2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

adet olmak gerçekten büyük nimet...

ama benimde çok sancılı geçer heleki yumurtalıktaki kister atılınca çok sancı olurdu bende hamile kaldığımda çok sevinmiştim bu ağrıdan 9 ay kurtuldum diye ama doğum da 9 ayın acısı çıkmaz umarım :18:

ah ah eski günler diye bu sayfaları tekrar okuyacağımız günler de gelecek bebeklerimiz büyüyecek dertleri de büyüyecek artık onlardan konuşacağız :126:

herhalde yiyesim gelecek çocuk modeli özeti gibi BAL-CA, oy oy tadından yenmez..

18 Haftalık Gebelik: İçinizde bir Çamaşır Makinası Var!
Bir yıl sonra bugün bebeğiniz tam 7,5 aylık olacak. ”Minik aşkınız” yavaş yavaş emekliyor ve büyük ihtimalle ”baba” bile diyebiliyor olacak.
Bebek Büyüyor(18+0-18+6.Günler)
Anne karnındaki yolculuğun bu haftası da bebek için oldukça eğlenceli geçiyor. Aynı şey sizin için de geçerli mi bilemeyiz; ama en azından neşeli olmayı denemelisiniz .Ayrıca unutmayın ikinci çeyrek içindesiniz ve bu çoğu hamile için ”altın dönemdir”.Bebek, bu hafta itibariyle daha gelişmiş bir işitme organına sahiptir. Dışarıdaki seslere tepki verdiği, kapı zili çaldığında uyandığı bile söylenebilir. Bunları korkmadan yapıyor ve doğum sonrası gelişmeler için kendini hazırlıyor.Tekmeler, yutkunmalar ve uyku dolu bir hayat. Müthiş bir keyif olsa gerek. Onun küçücük midesi gelişiyor ve kalbi günde ortalama 25-30 litre kanı küçücük vücuduna pompalıyor. Bunun oldukça büyük bir miktar olduğuna dikkatinizi çekerim. İçeride annesi ona büyümesi için gerekli alanı büyüttükçe, bebek daha dik durmayı da becerebiliyor.Plasenta, biz onu biraz da çamaşır makinasına benzetiyoruz, kanınızdaki zararlı maddeleri temizleyerek bebeğe geçirmemeye çalışıyor. Aynı zamanda bebeğinizin ürettiği atıkları alıyor, karşılığında ona besin ve oksijen veriyor. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi anne ve bebek arasında direkt bir kan teması gerçekleşmiyor. Annenin Kanı süngerimsi bir alanda havuza dökülüyor ve burada adeta bir filitreden geçerek bebeğe ulaşıyor. Aynı durum bebekten anneye doğru gerçekleşen hareketilik için de geçerlidir.
Bebek 15,6 cm boyunda ve 194 gram ağırlığındadır. Bu boy neye mi eşit ? Umarız bu sorunun cevabı sizi biraz gülümsetecektir.
Vücudunuzdaki Değişiklikler
Neler yemeli? Farkında mısınız bu günlerde bu soruyu çok soruyorsunuz. Eminiz cevaplar değişmekle birlikte, etrafınızda çok fazla sayıda öneri bulacaksınız. Bu amaca yönelik biz de bir renkli beslenme listesi yaptık. Kepekli ekmeğe, salataya, balığa, yoğurt ve portakala biraz ilgi lütfen! Daha fazla unutkan olacağınızı da düşünerek listenizi göz önünde bir yerlerde bulundurmanızı, gün içinde sık sık kontrol ederek atladığınız bir şey olup olmadığına bakmanızı öneririz. Vestiyer üzerinde bir post-it bulundurabilirsiniz. (Biraz büyükçe olmasında fayda var!)
Sık idrara çıkıyor ve özellikle idrarınızı yaparken yanma ve kan gözlemliyorsanız hemen doktora danışmakta fayda var. İdrar Yolları Enfeksiyonu yaşıyor olabilirsiniz, bu erken tedavi edilmezse size sorun yaratabilir.Vücudunuzda gezinen kan, gebeliğinizden önceye kıyaslandığında çok daha fazla olduğu için bu dönemlerde tansiyon problemleri yaşayabilirsiniz. Tansiyona eşlik eden baygınlık hali veya baş dönmesi görülebilir. Bu gibi durumlara önlem olarak aşırı hızlı hareket etmemeye çalışın. Sorun yaşadığınızda ise ayaklarınızı yukarı kaldırmak ve biraz dinlenmek size iyi gelecektir.Uyku pozisyonlarında sorun yaşıyorsanız , yastığınızı yardımcı olarak kullanabilirsiniz. Sırf bu amaca hizmet etmek üzere tasarlanmış minderler bulunduğunu da unutmayın. Bu yastıkları karın bölgenizin altına destek amaçlı veya bacaklarınız arasında kullanabiliyorsunuz.Rahmin büyümesi mideye baskı yapmaya başlayabilir. Bu durumda mide kapakçıkları açılarak mide asidinin yemek borusundan yukarı doğru kaçmasına sebep olur. Mide yanması olarak ifade edilen bu rahatsızlığı önlemek için 3 yerine 6 öğün yemek yemelisiniz.(ama her öğünde daha az!) Yatmadan önce ağır bir şeyler yememelisiniz ve yatarken başınızın altında yüksek bir yastık kullanmalısınız.Bilgi Hapı:
Kegel Egzersizi Nasıl Yapılır ?
1-Pelvik kaslarınızı sıkın ve 10 saniye kadar bekleyin,(bacak, karın kasları gibi yakınlardaki diğer kaslarınızı sıkmamalısınız)
2-Sonra pelvik kaslarınızı gevşetip yine 10 saniye kadar sayın,
3-Bu egzersizi 10 kez tekrarlayın.(10 kez = bir set olsun)
4- Günde 5-6 set çalışma yapabilirsiniz.
(Evde, minibüste, işyerinde! Nasıl olsa kimse anlamayacaktır)
Bir iki aya kadar güçlü pelvik kasların sahibi olursunuz. Aramızda kalsın ama Kegel Egzersizinin bir faydası da bu egzersizi yapan bayanların cinsel hayatlarının daha heyecanlı olmasıdır!

