canım küçücük ilçe maç izlenecek akşam çıkıp oturulacak bir yer yok burda.maç izlemeye gittiğini sanmıyorum.o ismi koymayı düşünmüyorum hiç. yarın dr kontrolümüz var ona bi gideyim sonra her an herşeyi yapabilirim.dertsizim bir de su var: benim esim bu hafta mac var arkadaslarla buluscaz bilmem ne mazeretleriyle bu hafta neredeyse her gun gec geldi gece 12 ye dogru. En son dun sinirlendim neden annen gelsin diye tutturdugun belli gunduz yoldasligini gec gece de yoldas olsun diyeymis dedim. Kac gundur gunduz aramiyor. Bu donemde onlar da bunaliyorlar ama bizim de kritik gunlerimiz. Herkes birbirinden bekliyor. İsim olayiyla bagdastirip da pes etme ki o ismi koymamalta kararliysan ki kararli ol.
amin canım.Dertsizim dogum öncesi gerginlik var evde galiba
Sebebi her ne ise Rabbim size çarçabuk çözüm yolu gösterir, yüzünü yeniden guldurur insallah. .
Sen kendini cok fazla uzup yıpratma nolur
annem erken gelebilir ama evdeki bu huzursuzluğu onunda yaşamasını istemiyorum. tansiyon, şeker hastası. kayınvalidemlerle aynı ortamda bulunacağından dolayı o da çok gergin şu an. tatlım o anki ruh halim ne gösterir bilmiyorum ama karnımda her an doğmayı bekleyen bir bebekle ya da kucağımda doğmuş bir bebekle gitmemi asla kabullenemez kayınvalidemler milete ne dicez diye paçaları tutuşur. inanki şu an hiçbir şey umrumda değil.Sakin evini terketme canim. Annenin yanina erken gelme sansi yok mu?
amin canım.
annem erken gelebilir ama evdeki bu huzursuzluğu onunda yaşamasını istemiyorum. tansiyon, şeker hastası. kayınvalidemlerle aynı ortamda bulunacağından dolayı o da çok gergin şu an. tatlım o anki ruh halim ne gösterir bilmiyorum ama karnımda her an doğmayı bekleyen bir bebekle ya da kucağımda doğmuş bir bebekle gitmemi asla kabullenemez kayınvalidemler milete ne dicez diye paçaları tutuşur. inanki şu an hiçbir şey umrumda değil.
sürdürür canım değişen birşey olmaz. bu gerginlik doğuma kadar hatta daha fazla bile sürebilir.Canim mac izlemeye gitmistir die demedim bizim bile sorunumuz yokken bu aralarki ilgisizligini paylastim
Annen gelse bu davranisini surdurebilir mi ki?
hadi allah yardımcın olsun.hayırlı haberlerini bekliyoruz canım.ben kahvalltı hazırlayayım eşim evde..
sonra doğru kontrole..
Allah hakkkımızda hayırlısını versin herşeyin..
dertsizim bırak ne yapmak istiyolarsa yapsınlar..
belki eşin son anda kararını değiştirir canım..az daha bekle..sen üzülme artık lütfen
Kuzum ya cok az kaldı sabret ... İnan sihirli değnek değmiş gibi miden kuş gibi hafifliyor. Ben dogum yaptıgım gunün sabahına kadar kustum sürekli devam etti bende.. Ama bak şimdi o mide bu mide değil sanki.. Cok şükür bitiyor yeni sorunlar başlıyor :))
Şimdi göğsüm yara oldu, uykusuzum, kızımın göbeği iltihaplandi sürekli igne oluyor o ağladikca benim canımdan can koparıyorlar sanki.. Az kaldı.. Yavrunu kucakladiginda dayanma gücü veriyor Rabbim ..
göğüsleri emzirmekten yara olanlar..Gold lanolin krem alın ecaneden..hemen düzeliyor,üstelik bebeği de emzirseniz o şekilde zararsız..hatta ben çatlayan dudaklarıma sürüyorum,kabuk kabuktu son zamanlarda..
