çişmiş kızlar hihihihihiii dün baktım suyumuz iyiymiş, yine de dikkatli olmamı söyledi dr. Destekleriniz için çok tenk yu
Aradim saglik ocagini gelemiyorum ben dedim dun doktora yeni gittim bilgileri ben size telde veriyim baska yapacaginiz birsey yoksa dedim tamam dedi verdim bilgileri kurtuldumartik dogumdan sonra 15 gun icinde bebekten ikinci kez topuk kani alincak kilosuna falan da bakariz ararim ben.sizi dedi eyvallah dedim oglumun topuguna ikinci kez igne mii vurcaklar kiyamam enisime bebegime ben ya, yegenimde asisina gitmistim yegenim agladi ben agladim oglumda da biterim ben
Ben de aynıyım canım. Benim de doktorum normali çok rahat yaparsın boyun uzun (172cm.) her şey normal gidiyor dedi ama ben sezaryen istiyorum normalden çok korkuyorum deyince sen bilirsin dedi. Ben o çatala şimdiye kadar bir kez çıktım. Rahim boyuna bakmıştı doktor 32. haftamda. Öyle kötü oldum ki heyecan panik utanıyorum bir taraftan daha önce hiç çıkmamıştım çünküAlt tarafa mutlaka kesi yapılıyor diyorlar nasılsa kesilicem üstten kesilirim diyorum ben de. Şu çatı muayenesi de gözümü korkutuyor tabii :18: 17-18 nisan gibi alırız o zaman dedi doktorum. Anlayacağın yalnız değilsin
Cnm herkez farkli dusunuyor kimi normalden tirsar kimi sezeryandan..tamam dikis dusununce bende tuhaf oluyorum ama olsun diyorum kendi kendime en fazla 1 hafta cekerim sonra gecer diye umitleniyorum...ama kendini istemedigin bisey icin zorlama derim
sezaryen olacak kızlar,
benim kardeşimin eşinin ilk doğumu çok zor normal vakumlu bir doğum oldu. 9 saat sancı çekti. çatısı darmış. çocuğu vakumla çekince kafası kavun gibi uzamış ( ben orda değildim annem anlatıyor ) bir müddet öyle yaşamış çocuk Allah'ın yardımıyla sonradan düzelmiş. ama çok korktular beyinde hasar kalacak diye. sonra gelinimiz yine hamile kaldı bu sefer direk sezaryen oldu.
ablam acil sezaryen oldu benim. erken haftalarda kanamayla doktora gitmek zorunda kalmış. acil bakırköy devlet hastanesine hemen ameliyata almışlar. ölümden dönmüş sezaryen sayesinde. oğlumuzda 1900 gr doğmuştu. şimdi sıpayı görseniz çok tatlı delikanlı oldu.
ablama soruyorum sezaryen zor mu diye. ilk gün zorlanıyorsun sonra hiç bir zorluğu yok dedi bana.
bir de bir arkadaşım kokudan sezaryen oldu. ameliyatının üzerinden 3 ay sonra 2. çocuğuna süpriz bir şeklide hamile kaldı. gene sezaryen oldu. hiç bi şey olmadı. doktorlar 2 yılı garanti olsun diye yasaklıyorlar yoksa süpriz gelen çocuğu almam deme şansları yok
yorumlarınız için teşekkürler, hakkımızda hayırlısı olsun. bakarsınız anidan doğuruveririm normal yoldancanım hayırlısı ne ise o olsun. doktorun normal doğurabilirsin demiş bi çatı muayenesi yaptırsaydın. ben o çatala ne kadar çok yattım. ( tedavi olurken ) hatta opu sırasında anestezi uzmanını bekliyoruz doktorum geçti karşıma ellerini kavuşturdu bakıyoz birbirimize. ne rezillikler ne rezillklerdoğumda o sırada çatal aklına bile gelmez. ama çok korkuyorsan yine bildiğini yap.
tam olarak aynı yerde sayılmaz canım...merhaba canım
öncelikle kesinlikle snei korkutmak gibi bir niyetim yok, yanlış anlama lütfen söyleyeceklerimi
bende mecburi sezeryan olacağım ve onun dikişide aynı bölgeye atılıyor, yani o dikişten kaçarın yok. normal doğumdan kaçış sebebin bu olmasın ikiside aynı kapıya çıkıyor sonuçta. herşey normalse isteğe sezeryanı tercih etme derim.
