- 16 Ocak 2012
- 1.888
- 342
- 113
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #48.221
Yanlis yere konu acmissiniz jinekoloji bolumune bakin istersenizMerhabaaa bem bir haftadır kahverengi lekeler ve baş ağrısıyla uğraşıyorum afet im düzensiz belin ve kasık bölgem ara ara ağrıyor midem bulanmıyor ama ac değilken bile ac hissediyorum son iki ay önce adet oldum sizce sebeb neeeee adetm d<zensz
Ben direkt receteyi okuyunca anladim gorkemde su birikintisinde ziplamaya bayilir ust bas batarEczaneden yanlış ilaç verebiliyor anneme başka ilaç vermişler doktora kontrole gittiğimizde doktora ilacı gösterdik ben bunu yazmadım nerden aldınız demişti eczaneden ilaçlar aynı olsun diye söylerim her seferinde
Allah kolayligini veriyor elfo bulantilar daha hafif oluyor tabi buyuyene kadar 40 kere huy degistiriyorlar zaten sana kolay gelsinHeyy biran once calismalara baslayin benim dogum kismetse kasim sonu aralik basi gibi. Sizden onde olmama ragmen yine de sizle ayni topicte olurum ayrilmaminsan fazla ara vermeyince mide bulantilari ilki gibi yipratmiyor ama yine de hastayim ve oglum bu durumu farkedip huy degistirdi. Sürekli ilgi istiyor bense daraliyorum. Boyle zorluklar su an var doğunca ne olur bilmem. Belli seyleri goze aldim artik ama yine de inşallah zahmetsizce buyurler.
Sagol canim korkuyorum hatta hic hazir degilim diyebilirim ama olmasi icin cok uygun bi zamandi. Simdiye kadar hic pisman olmadim inşallah hic de olmam.Allah kolayligini veriyor elfo bulantilar daha hafif oluyor tabi buyuyene kadar 40 kere huy degistiriyorlar zaten sana kolay gelsin
Ay benim de aklımda alsak binebilir mi acaba diye. 23 nisan'da migroslarda indirim vardı, fiyatı yarı yarıya düşmüştü ama bizimki daha dengeli yürüyemiyor diye almadık. Parkta çocuklarda görünce çok hevesleniyor. Tekerlek sayısına bakmak hiç aklıma gelmemişti, görürsem biraz inceleyeyim ben de. Çok teşekkürler.bulmuşken son birşey daha zeynepe amcası doğum günü hediyesi pilsanın dört tekerlekli scooterını almış. kesinlikle tavsiye ederim. ben kullanaz derken zeynep yavaş yavaş kullanmaya başladı. hem hafif hemde düşme sorunu yok . düşünen varsa kesinlikle öneririm.
bu arada telefon gelene kadar yazamayabilirim tekrar hepinizi ve kuzuları öpüyorum.
kendinize çok iyi bakın. öptüm
Bizimki kullanmıyor canım. Kreşe başladığında çok küçük olduğu ve servis saatleri bize uymadığı için düşünmemiştik. Şimdi de servisler için özel plaka mı ne çıkarmışlar, pahalı olduğu için kreş almadı ve servis hizmetini geçici olarak kaldırdı. Bizim kreşin servisinde öğretmenler oluyordu, hatta bebek grubundaki öğretmen çocukları indirip bindiriyordu. Çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama yine de servis kullanan annelere sormak lazım avantaj ve dezavantajlarını.pamuk ,turtix size birşey sorucam sizinkiler servis kullanıyor mu kreşe giderken. kreş araştırıyorum ya çevremde tavsiye edilen kreşler bizden biraz uzak servise vermem lazım ama çok küçük diye ben çekiniyorum. gönderenler hosteslerin onları çok iyi indirip bindirdiklerini , kemerlerini taktırdıklarını falan söyledi ama sizede bi sorayım dedim. siz benden daha tecrubelisiniz bu konuda
Sana ve Zeynep'e geçmiş olsun. Zeynep'in yeni odası da hayırlı olsun. Biz hala masa sandalye almadık oğluma, odası geniş olsa mamut serisi benim de hoşuma gidiyor alırdım. Şöyle katlanabilen, fazla yer kaplamayan, güvenli, pahalı olmayan masa sandalyeye bizim de ihtiyacımız var.zeynepin geçen hafta idrarı kötü kokmaya başladı. birkaç gün takip ettim bol su içirdim ayağını sıcak tuttum falan geçti gibi oldu. ama haftasonu artınca doktora gittik dün. hem 2 yaş kontrolüde yaklaşmıştı onuda yaptıralım dedik. dün 9 da gittik akşam 5 te eve gelebildik. kontrolde çok şükür herşey iyi yaşına göre. kilosu 12500 gr civarı ( tam ölçtürmüyor ya tartıda)
boyuda maşallah 90 cm olmuş.