Evet çok güzel bir krem bende kullnıyorum ve memnunum
birde mutlaka göğüs kalkanı alın ben almadım lazım olursa alırım deyip son dk ya bıraktım çok sıkıntı çektim her yerde bulunmuyor
alın mutlaka ilk zamanlar göğüs uçları çok hassas oluyor çamaşıra yada göğüs pedine sürtününce çok acıyor ve hava almadığı içinde iyiyleşmesi gecikiyor.
mezopotamya, huysuz melek kızlar geçmiş olsun. rabbim şifa versin.
hanipeks tatlım iyileşemedim.
moralim bozuk, bi de ağladığım için bademciklerim sürekli şiş.
en ufak bişeye üzülsem hemen bademciklerim şişer zaten.
öksürükte var....
kızlar eşim gece 1 de geldi. ne telefon etti, ne de nerde olduğundan haberim vardı.
geldiğindede uyuyordum. sabah kahvaltı hazırlıyordum etmicem dedi.
oğlum 2 gündür babasının sesini bile duymuyor.
çok şükür daha iyiymişsin canım sevindim valla. inşallah bidaha öyle olmazsın.hayırlı cumalar can arkadaşlarım günaydınnnnnn gece acile taşındık biz gene nihayet aldık serumu ama sağolsunlar bi dünya da laf soktular yok kilom iyimiş de yok susuz kalmamışımdır da sağlam duruyomuşum da bilmem neymiş yaradana sığınıp bi girişeceksin bunlara görecek sağlamlığı eşimi zor tuttum tutmasam gene iyiydi görürlerdiendime gelmişim gece uyudum da bi güzel. erken kalktım ne zamandan sonra =) evim kendinden geçmiş haldeydi bi derleyim toplayım çıkışta arkadaşlarım kahveye gelcekler bi kek bi börek yapım onları görmek de bana iyi gelir
dertsizim benimm ya şu mübarek günün yüzü suyu hürmetine karnımızdaki masumların sebebine rabbim sana kolaylık versin işlerini kolaylaştırsın sıkıntını gidersinmadem eşin buraya kadar getirdi durumu senin bu halinle haddim olmayarak söylüyorum canım ama madem bu kadar üzdü sen de cayma seni kırarak üzerek bi de hasta halinle elin elalemin memleketinde bi başına bırakarak dediğini yaptırmaya uğraşıyosa sen de haklı durumundan vazgeçme canım...nasıl bir inatmış bu...annene gitmek konusunda da eşin bu kadarını tahmin etmiyor sanırım ama inşallah o noktaya gelmez durum..
canım ben ailesiyle çok sorun yaşadım. kayınvalidem seni sevmiyoruz diye yüzüme haykırdı boşandırıcam sizi dedi. kayınbabamın daha 2 aylık evliyken boşanın dediğini duydum telefonda. baskı üstüne baskı beni aileme göndermemeler, sürekli laf sokmalar, aileme hakaretler. peki bu kadar şeye rağmen neden evli kaldın diyeceksin. eşimin sevdiğini biliyordum çünkü 7 yıl ailesinin haberi olmadan flört ettik biz. eşim ben istiyorum bu evlilik olacak dedi. 6 yıllıkta evliyim bu 6 yılda herşeyi ama herşeyi burnumdan getirdiler. eşimle de aram açıldı boşanmanın eşiğine kadar gittim.ben hiçbir zaman susmadım her zaman hakkımı savundum. baktılar bana birşey yapamıyorlar yalandan acile gitmeler, gecenin yarısında telefon edip annen hastalandı demeler kadın hemşire hastaneye gittiğinde ne yapılacağını kendi söylüyor şu iğneyi yapın diyor. evde bakıyorum hiçbir etkisi olmayan bir iğne. eşimde benim haklı olduğumu biliyor ama hastalanıcaklar diye korkusundan bişey diyemiyor.benim ailem olmaz kızım bu evlilik devam etmez dedi. inatla katlandım herşeye... bugüne kadar bana hiçbr faydası dokunmayan aksine bana hayatı zehir edenlerden birinin ismini koymak istemiyorum canım. hadi iki isme tamam dedim ama onu da asla kullanmıcam ama şu durumda eşim iki isme de razı değil zaten.günaydınlar herkese...
dertsiz....