aynımı olacak bebişlerimizin doğum günü... sen ne yaptın bu arada doktorla görüşüp son kararını verdin mi?biz de 12 nisanda dünyaya geleceğiz teyzesi, rabbim izin verirse
senin bu çiş meselesi içime işlemiş dün nevresimi değiştiriyoruz alezi askıda unutmuşum. hadi al getir dedim, bu seferlik takmayıversek nolur dedi. sen geldin aklıma yok illaki takmamız lazım ne olur ne olmaz dedimçişmiş kızlar hihihihihiii dün baktım suyumuz iyiymiş, yine de dikkatli olmamı söyledi dr. Destekleriniz için çok tenk yu
benemziği de kaynattım, üzerinde ilk kullanımdan önce kaynatınız yazıyodu. kaynatıp emzik kutusuna koydum ama kullanıp kullanmamakta halen kararsızım.kızlar yeni alınan biberon kaynatıp dezenfekte yapılıyor ama emzikleri nasıl steril hale getirdiniz. aventin 0-6 ay arası emziğini aldım. emziklerini steril hale getirenlerden yardım bekliyorum.
normal doğumdaki gibi alttan değil, ama göbeğindende almıyorlar. yine genital bölgenin üst tarafında oluyor kesik
tamemen katılıyorum ama ben dizimdeki rahatsızlıktan ötürü çömelemem yoksa her yerde ayakta ya da bi şekilde yerçekiminden faydalanın diyorlar.
bir de hanımlar bir şey rica edeceğim bu doğum olayını ama normal ama sez bi şekilde yapacağız risklerin de farkındayız ama sezeryan olacaklar normali, normal yapacaklar sezeryanı kötüleyip yok falancanın çocuğu şöyle kalmış yok filan kadın böyle kalmış gibi örnekler vermezseniz sevinirim.sadece ödümüzü koparıyorsunuz. topiğe girmeye korkar oldum...
slm kızlar
büyük buluşmaya son bir gün kaldıyarın oğlum kucağımda olacak allah nasip ederse ben haber veremicem size telden nete girilmiyor.arkadaşıma söylicem haber vermesi için size.. inşallah güzel bir doğum hikayesi anlatmak için gelirim en kısa zamanda
merak etmeyin bizi..allaha emanet olun hepiniz hakkınızı helal edin
merhaba güzel anneler
hulya (umutege)doğum yaptı..
kaan bebeğimiz dünyaya geldi 3350 gr doğmuş...hoşgeldin kaan bebek..
Allah analı babalı büyütsün inşallah
hepiniz çok selamı var
tamemen katılıyorum ama ben dizimdeki rahatsızlıktan ötürü çömelemem yoksa her yerde ayakta ya da bi şekilde yerçekiminden faydalanın diyorlar.
bir de hanımlar bir şey rica edeceğim bu doğum olayını ama normal ama sez bi şekilde yapacağız risklerin de farkındayız ama sezeryan olacaklar normali, normal yapacaklar sezeryanı kötüleyip yok falancanın çocuğu şöyle kalmış yok filan kadın böyle kalmış gibi örnekler vermezseniz sevinirim.sadece ödümüzü koparıyorsunuz. topiğe girmeye korkar oldum...
Slm kızlar 24.03.2013 saat:23.40 da doğum yaptım..Kızım annesine doğum günü süprizi yaptı dünyaya erken geldi, prensesimle doğum günlerimiz aynı oldu:)darısı başınıza,ayrıntıları müsait olduğum bir ün paylaşıcam sizlerle hepinizi öpüyorum iyi akşamlar:)
Arkadaşlar bende doğumumu yaptım 4-5gün önce sezeryan oldum.Şuan gayet iyiyim
Merhaba kizlar ancak. Yazabildim kizim elif eylul dunyaya geldi. Dun sabah genel. Anestezi ile. Oldu. Kizim 2600 gr 45. Cm dogdu benim cok. Agrim var kendi basima yuruyemiyorum yataktan kalkamiyorum. Kizim. Cok saglikli masallah ama sutum gelmedi. Kizim kuvvetli. Emiyor ama sut gelmiyor goguslerim yara oldu simdilik bukadar yarin. Taburcu. Oluyoruz.
