2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213

canım bugün benim de kontrolüm vardı, nst de sancı çıkmadı, elle muayene etti ebe. açıklık yok; kanaman, suyun gelirse, sancıların düzenli ve sık olursa gel dedi, eve gönderdi. alttan muayene değil de, yeni doğum yapmış bi bayan vardı, onu görünce çok etkilendim, resmen psikolojim bozuldu, sabahtan beri gözümün önünden gitmiyor, bi kaç güne kadar aynı şeyleri ben de yaşayacam, lütfen desteğinizi ve dualarınızı esirgemeyin benden:) Allah hepimizin yardımcısı olsun.

hayırlı akşamlar arkadaşlar..uzun zamandır giremiyodumm çünki 10 gün önce doğum yaptım.hemde normal doğumla çok şükür.bebişim erken geldi.dayanmadı annesinin hasretinee.....doğumu bekleyen arkadaşlar hiç korkmayın doğumdan bol bol dua edelim inşş.tanıdık kişilere de ettirinnn kendiniz için.inanaın başka birinin sizin için dua etmesii çok faydalı.ben doğuma giderken arkadaşlarımm hep dua ettilerr sağolsunlar.doğumdan çıkana kadar da devam etmişler.... allah yardımcımız olsun.bütün doğum bekleyen arkadaşlara allah kolaylık versin

04.03.2013 pazartesi günü saat 15 te sezeryenle oğlumu kucağıma alacağım inşallah..
Doğumu gerçekleşen anneler Allah analı babalı büyütsün, doğumu bekleyen annelerde Allah yardımcımız olsun inşallah..

Maşallah maşallah Allah analı babalı büyütsün. Darısı biz tüm bekleyenlerin başına sağlıkla sıhhatle :)

Allah yardımcımız olsun canım, doğum anında sabrını,gücünü versin inşallah...

merhaba kızlar,
tek tek geçmişi okuyamadım, kızım uyanır yazamam diye. doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun bebeğiniz, sağlıkla büyütün inşallah...

bebek bakmak çok zormuş ya, karnımdayken çok rahatmışım, ben yiyince o da besleniyormuş:) kızımla ctesi taburcu olduk, emiyordu da güzel güzel ama meğer süt gelmiyormuş hiç. pazar öğlen bi uyudu, geceye kadar zorla uyandırıp emzirdik ama baktık sarardı bebek, gece alıp gittik hastaneye. sarılık olmuş, 2690gr doğmuştu, 2400gr a düşmüş, yatırdılar hastaneye. sütünü sağıp vericeksin 3 saatte bir dediler. ordaki makinayla bir denedik hiç süt felan çıkmıyor. sonra 3kez daha denedik gelmedi hiç süt. meğer kızım açmış hep. oturdum ağladım saatlerce kızımı aç bıraktım diye. mecbur mama verdiler orda. pazartesi düştü sarılığı, çıktık hastaneden ama bizde mama yedirdik. bolbol süt yapıcı şeyler yiyip içiyorum, sütüm geldi çok şükür ama şimdide kızım emmek istemiyor, biberona alıştı. doktor tavsiyesiyle philips aventin süt sağma makinasını aldık, sağıp veriyoruz sütümü. yinede memede vermeye çalışıyorum ama emmemek için ağlamaktan kendinden geçiyor, ağlarken uyuyup kalıyor. yine aç uyudu diye sağıp veriyorum bende. nasıl alışıcak memeye bilmiyorum dün kontrolümüz vardı, sarılığı normalmiş, kilosuda 2600 gr olmuş tekrar.

doğum yapan arkadaşlar sizin bebekler ne alemde, nasıl emmeyle araları? bizmi çok acemi kaldık bebek bakımında anlamadımki

Merhaba, sıkmayın canınızı. Bebeğin emmesine rağmen süt gelmeme meselesi pek çok annenin başına geliyor. Bebek emerken süt gelip gelmediğini anlamanın kolay bir yolu yok mu acaba. Ben de acemiyim bilmiyorum ama herhalde ısrarla meme vermeye devam ederdim. Bir yerde okumuştum. Kadın tam 20 gün uğraşmış memeden emmesi için ve bebişi emmeye başlamış. İnşallah sizinki de - ve hepimizin ki- tutar memeyi.