dünden beri okuyorum herkes senin sıkıntını paylaşmak adına iyi niyetle yorumlar yapıyor...ama ben farkında olmadan seni sonradan pişmanlık duyacağın kararlar alman konusunda cesaretlendirdiklerini düşünüyorum. eşinin hatası ailesinin isteyeceği bir ismi koymak istemesi değil bence, bunu senin ısrarla istemeyişine rağmen ısrar etmesi sorun..çünkü biz de eşimin babasının ismini koyacağız allah kısmet ederse. İki ismi var ve biri benim hiç sevmediğim bir isim. Eşim babasına çok düşkün ve biz evlenmeden önce kanserden kaybetmiş. Bana ismini koymak istediğini söyledi ama fikrimi sordu ben de ona çok değer verdiğim için ve onun bundan ömrü boyunca çok büyük bir mutluluk ve gurur duyacağını bildiğim için kabul ettim. Ama istemesem kesinlikle zorlamaz saygı duyardı. eşinin hatası istemeyişine rağmen ısrarcı olması..ama genele bakmak lazım her zaman, eşinin sana karşı genel tavrı mı bu yoksa normalde çok iyi davranıp bu konuda ilk kez mi böyle bir çıkışını görüyorsun..bu bence çok önemli, belki ailesiyle aranda kalıyodur, empati yapmak lazım, tabiki bu hiç bir şekilde seni arayıp sormaması geç saatlerde gelmesini haklı kılmaz, o kısımda tamamen gereksiz bir gurur yapıyor olmalı ama erkeklerin çoğunda da bu vardır. Ben isme kendimi alıştırmaya çalıştım uzunca bir süre sonra eski isim falan ama ne bilim zamanla alıştım sevmeye bile başladım..bence sırf bu nedenle genel tabloda iyi giden bir ilişkiyi çıkmaza sokmak mantıklı değil. bence tepkisiz kalıp biraz akışına bırakmakta fayda var.sizin durumunuz için bence ikinci bir isim eklemek bence en doğru çözüm bu noktada, büyüyünce oğlunuz seçsin hangisini kullanmaya devam etmek isterse, yani ne bilim koymak istedikleri isim çocuğu rencide edecek bir isimse eğer..
hanipeks tatlım benim her yazdığımı o kadar iyi okumuşsun ki. tüm söylediklerin doğru canım.Selencim soylediklerine katiliyorum fakat oncesi de var. Dertsizimin esi malesef ki malesef isi hep bu noktaya getiriyor ne zamanki dertsizin kararli oldugunu anliyor o zaman inadini kiriyor. Bir de senin dedigin gibi fikrini sorsa ya da kibarca mecbur kaldim nolursun hayatim felan dese dertsizim merhametli iyi kalplidir esini kiramaz. Biz dertsizimizi kv sinin tatilde soguk evde uyutup hasta ettigini biliyoruz hamile hamile (karistirmadim ins cok baslardaydi cunku)
Biz de kb min ismini koycaz esim istedigi halde hicbir zaman bana soylemedi ama ailelerinde isim koyma var mesela iliz kardeslerinin ikiser adi var biri kb min babasinin digeri kv min babasinin adi ama ikinci isimlerini kullaniyorlar. İlk torun abisinin cocuguydu onlar koymadi kb min adini. Cinar icin ben teklifte bulundum bir gun. Hayatim Gungor Cinar koyalim dedim. Afalladi yok olmaz senin baban gucenir dedi. Ben de bi gun annemlerdeyken oglumuza gungoru de eklicez baba sence nasil dedim esim masa altindan bi cimcikledi kas goz fenalik gecirdi. Babam da cok iyi dusunmussunuz buyugumuz dedi. Esim hemen ikinci oglumuz olursa da sizinkini koycaz felan deyip geveledi tabi sok oldum :) ne yapacagini sasirdi.
Yani demek istedigim dertsiz de benim yaptigimi yapardi ama ondaki surec seninle benimki gibi degil malesef. Ve esi uzerine titreyen biri. Ama bu kv ve kb ve kayin yok muMuhtemelen sen nasil komutansin diye gaza getiriyorlar. Esi de uzgun bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?