2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213

son haftalarda bebek çok az kilo alıyormuş hatta almayan bebekler varmış daha çok ciğerleri gelişiyo diye yazıyo nette sen doktoruna güven birşey kalmamış doğurmana iyi düşün iyi olsun herşey zaten bir terslik olsa mutlaka ameliyatla alırlardı bebeği riske atmamak için

inşallah öyledir :) artık gelsin 11 gün kaldı ama sanki 111 gün gibi geliyo bide tabi geç doğarsa o ayrıı

günaydın cnm.. bnde 37. hafta içerisindeyim. yanı sey banada oldu. doktorum bu ay hiç klio almadıgını söyledi bebeğimin. çok üzüldüm.. ama bakıyorumda ne kadar ufak bebek doguranlar var.
ayrıca kuzenim dogum yaptı yakın zamanda, 3000 gr dediler bebek 3540 gr dogdu. hiç belli olmuyor. bana doktor 2500 gr bebeğin dedi.

Max 2500-2800 arası doğacak dedi. sadece bakımı zor olur cok iyi bakman lazım cabucak toparlar dedi. 1 haftada yatıs verdi. Sol tarafına yapış yat dedi :) yemek yemeye kalk sadece dedi. ama simdiden cok sıkıldım.. ama dayanmaya çalışıyorum.

Perşembe günü tekrar gideceğim bakalım ne diyecek. bu sefer nst ye gireceğim ayrıca...
Sağlıklı olsun bebeklerimiz gerisi önemli değil..

ben hiç öyle sola falan yatayım demiyorum zaten yatamıyorum sürekli kendimi sırt üstü falan buluyorum :) gelen gidende çok evime ayaktayım genelde bnm durum çok iyi gidiyodu birden byle olunca şaşırdım bende nst ye giriyorum gittiğimde son 2 seferdir iki kere hastanede kaldm 3 gece sancılarım yüzünden doğum olabilr diye ama geçti şimdide sanki hiç gelmiycekmiş gibi geliyo bakalım ne olucakkk

Sevgılı arkadaslar epidural sezeryan hakkındakı bıldıklerınızı paylasabılırmısın?bakırkoy acıbadem hastanesınde dogum yapacak olan varmıdır aramızda??epıdural sezeryan mı genel anestesımı karar veremıyorum ;((((

günaydın fıstıklarr biz yine uyuyamadık :) sanırım hazırlık yapıyoruz uykusuz gecelere sizler ne alemdesiniz

dogum yapan ark bebegim gaz sancısından geceleri uyumuyor sizlerin arası nasıl bu sancılarla neler yapıorsunuz bebegin gazını cıkarmak için

Kızlar merhaba,
Bebeğinizin kilosunu dert etmeyin lütfen. Kilo demek sağlık demek değil. Bir tanıdığımız 37. haftasına girince doğum yaptı. 4 kilo doğdu bebeği maşallah. Yani 4 haftayı daha doldursa demek ki 5 kiloya yakın doğacaktı. Ama gelin görün ki bebişin kan değerleri çooook düşük. Annesi hamileliğinde iyi beslenememiş. Beslenemediği gibi demir ilacı falan da içememiş. Sadece son 3 ay yiyebilmiş. Şimdi bebiş kan şurubu falan içiyor, biraz soluk, biraz donuk. Bazen de çok hareketli maşallah.
Toparlarsak :) Kilo için üzülmeyin.

dclfrt, biz daha o aşamaya gelemedik :) İnşallah tez vakitte hallour gaz problemi :)

Merhaba kızlar bende bugün 38+0 günümdeyim artık sağlıklı ve hayırlı bi şekilde bebeğim gelsin istiyorum gece sabaha karşı bende uyuyamıyorum çok sık idrara çıkmaya başladım sürekli sol tarafıma yatmaya çalışıyorum ama sağ elim parmak uçlarımda sabaha karşı uyuşma oluyo ve uzuzn süre geçmiyo dr. sordum hamilelikten sonra geçer dedi ödemden dolayı oluyormuş son ayda.Normal doğum istiyorum şu andada bebeğin duruşu herşeyi normale uygunmuş ama dr. bu çarşamba günü vajinal muayene yapıcak o zaman çatılara bakıcak olabilirmi diye bekliyorum her an suyum sancım gelir diye dr. dedi yürüyüş yap gelsin bebek artık her gün yürüyorum ama gelmiyor son haftalardanda korkuyorum aslında bebek karında kakasını yapıp yutar diye allah korusun insanın aklına herşey geliyor hepimiz sağ salim kavuşalım kuzucuklarımıza inşallah..