öncelikle sen ve tüm doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın allah analı babalı büyütsünher daim korusun inşallah:) bebek bakmaya gelince herşeyin zorluğu olduğu gibi onunda varmış birde anne olunca duygusallık boyutu tavan yapıyor. 21 şubatta bebeğimi küçük kelebeğimi kucağıma aldım hastanede herşey yolunda gitti allaha şükürler olsun azda olsa süt geldi ama sanırım yetmedi bebeğim evimize geldiğimizde biraz sarılık oldu hemen doktoruna götürdük şükürler olsun yatırmak gerekmedi. Bol bol beslenmesi gerektiğini idrar yaptıkça atacağı söylendi. Bizde günde en çok 2 kere olmak şartıyla mama verdik. Süt olsun diyede bol bol sıvı ve emziren anne çayı içmeye özen gösterdim şimdilik bebeğim besleniyor emdikten sonra eğer çok ağlarsa doymadığını anlarsan nadir olarak mama veriyorum. Geceler uykusuz geçiyor yanlız. 8 gün oldu çoğu zaman tek kaldım allah eşimden razı olsun o bakıyor ben birkaç saat dinleniyorum. şimdilik bukadar:)

benim fındık kurdu gayet iyi emiyor ilk zamanlar bende mama verdim biraz zorlandı mamadan memeye geciş de ama zorla da olsa alıştı bugün göbegimiz de düştü cok şükür ama gece uykusu hiç yok gündüz de senin dedigin gibi zorla uyandırıyorum yaramazı

doğum yapanlara bebeklere Allah sağlık sıhhat versin inşallah:) ne güzel kavuştunuz bebeğinize bende kavuşabilseydim sağlıklı bir şekilde nedense son günler zor geçiyo kızım da artık karnıma sığmıyo gibi rahat edemiyo sanırım hareketleri çok acıtıyo artık birde ben doğumu bekledikçe aşağı iniceğine yukarı doğru çıkıyo karnım doğuma 21 gün kaldı diyince kimse inanmıyor karnın daha yukarıda diyor görenlerbirde kasıklarımdaki ağrılar azaldı çok şükür kendimi fazla yormazsam fazla ağrı hissetmiyorum çok şükür hurma yemek iyi geldi sanırım:)salı günü randevumuz var bebeğimi görmek için sabırsızlanıyorum birde doğum yapacağım hastaneye karar vericem artık

karnının yukarda yada aşağıda olmasıyla alakası yokmuş cnm
doktoruma sordum
herkesin vücut yapısına göreymiş o
uzunsan kısaysan
mesela gövden kısaysa yukarda dururmuş uzunsa aşağıda
yer varmı yokmu meselesi yani
takma kafana öyle şeyleri

günaydın kızlar.. 2 gündür uykusuzdum artık dün gece uyuyabildim sonunda :)
insanlar sürekli yorum yapıyo dün bi dışarıya çıkayım dedim çok bunalmıştım anam yolda bi yaşlı teyze sen daha ne geziyoon ikiz mi buu otur evdee yollarda doğuracan gızııım Allah yardım etsiiin falan bi görseniz ne yorumlar kadın mahvoldu benim halime :) meğer komşuymuş ben tanıyamamışım annem dedi..kimisi de diyo ki yürü yürü yürümek çok iyi sana..kimi karnın yukarda kimi aşağıya düşmüş yok bu sezeryanlık neler neleeer :) herkes uzman olmuş...en iyisi takmamak kafaya kendimizi iyi hissediyosak problem yok bence

kızlar bir hafta önce 2900 olan bebeğim şimdi 2800 e düşmüş ac hadlock gerilemiş ama doktor çok iyi herşeyi falan dedi 38 hafta olacağına 36 hafta çıktı ultrasonda falan dktor çok iyi gelişimi bazı bebekler kilo almaz son zamanda falan dedi 4 kilo olacağına 2800 ü tercih ederim dedi ama benim kafam takıldı ne yapabilirim

sağol canım bilgi için içim rahatladı benim boyum kısa olduğu için demekki yukarda duruyo:)40 haftayı doldurunca en geç doğar inşallah yavrum sağlıcakla tarihini geçer diye korkuyorum birde artık resmen kaburgalarıma baskı yapıyo kızım ayağıyla resmen şiddet görüyorum

hahaah:) gerçekten herkes uzman kesilmiş bana da bir tane teyze gögüslerin büyümüş doğumun yakın demekki dedi ben bilirim 6 tane çocuk doğurdum filan dedi birde:)

ultrason ölçümleri kilo konusunda genelde doğru çıkmıyo canım tabii doktorada bağlı benim ilk çocuğumda 3.500 kilo doğucak dediler ama 3.300 doğdu o yüzden fazla güvenme o ölçülere arkadaşımdoğum yaptı bundan 3 ay önce onunda bebeği 2.600 gram doğdu ama şimdi tosun gibi maşallah hemen toparadı önemli olan sağlıklı olması kilosunu alır nasıl olsa

ya daha önce byle bi gerilik hiç yoktu 1 haftada birden nasıl ortaya çıktı anlayamadm bnde zayıf olması önemli değil elbet doğunca kilo alırda başka bir problem olmasından korkuyorum açıkcası dktorum da çok iyi hiç bir problemi yok diyo gerçi ama işte ne bileyim bir an önce doğsaydıdaa ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…