Wosgiiii,
Canimsin gözün Aydın dogumdas olmusuz:))
Cok sevindim Allah anali babali büyütsün ...
Hanipeks,
Bende resim eklemek istedim ama hala olmuyor fıstığım ,
Chosy halledecekti,uğraşacak is yok gibi,
Gitti doğurdu
canım sezaryen veya normal hiç farketmez. yeterki sağlıklı kucağıma alayım. öyle illa şu olsun diye sabit fikrim yok hayırlısı ne diyeyim.hayırlısı neyse öyle olsun tabi ben hep öyle dua ettim, gerçi büyük oranda sezeryanı istedim bide normal doğuruyomuşum
sende üzülme sezaryen derse....
isim konusunda da bebeği görünce inşallah eşinin içinin yağları erir, sen bide tatlı anne gibi bakıver gözlerine oldu bu iş
canım inanki 3,4 gün önceki eşimle şimdiki eşim arasında dağlar kadar fark var.Dertsizcim azcık Nazmı yapsan acaba işe yararmıki çünkü ben biraz geç oldu ama dün akşam eşimin benim yaşadığım zorlukların hiçbirinin farkında olmadığını anladım belki seninkide öyledir ve farkına varırsa fikrini değiştirebilir
Ben dün evi temizledim birazcık sonra baya bi sancılandım yemek yapamadım dondurucudan bişeyler çıkardım hazırladım yemek için benimki geldi Halimi göre göre salata yapmadınmı diye sordu üstüne domates salatalık istedi sıktım dişimi yaptım üstüne kola istedi yine sıktım dişimi verdim sofrayı toplarken bugünlerin tadını çıkar bi daha zor bulursun zaten bu gece dopurmazsam kızım sezeryan gününü bekler artık dedim o kadar sancım varki şu tabağı fırlayıp parçalamak istiyorum şu an dedim benimki ne dese beğenirsin sen turp gibi kadınsın sana bişey olmaz sezeryandan sonra hemen toparlarsın 2-3 güne dedi o an anladımki ben o çalışıyor yoruluyor diye dişimi sıkıp bişeyler yapmaya çalıştıkça o benim çok kolay yaptığımı düşünüyor ve çektiğim zorluğun farkında değil ben kimseye muhtaç olmak istemediğim için ( eşime bile ki bu muhtaç olmak değil ben yanlış düşünüyorum ama içime işlemiş işte) gayret ettikçe yanlış anlaşılıyormuşum meğer hayat müşterek kavramını uygulamam lazımmış ama Allah kısmet eder ilerde tekrar hamile kalırsam yaşadıklarımın hepsi aklımda tırnağımı kıpırdatmicam o kadar yani :)
Vay be hamaratlığa bak.Benim de kurabiyelerimi yap ben o kadar hamarat değilim yaagünaydın arkadaslarim ve minnaklari
hepinizi cok ozledim
gunlerim dolu dolu yorucu geciyor ise giderken daha mi az yoruluyordum ne.
Dun kurabiyeleri bitireyim dedim oglen 12 de basladik annemle gece tam 12 de bitti. Bugun de jelatinleyecegim.
Canım ya bunları okudukça çok üzülüyorum Allah eşine merhamet versin.Sen o durumdayken böyle tavır yapması çok üzücü.İnşaallah eski güzel günlerinize dönersiniz ama o kayınvalide neymiş öyle ya Allah uzak tutsun senden.mezopotamya, huysuz melek kızlar geçmiş olsun. rabbim şifa versin.
hanipeks tatlım iyileşemedim.
moralim bozuk, bi de ağladığım için bademciklerim sürekli şiş.
en ufak bişeye üzülsem hemen bademciklerim şişer zaten.
öksürükte var....
kızlar eşim gece 1 de geldi. ne telefon etti, ne de nerde olduğundan haberim vardı.
geldiğindede uyuyordum. sabah kahvaltı hazırlıyordum etmicem dedi.
oğlum 2 gündür babasının sesini bile duymuyor.
Selen iki isim önerisini biz de sunduk ama eşi tek isimden yana.İki isim olunca istediği isimle seslenilmeyeceğini biliyor ya da kayınvalidesi bu aklı verdi.günaydınlar herkese...
dertsiz....
