Ayni bizim gibi demekki donem donem boyle gecisler olacak Bide yine emmesi azaldi bir gogsu 4 digerini 3 dk emiyor sadece ve 3,5 saat emmeden duruyor istahsiz galiba oglum sagip veriyim diyorum biberonada alismadi tam olarak
Bebegim4242 gecmis olsun canim kizinin atesi dusmustur insallah
Sut saklama torbasina kac ml sut koyuyorsunuz dondurmadan once bugun Oglum emdikten sonra kalanlari sagdim topladim Okul acilinca kullanlmak uzere biraz depolayim diyorum hazir evdeyken ama cok ugrastirici ya her emme sonrasi sagmak
Dişi çıkanlara maşallah diyeyim. Bebeği uyku sorunu çeken kızlar dün gece 3 kereye düşürdüm uyanmayı.her 1-1.5 saatte uyanıyordu ya. 3 te uyandı emzirdim. 4 te tekrar uyanınca emzirmedim sadece göbeğini ovuşturdum saat yönünde ve gevşedi uyuya kaldı sonra saat 7 e doğru uyandı. Bu gecelik bişeymiydi yoksa gerçekten sıkıntısı bağırsaklarda mıydı anlamadım.ama bir söyleyeyim dedim belki sizde de işe yarar.
Bir de ağlayarak uyku eğitimini deneyen var mı aranızda?
bebişine gece çayı içiren varmı???? ben artık uykusuzluktan öyle bir hale geldimki gece çayı aldım milupanın bir çay bardağı yaptım 10 çay kaşığı kadar kızıma içirdim uyutmadan önce kalanıda kendim içtim sütümden geçsin diye iyimi yaptım bilmiyorum umarınm bu çayın bir zararı falan yoktur daha önce veren varmı merak ettim bide işe yarayacakmı acabaa ??(
cnm ağlatarak uyumayı öğretme bence.çünkü böyle yaparak yalnız uyumayı değil çaresizliği öğretiyormuşsun çocuk ileride sosyal psikolojik sorunlar yaşıyormuş derdini anlatamayan pasif bir insan oluyormuş diye okudum.bunun yerine kaldır yatır yöntemi var nette görmştüm ben de.ben farkında olmayarak bu yöntemi uygulamışım meğer şimdi benim bebeğim emzik ağzında uyku arkadaşına sarılıp poposuna pışpışlayarak uyuyo.bazen beş bazen 30 dk sürüyo uyuması ama artık ağlarsa alınmayacağının farkında ağlamıyor ve ben bunu kaldır yatır yöntemiyle bebeğimi hiç ağlatmadan yaptım. netten bu isimle ararsan çıkar
bebişine gece çayı içiren varmı???? ben artık uykusuzluktan öyle bir hale geldimki gece çayı aldım milupanın bir çay bardağı yaptım 10 çay kaşığı kadar kızıma içirdim uyutmadan önce kalanıda kendim içtim sütümden geçsin diye iyimi yaptım bilmiyorum umarınm bu çayın bir zararı falan yoktur daha önce veren varmı merak ettim bide işe yarayacakmı acabaa ??(
Cnm cayin icerigi ne?? Ben huysuz oldugunda papatya veriyorum hem sakinlestiriyor hemde rahat uyuyor gibime geliyor..gerci ondada cani isterse iciyor:)
kizlar bebegimin kaninda mikrop cikti oyuzden surekli atesi cikiyomus simdi hastanedeyz serum taktilar yavruma uyuyo oyle(
bi dua okurmusunuz kuzuma((
gecmis olsun bende okuyorumkizlar bebegimin kaninda mikrop cikti oyuzden surekli atesi cikiyomus simdi hastanedeyz serum taktilar yavruma uyuyo oyle(
Doktora danışıp bu çay olayını ben de denemek istiyorum. Prensessena sen de yaz bakalım etkisini işe yarıyor mu görelim. Bebeğim canım sen hazır papatya çayı mı alıyorsun yoksa kendinmi kaynatıyorsun?
gecmis olsun bende okuyorum
Merve cok gecmis olsun kizinahemen bende okuyorum cnm
Çok sağolun kızlar Allah razıolsun
Eşim işten yeni geldi hastaneye
annemler memlekette bi başımızaydık kızımla çok garip hissettim kendimi bugun
Kızımın damarını bulana kadar canını çok yaktılar öyle yaşlar akti ki gözlerinden bende onla ağladım
Allahım yavrularımızın acısını göstermesin
benim kız şeftaliyi sevmedi yaaa çıkarttı hep ağzından:26:
İki gün önce bir dilim şeftaliyi tuttum ağzına hatırtada hatırdata yemeye çalıştı. Yarısını yedi. Bu arada çok dikkat ettim kopartırsa boğazına kaçmasın diye çünkü çok tehlikeli olduğunun farkındayım. Bu arada dişlerini kaşıdığını da farkettim. Dün cam rendeyle rendeledim şeftaliyi ince bir tülbentle sıktım suyunu kaşıkla verdim yemek istemedi. Sonra alıştırma bardağına koydum onunla da çok az içti. Bugün yine şeftalinin kendini deneyeceğim. Sanırım benim bebiş katı gıdaları daha çok seviyor.bugün günlerden şeftali :)) şeftali suyunuda çok sevdik biz hadi bakalım ...
bu arada yüz üstü döndüğünde emeklemeye çalışıyor benim kızım ama beceremiyor :) sürünerekde olsa biraz ilerliyor zaten 6. ayda emeklermiş heralde bebekler ben öyle biliyorum ama ...
