- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #48.241
Aaa duruya da masallah bizim o kadar fark olmamisti o ara cok hasta olmusty belki de o yuzden olmadi.Maşallah zeynepé biz 11 kiloyu yeni gördük boyunu bilmiyorum ama şimdiki aklım olsa memeden daha önce ayırirdim çünkü 700 grama yakın kilo aldı memeden sonra
Pamukcum ben hic cocuk gelisimi ile ilgili kitap okumuyorum o tur kitaplar benim sadece kafami bulandiriyor her cocuk farkli bir dunya butun 2 yas cocuklari sunu yapar bunu yapar peki butun 2 yas cocuklari ayni mi hayir degil genelleme uzerinden yapiliyor bazi cocuk gec yapar anne babada bir telas yaratmaktan baska bir ise yaramaz yazdiklarina cok katiliyorum bana bu isler safsata geliyor icguduler anne babanin tek rehberiBu uzmanlar beni sinir ediyor bazen, deneme tahtasına çeviriyorlar çocukları ve bizi. Benim çocuğum benim kıymetlim ama hayatındaki herkes ona bu kadar değer vermeyecek. Kreşe gidince diğer prens ve prensesleri görünce de davranışları düzelmiyor bence. Daha bugün kreşe gittim ve 4 yaş civarındaki çekişmelerden bahsetti öğretmen, pek içaçıcı değildi valla. Hem 0-3 yaş önemli, bu zamanda kişiliği belirleniyor diyorlar hem de farklı açıklama yapıyorlar. Geçen gün Adem Güneş'in bir yazısını okudum anne çocuğuyla iletişim kuramadığı, onun ihtiyaçlarına cevap veremediği için çocuk hırçın oluyor, laf dinlemiyor yazıyordu. Ciddi ciddi kafayı taktım buna, ben çocuğumu anlamadığım için mi bu kadar hırçınlaştı diye. Sonra kitabını okuyan bir anne kitaptaki çelişkileri yazmış, rahatladım biraz. Daha kendi içinde tutarlı bir kitap yazamamış, sinir bozucu genellemeler yapıp anneleri üzüyor. Ayrıca şu baba kural koyar lafına sinir oluyorum. Çocuğu sadece baba yapıyor, doğuruyor, büyütüyor ya kuralları baba koyuyor. Anne hep pasif olsun, ezilsin, baba güçlü olsun, erkek egemen toplumun çocuk büyütme konularındaki baskıları. Nedense bunu hep Türk psikologlar savunuyor. Savunanlar da erkek. Hiç inandırıcı gelmiyor bana bu yaklaşımlar.
Gecmis olsun esma iyi halletmissin evi gule gule kullanin boya bile evin havasini degistiriyor zeynepede masallah benim cadida corapsiz geziyo butun gun idrarin onunla ilgisi yok bence bol su icerse intihapi atar zeynepte cok su iciyor su su elinde bardak geziyo aramiza donmeni bekliyoruz esmacim ozletme kendinizeynepin geçen hafta idrarı kötü kokmaya başladı. birkaç gün takip ettim bol su içirdim ayağını sıcak tuttum falan geçti gibi oldu. ama haftasonu artınca doktora gittik dün. hem 2 yaş kontrolüde yaklaşmıştı onuda yaptıralım dedik. dün 9 da gittik akşam 5 te eve gelebildik. kontrolde çok şükür herşey iyi yaşına göre. kilosu 12500 gr civarı ( tam ölçtürmüyor ya tartıda)
boyuda maşallah 90 cm olmuş.
çok sınırlı şeyler yediğini peynir yumurta yoğurt falan yemediğini söyledim. bu dönemde canı ne isterse onu yer zorlama dedi. makarna pilav köfte patates bunlarda onun hakkı dedi.
tuvalet eğitimi için bezden rahatsız oluyorsa ve tuvaletini yaptığını bir şekilde belli ediyorsa başlayabilirsin dedi.
bu dönemde 4-6 parçalı puzzle lar ile oyun hamuru en faydalı oyuncakları dedi. bol bol dışarı çıkar dışarısı her yşnden daha faydalı dedi.
bizim ki ayağını bazen yan basıyor onun içinde yazın kumsala götürüp kumda yürütün dedi.
kan tahlilleri normal çıktı ama idrar tahlilinde çok fazla bi idrar yolu iltihabı çıktı. daha önce hiç olmadık diyede bizden daha detaylı bi idrar kültürü ve böbrek ultrasonu istedi. en zoru idrar tahliliymiş. zeynep bi dünya su içmesine ve koşup zıplamasına rağmen 3 saat çiş yapmadı resmen. bide 2. ye tekrar idrar isteyince bi o kadar daha uğraştık. yani dün öldüm zeynep arkasında koşarken. bütün hastane bizi tanıdı.
göz muayaenesinide çıkardık aradan çok kolay birşeymiş çocuklarınki. bi sene sonra tekrar gelin şu an sorun yok dedi.
idrar yolu iltihabı çok canımı sıktı. çok dikkat ediyorum ama zeynep sürekli yerlerde çoraplarını durup durup çıkarıyor. soğuk yerlere gidip bilerek basıyor. ondan oldu diye tahmin ediyorum. inşallah son sonuçlar iyi çıkarda bi ilaçla atlatırız bu durumu
Ben ilkinde serumlar yemistim dr bunda gerek gormuyor. Benim en buyuk sansim annemlerin yanindayim sagolsunlar sürekli bizle ilgileniyorlar.eger uzakta olsam cesaret edemezdim cunku ara sık da olsa cok da kolay gecmiyor. Bakacak kimsen yoksa cocugun okula baslamadan tavsiye etmemBen oğlumda mide bulantısından çok çektim. Doğuma kadar ilaç kullandım. Bana da arayı fazla açma vücut alışıyor, mide bulantısı ikinci de fazla olmuyor demişlerdi ama bu gidişle ara açılacak gibi.