Herkese hayırlı cumalar hastalara şifalar dertlilere devalar inşallah...

kızlar şimdi yazdıklarınızı okurken gözüme çarptı kız ismi reyyan nasıl sizce

Kalbimden aynısı geçti ki ben de kızıma ilk isim olarak düşünüyorum..:)

İstanbul karlar altında dün akşam 2.5 saatte donarak eve geldim zaten gitmeyecektim ki...İstanbul da hamilelere idari izin verildi sdrkyn cnm iyi enerjii depola benimde acil değişikliğe ihtiyacım var bende haftaya İzmire kocamın yanına gitmeyi düşünüyorum

kızımın etli parmişleri ve fındık burnu annesinin kuzusu

Onun o miniş ayaklarını ısısrırım annesi... maşallah yavruna

Bebişin size sağlık ve mutluluk güzellikler getirsin inşallah canım...

şuanda devam ediomu bulantın yada kusman canım, eğer etmiosa bi sıkıntı yoktur heralde yedklerin dokundu, geçmiş olsun...

güzel bir isim canım ama iki anlamı çıktığı için benm kafamı karıştırmıştı

eğer bebiş sakladıysa kendini dönedebilir ama dr. net gördüyse dönmez canım

ayy ben hiç bilemedim bu ismi yaaa türkçe değil türkçe yazsanda ne biliim gereksiz gibi, ama içinize siniyorsa tabiki olmucak bişi yok:)

herkese hayırlı cumalar kızlar, Allah hepimize sağlık afiyet versin iişalah...

ayy ben hiç bilemedim bu ismi yaaa türkçe değil türkçe yazsanda ne biliim gereksiz gibi, ama içinize siniyorsa tabiki olmucak bişi yok:)

benim değil de eşimin içine sinmiş yer etmiş kabullenilip eş dost akrabaya bildirilmiş isim canım :) isim konusunda eşimin gönlünü yapayım derken çocuğun hayatına yabancı bir isim damgalamak benim içime sinmiyor. daha anlamı nedir onu bile bilmiyorum, eşime göre anlamı futbolcu alex, bana yabancıların büyük iskender'i kendi dillerinde çağırdıkları alexander tanıdık geliyor. hatta türkçe yazacaksak aleksandır, aleksandro, alehandro gibi abidik gubidik şekillere de girilir bu gazla aman takmıyorum şimdilik, bebek henüz isimsiz diyorum soranlara...

