merhaba canım
öncelikle kesinlikle snei korkutmak gibi bir niyetim yok, yanlış anlama lütfen söyleyeceklerimi
bende mecburi sezeryan olacağım ve onun dikişide aynı bölgeye atılıyor, yani o dikişten kaçarın yok. normal doğumdan kaçış sebebin bu olmasın ikiside aynı kapıya çıkıyor sonuçta. herşey normalse isteğe sezeryanı tercih etme derim.
Normal dogum yapacak olanlar dogum sekliniz hakkinda dusundunuzmu hic?? Ben yatarak yapmak istemiorum tabi simdi plan yapmak kolay ama yer cekiminden faydalanmayi cok istiyorum o yuzden cömelerek dogurmayi cok istiyorum insallah o an oyle rahat ederim..
bugün de topiğimiz kalabalık.nisan annelerin doğumları teker teker başladı.
doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsundiyorum. bebeklerinize hayırlı,sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.
ben de 2. oğlumu allahın izni ile yarın sezeryan ile dünyaya getireceğim.
çocuğun doğumunu riske atmak istemediğimden direkt sezeryan istiyorum zaten.
kendi doğumum riskli olmuştru,ölümden döndüm,görümcemin bebeği kasık darlığından haznede sıkışıp vefat etti....vs gibi tecrübeleri duyunca normal doğumu hiç düşünemez oldum.
bana da dua edin kızlar,hepimize allah kolaylık versin.
merhaba kızlar önce haberleri vereyim sonra geçmişi okuyayım dün gece kasılmalar sancılarla sabahı zor ettim sabah gittik hastaneye tuşe yapıldı nst bağlandı tuşede yeri göğü inlettim yine anladımki bu ağrı bana özel (yarı vajinusmusum) kendimi çok kastım ebe çok zorlandı normal doğurman neredeyse imkansız dedi normalde bu işlem defalarca yapılacak dedi bende mecburen vazgeçtim normalden sancı çıkmadı ama serviks yumuşamış bebeğimin başıda yerleşmiş geçen hafta artan suyum bu hafta yine azalmış bizde aradaki farkı çok net görebildik zaten dr yarına randevu verdi yarın sabah 7:30 da hastaneye giriş yapacağız ve kızımı Allah kısmet ederse sezaryen ile dünyaya getireceğim dualarınızı esirgemeyin
merhaba güzel anneler
hulya (umutege)doğum yaptı..
kaan bebeğimiz dünyaya geldi 3350 gr doğmuş...hoşgeldin kaan bebek..
Allah analı babalı büyütsün inşallah
hepiniz çok selamı var
Voltajim eklm.dedim beceremedim.
Telde resim.o.kadar cok ki hangisi arasin goremiyorum.
Mail.adresi verirseniz atabilirim.
Ozel.albume.ekler.sonrada silersiniz
O.kadar destekcimdiniz ki.gorun istiyorum.
Sonunda oglusu.emzirmeyi.basardik.kizlar.
Tuttu.kucuk.erkegim.annemin dedigine gore sutumde bugun gelmeye basladi.
Cok.sukur icim rahatladi
Perilousdan haber var mi
bizde senin kocanın mantık mübarek cuma olsun diye 12sine aldık günü, doktor uygundur dedi. beklemeye koyulduk hadi hayırlısı...
Kizlar evinde bitki cicek bakan var mi ? Iki tane bitkim var birisi esimin ofisi acildiginda gondermistim evlenmeden once ,gecen ofise.gittim olmus gibiydi evee getirdim cok guzel yesillendi ama arada cok kuru dallar var yine esimin bana aldigi buyuk bitkiyi duvara dayamisim yapraklarinin bir kismi kurudu sarardi ne yapmak lazim yolayim mi ben bunlari
Hemmmmm
Sahane mükemmel fevkalade nin fevkisinde.
Ama cok azimli,çalışkan,merhametli,gururlu,gicik,kendi kafasına koyduğunu yapıyor.dogrucu Davut.