Herkese selam..
İyiyiz cok sukur..
Sariligimiz artmis.. Sut az az basladi ama memeyi kesinlikle almiyor.. Bende sagiyorum biberonla veriyorum olani.. Ustune de mama.. Zamanla cogalacak insallah..
Annelik tarifsiz bir duygu.. İnsanin ici titriyor.. Agladiginda cigerim sokuluyor sanki..
Allahim tez zamanda kurtarsin sizleri de..
Gunaydin canlar..
Gece mesaisi yerini gunduz mesaisine birakti :))
İsitme testine gidicez simdi.. Annem canim annem degerini daha iyi anliyorum her gecen gun.. Annelik cok yuce bir duygu.. Allahim kimseleri evlat hasreti ile sinamasin.. Binlerce sukur bana bu guzel gorevi verdigi icin..
Hanipeks kuzuum butun gece seni dusundum. Aradim dun ama uygun degildin sanirim. Bugun yine arayacagim.. Aklim hep sende
Merhaba kizlar ancak. Yazabildim kizim elif eylul dunyaya geldi. Dun sabah genel. Anestezi ile. Oldu. Kizim 2600 gr 45. Cm dogdu benim cok. Agrim var kendi basima yuruyemiyorum yataktan kalkamiyorum. Kizim. Cok saglikli masallah ama sutum gelmedi. Kizim kuvvetli. Emiyor ama sut gelmiyor goguslerim yara oldu simdilik bukadar yarin. Taburcu. Oluyoruz.
olumlu düşünmek lazım evet ama sadece sezaryanda riskler yok canım,normal doğumun da rislkleri var bir sürü..o yüzden doktor eğer rikli diyorsa bende % 5 i ciddiye alırdım..durum neyi gerektiriyorsa öyle olmalı ha normal ha sezeryan,bebek sağlıklı olsun da,biz nasılsa iyileşeceğiz..
bir de normal teşvik edeceğiz derken sezeryanı kötülerken dikkat etmeli..bu şekilde doğum yapmak zorunda olanları korkutmak da haksızlık olur..sezaryan da öcü değil yannii..
önerilerin için çok sağol ben de normali tercih ederim ama doktorların konuşması insanı çok etkiliyor malesef bilmediğimiz bir konu olunca mecburen onların iki dudağının arasına bakıyoruz..bende gebelik şekeri olduğu için uzun zamandır diyetteyim zaten diyete rağmen bebek çok hızlı kilo alıyor tam bir tombik olmuş ultrasonda bakınca anlıyor insan..dediğin gibi belli olmaz belki bizim tosun son zamanda kilo almaktan vazgeçer de normal yollarla doğar..senin ufaklıkta popo üzerine oturmaktan vazgeçip doğum kanalına girer inşallah.hakkımızda hayırlısı olsun..
Canim hicbirimiz cocuk dgilizki risk nerde neyde daha fazla bilmemiz gerek tabiki. Bak ben sezeyan olacak olmama ragmen sezeryanin normal doguma oranla cok daha fazla riskli oldugunu soyliyorum. Yapacak bisey yok bu dunya saglik orgutunun bilim cevrelerinin kabul gordugu birsey. Ama yine soyluyorum kapidan disari cikmak da bir risk ona bakarsan.Cam silmek mesela kocaaan bir risk :))) ama olagan hayatimizda yapiyoruz bunlari. Ben dr un konusmasini manasiz buluyorum. Daha 4 kiloya gelmemis bir beebk soz konusu ve omzu cikar diyerek anneyi korkutuyor. Zaten hassasiz bebeklerimizden baska sey dusunmuyoruz tabiki kadin o %5 i dusunup duracak. Sezeryan yanlisi dr larin isi bunlar. En kucuk riski annenin gozune gozune sokup anneyi bunu secmeye itiyorlar. Avrupada sezeryan %5-10 yani GELİSMİS ulkelerde. Bebek ve anne icin en yararli dogru sey sartlari birazcikda olsa zorlamak ve normal yoldan bebegimize kavusmak..
