ersnilll canım benim çok çok hassas durumdayız ya herşey dokunuyo şimdi bize.. insanlardan daha fazla anlayış bekliyoruz hassasiyetlerimizi anlamadıklarında da dayanamıyoruz.. seni cok iyi anlıyorum. dün de kandil sebebiyle görümcemi aramak zorunda kaldım dedim kordon dolanmış çok üzülüyorum falan o da kahkaha atıp benim doktor koridorda kedi yürüyüşü yapmamı önermişti sende dene dedi.. aslında kadın kötü niyetle yapmadı ama benim için hassas bi konuda gülmesi sinirime dokundu telefonda ağlamaya başladım. o da üzüldü ama benim kendimi toplamam kaç saat sürdü.. durdum durdum ağladım, eşime de diyemedim.. üzerine de babam eşimi aramış demiş doğumu neden orda yapmasına izin veriyorsun buraya gelin daha donanımlı bi hastanede yapsın,, eşimde biraz gereksiz uzattı bu konuyu alınmış belli ki babama.. o da üzerine tuz biber oldu. gece kabuslarla doldu işte
iş konusunda benimde bi sürü endişem var . mecburen iki yıl ücretsiz izne çıkacağım bebeği bırakacak kimsem yok. ama o arada tüm özlük haklarımız donuyo bizimde. tayinlerimiz hizmet puanıyla döndüğümde işe tayin istesem büyük ihtimal çıkmayacak, bebek 2 yaşında olacak kreşe bırakmak zorunda kalıcam falan fistan bi ton sorun işte..
en iyisi ersnilim şimdi düşünme.. hem dediğin gibi sizin sektörde iş bulmada sorun yok... bence rahatça yeniden bulursun..hem belki şimdikinden daha güzel olur bilemezsin ki.. evine yakın olması senin için daha iyi olur işinin bebeğin varken .. şimdilik düşünmemeye çalış ben aklıma gelenleri kovmaya çalışıyorum ..
Günaydın kızlar ben geldim
Moralim çok bozuk.
İşim rahat biliyorsunuz ama iş ev arası yolum uzun.
İndi bindi yapmam gerekiyor.
Dünde eve yakın dolmuşa bindim,taksi bekledim geçmedi.
Allahım insanlar ancak bu kadar anlayışsız olabilirler.
İte ite inmeye çalışıyorlar.
Artık dayanamadım hamileyim lütfen dikkatli olun dedim.
Ama ağladım ağlıcam yani o derece.
Sonra yer verdi teyzesin biri,gençler hala oturuyor.
Kızım fark etmedim kusura bakma dedi.
Önemli değil teyze saolasın dedim.
Sonra dolmuşdan indim ağlaya ağlaya eve yürüdüm.
Oğluşunda tekmelerini hissedemedim bütün gece düşünmekden uyuyamadım.
Bu sabah çok şükür ki hissettirdi kendini.
Kendimi çok aciz hissediyorum,sürekli endişeliyim,beynim çok dolu.
O kadar yoruldum ki..
Bu ay sonu izne çıkayım diyorum,ama sonrasında bebeğimin yanında çok az zamanım kalıyor ücretsiz izin alsam dahil.
Bebeğimede kıyamıyorum.Küçücük olucak.İşi bıraksam diyorum ama işimide seviyorum.
Bıraktığımda boşlukda kalabilirim.Yine iş bulurum sektörde çok var ama şimdiki gibi severek çalışabilir miyim emin değilim.
İşi tamamen bırakmanında sınırı olmadığını düşünüyorum.
Eğer eşimin memleketine taşınmassak ömür boyu kirada kalabiliiriz.
Ama çalışırsam üç,beş birikmişimizde var evimizi alabiliriz,eh arabada düşünüyoruz.
Offf bilmiyorumm çok doldum çokkk...
kızlar hamileliğin zor yanları asıl şimdi başlıyo..