bnmde sezeryan olcak kesinlikle epidural diyorum hiç gözünde büyütme korkutmalarına izin verme.. aslında gerçek adı epidural değil spinal. ameliyathaneye girdiğinde belden uyuşturuyolar sadece incecik bi iğne ile.. hissetmiyosun bile.. hemen yatırıyolar sonra. hemşiren ve anestezi dr un sürekli başında zaten. bu seni sakin tutuyo. eğer istersen bebeğini çıkarana kadar bi 3-5 dk uyutabiliyolar (ameliyatın ilk 10 dakikasında bebeği çıkarmış oluyolar bile)bebeğini ilk sen görüyosun sonra dikiş aşaması ..20-25 dk sürüyor.dediğim gibi yine uyutabiliyolar istersen.sonra odana çıkıyosun belden aşağın uyuşuk ve 3-4 saat uyuşuk kalıyo. ağrı sızı hiç bir şekilde hissetmiyosun. şuurun açık.üzerinde bi ağırlık yok.şimdi nasılsan öylesin.hemen bebeğini kucağına veriyolar emziriyosun.uyuşukluğunun geçmesine yakın ağrı kesicilerin yapılıyo. toplamda 8 saat sonra felan ayağa kaldırıyolar. sondanı çekiyolar. bol bol yürüyüp kahve su içiyosun baş ağrın olmasın diye.ertesi sabah herşey yolundaysa taburcu oluyosun. bnm 4-5 arkadaşım bu şekilde oldu onlarda korkuyodu kararsızdı hepsini spinale yönlendirdim :) genel anestezi almanın bebek içinde dezavantajı çok. ama spinalde bebeğe hiç bi zararı yok. genelde uyanıyosun feci bi ağrı, ağırlık üzerinde. bütün gün sersem gibisin.daha gözünü açamıyorken bebeği veriyolar kucağına emzir diye.ciğerine hortum indirdikleri için boğaz tahrişi boğaz ağrısı yaşıyosun. onu yeme bunu yeme... soracağın olursa yanıtlarım cnm ama ben kesinlikle spinal diorum hiç korkma. o kadar rahat konforlu ki. ayrıca serum taktıkları yerden istersen ağrı pompası taktırabilirsin.sürekli ağrı kesici veriyo sana azar azar.

Bugün kontrolüm vardı yine. Normal çıktı her şey şükür. Ultrasona göre zayıf bir bebeğim olacak, ama ben bu kadar homini gırtlak yerken o nasıl kilo almıyor hayret! Ölçümlerde hata var gibi geliyor bana, zira aynı hastanede bir arkadaşım doğum yaptı. Doğumdan önce ultrasondan bakıp 2800 gram demişler, 3500 gram doğmuş yavru. Benim de öyle olacak gibi geliyor bana.

2700 gram çıktı ultrasona göre.

Hastaneden geldiğimden beri karnımda ince bir ağrı var. Bağırsaklarımı bozdum sanırım, Guruldama sesleri geliyor :) 2 kere tuvalete gittim ama hala var inceden bir ağrı. Bugün 1 tane değil 2 tane kalsiyum tabletini bir arada kullandım, magnezyum ile birlikte. Şimdi araştırdım fazlası sindirim rahatsızlığı yapıyormuş. Daha da yapmam :)

Durumuma ne iyi gelir hanımlar fikri olan var mı?

yürüyünce gelme zamanı yaklaşacak demek ki ( ayy ben hemen koşu bandıma çıkıp yürüyeyim bu gün de.... es geçmeyeyim bugünü o zaman

inşallah yürümelerimiz işe yarar kızla r yaa...

bu gün nst ye girdim,ultrasonla bakmadı ama doktor.
cuma yine gidicem
bi aksilik çıkmazsa haftaya perşembe yada cumaya sezeryan randevusu alıcaz

herkese selam kızlar bende çok sıkıldım artık,dün garip ağrılarım vardı,karnım taş gibiydi ılık duş işe yarar dediler gerçekten rahatlattı bugünde fena değilim işte yarın kont. var.3 hafta önce 3000 gr bebişim sonraki kontrollerde kaç kilo olduğunu bilmiyorum.sezeryn mı olacak acaba ne olacak çatlıcam.
arkadaşalr birde size bir önerim olacak,özellikle devlet hastanesinde doğum yapacak anne adayları göbek kordonunuzu bağışlamayı düşünür müsünüz.benim 5 yaşındaki yiğenim 3 hafta önce lösemi teşhisi ile yatırdık amca çocuğu oldukları için göbek kordonuma bakacaklar eğer ona uymazsa bankada saklanacak uyan bir hasta olursa ona verilecek.sonuçta bu göbek kordonu çöpe atılıyor neden çöpe atılsın belki birinin hayatını kurtarabilir bebişlerimiz.ve bu işlem ne anneye nede bebeğe hiçbir sıkıntısı yok

böyle bi uygulamadan haberim yoktu canım, ancak kendin saklatırsan baya külfetli diye duymuştum, ben de devlet hastanesinde yapcam doğumu, burda varsa böyle uygulama neden olmasın, çöpe gideceğine...

bugün yine kontrolüm vardı, 40+ lardayım kaç olduğunu ben de bilmiyorum :26: nst de sancı açılma yok, şükür ki herşey yolunda, içim biraz olsun rahatladı. beklenen günde gelmeyince miniğim, biraz endişelenmiştim açıkçası, perşembe tekrar kontrolüm var, bakalım o vakte kadar neler olacak...