çok sınırlı şeyler yediğini peynir yumurta yoğurt falan yemediğini söyledim. bu dönemde canı ne isterse onu yer zorlama dedi. makarna pilav köfte patates bunlarda onun hakkı dedi.
tuvalet eğitimi için bezden rahatsız oluyorsa ve tuvaletini yaptığını bir şekilde belli ediyorsa başlayabilirsin dedi.
bu dönemde 4-6 parçalı puzzle lar ile oyun hamuru en faydalı oyuncakları dedi. bol bol dışarı çıkar dışarısı her yşnden daha faydalı dedi.
bizim ki ayağını bazen yan basıyor onun içinde yazın kumsala götürüp kumda yürütün dedi.
kan tahlilleri normal çıktı ama idrar tahlilinde çok fazla bi idrar yolu iltihabı çıktı. daha önce hiç olmadık diyede bizden daha detaylı bi idrar kültürü ve böbrek ultrasonu istedi. en zoru idrar tahliliymiş. zeynep bi dünya su içmesine ve koşup zıplamasına rağmen 3 saat çiş yapmadı resmen. bide 2. ye tekrar idrar isteyince bi o kadar daha uğraştık. yani dün öldüm zeynep arkasında koşarken. bütün hastane bizi tanıdı.
göz muayaenesinide çıkardık aradan çok kolay birşeymiş çocuklarınki. bi sene sonra tekrar gelin şu an sorun yok dedi.
idrar yolu iltihabı çok canımı sıktı. çok dikkat ediyorum ama zeynep sürekli yerlerde çoraplarını durup durup çıkarıyor. soğuk yerlere gidip bilerek basıyor. ondan oldu diye tahmin ediyorum. inşallah son sonuçlar iyi çıkarda bi ilaçla atlatırız bu durumu
Ben oğlumda mide bulantısından çok çektim. Doğuma kadar ilaç kullandım. Bana da arayı fazla açma vücut alışıyor, mide bulantısı ikinci de fazla olmuyor demişlerdi ama bu gidişle ara açılacak gibi.Heyy biran once calismalara baslayin benim dogum kismetse kasim sonu aralik basi gibi. Sizden onde olmama ragmen yine de sizle ayni topicte olurum ayrilmaminsan fazla ara vermeyince mide bulantilari ilki gibi yipratmiyor ama yine de hastayim ve oglum bu durumu farkedip huy degistirdi. Sürekli ilgi istiyor bense daraliyorum. Boyle zorluklar su an var doğunca ne olur bilmem. Belli seyleri goze aldim artik ama yine de inşallah zahmetsizce buyurler.
Bu uzmanlar beni sinir ediyor bazen, deneme tahtasına çeviriyorlar çocukları ve bizi. Benim çocuğum benim kıymetlim ama hayatındaki herkes ona bu kadar değer vermeyecek. Kreşe gidince diğer prens ve prensesleri görünce de davranışları düzelmiyor bence. Daha bugün kreşe gittim ve 4 yaş civarındaki çekişmelerden bahsetti öğretmen, pek içaçıcı değildi valla. Hem 0-3 yaş önemli, bu zamanda kişiliği belirleniyor diyorlar hem de farklı açıklama yapıyorlar. Geçen gün Adem Güneş'in bir yazısını okudum anne çocuğuyla iletişim kuramadığı, onun ihtiyaçlarına cevap veremediği için çocuk hırçın oluyor, laf dinlemiyor yazıyordu. Ciddi ciddi kafayı taktım buna, ben çocuğumu anlamadığım için mi bu kadar hırçınlaştı diye. Sonra kitabını okuyan bir anne kitaptaki çelişkileri yazmış, rahatladım biraz. Daha kendi içinde tutarlı bir kitap yazamamış, sinir bozucu genellemeler yapıp anneleri üzüyor. Ayrıca şu baba kural koyar lafına sinir oluyorum. Çocuğu sadece baba yapıyor, doğuruyor, büyütüyor ya kuralları baba koyuyor. Anne hep pasif olsun, ezilsin, baba güçlü olsun, erkek egemen toplumun çocuk büyütme konularındaki baskıları. Nedense bunu hep Türk psikologlar savunuyor. Savunanlar da erkek. Hiç inandırıcı gelmiyor bana bu yaklaşımlar.Peki sence herkes cocugunu prens ve prenses olarak mi yetistiriyor kucucuk cocuklarin agzi kufur dolu demek ki anne baba oyle konusuyor yada o cocuga oyle hitap ediliyor acayip bir ego gozlemliyorum cocuklarda ben sadece ben bencil cocuklar goruyorum parka goturuyorum cocuklari gozlemliyorum diger cocuklari basibos onemsenmeyen itilip kakilan o yuzdende hinc dolu cocuklar kendi kendime ben ve benim gibi anneler cocuklarini bu