dünden beri okuyorum herkes senin sıkıntını paylaşmak adına iyi niyetle yorumlar yapıyor...ama ben farkında olmadan seni sonradan pişmanlık duyacağın kararlar alman konusunda cesaretlendirdiklerini düşünüyorum. eşinin hatası ailesinin isteyeceği bir ismi koymak istemesi değil bence, bunu senin ısrarla istemeyişine rağmen ısrar etmesi sorun..çünkü biz de eşimin babasının ismini koyacağız allah kısmet ederse. İki ismi var ve biri benim hiç sevmediğim bir isim. Eşim babasına çok düşkün ve biz evlenmeden önce kanserden kaybetmiş. Bana ismini koymak istediğini söyledi ama fikrimi sordu ben de ona çok değer verdiğim için ve onun bundan ömrü boyunca çok büyük bir mutluluk ve gurur duyacağını bildiğim için kabul ettim. Ama istemesem kesinlikle zorlamaz saygı duyardı. eşinin hatası istemeyişine rağmen ısrarcı olması..ama genele bakmak lazım her zaman, eşinin sana karşı genel tavrı mı bu yoksa normalde çok iyi davranıp bu konuda ilk kez mi böyle bir çıkışını görüyorsun..bu bence çok önemli, belki ailesiyle aranda kalıyodur, empati yapmak lazım, tabiki bu hiç bir şekilde seni arayıp sormaması geç saatlerde gelmesini haklı kılmaz, o kısımda tamamen gereksiz bir gurur yapıyor olmalı ama erkeklerin çoğunda da bu vardır. Ben isme kendimi alıştırmaya çalıştım uzunca bir süre sonra eski isim falan ama ne bilim zamanla alıştım sevmeye bile başladım..bence sırf bu nedenle genel tabloda iyi giden bir ilişkiyi çıkmaza sokmak mantıklı değil. bence tepkisiz kalıp biraz akışına bırakmakta fayda var.sizin durumunuz için bence ikinci bir isim eklemek bence en doğru çözüm bu noktada, büyüyünce oğlunuz seçsin hangisini kullanmaya devam etmek isterse, yani ne bilim koymak istedikleri isim çocuğu rencide edecek bir isimse eğer..
Aynen katılıyorum canım.canım ben ailesiyle çok sorun yaşadım. kayınvalidem seni sevmiyoruz diye yüzüme haykırdı boşandırıcam sizi dedi. kayınbabamın daha 2 aylık evliyken boşanın dediğini duydum telefonda. baskı üstüne baskı beni aileme göndermemeler, sürekli laf sokmalar, aileme hakaretler. peki bu kadar şeye rağmen neden evli kaldın diyeceksin. eşimin sevdiğini biliyordum çünkü 7 yıl ailesinin haberi olmadan flört ettik biz. eşim ben istiyorum bu evlilik olacak dedi. 6 yıllıkta evliyim bu 6 yılda herşeyi ama herşeyi burnumdan getirdiler. eşimle de aram açıldı boşanmanın eşiğine kadar gittim.ben hiçbir zaman susmadım her zaman hakkımı savundum. baktılar bana birşey yapamıyorlar yalandan acile gitmeler, gecenin yarısında telefon edip annen hastalandı demeler kadın hemşire hastaneye gittiğinde ne yapılacağını kendi söylüyor şu iğneyi yapın diyor. evde bakıyorum hiçbir etkisi olmayan bir iğne. eşimde benim haklı olduğumu biliyor ama hastalanıcaklar diye korkusundan bişey diyemiyor.benim ailem olmaz kızım bu evlilik devam etmez dedi. inatla katlandım herşeye... bugüne kadar bana hiçbr faydası dokunmayan aksine bana hayatı zehir edenlerden birinin ismini koymak istemiyorum canım. hadi iki isme tamam dedim ama onu da asla kullanmıcam ama şu durumda eşim iki isme de razı değil zaten.
Hayırlı uğurlu olsun canım Allah analı babalı büyütsün.İnşaallah bizimki de seninki kadar kolay olurkızlar 1 nisan saat 10:30 da bebeğimi kucağıma aldım.3,200kg 50 cm doğdu.böyle güzel bir duygu ve böyle güzel bir koku olamaz.Allahım herkese nasip etsin.sezeryan korktuğum kadar zor değilmiş.hele iyileşme süreci çok hızlı.hergün çok hızlı bir şekilde iyileşiyorsun.birde doğum anında onu görmek paha biçilemez.
canım sezaryen veya normal hiç farketmez. yeterki sağlıklı kucağıma alayım. öyle illa şu olsun diye sabit fikrim yok hayırlısı ne diyeyim.
canım inanki 3,4 gün önceki eşimle şimdiki eşim arasında dağlar kadar fark var.
böbreklerimden rahatsızlandım hatırlarsan, idrar kanalımda da genişleme vardı tel takılacaktı.
dr istirahat vermişti o dönemde eşim çektiğim sıkıntıları gördü. peşimde dolanıyordu daha düne kadar.