moralinizi yüksek tutun..bebişlerimizede yansıyo
canım benim allah yardımcımız olsun artık yorulduk sanırım hep birşeyleri takıyoruz kızıyoruz
bende herşeye alınıp kızıyorum özellikle kayınvalidemin herşeyi batıyor bu araseviyorum kendisini ama herşeyede müdale etmesine sinir oluyorummm
eşimede söyledim ben doğumdan sonra çekemem bak kimseyi dedim kimsenin aklına fikrine ihtiyacım yok ben ihtiyaç duyarsam kendim sorarım dedim...oda tamam ozaman öyle dersin stres yaptırmayın bana sizin yüzünüzden sütüm azalıyor dersin diyoee biliyo annesinin huyunu
senin bebeğine kim bakacak canım çalışırsan
ben aynı binada oturduğum için çok tereddüdlerim var zaten
şimdiden diyorlar sen kızınca o bize gelecek falan diye ben kızıcam onlar şımartacaklar e bu çoçuk daha beni tınlar mı
offff ne zor bu işler ya bizimde en kıza zamanda o binadan çıkmamız lazım ama nerden baksan bi 5 sene zor gibi
dur dur Voltaj da gelmiş hemen gece gördüğüm rüyayı anlatayım..
doktorumun çalıştığı hastane kapanmış. benim de o hastanede hiç gitmediğim bi kadın doktor var. bu şehirde bi tek o kalmıs o da devlet hastanesinde çalışmaya başlamış. benim doğuma bir haftam var gidip konuşayım diyorum. ayy berbat bi pislik içinde çalışıyor muayene ediyor bi yandan arkada bi kadın doğurmaya çalışıyo rezalet ortam. sonra diyorum kendime başka çaren yok bunlar gibi doğuracaksın.. neyse elimi kolumu sallayarak doğuma gidiyorum bir hafta sonra. ama normal poliklinik odası yani. giriyorum zar zor kalabalıktan itiş tepiş. doktor o an masada biriyle uğraşıyo muayene falan ben odaya bi bakıyorum yerde bi sürü yatak (yer yatağı) kadınlar çığlık çığlığa doktor gelip kesi atıp gidiyo(chosy duymasın).
kan revan ortalık mezbaha gibi.. kimi doğuruyo bebekler ağlıyo eşleri camdan içeri bakmaya çalışıyo.. yani gözünüzde nasıl canlandırayım bilmem.. sonra benim içim çekiliyo ama mecburum doğumum başlamak üzereymiş benimde. yerde kendime boşluk arıyorum uzanmak için.. doktorun elinde aynı jilet herkese kesik atıyo dönüyo muayeneye devam ediyo falan aman allahım anlatılmaz yani durum.. sonra yere yatıp kıvranmaya baslıyorum ağrım yok ama ortama uyum sağlamaya çalışıyorum yanımdaki çığlık atınca bende atıyorum falan :)) kendi sesime uyandım ortalık karanlık yatağımdayım.. ayyy ne fenaydı yaçok çok fena
doktorumun çalıştığı hastane kapanmış. benim de o hastanede hiç gitmediğim bi kadın doktor var. bu şehirde bi tek o kalmıs o da devlet hastanesinde çalışmaya başlamış. benim doğuma bir haftam var gidip konuşayım diyorum. ayy berbat bi pislik içinde çalışıyor muayene ediyor bi yandan arkada bi kadın doğurmaya çalışıyo rezalet ortam. sonra diyorum kendime başka çaren yok bunlar gibi doğuracaksın.. neyse elimi kolumu sallayarak doğuma gidiyorum bir hafta sonra. ama normal poliklinik odası yani. giriyorum zar zor kalabalıktan itiş tepiş. doktor o an masada biriyle uğraşıyo muayene falan ben odaya bi bakıyorum yerde bi sürü yatak (yer yatağı) kadınlar çığlık çığlığa doktor gelip kesi atıp gidiyo(chosy duymasın).
kan revan ortalık mezbaha gibi.. kimi doğuruyo bebekler ağlıyo eşleri camdan içeri bakmaya çalışıyo.. yani gözünüzde nasıl canlandırayım bilmem.. sonra benim içim çekiliyo ama mecburum doğumum başlamak üzereymiş benimde. yerde kendime boşluk arıyorum uzanmak için.. doktorun elinde aynı jilet herkese kesik atıyo dönüyo muayeneye devam ediyo falan aman allahım anlatılmaz yani durum.. sonra yere yatıp kıvranmaya baslıyorum ağrım yok ama ortama uyum sağlamaya çalışıyorum yanımdaki çığlık atınca bende atıyorum falan :)) kendi sesime uyandım ortalık karanlık yatağımdayım.. ayyy ne fenaydı yaçok çok fena
Moralim çok bozuk.
O kadar yoruldum ki..
Bu ay sonu izne çıkayım diyorum,ama sonrasında bebeğimin yanında çok az zamanım kalıyor ücretsiz izin alsam dahil.
