- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #48.201
Bazen ben de tam zamanı diyorum ama gözüm çok korkuyor. Oğlum doğduğundan beri sürekli yanında olayım, sadece onunla ilgileneyim istiyor. Yemek bile yiyemiyorum ikimiz yalnız kaldığımızda. Sanırım doğum sonrası yaşadığım gerginlikler, eşimle ayrılıp barışmamız, huzursuz halim çocuğa yansıdı. İkinci de oğlum gibi olursa diye endişeleniyorum. O da bana yapışırsa beni bırakmazsa 2 yapışık çocukla nasıl ilgilenirim diye kara kara düşünüyorum. Yakın akrabam, arkadaşım filan da yok ki yardım alabileceğim. Ailem yakınımda olsa belki daha cesaretli olacağım ama şimdilik bekleme durumundayım.Hadi insallah hayirli mujdeni bekliyoruz artik 30 lu yaslara geldik sabir tahammul azaliyor ben sizlere dedim dinlemediniz beni dogurun sonra isler zorlasiyor dedim zeynep dogdugunda gorkem 2 yas 2 aylikti neyin ne oldugunu anlayana kadar zeynep buyudu basta pek yasamadigimiz kiskancliklar simdi daha belirginlesti simdi dogum yapsaydim gorkem icin buyuk sorun olurdu artik cok bilincli gece kalkip bizim yataga geliyorlar bende uyutup geri yataklarina yatiriyorum bu sabah esim ise gitmeye yakin zeynep geldi benim yataga uyudu bende kaldirmadim gorkem kalkinca gormus kahvalti hazirlarken yanima geldi sirtini duvara yaslayip seni alkisliyorum annecim dedi bende neden oglum dedim beni yataginizda yatirtmiyorsunuz zeynepi yatiriyorsunuz dedi ben kalakaldim onu kiskanmis artik hersey kiskanma malzemesi olabiliyor bir an once ikinciyi yapin buyudukce kardes kabullenilmesi zor oluyor abi ve ablalar tarafindan
Bende gorkeme hamile kaldigimda 1 yillik evliydim esimle cok tartisiyorduk sacma sapan kavgalarimiz oluyordu (o zamanki kafayla cok onemli geliyordu) tabi sebep kv ev durumu falandi geri donup bakinca kendimizi ne kadar luzumsuz seyler icin uzmusuz diyorum strese soktum kendimi hic pahasina gorkem dogdu huzursuz emmek istemeyen bir bebek allaha cok sukur sapasaglam akilli bir cocugum oldu ama hamileyken gorkeme verdigim sikintiyi ben ve oglum cekti cok sucluyorum kendimi cahilce buluyorum o zamanki halimi zeynepte tamamen kafa rahat mutlu bir hamilelik gecirdim zeynepte oyle rahat bir bebek oldu cok sukur kafaniz cok ama cok rahat olsun tamamen polyanna olun bebeginiz pamuk gibi sakin rahat bir bebek olur benim yan dairemde kadinin iki oglu vardi ortaokula giden yaramaz cocuklar kadin yeniden hamile kaldi dogurdu hamileligi boyunca ciglik cigliga cocuklara kocasina bagira bagira durdu oglu dogdu bebek gece gunduz uyumuyo apartmani inletiyo sesiyle ne oldu simdi acisini bebekle kendi cekiyo yazik kuzucuk devamli agliyo uzuluyorum onun adina hamilelikte sifir stres olacak altin kural buBazen ben de tam zamanı diyorum ama gözüm çok korkuyor. Oğlum doğduğundan beri sürekli yanında olayım, sadece onunla ilgileneyim istiyor. Yemek bile yiyemiyorum ikimiz yalnız kaldığımızda. Sanırım doğum sonrası yaşadığım gerginlikler, eşimle ayrılıp barışmamız, huzursuz halim çocuğa yansıdı. İkinci de oğlum gibi olursa diye endişeleniyorum. O da bana yapışırsa beni bırakmazsa 2 yapışık çocukla nasıl ilgilenirim diye kara kara düşünüyorum. Yakın akrabam, arkadaşım filan da yok ki yardım alabileceğim. Ailem yakınımda olsa belki daha cesaretli olacağım ama şimdilik bekleme durumundayım.