aylardır yorgana nevresim geçirmedim, eşim yapıyor gücüm yetmiyor diye
balık yıkamadım kendisi yıkar unlar evin içinde kızarttırsam kızartırdıda
evi süpürür ki eline süpürge almış insan değil,
çamaşır asar, botlarımı ayakkabılarımı bağlar,
bensiz dışarıda bişey yese paket yaptırır mutlaka bana da getirir
paket olmayacak bişeyse poşete koydurur, nasıl geldiği önemli değil yeterki bende tadına bakayım.
salı günü kaymakam öğlen yemeğe davet etmiş. eşim rahatsız yemek yapamaz şimdi
ben lokantadan ya da dinlenme tesisinden çorba alıcam diyerek gitmemiş.
eve geldiğinde keşke gitseydin ayıp olmuş dedim. sen evde hastayken mi gitçem diyordu
çok tuhaf canım gerçekten. iki farklı insan var karşımda sanki.
bu arada kayınvalidem arayıp duruyor. açmadım telefonu ısrarla çaldırıyor.
.
canım inanki 3,4 gün önceki eşimle şimdiki eşim arasında dağlar kadar fark var.
böbreklerimden rahatsızlandım hatırlarsan, idrar kanalımda da genişleme vardı tel takılacaktı.
dr istirahat vermişti o dönemde eşim çektiğim sıkıntıları gördü. peşimde dolanıyordu daha düne kadar.
aylardır yorgana nevresim geçirmedim, eşim yapıyor gücüm yetmiyor diye
balık yıkamadım kendisi yıkar unlar evin içinde kızarttırsam kızartırdıda
evi süpürür ki eline süpürge almış insan değil,
çamaşır asar, botlarımı ayakkabılarımı bağlar,
bensiz dışarıda bişey yese paket yaptırır mutlaka bana da getirir
paket olmayacak bişeyse poşete koydurur, nasıl geldiği önemli değil yeterki bende tadına bakayım.
salı günü kaymakam öğlen yemeğe davet etmiş. eşim rahatsız yemek yapamaz şimdi
ben lokantadan ya da dinlenme tesisinden çorba alıcam diyerek gitmemiş.
eve geldiğinde keşke gitseydin ayıp olmuş dedim. sen evde hastayken mi gitçem diyordu
çok tuhaf canım gerçekten. iki farklı insan var karşımda sanki.
bu arada kayınvalidem 11den beri arayıp duruyor. açmadım telefonu ısrarla çaldırıyor.keyfim gelince ararım
ofpufya, perihel yumurta kapıya geldi ya canlarım ondan arıyor.
ofpufya kadına şeker dicem kıyameti koparcak. 2 gecelik almışım diye laf söyleyen insan 50 tane şekere bir sürü para verdiğimi duyunca şok olur. aman daha isme karışacaklar mazallah kalpten falan giderler. şimdide kayınbabam arıyor. biraz sonrada ev teli çalmaya başlar.
ofpufya, perihel yumurta kapıya geldi ya canlarım ondan arıyor.
ofpufya kadına şeker dicem kıyameti koparcak. 2 gecelik almışım diye laf söyleyen insan 50 tane şekere bir sürü para verdiğimi duyunca şok olur. aman daha isme karışacaklar mazallah kalpten falan giderler. şimdide kayınbabam arıyor. biraz sonrada ev teli çalmaya başlar.
şimdide eşim arıyor.
eşim cebimi aradı açmadım sonra ev telini aradı onu açtım artık.
babam arıyormuş duymuyor musun sen dedi
duymuyorum dedim. aç telefonu ne dicekler bakalım dedi.
(eşimide aramışlar o da açmamış toplantıdaymış)
sağlık ocağına gitmiştim telin sesi kısık kalmış dedim
ayaküstü bi de yalan söyledim hey allahım ya
bunlar doğuma gitti demişler kendilerince.
aramasının sebebi yarın kv nin günü varmış rulo pasta tarifi istiyor.
beni merak etse şaşardım zaten
bi de bunlarda bişey yok konuşmaları falan gayet normal.
gülmeler falan senin gibi güzel yapamam demeler
bütün herşey eşimin başının altından çıkıyormuş.
ahh keşke...İyi bari bir şey yokmuş senden çok ben gerildim
Şaşmamak lazım senden tarif istiyormuş işi düşmüş ters konuşur mu hiç.Doğuma gittiğinde zaten sen söylemesen eşin söyler bence eşin de söylemezse düşünemiyorumAslında eşin unutup annesini aramasa
tarifi eksik verseydin kız
ya canım böyleler işte. şimdi nasıl duydun teli diyorlar. eşim evden aradı dedim. tühhhh ulan be bizim niye aklımıza gelmedi bu diyor kayınbabam.bacım bunlar insanı delirtir. rulo pasta için ortalığı ayağa kaldırmışlar resmen...
ben açmayınca kafasına göre yapmıştarifi eksik verseydin kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?