2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

mrb.sayfaları okurken dikkatimi çekti benimde en uyuz olduğum şey onun bunun ismini koymak bizde ismi eşimle kendimiz bulduk daha doğrusu o ısrar etti bide başına dedesinin ismini ekledi ilkten sinir oldum ama zamanla alıştım ama hep diyorum bu göbek adı bu isimle hitap edilmeyecek diye anlayana artık isim koymak isteyen çocuk yapsın napim

canım bursaya gittiğimizde hem magnetleri hem de kurabiyeleri göstermeyi düşünüyordum zaten. bize bir indirim yaparsın artık.

Ne kurabiyesiymîş hanipekscim hayırdır :)

Ay kizlar sormayin dun olcunun dozunu kacirmisim yanlis hatirlamisim iki kati yaptim hedefim 100-150 adet yapmakti ama sonuc 200-250 arasinda. Fenalik gecirdim simdi 2ser paketledim kurdela ile bagladim 100 tanesini. 50si hazir. Jelatinleri hedefime gore 50 tane almistim. Tabi yetmedi. Yarin esime aldiririm artik :)))

isim konusunda ben de çok dertliyim. eşim annesinin ismini koymak istiyo ben istemiyorum. Allah'tan yanına 2. bir isim daha koyucaz. yine de annesinin ismini ağzıma almayı düşünmüyorum. annem de bu duruma sinir oluyo. nişandan itibaren kayınvalidemlere gıcık oluyo kadın. onun adını koyuyoruz diye beni yiyo bitiriyo. eşime ne dediysem ikna edemedim. kayınvalidem de tek kelime etmiyo. oğlunun sözünden çıkmayacağını biliyo tabi. nasıl evlat yetiştirmişler valla helal olsun. annenim babanın ağzının içine bakıyo bizimki.

:) hızını alamadın galiba canım. Yakın olsaydık yardım ederdim valla bîzde bebek şekerlerinî yaparken bayılcaktık artık :)

Ya bu doğuran hatunlar nerede?
Ben dedim dimi
Kimse gelemez vs diye.benim kızım tlf olmayınca yanımda ağlıyor oda kk üyesi

Ben birde şeyi demiştim ;
Göbek mevzusu.
Dun kv göbeği düştü mü dedi ?
.....
Pztsi doğdu bugun Perşembe dedim. Hep onunkiler kirkliyken cis tutar alti aylık yürür 8 aylık sarki söyler
Ama gorumceler kayinlar öyle erken olgunlasmaktan bildigin sığır .

Dun birde diyor ki,
Ben boyle kaza dogum ne olunca kafam duruyor dangalak gibi oluyorum zaten kulak sağır ayağım yere basmıyor diyor...
Doguma geldin ne saskinligi ya uyku uyku uyku oluyor.ama Haklısın demek var.
Kızlar inanmayacaksınız ama sofra vs toplayinca hic ses etmeden girip yatıyorum hatta uyuyorum
Benden gelinlik veya sohbet bekliyor zaar
Dun anneannem cok kızdı yat yavrum kaynanan yapsın dedi kulakları onu duydu.
Bugun hep dondü yat gizim sen bildik marifetlisin.tukurup kacasim var.
Bebelesesim var.
Kızım pek datlu gizlar.hafif sarilastik ama .başladı sarılığımız yarın ilk kontrol ve benim su geçirmez bant çıkacak

Doğum yapan arkadaşlar bebişlerinizin kilosu doktorun ultrasonda söylediği rakamdan farklı abzürt bişey çıktı mı???

ya arkadaşlar bugün 40 haftam bitti 41e döndüm..4 gün önce nişanım geldi sorasında tık yok..artık çok yoruldum bugünmü yarınmı demekten ki ben martta geleceğine inandırmıştm niyeyse kendimi..3-4 gün daha bekleriz dedi dr gelmezse müdahele ama suni sancımı yoksa sezaryenmi bilmiorm..varmı benimle aynı durumda olan??sancı falanda çıkmıo nst de...

Ben sürekli burdayim okuyorum ama yazacak enerjim yok sizin enerjinizi de düşürmek istemedim.. Ben resmen depresyondayim.
Seninki birsey değil. Ben bebeği kucağıma aliyorum kv bırak bırak kucağına alıştırma, emziriyorum annem geliyo yeter doydu o ver yerine koyucam .. Zaten el kadar bir de sabah aksam igne oluyor huysuzlaniyor. Kız iiiiggg dese hemen odaya dalıyorlar sen ver bize
Neden aglatiyorsun ben psikopatım bebeğimi ağlatıyorum ! Altını açtığımda ikisi de basımda. Sert silme, bak şurasını da sil, alttan bağla, üstten sarrrrr sürekli tepemdeler. Wc ye gitsem döndüğümde kundaklanmis buluyorum bebeği. Agliyo acıyorum cocuk susuyo su icmeye gidiyorum donuorum yine kundakli artik yapmayin demiyorum biktim o derece..Gece gündüz rahat yok. Tamam benim icin burdalar Allah eksikliklerini göstermesin ama beni mahvettiler..