Evet canım hep sen abisin/ablasın durumları olacak. Şimdiden kendime telkin ediyorum böyle söyleyip çocuğa bir de sorumluluk yüklememek lazım diye ama ben söylemesem mutlaka çevreden söyleyen olur.Pamukprensinannesi bende duru için çekiniyorum duru özellikle babaya çok düşkün hakkını yer miyim diye düşünüyorum bazen eğer kardeşi olursa hep sen büyüksun durumunda kalacak
Benim hamilelik dönemimde sorun olmadı. Yani işte yaşadığım sorunları saymıyorum tabi. Stresli bir insan olmama rağmen hamileliğim beklediğimden rahat geçti. Doğumdan sonra kv ile yaşadığımız sorunlar eşimle aramızı bozdu. Mutlaka etkilenmiştir bu durumlardan yavrum. Bir ara evde hergün kavga gürültü oluyordu, sesimizi tüm apartman dinlemiştir. Eşime hep bu yüzden bağırıyordum senin annen şimdi evinde keyif yapıyor benim oğlum mutsuz bir evde büyüyor diye. O yüzden eşimin ailesine, beni o dönemde üzenlere hakkımı helal etmiyorum.Bende gorkeme hamile kaldigimda 1 yillik evliydim esimle cok tartisiyorduk sacma sapan kavgalarimiz oluyordu (o zamanki kafayla cok onemli geliyordu) tabi sebep kv ev durumu falandi geri donup bakinca kendimizi ne kadar luzumsuz seyler icin uzmusuz diyorum strese soktum kendimi hic pahasina gorkem dogdu huzursuz emmek istemeyen bir bebek allaha cok sukur sapasaglam akilli bir cocugum oldu ama hamileyken gorkeme verdigim sikintiyi ben ve oglum cekti cok sucluyorum kendimi cahilce buluyorum o zamanki halimi zeynepte tamamen kafa rahat mutlu bir hamilelik gecirdim zeynepte oyle rahat bir bebek oldu cok sukur kafaniz cok ama cok rahat olsun tamamen polyanna olun bebeginiz pamuk gibi sakin rahat bir bebek olur benim yan dairemde kadinin iki oglu vardi ortaokula giden yaramaz cocuklar kadin yeniden hamile kaldi dogurdu hamileligi boyunca ciglik cigliga cocuklara kocasina bagira bagira durdu oglu dogdu bebek gece gunduz uyumuyo apartmani inletiyo sesiyle ne oldu simdi acisini bebekle kendi cekiyo yazik kuzucuk devamli agliyo uzuluyorum onun adina hamilelikte sifir stres olacak altin kural bu
İlk çocuklarda vaktimiz boldu ev işini de ihmal edip gık deseler yanlarına gidiyor onlarla ilgileniyorduk ama ikincilerde öyle bir şans olmayacak çocuk da en baştan buna alışacak diye düşünüyorum. Eltimin üç çocuğu var sonuncusunu koyuyordu beşiğine çocuk duruyordu arada mızırdanıyordu ama gidip almıyordu benim içim gidiyordu ağlamıyor ki dursun diyordu. Ben oğlumu hep kucağımda tuttum aman ağlamasın diye o da alıştı hala kucağımdan inmiyor. Bazen ben de çok korkuyorum ama oğlumun bir kardeşi olmasını istiyorum zaten hemen hamile kalacağımı da düşünmüyorum o yüzden kısmetse önümüzdeki ay ciddi ciddi denemeye başlayacağım.Bazen ben de tam zamanı diyorum ama gözüm çok korkuyor. Oğlum doğduğundan beri sürekli yanında olayım, sadece onunla ilgileneyim istiyor. Yemek bile yiyemiyorum ikimiz yalnız kaldığımızda. Sanırım doğum sonrası yaşadığım gerginlikler, eşimle ayrılıp barışmamız, huzursuz halim çocuğa yansıdı. İkinci de oğlum gibi olursa diye endişeleniyorum. O da bana yapışırsa beni bırakmazsa 2 yapışık çocukla nasıl ilgilenirim diye kara kara düşünüyorum. Yakın akrabam, arkadaşım filan da yok ki yardım alabileceğim. Ailem yakınımda olsa belki daha cesaretli olacağım ama şimdilik bekleme durumundayım.
KismetKizlar kendinize 2015 hamileleri diye topic acip beni tek birakmayingeneliniz niyeti bozmus durumda da ben hatirlatayim dedim
Yok canim sagol ben bayragi sizlere devrediyorum benim kotam doldu iki cocuk hedefine ulasmisim daha fazlasini istemek kendi adima simariklilik olur allah cocuklarima can sagligi versin ucuncuyu isteyenlere nasip etsinKismetsen de gelirsin belki belli mi olur
Biz seni bırakır miyiz beraber çıktık yolaKizlar kendinize 2015 hamileleri diye topic acip beni tek birakmayingeneliniz niyeti bozmus durumda da ben hatirlatayim dedim
Biz seni bırakır miyiz beraber çıktık yola
Biz seni bırakır miyiz beraber çıktık yola
Peki sence herkes cocugunu prens ve prenses olarak mi yetistiriyor kucucuk cocuklarin agzi kufur dolu demek ki anne baba oyle konusuyor yada o cocuga oyle hitap ediliyor acayip bir ego gozlemliyorum cocuklarda ben sadece ben bencil cocuklar goruyorum parka goturuyorum cocuklari gozlemliyorum diger cocuklari basibos onemsenmeyen itilip kakilan o yuzdende hinc dolu cocuklar kendi kendime ben ve benim gibi anneler cocuklarini bu dogru bu yanlis diye yetistirip bu cocuklarin icine mi birakacak diyorum elimden bisey gelmiyor zeynep kadar cocuklar sabahtan aksama kadar sokaklarda gozetleyen eden yok hala bayramlarda kandillerde seker para toplayan cocuklar var caldiklari kapida neyle karsilasacagini bilmeden biz istedigimiz kadar prens prenses yetistirelim ama kendileri gibi cocuklarla karsilasacaklari mechul buyuyunce okul caginda haftalik vermeyi dogru buluyorum kurallari sadece babaya birakma bana cok dogru gelmedi cunku benim esim cocuklar ne isterse oyle yapiyo hep kotu anne ben iyi baba esim oluyo ben bunu yapmayacagiz diyorum esim biraz sonra tamam izin verdim yapalim diyo kiyamiyormus sanki ben kiyma makinesiyim otoritem yerlerde onun yuzunden doktorlari cok sorgularim kayitsiz sartsiz kabul etmem dediklerini doktor recetesini yanlis ilac verdigi icin doktora duzelttirmisligim vardir hasta nasil olsa anlamaz diye sacma sapan seyler yaziyorlar sizde dikkat edinDün akşam bir programda bir doktor konuştu 4 yasa kadar çocuğunuza prenses yada prens gibi davranın kreşe başladığında kendi gibi prens yada prenseslerin olduğunu görüp kabullenir dedi okul hayatında hep takip edin sınırlarını hep olsun kurallarınız olsun haftalik para verin para kontrolünü öğrensin dedi ergenlikte kuralları baba koysun anne daha yumuşak davrandığı için ona önce birey sonra çocuğunuz olduğunu unutmayın ona göre davranın dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?