Sezeryan bir dogum yontemi degil bir ameliyat canim. Devlet tabiki ozel gibi ilgilenmiyor incelemiyor maalesef.Yuzlerce hasta var diye biraz suru muamelesi goruyorsun ister istemez. Ama ozellerde en ufak riskde kesip aliolar bebegi hemen korkutup anneyi,sezeryana aliyorlar.Artilari eksileriyle karar senin
yaaa benim de eşim 4 gündür geceleri çok geç geliyor işten((çok sıkıldım gelse artık ösledim kocişimiii
günaydın anneler ve minnaklarıııı (hanipeks sardın bu kelimeyi bana bayılıyorum ya)
offf canım sıkılıyor
eşim yine yok dün gece 1 de geldi bugünde bu saat oldu hala yok.
ben oğlumu doğurmak istemiyorum ya ne güzel şu an sadece bana ait.
içimde büyütsem olmaz mı ya
Bunu hanipeks duymasin bende ayni.seyi gecen.soyledim bana 3 yas cocugu dediii:) sebebini o soylesin
Maalesef canım. İnsan değil sürü muamelesi. İki kişinin doğumunda refakatçi oldum. İkisinde de
olay çıkardım kaba davranışlarından dolayı.
Normal doğum mümkünken neden ameliyat olayım ki? Belki 6-7 ay sonra ikinci bebeği
isteyeceğim. Sezeryan olursa en az 2 yıl beklemek zorundayim. Ama yaşım ilerliyor. 37 yaşında
göze alabilecek miyim 2. gebeligi?
merhaba canım
öncelikle kesinlikle snei korkutmak gibi bir niyetim yok, yanlış anlama lütfen söyleyeceklerimi
bende mecburi sezeryan olacağım ve onun dikişide aynı bölgeye atılıyor, yani o dikişten kaçarın yok. normal doğumdan kaçış sebebin bu olmasın ikiside aynı kapıya çıkıyor sonuçta. herşey normalse isteğe sezeryanı tercih etme derim.
Normal dogum yapacak olanlar dogum sekliniz hakkinda dusundunuzmu hic?? Ben yatarak yapmak istemiorum tabi simdi plan yapmak kolay ama yer cekiminden faydalanmayi cok istiyorum o yuzden cömelerek dogurmayi cok istiyorum insallah o an oyle rahat ederim..
Evet cnm bir arkadasim oyle dogum yapti ve mukkemmeldi diyor hem hizli dogmus hemde daha kolay cikmis..evet hastaneye yazilmaya gittigimde bahsettiler boyle sandalye var ortasi delik oraya oturuyorsun oyle ikiniyorsun yani wc deki gibi yer cekimi yardim ediormus..yada kedi gibi duruyorsun oylede oluyor...bana cok mantikli geldi
bu konuşmalar beni çok üzdü, gebelik şekeri apayrı bir olay, bu konuda hassas olmayan arkadaşlarımız lütfen yorum yazıp bize normal doğumun ya da sezaryenin daha iyi olduğunu kanıtlamaya çalışmasın. Burada gebelik şekeri olan bir anne adayı olarak aylardır neler yaşadığımı bilenlerin affına sığınarak bu kadar tepkili bir mesaj yazıyorum.
ayyy hayırlı uğurlu olsun gününüz saatiniz. bu topuk meselesini benim kociş de öğrenmiş geçen gün dert etmiş kendine 3-4 gündür ben çocuğumun ayağını kestirtmem diyip duruyor bir de benden onay bekliyor
Arkadaşlar bu konuyu yanlış biliyorsunuz sezeryan kesisi göbeğin hemen bitişinden yapılıyor genital bölgeden değil...
hadi anlat anlatdertsizcim ne dersin sana da bebeciye anlattıklarımı anlatıyım mı ? Sen de mi 3 yaş çocuuuu sun yoksa
Maşallahmerhaba güzel anneler
hulya (umutege)doğum yaptı..
kaan bebeğimiz dünyaya geldi 3350 gr doğmuş...hoşgeldin kaan bebek..
Allah analı babalı büyütsün inşallah
hepiniz çok selamı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?