Bu arada mikrop esim dediğini yaptı Dubai ye gitti. Son ana kadar vazgecer dedim ama gitti. Kaldım bunlarla bir basıma.erkekler hep mı böyle ya. O grip olsa ben bırakıp gidemem.. Daha dik bile yuruyemiyorum dikislerim iltihaplandi memelerim yara canım yanıyor adam SMS atiyo " askım su süper havuzdayim diye"
bu yaptıgı cok kirdi beni.. Aramızdaki bağlardan birini kopardı bu hareketle..
Ben uykusuzluktan ağrılardan ve tepemdeki iki hakemden nefes bile alamazken adam gunesleniyor havuz basinda

Sürekli ağlıyorum emzirirken, altını açarken, gazını alırken .. Nefes alamıyorum.. YETERRRRR diye bağırmak istiyorum .. En son anneme bagirdim otekine nazim gecmez diye..İki gun surat astım kv çantasını toplamaya kalkiyo. Otur dedim oturdugun yerde bir de nazlanmak istiyorlar

Sonuc ben cok kötüyüm.. Salya sumuk bir lohusayim..

Allah kolaylık versin canım bakalım bizimkiler gelince biz ne duruma düşücez

Kiyamam ben sana ya.
Annem gitti ben 3 gun kaynanamla.kaldim.ayni muhabbet.
ogluu kundakda tutmak.istiyo eski usul. Oglus bunaliyo.agliyo
Ben cozuyorum o bagliyo.

Hele.ilk.zamanlar emzirme.muhabbeti
Izin versem.oglum.saatlerce ac durca
Bos memeyi emiyodu sut gelsin diye.

,4. Gunumde geldide rahat nefes aldim.
Simdi.annemdeyim.kafam rahat oh...
Allahim.yardimcin olsun kuzum.

Kizlar dogum tarihinin erken alinmasi ne zor birseymis ,simdi evde her yer bir yerde ,9 aydir asilmayan tablolar asildi sonunda 10a yakin tablo esim ustanin pesinden supurgeylw gidiyor temizlikcim cvp vermedi baska temizlikci ayarladik 110a geliyormus bu cirrigini cikaricam onun 2+1 ev , halilari gorumcem yikadi bugun sadece en buyuk is koltuklar ve camlar, koltuklar leke tutmayan cins kolayca silinir dip kose temizlik evde 8 saat suruyor ki bu sefer hali yok neyse helal hos olsun annem sabah geliyor bende hava guzelken camasirlari hallettim kapilarda bile islak camasir var , yarina kurusun ki utuyu. Cok seven annemde o isi halletsin garibim bir bavul orgu cicilerle geliyor ama hava cok guzel kalorifer yakmiyorum bile gece giydiririz artik, kayinvalidem de pazar ikramliklari hazirlayacak borek falan acarlar , hastane odasini suslemeyi hazirliycaktim benden gecti gorumcwm hevesliydi kapi susu isini ona birakmistim odayi da hallet dedim sagolsun halledecek. Sekerler yetismeyecek soguk.seramikle ozel yapiliyorlar yetismez mevlutte artik.o yuzden logofood.com diye bir sitede kendin tasarla cikolatalari var hastanede dagitilmak uzere onlardan yaptiriyorum.hemen teslim cunku. Yarin temizlik pazartesi de kurabiye ve lohusa serbeti oldu bitti insallah
Aksama da yegenim bebegim gelecek yengemde kendi evinde kurabiye falan hazirlayip gelecek cok sukur herkes yardimci bu zamana kadar hep tektim doguma dogru herkes hareketlendi bizde esimle dun salincahini nem cihazini ve atesolcerini aldik eksik kalmadi insallah salincagin sesleri cok iyi kalp atislari, bagirsak sesleri, su seslero var anne karnindaki sesler :) elektrige takiyorsun kendi sallaniyor oglumu basimdan savma planlari bir :)
Onceleri ev kalabalik olacak diye korkuyordum kendimi bunalima sokmamaya karar verdm wn azindan caliscam psikolojimi bu sekilde hazirliycam her ise yetisme huyumu lohusalikta bir kenara birakicam uzaktan uzaktan takilcam en azindan deniycem

He bu arada kaynanam.anneme geldim.diye tabi bide cevre baskisindan gorumcemin yanina gitmeye karar vermis.
Anneme gelicegimiz gun mutfagima girdi dolaplari acti kapadi sert sekilde.
Tenceresi vardi posetledi agliyarak gitti. Kocise bir sey mi dedin dedim.
Agzimi.acmadim hayatim. Cevre baskisi.annenlere gidicez ya ona bozuldu dedi.

Beni hic aramadi. Gecen gun esimi.arayip.evlatliktan retdetmis guya.
Esimde anemin iyice sinirleri.bozulmus dedi.
Ablama.gitmesi iyi olur ne dedigini bilmiyo dedi.

Yinede.morali bozukdu tabi.
Istiyo ki yalvaralim.eh onuda kocis yapmaz bakalim ne.olcak.

