canım hiç sıkma canını sezeryanın öyle korkulduğu kadar kötü bişey olduğunu düşünmüyorum. etrafımda bir sürü arkadaşım tanıdığım sezeryanla doğum yaptı kimsedende aman ha kesinlikle normal doğum yap diyeni duymadım ama normal doğum yapıp da çok memnun olanların yanında nasıl acılar çektiğini anlatanlar var. şöyle söyleyeyim doktor kuzenim normal doğum için kendini paralama hiç diye uyarıda bulundu. hele ki senin riskli bir durumun varsa hiç düşünme vicdan azabı çekersin sonrasında.Kızlar ben geldim bebeğim dönmüş ama çatı muayenesinden sınıfta kaldıkkanal normal ana son kemik sıkıntılı dedi doktor peki kesinlikle normal doğum olmazmı dedim oda olur ama vakumla çekmek zorunda kalabiliriz yada bıla bıla bi sürü şey söyledi %10 ihtimal dahi olsa düşük omuz yada kafa travması olma ihtimali var göze alıyorsan olur ama önemli olan bebeğin sağlıklı olması bu nedenlede kesinlikle sezeryan dedi bunları duyunca ben başladım ağlamaya normal doğum yapamayacağım için değil ama ihtimalleri düşünmek yetti annelik böyle bişeymiş demekki bugün ilk defa böyle hissettim 9 Nisan da geliyor kızım Allah'ın izniyle :)
senin yazdıklarını okudukça nasıl doğurasım geliyo anlatamam...Cok.saol kuzucum.
Darisi hayirlisiyla sizlerin basina ins.
Simdi kontrolden cikdik.oglusum 3.200 kilo dogmustu.sadece 100 gr kaybetmisiz.
Sararmamisiz emzirmemiz.guclenmis.ilk dogdugunda bu konuda skintiliydik.simdi onuda atlattik.cok.sukur.allahima. Hepinizden hayirli haberler gelsin ins.topik.olarak hep.gulumseyelim.
aslına bakarsan herşey olacağına varıyo. hakkımızda en hayırlısı neyse o olsun. geçen yıl bir arkadaşım özel kliniğinde 8000 tl ye normal doğum yaptıracak bi prof. ile anlaştı. hatta o zaman doğum parası ayarlamaya uğraştılar sıkıntıya girdiler falan... bi gün aniden suyu gelmiş en yakın devlet hastanesine gitmişler kendi doktoru uzakta olduğu için. epidural sezeryanla doğum yapmıştı ve hiç bir sorun yaşamamıştı ne devlette olmasından nede sezeryandan. o yüzden Allah bize en hazırlısını versin diyelim.En büyük sıkıntı normal mi olsun sezeryan mı? Özelde mi olsun devlette mi?
Görümceler devlet hastanesi daha iyi diyor ama nette hiç hoş şeyler yazmıyor.
Eşim devlette normal yap diyor, dr net bir şey söylemiyor.
Off off :18: :18:
Maalesef canım. İnsan değil sürü muamelesi. İki kişinin doğumunda refakatçi oldum. İkisinde de
olay çıkardım kaba davranışlarından dolayı.
Normal doğum mümkünken neden ameliyat olayım ki? Belki 6-7 ay sonra ikinci bebeği
isteyeceğim. Sezeryan olursa en az 2 yıl beklemek zorundayim. Ama yaşım ilerliyor. 37 yaşında
göze alabilecek miyim 2. gebeligi?
Canım devlet hastanesinde randevum vardı ama eşimle düşündük tutki devlet hastanesindeki doktor muayene etti normal doğum yapabilirsin dedi ki bunu benim doktorumda söylüyor devlet hastanesindeki doktor doğuma girmeyecek tutki normal doğum için gittim Allah korusun %10 ihtimal dediklerinden biri oldu ben sezeryan olmıyım diye bebişim sıkıştı bişi oldu ömrüm boyunca keşke doktoru dinleseydim zorlamasaydom demek istemiyorum beveğim için vicdanımı dinleyip sezeryana boynumu eğdim kısacası
Hayirlisi olsun canim bende risk alamam bu konuda doktorum ne derse o , 9 nisanda bir prenses daha doguyor saglikla gelsim insallahKızlar ben geldim bebeğim dönmüş ama çatı muayenesinden sınıfta kaldıkkanal normal ana son kemik sıkıntılı dedi doktor peki kesinlikle normal doğum olmazmı dedim oda olur ama vakumla çekmek zorunda kalabiliriz yada bıla bıla bi sürü şey söyledi %10 ihtimal dahi olsa düşük omuz yada kafa travması olma ihtimali var göze alıyorsan olur ama önemli olan bebeğin sağlıklı olması bu nedenlede kesinlikle sezeryan dedi bunları duyunca ben başladım ağlamaya normal doğum yapamayacağım için değil ama ihtimalleri düşünmek yetti annelik böyle bişeymiş demekki bugün ilk defa böyle hissettim 9 Nisan da geliyor kızım Allah'ın izniyle :)
Sormadim :) alttan bakar diye tirsttim ormanimi acmaya hazir degildim 4 nisamda randevum o zamana kadar takip edicem bakim bir anormallik varmicanım benim haftalardır öyle geliyor dr da kontrol etti bir fitil verdi kullanmadım kullanmadığımı da söyledim önemli bişii değil zaten korkma dedi. hatta söylemesi ayıp çatı muayenesinden sonra sabah günlük pedimin üzerinde nerdeyse et parçası gibiydi. dr una sorarsan burada paylaşır mısın?? dr um bişiii yok dedi ama insanın içine dert oluyo:44:
Evet bu kilo kaybi benim yegende de olmustu sislik iniyor heralde emsin de doysun yumurcakCUok.saol kuzucum.
