2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
cnm yaaaa merak etmez olurmuyum... haftasonu giremicem demiştin ya.. bugün bekliyordum haberini..
bende şahin beyin hastasıyım cnm zaten.. gerçekten müthiş bir dr. ama hastane inanılmaz pahalı.. sadece bir sonraki kontrolüm 2li test, kan tahlili ve muayene 800 tl yi buluyor.. yoksa drumu değiştirmeyi kesinlikle düşünmüyordum.. bakalım şimdi gideceğim dr iyidir umarım.. hem bu hastanenin ssk ile anlaşması olduğu için ekonomik.. bakalım...
cnm çok sevindim ben daha küçük olduğu için hareket ettiğini görmedim.. belki bu kontrolde görürüm inşallah. rahim ağzı ölçümünü bende isticem çok önemliymiş ama nasıl yapıldığını bilmiyorum... neyse bizde senden öğrenmiş olucaz

kızlar ense kalınlığını karından bakılan ultrason ile görebiliyor dimi doktor
EVET CNM ÖYLEYMİŞ..
AMİN CNM İNŞ.
BEN İLK ZAMANLAR HAFTADA BİR GİTTİM SONRA 10 GÜN SONRA 15 GÜNE ÇIKARDI.
BENİM EVVELDEN YAPILAN SÜRÜYLE TESTİM OLDUĞUNDAN YENİ TEST İSTEMEDİ ŞUANA KADAR

:)Cnm naz yaptım biraz napalım hamile duygusallığı
onu bilmiyodum cnm o arkadaşta 3.denemsinde sanırım kavuştu belki de gözü para filan görmedi artık..
ama pahalıymış cidden.inş.iyidir memnun kalırsın cnm.
ben çok şaşırdım birden 3 boyutluya verdi görüntüyü inanılmaz güzeldi ya..

Son düzenleme:
hadi yaa demek 3 boyutluda gördün ne güzel...darısı bizim başımıza inşallah...
arkadaşının özel sigortasıda olabilir.. özel sigorta olunca uygun oluyor.. bende zamanında yaptırmadığıma pişman oldum...

Kızlar bu sık ıdrara cıkma normalmı gece 3-4 kez kalkıyorum Sızdede varmı bı tek ben mı boyleyım

ben de öyleyim işin kötüsü ben senin gibi 3-4 kere uyanamıyorum 1 kere uyanıyorum onda da artık son aşamaya gelmiş oluyor durumum çok canım yanıyor. artık saat kurayım diyorum

ben de öyleyim işin kötüsü ben senin gibi 3-4 kere uyanamıyorum 1 kere uyanıyorum onda da artık son aşamaya gelmiş oluyor durumum çok canım yanıyor. artık saat kurayım diyorum

ay benimki de geldimi öyle oluyor geceleri,ben ilaclarımı yatmadan önce içiyorum ve de bol suyla içerim ben.
sonra bir ara sebepsiz uyanıyorum veyada bugünlerde kabuslarım çok o yüzden..bir bakıorum nasıl bir baskı oluyor içimde anlatamampatlıcak gibi...
sanırım büyüyen rahmimiz yapıyo bunu.

merhaba kızlar daha ınt.e yeni gırebildim ama hepinizin iyi olduguna cok sevındım ben de ayakta uyuyorum otel parası vermıyorum arkadasımmızın bırı tuvalet ısını sormus ben yasıyorum canım eskıden hıc kalkmazdım tuvalete sımdı gecelerı kalkar oldum ama herkes normal dıyor panık yapma canım
ecem sen nasılsın canım

ben arastırdım cok normalmıs bu aylarda rahım ıdrar kesesıne baskı yapıyomus bı bendemı var dıye merak ettım demek bı ben degılmısım

iiyim kuzum sen nasılsın... bende yatıyorum aynı yani..bebekle beraber bende büyüyorum yatarken:)
bugün okullar açıldı.. arkadaşlarım işe başladı.. o yüzden biraz garibim.. aman miniğim ii olsunda... bu arada dr buldum perşembeye randevu aldım.. bakalım nasıl biri..
sen nasılsın kuzumm.. taşınma işleri nasıl gidiyor bakalım...

benimkide oyle, gece 1 sefer kalkiyorum ama acayip baski oluyor.
ay bende cok ruya/kabus goruyorum. bukadar cok gormezdim..
baskada bir sikayetim yok cok sukur.. acaba kabuslar/ruyalardami hamilelikten?