Benim de öyleydi, 2 günde bir acile gidiyordum doktor en sonunda ilaç içmezsen hastaneye yatırmak zorunda kalırım, hatta istersen yatışını yapalım 1 ay kalırsın demişti. Sonra baktım yutmak istemediğim hapı damardan veriyorlar kullanmaya başladım. Yaşım genç olsa takmıycam fazla ama oğlum 6 yaşında olunca ben 37 olacağım Allah sağlık versin ama çok geciktirme lüksüm yok benim.Ben ilkinde serumlar yemistim dr bunda gerek gormuyor. Benim en buyuk sansim annemlerin yanindayim sagolsunlar sürekli bizle ilgileniyorlar.eger uzakta olsam cesaret edemezdim cunku ara sık da olsa cok da kolay gecmiyor. Bakacak kimsen yoksa cocugun okula baslamadan tavsiye etmem
Benim minik oğlumun ayakları da minik. Pediped 20 numara tam oluyor, 20-21 numara ayakkabıları var. Geçen gün lcw'den 20 numara terlik aldım, o da tam oldu.Günaydın kızlar sizinkiler kaç numara ayakkabı giyiyor yazlık sandalet bakıyorum da internetten bir fikrim olsun dedim. Gerçi markadan markaya değişir kalıplar ama olsun
Facebooktaki yazıyı görünce sizin öğretmenin gittiğini anladım. Efe'nin geçen yaz 2-3 kez öğretmen değişikliği oldu, bakıcı anne aynı kaldığı için çok sıkıntı yaşamadık neyse ki. İnşallah sizde de sıkıntı olmaz.bu aralar hem zihnen hem de bedenen çok yorgun hissediyorum kafamı bir türlü toparlayamıyorum. Dün kreşte toplantı vardı bizim öğretmenimiz gidiyormuş da onu söylemek için çağırmışlar bizi. Bu dönemdeki çocuklara oyuncak almanıza gerek yok her şeyle oynayabilirler dediler bir de 27 ay civarında uykudan ağlayarak uyanma, kabuslar vs olabilirmiş. Genel korkular da o dönemde başlarmış.
Mehmet bu aralar bazı geceler bir kere bazı geceler de üç dört kere ağlıyor yani hala kesintisiz uykuya geçemedik bir de bizimle uyuyor tabi. Son dört dişi kaldı çıkmayı bekleyen o sırada da uykuları bölük pörçük olacağı için şimdilik böyle idare ediyorum onlar da çıksın odasında ve yatağında yatırmaya çalışacağım
Kolay gelsin. Ben rahata o kadar alıştım ki çalışmaya başladığımda misafir filan kabul edemem herhalde. Şimdi rahat rahat yemeğimi, temizliği yapıyorum.hafta sonu eltimler gelecek sanırım ne zaman yemek yapacağım ne zaman evi toparlayacağım bilmiyorum
O unutkanlık bende de var aslında kafamın çok yoğun Olmasından kaynaklanıyor sanırım. Zeynep akşam hiç uyumadı burnu tıkalı bir türlü açamadık koyu akıntı var o sebeple sanırım.bende hiç uyumadım. Şimdi ı sebeple çok halsizim.evi topladım sayılır bi tek Salon ve mutfağın camları ile banyo kaldı.bi taraftanda zeynepin doğum gününe hazırlık yapıyorum. Bugün pazardan süsler aldım.gelenlere vermek için kokulu sabun aldım değişik şekillerde.birkaç tane kadeh bardağı süsleyeceğim onun içinde kurdele aldım.geçen seneden de süs ve balon var zaten. Bide adının yazıldığı taç aldımBu arada yorgunluğun baharın gelmesinden olabilir turtix. Benim de kaç gündür başım ağrıyor akşamları. Oğlum uyuduktan sonra ben de yatıyorum. Unutkanlık başladı yine, ya dikkatimi vermiyorum ya da unutuyorum bilmiyorum ama eşimin söyledikleri aklımdan uçup gidiyor.
geçmiş olsun canım bize en iyi gelen şey buhar makinasıO unutkanlık bende de var aslında kafamın çok yoğun Olmasından kaynaklanıyor sanırım. Zeynep akşam hiç uyumadı burnu tıkalı bir türlü açamadık koyu akıntı var o sebeple sanırım.bende hiç uyumadım. Şimdi ı sebeple çok halsizim.evi topladım sayılır bi tek Salon ve mutfağın camları ile banyo kaldı.bi taraftanda zeynepin doğum gününe hazırlık yapıyorum. Bugün pazardan süsler aldım.gelenlere vermek için kokulu sabun aldım değişik şekillerde.birkaç tane kadeh bardağı süsleyeceğim onun içinde kurdele aldım.geçen seneden de süs ve balon var zaten. Bide adının yazıldığı taç aldım
Hem hatıra kalır.kimleri çağıracağım belli değil daha birde menü brlirlemedim daha.
Anneme birkaç gün erken gelin dedim bakalım inşallah gelirler o yardım eder bana.
Güle güle giyin canım cicilerinizi. Beden hiç tutmuyor markalarda.biz lcw de 2-3 giyiyoruz ama mesela pançonun 2-3 Yaşı çok küçükBugün oğluma yeni kıyafetler aldım. H&m ve lcw'den aldım. Lcw'nin mağazalarında herşey hemen tükeniyor, internetten almak lazım ama bedenleri uymuyor bazen. Alışveriş sitelerinden 2-3 yaş t-shirtler aldım ama seneye giyer onları. Aynı markanın bedenleri neden farklı oluyor anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?