkınmayı yapabilirseniz kolay. ben pek iyi değildim bu konuda, hemşireler karnıma bastırarak biraz yardımcı oldular ama yinede gözünüz korkmasın, bikere başlayınca saatler sürmesine rağmen sizin için çok hızlı gelişiyor herşey, sanki 2dk da olup bitmiş gibi geliyor şimdi bana:)
dün öğlen benimde sancılarım tuttu sanki belimin sağ tarafı ayrılıyordu acile gittik nst ye bağladılar sancı varmış ytış verdi sonra açıklığa baktı yok serumlar falan derken sancılarımda durdu azaldı doktorum sabah daha doğuma var eve gidebilirsin dedi suan evdey,m :)
Bebeğimizi 21.02.2012 saat 12:10'da kucağımıza aldık.
Spinal diye girdim genel anestezi ile sezeryan yapmak zorunda kaldım.
3 gün 2 gece hastanede kaldık.
Eşim ve annem yanımda kaldılar.
Bebeğim de ve benim sağlık durumumuz çok şükür iyi.
Sezeryan olduğundan dolayı şişkinlik gaz ve narkoz etkisi oldu.
Şuan bebeğimizle evimizde ikinci günümüz..
Kızımız 49cm 3600 gr olarak dünyaya merhaba dedi..
Şimdi onunla herşey çok daha anlamlı ve çok daha güzel..
Şuan için emzirme problemi yaşıyoruz..
Sütümüzü ememediği zamanlar da ek mama tavsiyesi yapıyoruz.
Artık göğüs uçlarım yara oldu denebilecek durumda
Birde pansumanım oldukça ağrıyor..
Kalkmak yatmak yürümek çok zor artık..
Umarım 7-10 güne kadar herşey yoluna girmiş olacak..
Cennet kokulum için herşeye değer..
Allah herkesin yardımcısı olsun ve doğum yapmayan arkadaşlara da tez zamanda bebeklerini kucaklarına sağlıklı bir şekilde almalarını dilerim..
Şimdilik haberler bukadar..
Arada sırada girer haberler iletirim..
Sağlıcakla kalın..
Allah sağlıklı güzel ömürler nasip etsin yeni doğan meleklere..
Ben de doğurmak istiyorum artık, sıkıldım yaa. Hem bir an önce merak ettiğim yavruma sağlıkla kavuşayım hem de artık vücudum daha fazla deforme olmasın, ağrısız sızısız günlerim olsun eskisi gibi.. istiyorum...
Göbeğin alt tarafında kasık üstlerinde o kadar kreme - yağa rağmen çatlaklarım oluştu. Daha 4 hafta var ve iyice göbeğe yayılmasından korkuyorum
Azıcık iş yapsam, yürüsem kalçam belim bacaklarım ağrımaya başlıyor. Hamileliğin tadını çıkar diyenlere de sinir oluyorum. Canım acırken çıkaramıyorum tadını maalesef..
dün öğlen benimde sancılarım tuttu sanki belimin sağ tarafı ayrılıyordu acile gittik nst ye bağladılar sancı varmış ytış verdi sonra açıklığa baktı yok serumlar falan derken sancılarımda durdu azaldı doktorum sabah daha doğuma var eve gidebilirsin dedi suan evdey,m :)
kızlar dün açılma varmı yokmu diye kontrol oldu sancılarım çıkınca nstde ondan snra ilerleyen saatlerde kahverengi akıntım olduğunu fark ettim az bişey bugun hala devam ediyor az az sizce nişan falanmı yoksa muayeneden dolayımıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?