2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
sabahları aç karınla 2 kaşık zeytinyağı iç... çok etkili gerçekten.. tecrübeyle sabittir..

benim cok sukur hic bir sikayetim yok sadece kabizlik disinda.. normaldede zaten kabizlik sorunum vardi ama simdi cok cogaldi..
kuru incir, kuru kaysi, kepekli urunler yiyorum.. activia yiyorum..yuruyus yapiyorum ama nerdeyse tik yok.. birde duphalac surup ictim, bir sise bitti nerdeyse haha. hicde faydasi olmadi.. bende neyapcagimi bilmiyorum.
aslinda hamileligimin ilk iki ayinda bir ilac kullandim o cok iyi fayda ediyordu ama onerilmiyor hamileilkte ve 3ncu aydan sonra icmeyiniz diyor zaten..

Son düzenleme:
aslında almışımdır sanıyodum ama almamışım çünkü yiyorum yani hele tatlı konusunda üstüme tanımam sürekli tatlı istiyo cnm

valla ilk zamanlarda tatlı hiç aklıma gelmiodu. ama şimdi güzel bi pasta tiramisu falan olsa yicem yani. bide turşu istiorum ama yemiyorum çok tuzlu. sonradan etki ediormuş çünkü

anladım cnm bu durumu ilaç kullanmadan atlatmak istiyorum inş geçer çok sıkıntılı bişe

KABIZ OLMAMAK İÇİN 10 ÖNERİ
- Günde 1,5-2 litre su ya da sıvı tüketin. Sıvı ihtiyacınızı su, çorba, ayran, komposto, bitki/meyve çayları, meyve suyu ile karşılayabilirsiniz.
- Kahve, kola gibi içecekler ve muz gibi nişastalı gıdalar kabızlık yapar. Bu tür gıdalardan uzak durun.
- Bol posalı (lifli) besinler tüketin. Günlük 25-30 gram posa almalısınız. Posa; meyve, sebze, tahıl ve kuru baklagillerin, suda çözünürlüğü değişen, sindirilemeyen kısımlarıdır. Posa alımınızı arttırmak için; sebze yemeği, bol yeşil salata ve miktarına dikkat ederek meyve (özellikle kuru kayısı, incir, erik) tüketmenizi öneririz.
- Posa içeriği yönünden zengin olan esmer ekmek, bulgur, kepekli makarna, esmer pirinç, yulaf ezmesi gibi tam tahıllı besinleri tercih edin.
- Öğün atlamak sindirim sisteminin çalışma sistemini sekteye uğratır. Bu nedenle özellikle kahvaltı ve öğle yemeklerinizi atlamamaya özen gösterin.
- Yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek yemek yemeye özen gösterin.
- Kurubaklagiller hem posa hem de iyi birer protein kaynağı olduğundan, beslenmenizde mutlaka yer vermelisiniz.
- Bitki ve meyve çaylarının (ıhlamur, limon, elma, nane gibi), sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır, bu yüzden tüketmenizi öneriyoruz.
- Yoğurt, bağırsak hareketlerinizi ve sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler. Yeni çıkan yoğurtların raf ömürlerini arttırmak için, yoğurdun içindeki yararlı bakteriler oldukça azaltılıyor. Bu da yoğurdun sindirime yarar sağlayan özelliğini yok ediyor. En sağlıklısı evde kendi yoğurdunuzu yapın ve her gün tüketin.
- Bedensel aktivite hazım problemlerinin en önemli ilacıdır. Haftada en az 3 gün, yarım saat yürümek ya da yüzmek kabızlık şikayetini azaltır.

alıntıdır..

