güzel anneler :) merhaba hepinize kont.vardı bu gün cumaya tekrar gidicez herşey çok iyi çok şükür allahım meleklerimizi korusun...
benim hiç birşeyim yok :S ne kasıklarımda ağrı ne belimde drumda erken daha diyo anlamadım gitti 40+5 e kadar bekleyip suni sancı deneriz dedi ama ben suni sancı istemiyorum olursa normal olsun olmazsa sezaryan diyorum suni sancıdan korkuyorum suyum kanamam gelmezse sancımda olmazsa istemiyorum...hepimiz için hayırlısı olsun inşallah Allahım sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsinsiyam seninle günlerimiz aynı..sancın var mı,suyun ya da nişanın geldi mi ? benim kasıklarım ağrıyo iki gündür,adet sancısı gibi.belimde de bi kaç gündür ağrı var..cuma kontrolümüz var aynı şekilde..pazartesiye kadar doğmazsa pazartesi suni sancı olcak
Dün doktora gittiğimde doktor her ölçümün normal olduğunu söyledi. Karın çevresi biraz geriden geliyormuş, önemli değil dedi. Bugün epiduralle normal doğumu sormak için devlet hastanesine gittim. Hazır gelmişken bir de kontrollerimi yaptırayım dedim (dün yaptırmıştım ama kızımı göreyim diye tekrar ultrasona girdim. Bebeğin karın çevresinin geri olduğunu önemli olabileceğini söyledi doktor. Hemen ayrıntılı ultrasona gönderdi. Orada da geri çıktı, ne var ki sonuçta yazan cümleleri tek tek inceleyip internetten de araştırınca diğer tüm ölçümlerin normal sınırlar içinde olduğunu gördüm. Detaylı ultrasona bakan uzman da bunun illa bir problem arzetmeyeceğini, bebeğin zayıf doğabileceğini söyledi. Sonuçları detaylı ultrason isteyen doktora götürdüm. Normal sınırlarda çıkmasına rağmen 'istersen seni eğitim araştırma hastanesine sevkedeyim, sorun olabilir' dedi. Onay verdim, yalnız ölçümler normalken neden bunu yaptı, moralimi bozdu anlamadım. Çünkü karın çevresinin biraz geride olması problem değilmiş, forumlarda da okudum, beni takip eden doktorum da söyledi. Hatta burada da yazıyor:
BEBEĞİN BAŞ ÇEVRESİ VE KARIN ÇEVRESİ UYUMSUZ
(((Bu haftalarda baş çevresi, karın çevresi ve bacak boyu arasında 2-3 hafta kadar fark çıkan bebeklere sık rastlıyoruz ve bu bebekleri çoğunluğu tamamen sağlıklı olarak dünyaya geliyorlar, çok az kısmında problem görülebiliyor. İkili ve üçlü test yaptırmamışsınız ancak umarım ayrıntılı ultrason yaptırmışsınızdır. Ayrıntılı ultrasonda bir anomali saptanmamışsa, bebeğin suyu normalse, bu güne kadarki gelişme eğrileri normal seyretmişse doğumdan sonra bebekte bir problem görülme ihtimali çok düşük. Bu haftadan sonra artık yapılabilecek başka tahlil veya inceleme yöntemi yok çünkü 36 hafta olmuş ve doğuma çok az kalmış. )))
(Cevaba göre: Ben 2 li testimi yaptırdım, normaldi, şeker yok, gelişmesi şimdiye kadar normal, suyu yerinde, hareketleri, kalp atışları iyi, ayrıntılı ultrasonda bir şey çıkmadı)
Sizce doktor kontrollerimi ona yaptırmadığım için bilerek moral bozmuş olabilir mi? Eğitim araştırmaya gitmek istemiyorum zira biliyorum ki canımı yakacaklar, oramı buramı kurcalayacaklar. Allah korusun bir problem olsa da karnımdaki bebeği müdahale de olmayacak, şurada az bir zamanım kaldı zaten.
Siz yerimde olsaydınız ne düşünürdünüz? Ne yapardınız?
Bu arada dünkü kan idrar tahlil sonuçlarıma göre idrar yollarında enfeksiyon çıktı. (Bol bakteri-lökosit)..
Protein kaçağı varmış biraz. İdrarda protein +2 çıktı. İdrarda protein görülünce kanda protein azalmış tabii. Doktor protein bol ye dedi. Yarın da idrar yolları için ilaç yazacak inşAllah. Sizin bunun için doğal çözümleriniz var mı hanımlar?
Şimdiden teşekkürler...
senin doktorun neden yapmıyomuş spinal cnm
canım benim ablam 7 yıl önce oldu tek sıkıntısı narkozu atana kadardı bebeği ve kendini bilmeden yarı uykulu yatıyordu.narkoz geçince herşey yolundaydı sıkıntı yapma eskiden spinal mi varduı tatlım
ben kanzın ürünü olan doll yada dolly marka aldım canım
cnm ben de chicco lullaby lx aldım malzemesi çok kaliteli tavsiye ederim beşik falan da hiç bişey almadım onu kullanıcam biraz büyüyene kadar inşalllah..
Zeynep bizi de heyecanlandırdın :) Hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz :) Dualarımız seninle.kızlaaar galiba sonunda doğuracam. yirmi dakika arayla sancılarım giriyor, belime ve kasıklarıma doğru, saat tutuyorum beş dakkaya inince gidecem hastaneye, sancılarım gelince sevineceğim, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi valla, 40+ larda olunca insan endişeleniyor doğal olarak. Allah yardımcımız olsun, nolur dualarınızdan eksik etmeyin beni...
kızlaaar galiba sonunda doğuracam. yirmi dakika arayla sancılarım giriyor, belime ve kasıklarıma doğru, saat tutuyorum beş dakkaya inince gidecem hastaneye, sancılarım gelince sevineceğim, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi valla, 40+ larda olunca insan endişeleniyor doğal olarak. Allah yardımcımız olsun, nolur dualarınızdan eksik etmeyin beni...
maşallah sana,sancıların tutmuş bide internetin başındasın hala:)) Allah hayırlı doğumlar nasip etsin
kızlaaar galiba sonunda doğuracam. yirmi dakika arayla sancılarım giriyor, belime ve kasıklarıma doğru, saat tutuyorum beş dakkaya inince gidecem hastaneye, sancılarım gelince sevineceğim, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi valla, 40+ larda olunca insan endişeleniyor doğal olarak. Allah yardımcımız olsun, nolur dualarınızdan eksik etmeyin beni...
Allah yardımcın olsun canım büyük ihtimalle doğmuştur bebeğin güzel haberlerini bekliyoruz:)
benimde sancılarım sıklaşsaydı artık 4 5 saatte bir sancım oluyo ama bir türlü sıklaşmıyo
Merhaba taze anneler ve anne adayları ben de mart annesi olucam inş az kaldı artık allah hepimizin yardımcısı olsun sağ salim kavustursun bebişlerle birbirimize ... Benim sorum şu kasılma ve bebek hareketi. Kasılmalarla bebek hareketleirni nasıl ayırtetcez. İki üç gündür bebek hareketleri arttı gibi geliyordu bana böyle sivri sert bişey çıkntı oluyor 3-5 saniye de geri iniyordu biraz artma var sanırım biraz netten okdum kasılma sa olabilirmiş bunlar karıstırılabiliyormus cumartesi kontrolüm var kızlar sizce yalancı kasılmamımıdır yada bebek hareketimi
ahex, doğumuna var baya, sancıların erken gelmeye başlamış sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?