Darisi hayirlisiyla sizlerin basina ins.
Simdi kontrolden cikdik.oglusum 3.200 kilo dogmustu.sadece 100 gr kaybetmisiz.
Sararmamisiz emzirmemiz.guclenmis.ilk dogdugunda bu konuda skintiliydik.simdi onuda atlattik.cok.sukur.allahima. Hepinizden hayirli haberler gelsin ins.topik.olarak hep.gulumseyelim.
normal dogum ise kesin git degilse benim gb ozenebilirsin buruklasabilirsin :)Merhabalar herkese,
Bu cuma son iş günüm , Ama o gün dr. kontrolüm var , o yüzden glemicem işe, yarında ö.sonra hastanede eğitim var, yani yarın sabah son gelişim artık kızımla dinlenicez evde :))) sıkılmaya başladım zaten işe gelip gitmek zor gelmeye başlamıştı. İnşallah kıızmda bir hafta daha tanırda bana evde ki işleride bitiririm .
Medipol eğitimine katılanlar vardı aramızda, Nasıldı arkadaşlar ? Verimli miydi, Katılsam mı karar veremedim.
canım benim 3 yasin tamamdır.
,
bartholin kisti olabilir canım :26: bende de çıkmıştı ve çok acıyodu...ben bepanten krem sürmüştüm(evde vardı) hemen geçirmişti...netten bi araştır istersen
Temmuz benim de 3 Yasin tmm. Okudum. dertsize yazdım ama atlayabilir. Benim durum belirsiz biliyorsun her an gidebilirim.. senin bilgin olsun ayrıca canım. Üzerimde kalmasın.
aslına bakarsan herşey l bir arkadaşım özel kliniğinde 8000 tl ye normal doğum yaptıracak bi prof. ile anlaştı. hatta o zaman doğum parası ayarlamaya uğraştılar sıkıntıya girdiler falan... bi gün aniden suyu gelmiş en yakın devlet hastanesine gitmişler kendi doktoru uzakta olduğu için. epidural sezeryanla doğum yapmıştı ve hiç bir sorun yaşamamıştı ne devlette olmasından nede sezeryandan. o yüzden Allah bize en hazırlısını versin diyelim.
sezeryan diye planlarız normal olur.
normal diye planlarız sezeryan olur. yani canım kısacası herşey olacağına varır.
Grill tam olarak aynı ikilemdeyiz seninle.. Bend
e ikinci gebelik için cok beklemek istemiyorum yastan dolayı ve hazır izin alıp bu kadar uzak
kalacakken isten ikisi yakın yaslarda olsun diyorum
ama nasip tabi..
Su an ozeldeki Dr su azlığı ve plesenta yaşlanması nedeniyle yatış yapmak istiyo, devletteki de ben olsam beklerim normal icin diyor.. Tabi insanın düşeceği en zor ikilemlerden biri bu olsa gerek.. Bir yanda beklemek istiyorum diğer yandan esim diyor ozeldeki Dr a olan önyargın yuzunden birsey olursa bebeğe dayanamazsın sen buna.. Cok cok zor.. Sürekli elim duada.. Hayırlısını Allah biliyo hepimizi dardan zordan kurtarsın ins. keske kızım yarınki son kontrolden once bu gece bir sürpriz yapsa annesine doğal yollardan gelse.. Hayırlısı..
slm kızlar
büyük buluşmaya son bir gün kaldıyarın oğlum kucağımda olacak allah nasip ederse ben haber veremicem size telden nete girilmiyor.arkadaşıma söylicem haber vermesi için size.. inşallah güzel bir doğum hikayesi anlatmak için gelirim en kısa zamanda
merak etmeyin bizi..allaha emanet olun hepiniz hakkınızı helal edin
Slm kızlar 24.03.2013 saat:23.40 da doğum yaptım..Kızım annesine doğum günü süprizi yaptı dünyaya erken geldi, prensesimle doğum günlerimiz aynı oldu:)darısı başınıza,ayrıntıları müsait olduğum bir ün paylaşıcam sizlerle hepinizi öpüyorum iyi akşamlar:)
merhaba güzel anneler
hulya (umutege)doğum yaptı..
kaan bebeğimiz dünyaya geldi 3350 gr doğmuş...hoşgeldin kaan bebek..
Allah analı babalı büyütsün inşallah
hepiniz çok selamı var
maşallah umutegemizde bebeğine kavuşmuş. rabbim sağlıklı, mutlu uzun ömürler versin, analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.merhaba güzel anneler
hulya (umutege)doğum yaptı..
kaan bebeğimiz dünyaya geldi 3350 gr doğmuş...hoşgeldin kaan bebek..
Allah analı babalı büyütsün inşallah
hepiniz çok selamı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?