Bebeğimede kıyamıyorum.Küçücük olucak.İşi bıraksam diyorum ama işimide seviyorum.
Bıraktığımda boşlukda kalabilirim.Yine iş bulurum sektörde çok var ama şimdiki gibi severek çalışabilir miyim emin değilim.
Ama çalışırsam üç,beş birikmişimizde var evimizi alabiliriz,eh arabada düşünüyoruz.
günaydın arkadaşlar
kızlar sırt ağrısı bende de var ama ben çözümü pilates yapmakta buluyorum.
nefes egzersizleri ve ısınma harketlerini yapıyorum.
çok zor hareketler değil. nefes egzersizlerinden sonra oğlum bir hareketleniyor görmeniz lazım
düzenli nefes alıp verince bebeğe daha fazla oksijen gittiği için daha fazla hareket ediyormuş
ebru şallının facebook sayfasını incelemenizi tavsiye ederim.
Hiç kendinden taviz verme canm.Birde aynı binadasınız tepene çıkarlar.
Benim kaynanamda herşeye çok karışır.Birkaç saat bile zor geliyor bana.
Birde sürekli yanımda olmasını düşünemiyorum.Ben doğuma yakın anneme gidiyorum,40 ımıda orda çıkarıcam.
Gerekirse bütün iznimi orda geçiricem,kocişim ordan işe gidip gelicek artık.
Bebişime kimin bakıcağı henüz net değil.Annem hazır bakmaya dört gözle bekliyorlar.
Ben arkandayken sen hiç düşünme kendini sitrese sokma diyor.Ama annem bakarsa oraya taşınmamız gerekicek.
Kaynanam ne bakarım diyor ne bakmam.Eşimde bende güvenmiyoruz kaynanama.Kafasına dank eder hadi ben memlekete gidiyorum der çeker gider.
Birde eşimin teyzesi var.Annesi gibi.Herşeyimizle annesinden çok o ilgilendi.
6 tane torunu var:) Kendi çocukları yanında bizede yetişiyor.
Oda dediki ömrüm olduğu sürece ben bakarım.Siz yerinizden kımıldamayın taşınmayı düşünmeyin.
Ama kaynanoşlada çatışmak istemiyor tabi.Çünkü ben teyzemde bakabilir annemde dedim.
Kaynanoş bozuldu gibi.Bakalım artık hayırlısı.
Günaydın kızlar bugun cok enercukum,
Yarın son kez 6 da kalkacağım15 gün yatış
Ay hangiı şarkıyı söylesem ki
Mecnun - Sevdalılar Beni Anlar - YouTube
ben aynı binada oturduğum için çok tereddüdlerim var zaten
şimdiden diyorlar sen kızınca o bize gelecek falan diye ben kızıcam onlar şımartacaklar e bu çoçuk daha beni tınlar mı
offff ne zor bu işler ya bizimde en kıza zamanda o binadan çıkmamız lazım ama nerden baksan bi 5 sene zor gibi
günaydın arkadaşlar
kızlar sırt ağrısı bende de var ama ben çözümü pilates yapmakta buluyorum.
nefes egzersizleri ve ısınma harketlerini yapıyorum.
çok zor hareketler değil. nefes egzersizlerinden sonra oğlum bir hareketleniyor görmeniz lazım
düzenli nefes alıp verince bebeğe daha fazla oksijen gittiği için daha fazla hareket ediyormuş
ebru şallının facebook sayfasını incelemenizi tavsiye ederim.