Onun dısında hic bir vasıf yok sanırım,
vardır da su an bugun yıkadığım koltuğun üzerinde uyukluyor iyi ne varsa aklımda kalmıyor
ay biz uyuyamadık telefon trafiğinden kalktık yemek yedik nihayet bebişim kıpırdandı yemeği görünce
nasıl yanii ?? sezaryande neden oraya dikiş atılıyor ki?
benim de normal olacak inşallah ama peki senin o şekilde doğuran tanıdığın var mı ? yani doktorlar falan bunu seçenek olarak sunuyor mu ? doktorun mu bahsetti böyle birşeyden??
bu son günler çok zor geçiyor. uyku problemi de çok fazla. Allahım hepimize yardım etsin.
Ya bende uyuyamıyorum delircem
evt ya eşimle birlikte uyumayı özledim. cuykuya hasret kadık valla...
ben sabah ezanına kadar uyuyamıyorum artık uyumak için kendimi zorlamaktanda vazgeçtim pc başında sabah 5 i bekliyorum yapacak bişey yok.
Bende de uykusuzluk sorunu var ben de çıldırmak üzereyim üzerine bir de bugün kaşınıyor her yerim
Canım dr unu ara bence çağırır büyük ihtimalle idrarda kaçırmış olabilirsin ama tahminle olmaz suyunda olabilir.Hem idrar olsa kokardı bencede
Suyun taamı gelmiş olsa bir çay bardağı kadar az tabi ama sonuçta bir miktarda gelmiş olsa git mutlaka kontrole belki başlıyordur doğum.
Eğer gelen suyunsa az mikatarda olduğu için doğum başlayacak olmasa dahi suyunda azalma olmuştur sonuçta o yüzden her ihtimale karşı bir kontrole gitmeni tavsiye ederim.Ama belki idrarda kaçırmış olabilirisn bunu yaşayıp farketmeyenler oluyormuş son aylarda.
Cnm bazilarinin suyu birden patlamaz yirtilir ve az az sizar hele birde bebek kafasini tikarsa yirtiga:) biraz takip et devami gelirse hastaneye bir git baktir bence:)
Cnm utanacak bisey yokki!! Eczanede belki bulabilirsin mendil gibi bisey satiliyor ic camasirina koyuyorsun sonra eger suyunsa gelen rengi degisiyior bir sor bakalim oyle bisey bulabilcekmisin..
hanipeks çıkmışsın ama bence de bi hastaneye git. çekine çekine bi hal olduk hepimiz bende öyleyim boşver bebeişlerin sağlığı önemli olan.
Suyun gelmiş olabilir :S Sen her ihtimale karşı doktora git bence. Bende de hastalık haline geldi. Gece uyanınca hemen bi çamaşır kontrolü yapıyorum.
Cistir o cis
Ben bir defa ilk hamileliğimde yasadım
Esimin maskarası oldum
Yatağın altına leğen mı koymadı ,cisını yapta yat demeler
Tedbiri elden bırakma ama su sızsa devamlı sızıyor .simdi hala islaksa su olabilir.yoksa çınar mesanenle oynuyor
Günaydın kızlarrrr.. Doğumumu yaptım we dün akşam ewime qeldimm Allahıma çok şükürrr..
Size bu kadar erken yazıcağımı tahmin bile etmiodum çünkü ebeler bile sende hç doğurucak bi hawa yok diyip gülüolardı..
Bildiğiniz gibi dün dr yatış için çağırmıştı.. Önce nst bağlandı sadece 1 tane sancı çıktı işlerine yarar :) Sonra alltan muayene etti 4 cm açıklık war hemen yatışını yaptır dedi.. ben epidural istediğimi söyledim tmm işlemlerini ona göre yaptır dedi..