Merhaba kızlar naılsınız haftasonu ve dün giremedim umarım kaçırdığım bişey yoktur. Ciniyet öğrnenlr oldumu buarada ??
Zamanda bana hiç geçmez oldu bu aralar haftaya izne çıkıyorum 10 gün biraz rahatlayacağım inşallah.Aranızda havuza giren varmı daha doktoruma sormadım tatile gidicem ama havuzuda çok seviyorum deniz daha iyi diyorlar acaba çok az giremezmiyim özellikle iyi bi yer seçtim tatil için yiyecekleri falan bebişe zarar vermesin diye tatile gidipte havuza giren varmı aranızdaaa:)

arkadaşlar merhaba;

benm bugün göğüslerimdeki hassasiyet biraz hafifledi. biraz değil aslında bayağı hafifledi. endişelendim. gerçi bazı arkadaşlarımdan duymuştum böyle olduğunu. sizin nasıl

canım ben de de oluyor bazen 1 gun oluyor bır gun gecıyor dr.a sordum normal dedı korkma tatlım

Şam fistigi, armut ve maden suyu muthis ucludur onun disinda bitki cayi vs icme sakin kuru erikle kuru kayisida fayda edebilir ben hamilelikboncesi surekli kabiz olurdum ilginc bi sekilde hamile olunca hic olmamaya basladim sanirim bu yinden sansliyim

doktoruna danış yine cnm ama havuzu önermiyorlar diye biliyorum..

kızlar aranızda çatlak önleyici krem yada başka bir şey kullanmaya başlayan varmı?
acaba daha erkenmi, yada kilo aldığım için kullanmaya başlasammı.. ne kullanmam gerektiğinide bilmiyorum.. önerilerinizi bekliyorum:44::44::44:

saol cnm denicem söylediklerini sanırım progestan kabızlık yan etkisi yapıyomuş zaten normalde fazla çalışmaz benimkiler iyice durdu

bende bi 15 gün önce tatilden döndüm dr um bana havuz önermedi denize bir ksııtlama koyulmadı ama sadece 15:00 den 16:00 dan sonra git hem güneşde kalma güneşlenme diye tembih etmişti.
özellikle güneşe dikkat etmeni öneririm çünkü hamilelik de güneş lekesi olur yüzünde demişti dr um ne kadar dikkat etsmede yüzümde beyaz lekeler çıktı canım bi de mayo ya da bikini değiştirmeye özen göster demişti.bide 50 + faktör güneş koruyucu :)))

tatile gidecek arkadaşlara iyi tatiller...

Canım bence mutlaka kullanmaya başla benim kuzenimin 3 aylıkken çok az çatladı o senin drinle alakalı bişey kilo ile değil benim kuzenimde çok zayıftı ben 2 aydan beri kullanıyorum LIERAC aldım onu baya met ettiler şimdilik memnunum yok allaha şükür..Badem yağı falan diyolar ama onlar çok tüylenme yapıyor birz paraya kıyıp çatlak kremi almakta fayda var derim ben..

Sağol canım önerilrin için bende şimdi aradım doktorumu eğer iyi bir otelse hergün temizleniyorsa havuz bi sakıncası yok girebilirsin dedi ama deniz güzelse onu trcih et dedi benim doktorum biraz relakstır bu konularda öle diyeceğini biliyordum zaten ama lekelenme olayı dikkatimi çekti söldiğin iyi oldu dikkat edeyim ona.Zaten beyaz tenliyim koruyucusuz hamile olmazsamda çıkamıyordum güneşe

canım gene de sen bılırsın ama ben kendım havuza gırmıyorum cunku her turlu enfeksıyon kapabılıyoruz ve hamıle oldugumuz ıcın de ılzc ıcemıyoruz sık dısını canım sabret bıraz seneye bebısınle gırersın artık

ben girdim 3 kere falan
site havuzuna ama kısa süreli 15 dakka falan 5-6 tur atıp çıktım.
bişey olmadı
doktora sormuştum.sakıncası şöyle var; mikrop kapabilirsin,mantar idrar yolu vs..
temizliğinden emin olduğun havuza gir bence
denizde sıkıntı yok zaten.
birde doktor şöyle sormuştu bana
ne kadar sıklıkta idrar yolu enfeksiyonu oluyosun
kolay mı mikrop kapıyosun diye
birazka kişiye bağlı galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…