göbek kordonu bağışı ile ilgili daha fazla bilgi verebilir misin? ben gebeliğimin son haftasındayım eğer mümkün olursa bağışlamak isterim.Ancak Afyondayım ve özel hastanede doğum yapacağım kısmetse.
böyle bi uygulamadan haberim yoktu canım, ancak kendin saklatırsan baya külfetli diye duymuştum, ben de devlet hastanesinde yapcam doğumu, burda varsa böyle uygulama neden olmasın, çöpe gideceğine...
canım benim iki türlü bağış var birisini sen özelde saklıyorsun ve bu bayağ külfetli bir iş,ancak bu kordonu senin için 15 yıl saklıyorlar.diğeride kordon kanı bankaları var devlete ait bağış yapmak istiyorum diyorsun,sadece annenin imzası ve bir anket dolduruluyor,doğuma girmeden öncede ister sezeryan ister normal doğum farketmez her kadın doğum uzmanıo bunu yapabilirmiş,ancak kordondan çıkacak kanın miktarı önemliymiş sadece,alına kan 2 ila 24 saat içinde bankaya götürülmesi gerekiyor.ve kök hücre yapımı için kullanılıyor.eğer uygun bir hasta çıkmazsa devlette 15 yıl boyunca bankada saklıyor.diğerinden farkı herhangi bir hasta çıkarsa anında kullanılıyor yani sadece sana saklanmıyor.bunu ankarada hacettepe ,tıp fakültesi ve zekai tahir yapıyor bankada ankara tıpda özel hastanede nasıl yapılıyor bilgim yok canım
yok canım bgn eğer illa normal isteseydim yapcaktı çatı muayenesi ama tansiyon hastası olduğum için normal doğum önermedi doktorum..riske atamayız ikinizi de dedi..o yüzden direk gün verdi sezeryan için
yok canım bgn eğer illa normal isteseydim yapcaktı çatı muayenesi ama tansiyon hastası olduğum için normal doğum önermedi doktorum..riske atamayız ikinizi de dedi..o yüzden direk gün verdi sezeryan için
İyi akşamlar kızlar, açılma başlayıp da hala doğum yapamayan var mı acaba. Geçen hafta pazartesi genel kontrolüm vardı, nst de sancı çıkınca alttan muayane etti 2 santimden fazla açılma var, doğum %70 başlamış iki güne doğum olur dediler, ancak kendim hiç sancı hissetmiyorum, yeni yeni yoklamaya başladı sancılar. Sonrasında iki doktora daha gittim onlarda doğum başlamış dediler. Ama hala bende bir şey yok Böyle beklemesi çok sıkıntılıymış.
selam kızlar bugün sezeryan tarihim belli oldu 12 mart yani haftaya salı.. ben spinal anestezi istiyodum ama dr um yapmıyo genel olcak bi de millete akıl veriyodum spinal yaptırın die ama drumu ikna edemedim. genel anestezi ile sezeryan olanlar biraz bana anlatır mısınız çünkü bütün arkadaşlarım spinal oldu genelde nasıl geçiyor.. çok heyecanlıyım ve biraz da tırsıyorum sanki...
cnm hayırlı olsun tarihin.. bnm kide belli oldu ne güzel iki günün var sadece Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin seninki genel anestezi mi olcak spinal mi ?
cnm hayırlı olsun tarihin.. bnm kide belli oldu ne güzel iki günün var sadece Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin seninki genel anestezi mi olcak spinal mi ?
saol cnm bgn anestezi uzmanıyla görüştü dr çünkü kan sulandırıcı kullanıyodum tahlil verdim ona göre ilaç vercekler kan için..telefonda sordu dr spinal lması için sakınca yok dedi anestezi uzm. spinal olcak hayırlısıyla :26:
canım benim ablam 7 yıl önce oldu tek sıkıntısı narkozu atana kadardı bebeği ve kendini bilmeden yarı uykulu yatıyordu.narkoz geçince herşey yolundaydı sıkıntı yapma eskiden spinal mi varduı tatlım
selam kızlar bugün sezeryan tarihim belli oldu 12 mart yani haftaya salı.. ben spinal anestezi istiyodum ama dr um yapmıyo genel olcak bi de millete akıl veriyodum spinal yaptırın die ama drumu ikna edemedim. genel anestezi ile sezeryan olanlar biraz bana anlatır mısınız çünkü bütün arkadaşlarım spinal oldu genelde nasıl geçiyor.. çok heyecanlıyım ve biraz da tırsıyorum sanki...
kızlar dün bizde kontroldeydik herşey yolundaymış çok şükür bebeğimin suyu iyiymiş 3.150 gram olmuş kızım doktor zayıf biraz dedi ama korkulcak bir şey yok dedi haftaya tekrar çağırdı sonunda doğum yapacağım hastaneye ve doktorada karar vermiş oldum:)yalancı sancılarla uğraşıyorum bu aralar tam sancım başladı kızım gelicek diyorum sonra kesiliyo son günler hep böyle geçicek sanırım cumartesi günü biraz alışveriş yapayım dedim 3 saat yürümüşüm sonra acısı fena çıktı benden çatımın ağrısından gece uyuyamadım sonra kasıklarımdaki ağrılarım arttı yolda penguen gibi yürüyorum artıkgünde yarım saatten fazla yürümemeye karar verdim :)
cnm ben de chicco lullaby lx aldım malzemesi çok kaliteli tavsiye ederim beşik falan da hiç bişey almadım onu kullanıcam biraz büyüyene kadar inşalllah..
markadan ziyade kullanım amacına uygun olanını almalısın.
eğer ayrıca bebek odan varsa büyüklerinden almana gerek yok.
aynı şekilde odalar arasında taşıcaksan da küçük boy tercih etmelisin.
kapılardan gecmiyo çünkü.
2-3 yaşına kadar kullanıyım dersen büyük olmalı tabiki.
onun dışında seçmen gereken renk ve modeli bence ve uygun fiyatlı olmalı
hemen hemen farkları yok
baby2go aldım ben