Bu konuda eşimle tartışıcağım aklıma bile gelmezdi.. Ama onu affetmicemm.. Bana exradan epidural için ödenecek para yüzünden demediği laf kalmadı we maddi durumumuzda gayet iyi.. Normal doğum 400 tl epidural 600.. Yani bi 200 tl yüzünden hastanenin ortasında ağlaya ağlaya mahvoldmm.. İkna etmek için neler söyledim ama onun bana dediği laf 3. çocuğu doğurucaksın ilk değilki sanki noolmuş azcık dayan oldu.. Erkek işte ne anlicakk ister 10. çocuğun olsun sancı aynı doğum aynı.. Ahh ahhhh.. Neyse en sonunda tmm dedi ama dr saat 10da yatışa yolladı biz 12de yatışı yaptıkk.. Bu arada odaya çıktık dolşatık sonra beni doğumhaneye aldılar.. Hastane ewimize yakındı.. Çantamı fln yanıma almamıştm.. Eşime dedim sen git çantaları getir anneni annemi çocukları al gel tmm dedi gitti.. Gidiş o gidişş.. Benim açıklık 4 cm diye hmn anestezi uzmanı güzelce epidurali taktı.. 6 cm olunca ilk dozu wericem dedi.. En az dozda suni sancı werdiler.. Normal bi karın ağrısıyla 6 cm oldu.. Bu arada 2 ebe ve bi görevliden ALLAH razı olsun onlar bana destek oldularr o kdr iyiydilerki güle oynaya doğum yaptırdılar.. Sonra dr gelip epiduralin ilk dozunu wurdu ağrım tamamen kesildi.. Bu arada epidural süpermiş kızlarrr.. Bilseydim 2 doğumumdada kullanırdımm ama 3.ye kısmet olduu.. O çektiğiniz sancılar bi anda gidioo.. Nst bağlıyken ebe dediki şuan sancın tawan yaptı en sona wurdu ama senin yüzünde bi değişme bile olmadı dedii.. Bu arada hastanede ilk epidural uygulayan benmişimmm herkes merakla başımdaydı :)) Bi 10 dk sonra ikinci dozu wurdular ama ben gayet rahatımm.. Sonra hemen suyumu patlattılar.. Suyu patlatınca bnm kendi sancım geldi suni sancıyı kapattılarr.. Ama bn kendi sancımı bile hissetmiodum.. Sonra sanki ıkınma geldi dr bi muayene etti çabuk kalk kalk kafa gelmiş dedi ben bacaklarım ayrık zor çıktım çatalaDr a telefon açtılar o gelene kadar nerdeyse doğmuştu.. Toplam hepsi 1.30 saat sürdü kızlarrr.. Doğum anındada çıkış dozu warmış epidural için onu wurmaya geldiklerinde ben çoktan doğurmuştm.. Ama iyiki onu almamışm çünkü ıkınamazdım.. Hiçbi sancım olmadan doğum yaptım sadece çıkışta biraz bağırdım oda olsun artıkk 3.480 gr 49 cm çok tatlı bi oğlumuşş olduu.. Bu arada bn doğum yaptım eşim ortada yok çantam yok bnm we bebeğin kıyafeti yokk.. Doğum yaptım dikiş dikerken ben eşimi aradım nerdesin bebek doğdu diye o ewdeymiş ne kdar rahtsa artıkkk.. Doktorum doğum masasında telde ilk konuşan hasta diye kayıtlara geçicem seni diyerek hepimizi güldürdü.. Ama napim bebek doğdu zawallımın üstü başı yokkk.. Beni odaya alcaklar üstüm yokk.. Tam 45 dk o masada çıplak kaldımm snra çantamı getirdiler kıyafetlerimi giydirirlerken beni bi titreme aldı nasıllll.. tam 1 saat titredimmm.. Sonra odama geçtm bebişim geldiii ahh ahh herşeyi unutturdu banaaa.. Çok acıkmıştı hemen yapıştı göğsümee.. Şimdilik sütüm warmı bilmiorm ama zamanla düzene biner inşş.. ALLAH herkesi bi sancıda kurtarsın kızlar.. Eğer doğumhanedeki ebeler bu kadar güleryüzlü olmasaydı doğumumda bu kadar iyi geçmezdi eşim çok üzdü beni çoook. Para konusunu hastaneye kadar taşıdıya helal olsun ona.. Acaba ne için kim için çalışıooo.. Neyseee.. Herkese tawsiyem nolursa olsun doğum anındaen çok morale ihtiyacınız warr nolursa olsun moralinizi yüksek tutunn.. Uzun oldu ama iyice içimi döktüm.. We bebişim bana herşeyi unutturduuuu çok mutluyummm her çocuk aynı ilk gibiii aynı heyecan aynı mutlulukkk..
nasıl yanii ?? sezaryande neden oraya dikiş atılıyor ki?
kızlar yeni alınan biberon kaynatıp dezenfekte yapılıyor ama emzikleri nasıl steril hale getirdiniz. aventin 0-6 ay arası emziğini aldım. emziklerini steril hale getirenlerden yardım bekliyorum.