Canım bende aynı konuda düşünceliyim, Daha bu sabah da arkadaşlarla bunu konuştuk .. Evet annem bakacak bebeğime içim rahat olacak ama yinede çokca vakit geçirmek istiyorsun haklı olarak , Bu devletin alacağı karar çok iyi olacaktı ama onlarda yan çizmeye başladı((
Ücretsiz izin düşünüyordum alabildiğim kadar diyordum 1- 2 ay , ama araba aldık bizde ve borç içine girdik ... İdare etmemiz zor olur ..işyeri izin verir mi kaygısı varken şimdi zaten ben alamam pskilojisi daha etkiledi ...Rabbim büyük inşallah sabrını verir. Anneme bahsettiğimde o bile anlamıyor ki beni eşimin anlamasını beklemiyorum , Annem niye endişe ediyorsun ben bakıcam ya bebek güvende olacak oluyor birde bende bakarım git gel yapmayız diyor üstüne farkında değil beni iyice itiyor bunalıma, Bebeğim evinde kalamayacak ya getir götür yapıcaz ya orda yatacakBir gün annemede patlıcam diye korkuyorum sen neden anlamıyorsun beni hep çok kolaymış gibi konuşuyorsun dicem ama tutuyorum kendimi beterin beteri var ya kayınvalidem baksaydı ya bakıcıya ihtiyaç olsaydı :18:
taviz vermeye çalışıyorum canım istemiyorumda arada kırgınlık falan olsun bakalım allah büyük inşallah bir sıkıntı olmaz
eğer çatırdamalar olursa eşim de orda oturmak istemeyebilir
eşimde arada kalsın istemiyorum :26::26::26:allah yardımcımız olsun diyorum artık
senin işinde zormuş canım teyzeye bıraksan kaynanan alınacak annene gitsen bak bana baktırmadı annesinin oraya taşıntı diyecek hemde oğluma zor olacak falan
inşallah sizde iyi bir çıkış yolu bulursunuzz:26:
inşallah dediğin gibi olurrr canımmmmAyy ayy ne olmuş bizim fıstıklara,
Benimde sırt ağrım cok kutletiyorum geçiyor
Ersnil,sen neler yapıyorsun kendine olmadan olacakların endişesine kapılmayın lütfen.bebek olunca görürüm seni isimi birakamamlari,tuvalete gidebilir misin acep,birsey olur mu korkusuyla.dusunme şimdi bunları ,hayatta annen babandan bile vazgeçersin ama evlattan öyle olmuyor.o acziyet varya.rabbim kendi merhametinden damlatmis anneliğe...
Umutege hiç öyle olmuyor hayatım cocuk tamamen seni istiyor ,bastan sınırını ciz.anlamasalarda bebisin inanılmaz anlıyor
Benimkiler onların kucağında ağlarlardi.gerci oğlum 6 yasında tanıdı dedeyi babaanneyi.
Mezosum ben bugun kabussuz uyandım hamdolsun
Hayir olsun artık hep dogum kabusları oluyor,
Allah iyiliğini versin emii :)) bu ne böyle..
bilemezsin sen küçüğüm aşık olan beni anlar.. koptum o hareketlere :)) ay sabah sabah baska bı sey benı bu moddan cıkaramazdı..
umutege çocuğunu ona göre eğitirsin izinsiz alt kata bile inemez..eşinde destek olursa bu konuda kuralları baştan koyarsınız.
çünkü bu tür durumlarda çocuklar çok yanlış eğitiliyorlar. aynısını benim dedem ve babaannem küçük kardeşime yaptılar. biz küçükken yakın değillerdi ama en küçüğümüzü mahvettiler. annem kural koyardı o gidip onlara sığınırdı. annem vermezi onlar verirdi istediğini..annemi babamı yok saydırdılar hep. sen bize gel biz seni koruruz sen bizden iste onlar vermezse diye diye.. şimdi görsen hiç üçümüze kardeş demezsen o ikimizden çok farklıdır. 20 yasına geldi hala 10 yaşında gibi kapris, inat, sorumsuzluk.. istediğini verene kadar huysuzluk, dik kafalılık.. hepsi o günlerin eseri. çocuğuna sahip çık canım.. sonrasını yine anne baba çekiyo. büyükler rahmetli oldu ama eserleri kaldı işte
artisttt gacı seni.. pilates de yaparmış.. kız iki gün kaldı. ev hayatına bi geçeyimmmm varya.. yemişim pilatesi.. sabah geç kalkıcam üzerine uzunnnnnnnn süren bi kahvaltı inş. sonra çay keyfi. sonraaammm ayy bilemedim evde hiç uzun süre kalmadım neler yapılır bilmiyomkeşfedicem zevkle :)))
Moralim çok bozuk.
O kadar yoruldum ki..
Ayy ayy ne olmuş bizim fıstıklara,
Benimde sırt ağrım cok kutletiyorum geçiyor
Ersnil,sen neler yapıyorsun kendine olmadan olacakların endişesine kapılmayın lütfen.bebek olunca görürüm seni isimi birakamamlari,tuvalete gidebilir misin acep,birsey olur mu korkusuyla.dusunme şimdi bunları ,hayatta annen babandan bile vazgeçersin ama evlattan öyle olmuyor.o acziyet varya.rabbim kendi merhametinden damlatmis anneliğe...