Tünaydııınnn Tünaydııınnn soğuk havanın sıcakk anneleri ve bebişlerii
Biz yine geç kalmış bulunuyoruzz hal böyle olunca bu hafta 80 tl taksiye yatırmış bulunuyorumm
Vaayyy banaaa vaayyylarr bana
Hastalara şifa, isimsiz bebişlere isim, sancı ve ağrılara tez elden sıhhat ve dinçlik diliyorumm
Bende öğle arasından geldim yedik işte çok şükürr bide üzerinize afiyet mutfaktaki ablada gitmiş helva yapmışş
Ohhh dedim 21 Aralıkın üstüne çok iyi olduuu, helvamızıda yemiş olduk :18: Allah kabul etsin

Geldiğimden beri twitter okuyorum, şimdi açılmıyor :44: İlk o koptu
Ama gülme garantilii , zihin acıcı, zehir gibi gençlerin twitlerini mutlak okuyun derimm gününüzz bomba gibi geçsin
Hele kii birinin yazmış olduğu ; 'İstanbul'a kar, şirinceye mal yağmaya devam etmekte ' twitii yere yatırdı beniii :103:
Güzel bir 21 Aralık bizlerle olsun hanımlaarr eee nede olsa bugün Cumaaa Hayırlı Cumalar canlarr

sana da hayırlı cumalar. tweet'i görünce koptum ben de, şirince'ye mal süper tabir olmuş. insanlar kafa yapacak konu arıyor kıyamete sarmış işte. biz de aramızda şakasını yaptık, makara kakara bir mevzu zaten. saat de belliymiş 13.11, hatta az kaldı. birileri sığınacak delik arıyorsa şaşırmam

kızlar geçmişe bakarken gördüm ama alıntı yapmayı unuttum. ahlas isminin anlamını sormuştu bir arkadaşımız.
arapça bir isim. anlamı da 1. Saf, halis, ka-rışımsız. 2. İyi yürekli, temiz kimse. 3. Kur'anî ıstılahta, Allah'a halis olarak yönelip ihlaslılıkta ileri bir dereceye varmış kul

ben anlamını çok beğendim ama eşim ismi sevmedi

bu arada sabah feci bir rüya gördüm, daha kimseye anlatamadım. Allah hepimizi korusun, korkunçtu... makara derken kıyamet bilinçaltıma işlemiş galiba :)

Sorma canımm
Tövbe tövbee insanların dilinde makarada yaptılar yaa kıyametii zaten kopmuşta haberleri yokk anlamıyorlarr
Cumaya giden arkadaşlar varr cami yoğunluktan taşmış bugün :26:
Nekadar komik olsada utanç verici aslında
Hürriyet webte en son geri sayım yapıyorduuu
Zamanda geçti sanırımm şuan sadece fabrikanın öğle paydos zili çalıyorr ödüm koptuu
Yırttık mıı

hayra yor sen hayra gündüz niyetine de kimseyeede anlatma cnm

evet anlatmayayım dedim ben de, hayra yorulacak bir tarafı da yok. kıyamet filan değil ama birşey malum mu oluyor neyse artık ikidir aynı cepheden aynı yerde farklı iki felaket görüyorum. gördüklerim ve o çaresizlik tarife sığmaz. neyse unutayım, unutmak için topike sardım bugün, yine de aklıma geldi...

kızımın etli parmişleri ve fındık burnu annesinin kuzusu

Allahım yarabbim o nasıl bir duruş nasıl bir asilliktirr
Maşallahh sana yavrucaakk
Vallaa Melekcimm bol bol nazar boncuğu koysaydın bu tosuncuk elli,fındık burunluya
Rabbim sağlıkla kucağınada almayı nasip etsinn manken bebişinii canımm
Bizim fındık kurtlarıda böyle olmuşmudur kii

valla benim şehirde herşey sakin bi problem yok gibi bitek çok fena kar yağıyo etraf kar kış kıyamet

kizlar uclu test sonucu icin aradim 10 gun gecti ustunden
doktorun yanindaki hemsire kontrol etti dosyami, normal cikmis dedi
cok sukur
kontrole gittigimde bakarim degerlere

valla benim şehirde herşey sakin bi problem yok gibi bitek çok fena kar yağıyo etraf kar kış kıyamet

Bence mayalılarr kar kışı kıyamet olarak adlandırdıı
Bizde çıktık bir kıyamete gidiyoruz ahirete diye mizahii günahlara giriyoruz iştee
Hürriyet webte 'Yaşasın 'Maya' tutmadı' diye ön panel açmışlar , tiye alıp sonunda YaşaMAYA devam dipnot düşmüşler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…