Hanipeks gecmis olsun canım benim .. Bir gidip baktirsaydin su mü değil mı ? Dün bana suyun bitmek üzere dedi Dr ben cok korkuyorum susuz kalmasından.. Fırsatın varsa göster önemli birsey sonuçta bugüne kadar gittik geldik son demleri artık.. İhmale gelmez
Hanipeks,
Ya sabah 9 da orda olup direkt gireceksin(en sevmediğim şey yapana uyuzum ama onlar hak etmiş)
Yada bu adamın nazini niyazını cekmeyeceksin.
Alışmışlar ,hamile bunlar 2 laf sokup tedirgin edelim.nede olsa koşarak gelecek diye.
Hasta Dr diyalogundan öte
Esnaf müşteri olmuş istisnalar dısında.
Allah insaf versin
Birde Sen su an acil olarak niye gidemiyorsun ki?
hapineks nasıl oldun canım. doktora gittin mi
Hanipeks nasıl oldun?? Geçen benim de başıma gelmiştii aynı durum mesaneye yaptığı baskıdan dolayı farkında olmadan kaçırabilirmişiz ama tabi su da olabilir riske atmamak lazım
Hanipeks, dün doktora gideceğini söyledi ama sonrasında bir şey o konuyla ilgili bir şey yazmadı yoksa ben mi kaçırdım? Ne dedi doktor? İnşaallah bir sıkıntı yoktur.
Canım ertesi gün 9.00 a aldırsan olmaz mı? yada bir kaç gün sonraya.
Biraz daha sabret canım az bişey kaldı şurda canını sıkmaya değmez.
nasıl bunlar yaa..hem randevunu kendileri değiştiriyor hemde sana uygunu vermiyorlar..öbür hastayı arayamıyorlarsa seni nasıl arıyorlar...ıyyyyy..iğrenç gıcık bir durum...başka bir doktora gitme şansın varsa git,bu saaten sonra ne kadar güvenebilirsin kiii..
benim doktorum ne zmaan istersen gel randevun olmasa da diyor,içimi rahatlatıyor..bende onu herkese öneriyorum,çok iyi yapıyor işini çünkü..para için de yapmıyor bunu üstelik..önceki doktorum her muayenede çatır çatır alıyoru parasını bu kadar ilgili değildi..
sakin kuzum yaabebişi de üzeceksin anlat izin alabilirsen git olmadı ben hala dr değiştirmen tarafındayım ya bana laf düşmez tabi... :44:
benim dr'um bi su bardağı kadar su falan gelirse ya da ıslaklık farkedersen mutlaka ara demişti canım...
son durum nedir?
hanipeks tatlım doktor ne dedi suyun mu gelmiş?
hapineks sıkma canını Allah darda koymasın. doktorun iyi biriymiş. inşalah hep yanında olur.
Normal dogum yapacak olanlar dogum sekliniz hakkinda dusundunuzmu hic?? Ben yatarak yapmak istemiorum tabi simdi plan yapmak kolay ama yer cekiminden faydalanmayi cok istiyorum o yuzden cömelerek dogurmayi cok istiyorum insallah o an oyle rahat ederim..
doktordan geldim; moralim bozuk; çatı muayenesi bile yapmadı; sezeryan dedi; kafası 9.25; kilosu 3.750;
1 nisanda kesecekler beni; sonda da takacaklarmış; sabahtan beri ağlıyorum; gidip yatacağım şimdi; geçen hafta kendimi sezeryan fikrine alıştırdım sanmıştım ama... ben normal istiyordum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?