Selam anneler takip ediyorum ama yazamiyorum temizlik isleriyle ugrasiyorum izne ayrildigimdan beri cok az kaldi cok sukur annee bitirdik sayilir yarin da buzluga bikac sey yapip aticaz filan ugrasiyoruz yani bu tempoya hala dogurmadim ))
Dogum yapan guzel anneler Allah uzun omurler versin bol bol sut versin bi an once agrilarinizdan kurtulmayi nasip etsin
Bugun yarin dogum yapacaklar Allah yar ve yardimciniz olsun
Dogum tarihi alanlara hayirli olsun
Bebislerimiz cok tatli masallah nazar degmesin
Hasta olan bebeklerimize Allah sifa versin
Dertsiz nasil oldun iyilsstin mi diger konuyu da takma kafana sen oglunu dusun kendini dusun esin de elbet yakinda anlarr bazen kafa gidio bu erkeklerde
Ben de tum isler btsin dinleni beklemek istiyoum yorgun yorgun doguma gitmeyim)) hayirlisi bakalim

Ah kuzum sen bensiz kaldın ya kac gündür gel ben seni kundaklim alım cucaama.
Mezosum kızma ama bak bazı durumlarda fazla kızma su an Can'ın yanıyor o seni tahammülsüzlük sınırına getiriyor.
Ben kızımı bazen kundakliyorum neden biliyor musun?
Hani cok sık sıçrar Yada ellerini hareket ettirdikce sicrayip uyanır bebek.cok sıkı sarmadikca sorun yok ha sen sevmeZsen o başka.

Esın gelince tavrını koyarsın
Sende Cvp verme arama.

Kaynanam hic bir halta yaramayip kalabalığı ve boğazı var.
Birde her konuşulan olaya cacik olması.oglana ac misin diyorum hee diyor.
Sen necisin ya?
Ben de zor tahammül ediyorum kuzum uç cocuk ağrılar esim iste hep.birde hep soruyor ne oldu niye mutsuzsun diye vs.
Ya ne deyim?kaynanam cok yaşlı ya tutamıyor cocugu falan.seninkiler Çifte kavrulmuş.ben hastanedeyken ne yaparlar diye cok kasildim.arkadasim son dk sürpriz yaptı saf.ona birakirdim Yada esim kalır arkadasım yanımda kalırdı.
Kordon baglattigimi Hakkari'den Balıkesir'e herkes öğrendi
"heeee baglattiiiiii he hee yok artık "

Dağılın lann isyanım vaar...
Az kaldı hayatım sabır...

Hazirliklar baya bir.hizlanmis.
Alahim.destekci.olan.ailemizi basimizdan eksik etmesi
Dogum tarihin belli.oldu.sanirsam.
Ne zaman alicaksin kuzunu.kucagina.

Salincak fikrini bende begendim :)
Gerci oglusu bugun 15. Gundeyiz hic sallamadik.
Yatagina koy uyuyo.kendi.kendine kuzum.

40 i cikinca beli olmaz tabi aklimda bulunsun :)

canım anlattıkların benim ileride yaşayacaklarım gibi geliyo... senin depresyonun geçecek benimki başlayacak.
senin için ordalar ve öyle davranarak çok iyi yaptıklarını düşünüyolar. eşin gelene kadar sabret sonrasında yalnız idare edebileceğini düşünüyosan kalmaları için istekli davranma.

Bebeci ortada yok ben cevapliim 9 Nisan da doğumdaş olucaz kısmetse :) ben şimdi bebecinin hazırlıklara bakınca afalladım bi rahatım bi rahatım ohhh hala akşam çaya misafir geliyor kabul etsem yemeğe bile gelirler :) pazar annem Pazartesi akşam kv,kp ve babam gelecek :) Salı ben doğuma gidicem kadın temizliğe gelecek öyle ayarladım döndüğümde temiz olur inş. Diye azcık börek falan yapıp atmıştım dondurucuya ama gelen gidenden bişey kalmadı desem yeridir:) bende ilerde 9 aylık hamileyken şunu yapardım bunu yapardım diye anlatabilicem yani :)

dün kabus bir spinal sezeryan geçirerek oğlum dünyaya geldi doğum sırasında su yutmuş atamadı bütün gün inledi yavrum ve emmedi biberonla zar zor azıcık beslediler ama yeterli değildi şekeri düşmeye başlayınca gece 12 de Dr küveze bebek yoğun bakıma aldı ...yerimden kalkamıyordum ve oğlumu 6 kat aşağıya yatırdılar kalmayı denedim iki adım zor attım.gece gözümü kırpmadım ağla ağla kahroldum.bugün kendimi zorlayarak kalktım gidip oğlumu gördüm yavrucumla ilk kavuştuğumuz gün ayırdılar.şimdi solunumu düzeldi serum ve mamaya devam ediyorlar süt sağmaya çalışıyoruz ama yok keyifli ve sağlıklı çok şükür ama hala gözlem altında tutacağız diyorlar ,yarın beni taburcu edecekler oğlumuda vermeyecekler sanırım antibiyotik kullanıyorlarmış ,ne olur dua edin moralim bozuldu eve oğlumla gitmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…