Son düzenleme:
36 + lardayım nst de ıkı tane sancım cıktı ama önemlı degıl dedı doktor epidural normal doğum istedim ama doktorum bunu dogum anında kararlastıralım senın agrı esıgıne göre karar verelım dedı ıyı mı kötu mu bılemedım bunu 28 mart tahmını dogumum hıc sancı hıssetmedım bebegım 2900 kılo ve gecelerı cok sık uyanıyorum cok sıskınlıgım oluyor yemek agzımdan gelıyor ve psıkolojım cok bozuldu sınırlıyım haddınden fazla

Dün doktora gittiğimde doktor her ölçümün normal olduğunu söyledi. Karın çevresi biraz geriden geliyormuş, önemli değil dedi. Bugün epiduralle normal doğumu sormak için devlet hastanesine gittim. Hazır gelmişken bir de kontrollerimi yaptırayım dedim (dün yaptırmıştım ama kızımı göreyim diye tekrar ultrasona girdim. Bebeğin karın çevresinin geri olduğunu önemli olabileceğini söyledi doktor. Hemen ayrıntılı ultrasona gönderdi. Orada da geri çıktı, ne var ki sonuçta yazan cümleleri tek tek inceleyip internetten de araştırınca diğer tüm ölçümlerin normal sınırlar içinde olduğunu gördüm. Detaylı ultrasona bakan uzman da bunun illa bir problem arzetmeyeceğini, bebeğin zayıf doğabileceğini söyledi. Sonuçları detaylı ultrason isteyen doktora götürdüm. Normal sınırlarda çıkmasına rağmen 'istersen seni eğitim araştırma hastanesine sevkedeyim, sorun olabilir' dedi. Onay verdim, yalnız ölçümler normalken neden bunu yaptı, moralimi bozdu anlamadım. Çünkü karın çevresinin biraz geride olması problem değilmiş, forumlarda da okudum, beni takip eden doktorum da söyledi. Hatta burada da yazıyor:

BEBEĞİN BAŞ ÇEVRESİ VE KARIN ÇEVRESİ UYUMSUZ

(((Bu haftalarda baş çevresi, karın çevresi ve bacak boyu arasında 2-3 hafta kadar fark çıkan bebeklere sık rastlıyoruz ve bu bebekleri çoğunluğu tamamen sağlıklı olarak dünyaya geliyorlar, çok az kısmında problem görülebiliyor. İkili ve üçlü test yaptırmamışsınız ancak umarım ayrıntılı ultrason yaptırmışsınızdır. Ayrıntılı ultrasonda bir anomali saptanmamışsa, bebeğin suyu normalse, bu güne kadarki gelişme eğrileri normal seyretmişse doğumdan sonra bebekte bir problem görülme ihtimali çok düşük. Bu haftadan sonra artık yapılabilecek başka tahlil veya inceleme yöntemi yok çünkü 36 hafta olmuş ve doğuma çok az kalmış. )))

(Cevaba göre: Ben 2 li testimi yaptırdım, normaldi, şeker yok, gelişmesi şimdiye kadar normal, suyu yerinde, hareketleri, kalp atışları iyi, ayrıntılı ultrasonda bir şey çıkmadı)

Sizce doktor kontrollerimi ona yaptırmadığım için bilerek moral bozmuş olabilir mi? Eğitim araştırmaya gitmek istemiyorum zira biliyorum ki canımı yakacaklar, oramı buramı kurcalayacaklar. Allah korusun bir problem olsa da karnımdaki bebeği müdahale de olmayacak, şurada az bir zamanım kaldı zaten.

Siz yerimde olsaydınız ne düşünürdünüz? Ne yapardınız?

Bu arada dünkü kan idrar tahlil sonuçlarıma göre idrar yollarında enfeksiyon çıktı. (Bol bakteri-lökosit)..
Protein kaçağı varmış biraz. İdrarda protein +2 çıktı. İdrarda protein görülünce kanda protein azalmış tabii. Doktor protein bol ye dedi. Yarın da idrar yolları için ilaç yazacak inşAllah. Sizin bunun için doğal çözümleriniz var mı hanımlar?

Şimdiden teşekkürler...

göbek kordonu bağışı ile ilgili daha fazla bilgi verebilir misin? ben gebeliğimin son haftasındayım eğer mümkün olursa bağışlamak isterim.Ancak Afyondayım ve özel hastanede doğum yapacağım kısmetse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…