benimkide oyle, gece 1 sefer kalkiyorum ama acayip baski oluyor.
Ay bende cok ruya/kabus goruyorum. Bukadar cok gormezdim..
Baskada bir sikayetim yok cok sukur.. Acaba kabuslar/ruyalardami hamilelikten?

ya ben hep rüya görürüm de bu korkulu rüyalar canımı sıkıyor.
Eşimi de erken kaldırdım beraber çıktık bugün evden,düşün yani nasıl korkmuşumm

Slm kizlar aklima takilan bisey var ve sizinle de paylasmak istedim.benimle ayni doktora giden suan 14. haftasinda olan bi arkadasim var bu gun dr a gitti ve dr ikili test icin bisey demeyince oda sormus test yapilmayacakmi diye dr da ben ikli testi ysptirmiyorum direk dortlu testi yaptiriyorum demis yanilma sansi daha dusuk demis ikiliye gore .ikilide risk belirlenir ama dortlude anomali vardir yada yoktur demis benim kafam karisti aslinda aradtirdim biraz mantiklida geldi ama yinede sizinde fikirlerinizi almak isterim.sevgiler :)

Slm kizlar aklima takilan bisey var ve sizinle de paylasmak istedim.benimle ayni doktora giden suan 14. haftasinda olan bi arkadasim var bu gun dr a gitti ve dr ikili test icin bisey demeyince oda sormus test yapilmayacakmi diye dr da ben ikli testi ysptirmiyorum direk dortlu testi yaptiriyorum demis yanilma sansi daha dusuk demis ikiliye gore .ikilide risk belirlenir ama dortlude anomali vardir yada yoktur demis benim kafam karisti aslinda aradtirdim biraz mantiklida geldi ama yinede sizinde fikirlerinizi almak isterim.sevgiler :)

merhaba arkadaşlar,ikizlerime hamileliğimin 10.haftasındayım yakaşık 2 haftada 4 kilo verdim. serum takviyesi ile ayakta duruyorum.çok yoğun bulantı ve kusmam var. Doktorum zofer 4mg bulantı hapı verdi , henüz kullanmadım, normalde bile bulantı hapı içtiğimde kusuyorum. acaba aranızda zofer kullanan var mı? nasıl etki ediyor?

cnm bende bugün okumuştum bu yazıyı.. umarım senin için açıklayıcı olur...
Gebelikte Tarama Testleri

Arkadaslar merhaba bana da doktor dogum 27 Martta diye gun verdi insallah. ama tabi degisebilir o zamana kadar. Simdilik sadece kan verdim genetik testler icin. bu haftada ultrasona gidecegim. Ben Amerikada'da Florida eyaletindeyim. Buradaki ve oradaki doktor kontrollerinde farkliliklar var mi yok mu ilerleyen zamanlarda yazdikca ogrenebiliriz. Burada 7.aya kadar ayda 1 defa gidiliyor doktora, siz ne kadar aralikta gidiyorsunuz?

burdada ayda bire denk geliyor.

8’inci hafta: Ultrasonografi ile bebeğin kalp
atışlarının tespiti,tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi,kilo ve tansiyon tespiti.

12-14 hafta: Bebeğin gelişiminin değerlendirilmesi,ense pilisi kalınlığı ölçümü
,ikili test planlanması,kilo ve tansiyon tespiti.

16-18’inci hafta: Fetal risklerin değerlendirilmesi,üçlü test
planlanması,detaylı ultrasonografi (2.düzey USG) planlanması, tansiyon ve kilo
tespiti.

20-22’inci hafta: Bebeğin gelişiminin değerlendirilmesi gerekli ise tekrar
detaylı ultrasonografi planlanması, tansiyon ve kilo tespiti

24’ üncü hafta: Bebeğin sağlığın değerlendirilmesi ,şeker hastalığı tarama
testi (postprandial glikoz) yapılması, annenin tansiyon ve kilo tespiti.

28’inci hafta: Kan sayımı,tam idrar testi tekrarı, kan uyuşmazlığı var ise
İndirekt Coombs testi yapılarak rhogam uygulanması ,annenin kilo ve tansiyon
tespiti.

32-40’ıncı haftalar: Bu haftalar arası önerilen sıklıkta anne ve fetusun
sağlığı ve riskleri değerlendirilecek.Annenin kilo ve tansiyon tespiti.

40-42’inci haftalar: Gün geçmesi. 3 günde bir ultrasonografi ile amnios
sıvısın ölçümü ve NST testi.Annenin tansiyon ve kilo tespiti.Beklenen doğum
tarihinin üstünden 10 gün geçmesine rağmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…