Umutege hiç öyle olmuyor hayatım cocuk tamamen seni istiyor ,bastan sınırını ciz.anlamasalarda bebisin inanılmaz anlıyor
Benimkiler onların kucağında ağlarlardi.gerci oğlum 6 yasında tanıdı dedeyi babaanneyi.
Mezosum ben bugun kabussuz uyandım hamdolsun
Hayir olsun artık hep dogum kabusları oluyor,
ay şekerim aklımda olmaz mısın aklımdasın da yastık ve dikiş deyince aklımda tamamen sana ait köşe oluştu nasıl oldu yastığın bitti mi resim bekliyoruz ona görepiyasadakilerin aynısı ayy.. değişik bişey değil.. sadece piyasadakiler çok dar geldi gözüme.. minicik oyuncak gibi..
az daha büyük yaptırıyorum.. içini doldurunca foto eklerim canlar..
zapzup aşkol cicim aklında değilmiydim.. hııhhhbi yastık için aklına kaydoldum demek..
iyi demişsin kız kendini haklı çıkarmaya çalışıyor birde sen aramadınmış sen ara hamile bu kız gurbette boşver çatır çaıtr söyle o sana söylüyor ben aramadım bile akşam geleceklerdi yatağı görmeye eşim davet etmiştir kesin yoksa onlar gelelim demez bilirim neyse eşime ben yorgunum uykum var başka birgün gelsinler dedim hiç taviz vermicen bunlara yoksa şımarıyorlar ara bozuyorlarkızlar kayınvalidemle konuştuk
eşim arayınca bana da ver dedim.
onlar konuştu sonra eşim bana verdi
kandiliniz mübarek olsun dedim. sizinde dedi
bu kandiller olmasa hiç sesini duyamıcaz dedi
hıııı evet dedim.1,5 aydır hiç aramıyon dedi.
siz beni arıyor musunuz dedim. izinden döndünüz hiç aramadın
senin araman lazımdı diyor. ben hastane hastane gezdim
haberiniz olduğu halde aramadınız dedim.yılbaşında da aramadın diyor.
ben yılbaşında kimseyi aramıyorum dedim.
gülerek bir kusurumuz mu var dedi. cevap vermedim.
babam ordaysa onunlada konuşayım dedim.
babam alınca öksürmeye başladım. sesin değişik hasta mısın dedi
sizden geldiğimizden beri hiç iyileşmedim ki dedim.
öyle kapattık teli. tabi bu arada biz kayınvalidemle konuşurken
eşim ne diyorsun der gibi yüzüme bakmadan elini kaldırdı.
teli kapatınca ne bişey söyledi ne de soru sordu.
trip atıyor bana çokta tınnnnnnnnn
aldığınız kıyafetler boya akıtıyorsa bir kova içerisine bu çamaşırı koyun üzerini su doldurun ve içine 2 yemek kaşığı falan tuz koyun öyle beklesin 7-8 saat beklesin ondan sonra suyunu sıkın sadece o çamaşırı makinede yıkayın isterseniz elde yıkayın tuz kumaşın boya akıtmasını önler o mendiller geçiçi çözüm en güzeli su ve tuz tekstil mezunu olarak bana güvenin :) kendimi öveyim azıcıkhanipeks tatlım eğer çok tereddüt edersen çamaşır renk koruma mendillleri var bir tane de ondan koyabilirsin makinaya. ben ondan da kullanıyorum boyayabilir diye tereddüt ettiğim kıyafetleri yıkarken mendilden koyuyorum. migrosta falan satılıyor.
sanada hayırlı kandillerEyy maşallah sona gelene kadar anam ağladı
Neler yazmışsınız iki günde ya , ara verip Namaz kılmasam eyvah eyvah
seytan kandiramadi ama hihii:))
huzurlu mutlu uyuyabilirim
hepinizin kandilini kutlarım canlarım Rabbim nice kandillere kavuşmayı nasip etsin
bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alıp sağlıkla büyütmemizi nasip etsin 4 göz üstlerinde olsun
Sevdiklerimiz sağlıklı huzurlu mutlu olsun , Rabbim ondan baskasına muhtaç etmesin
Âmin.
Öpüyorum hepinizi yarin görüşürüz iyi geceler
rüyan hayra çıksın canım ama korktukça rüyalarına giriyor doğum işallah kolay doğumlarımız olur da bu hallerimize güler geçerizdur dur Voltaj da gelmiş hemen gece gördüğüm rüyayı anlatayım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?