dogru bu yanlis diye yetistirip bu cocuklarin icine mi birakacak diyorum elimden bisey gelmiyor zeynep kadar cocuklar sabahtan aksama kadar sokaklarda gozetleyen eden yok hala bayramlarda kandillerde seker para toplayan cocuklar var caldiklari kapida neyle karsilasacagini bilmeden biz istedigimiz kadar prens prenses yetistirelim ama kendileri gibi cocuklarla karsilasacaklari mechul buyuyunce okul caginda haftalik vermeyi dogru buluyorum kurallari sadece babaya birakma bana cok dogru gelmedi cunku benim esim cocuklar ne isterse oyle yapiyo hep kotu anne ben iyi baba esim oluyo ben bunu yapmayacagiz diyorum esim biraz sonra tamam izin verdim yapalim diyo kiyamiyormus sanki ben kiyma makinesiyim otoritem yerlerde onun yuzunden doktorlari cok sorgularim kayitsiz sartsiz kabul etmem dediklerini doktor recetesini yanlis ilac verdigi icin doktora duzelttirmisligim vardir hasta nasil olsa anlamaz diye sacma sapan seyler yaziyorlar sizde dikkat edin
Gecmis olsun. Ohh yorulmussundur ama temiz temiz oturursunuz simdi. Zeynep'in odasi da hayirli olsun hemen yataginda yatmaya basladi mi benimki yatmiyorselam kızlar nasılsınız? benim tel bozuldu serviste o sebeple birkaç gün sizi okudum ama yazamadım sobrada internet paketim bitti okuyamaz oldum. laptopu zeynep cadısı açtırmıyor ben açınca hemen gelip iş yapıcam diye başına oturuyor ve orayı burayı karıştırıp duruyor. bende mecbur kapatıyorum.
bizde haberler çok ilk önce geçen hafta çok hasta oldum boğaz iltihabı olmuşum acillik oldum. üşüme titreme yutkunamama falan çok kötüydü. emzirmeyi bırakınca ilaç içebildim ve 2 günde kendime geldim çok şükür.
cuma günü de ev badana oldu. cumartesi ikea dan zeynepe yatak ile masa sandalye aldık. yatağını gulıver modeli aldım. alçak ve çok rahat . çok sevdi zeynep.korkuluğu var düşmesin diye ben yinede alışana kadar yere minderler seriyorum düşerse falan diye. benim yaramaz kızım inme yerinden değilde korkuluğun üstünden inmeye çalışıyor.
masa sandalye de mamut serisi aldım. hiç aklımda yoktu fırsat köşesinde teşhir ürünü varmış ve hiçbir yerinde birşey yoktu. zeynepte çok sevdi bizde alalım dedik. kızımın odasına bi tek halı ve avize kaldı.
zeynepin odası bize göre bebek odasından çocuk odasına geçti zeynepe göre ise prenses odası oldu. çünkü herkese prenses odam oldu diyor cadı.
badanaya birde bahar temizliği eklenince ev hala toplanmadı. kiler gibi kullanılan bir balkonumuz var resmen bi kamyon atılacak şey çıktı ve benim 2 günümü aldı desem yalan olmaz. halılarda yeni geldi yıkamadan . bir yandan da bu temizlik zeynep hanımın doğum gününe hazırlık oluyor. ay az kaldı ve benim içimi bir heyecan sarıyor yeniden.
Ben birakiyordum sonra arabayi bayagi surttum ve gectigim yollardan da hep buyuk kamyonlar gectigi icin servise verdik. Iki uc ay oldu sanirim iki yasindan kucukleri servise almiyorlardi ama mehmetin iki yasina az kaldigi icin aldilar. Bizim mesafemiz cok cok kisa o yuzden cok arastirmadan verdim sabah ogretmenlerden biri kucagina aliyor sonra oturtuyordur koltuga herhalde aksam da kendi ogrwtmeni oluyor mehmeti de koltukta orurmus kemeri takili goruyorum. Bizim oglan sevdi servisi ama pamukprensinannesinin anlattigi sebeplerden dolayi hazirandan sonra kalkacakpamuk ,turtix size birşey sorucam sizinkiler servis kullanıyor mu kreşe giderken. kreş araştırıyorum ya çevremde tavsiye edilen kreşler bizden biraz uzak servise vermem lazım ama çok küçük diye ben çekiniyorum. gönderenler hosteslerin onları çok iyi indirip bindirdiklerini , kemerlerini taktırdıklarını falan söyledi ama sizede bi sorayım dedim. siz benden daha tecrubelisiniz bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?