Ağlatarak değilde Eren diye birisinin bir bloğu var hemen sana linkini vereyim. Bence çok faydalı mutlaka dene. Çünkü bu bebişinin gelecek hayatı için önemli. Uyku düzeni mutlaka oturtulmalı çocukta.Dişi çıkanlara maşallah diyeyim. Bebeği uyku sorunu çeken kızlar dün gece 3 kereye düşürdüm uyanmayı.her 1-1.5 saatte uyanıyordu ya. 3 te uyandı emzirdim. 4 te tekrar uyanınca emzirmedim sadece göbeğini ovuşturdum saat yönünde ve gevşedi uyuya kaldı sonra saat 7 e doğru uyandı. Bu gecelik bişeymiydi yoksa gerçekten sıkıntısı bağırsaklarda mıydı anlamadım.ama bir söyleyeyim dedim belki sizde de işe yarar.
Bir de ağlayarak uyku eğitimini deneyen var mı aranızda?
O çaydan bende almıştım canım doktorumuz tavsiye etmişti. İyi ki hatırlattın. İsmi Humana iyi geceler bitki çayı. O zamanlar içti biraz ama su içmeyi sevmediği için çok başarılı olmadı içirme deneyimimiz. Şimdi de uyku sorunumuz yok allaha şükür. Ama faydası olmuştu.bebişine gece çayı içiren varmı???? ben artık uykusuzluktan öyle bir hale geldimki gece çayı aldım milupanın bir çay bardağı yaptım 10 çay kaşığı kadar kızıma içirdim uyutmadan önce kalanıda kendim içtim sütümden geçsin diye iyimi yaptım bilmiyorum umarınm bu çayın bir zararı falan yoktur daha önce veren varmı merak ettim bide işe yarayacakmı acabaa ??(
Geçmiş olsun canım. Allah biran önce acil şifalar versin yavruna.kizlar bebegimin kaninda mikrop cikti oyuzden surekli atesi cikiyomus simdi hastanedeyz serum taktilar yavruma uyuyo oyle(
Cnm cayin icerigi ne?? Ben huysuz oldugunda papatya veriyorum hem sakinlestiriyor hemde rahat uyuyor gibime geliyor..gerci ondada cani isterse iciyor:)
kizlar bebegimin kaninda mikrop cikti oyuzden surekli atesi cikiyomus simdi hastanedeyz serum taktilar yavruma uyuyo oyle(
Doktora danışıp bu çay olayını ben de denemek istiyorum. Prensessena sen de yaz bakalım etkisini işe yarıyor mu görelim. Bebeğim canım sen hazır papatya çayı mı alıyorsun yoksa kendinmi kaynatıyorsun?
İki gün önce bir dilim şeftaliyi tuttum ağzına hatırtada hatırdata yemeye çalıştı. Yarısını yedi. Bu arada çok dikkat ettim kopartırsa boğazına kaçmasın diye çünkü çok tehlikeli olduğunun farkındayım. Bu arada dişlerini kaşıdığını da farkettim. Dün cam rendeyle rendeledim şeftaliyi ince bir tülbentle sıktım suyunu kaşıkla verdim yemek istemedi. Sonra alıştırma bardağına koydum onunla da çok az içti. Bugün yine şeftalinin kendini deneyeceğim. Sanırım benim bebiş katı gıdaları daha çok seviyor.
benimkide katı hallerini suyuna göre çok daha seviyor diş hatıllarını kaşıyorlar çünkü :) benimki geçen karpuzu yalarken koparttı bir parça hatılları çok sertleşti artık tıkanıyordu nerdeyse hemen ters çevirdim sırtına vurdum bir iki kere pıt pıt çıkarttı ağzından rahatladı o yüzden suyundan vermeye çalışıyorum
Ağlatarak değilde Eren diye birisinin bir bloğu var hemen sana linkini vereyim. Bence çok faydalı mutlaka dene. Çünkü bu bebişinin gelecek hayatı için önemli. Uyku düzeni mutlaka oturtulmalı çocukta.
Bebek Yapım Bakım Onarım: Uyku kardeşim... ver elini!
bu güzelde şimdi oturttuk diyelim bu düzeni 20 gün sonra işe başlayınca anneme bırakcam ben mesela kızımı o da kesin sallar uykusu geldi diye malum eski insanlar yatır kendisi ağlasa da uyur denince olurmu öyle şey falan derler ya o yüzden gündüz başka gece başka kafası karışcak diye korkuyorum(
benim yeğenlerim var ablamlara sordum ilk başlarda ayağımızda sallıyorduk sonra kendiliğinden uyumaya başlıyorlar anlamıyorusn bile dediler ne bileyim akışına mı bırakmak lazım acaba benim kızım çok bunaldığında emerken uyuyakalıyor zaten ki 1,5-2,5 ay arası sürekli battaniyede salladık gazı varken herkes alıştırma dedi ama çocuk öyle rahat ediyordu sonra kendiliğinden bıraktı o alışkanlığı gazı geçtikçe. ayağımda iki sallıyorum pıt uyuyor çok şükür. zamanla kendiside uyur heralde büyüdükçe yanlışmı düşünüyorum ki ?
milupanın gece çayı:içerik: doğal papatya, melisa, nane, anason ve kekik özlerinin dengeli bir karışımını içerir yazıyor.
çok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin inşallah
dün gece verdim her zaman 4-5 gibi uyanıyordu bugün 7 'de uyandı (tabi arada emmek için kalkıyor 2 saate bir) doğduğundan beri ilk defa 7'de uyandı çok mutluyum ama çaydan dolayımı bilmiyorum çünkü normalde çok terliyordu bu gece hava biraz serindi ve terlemedi terlemediği içinde rahat uyumuş olabilir çaydanda olabilir bilemedim ama çok mutluyum hep 4 yada 5 de kalkıyoduk en geç kendime geldim valla :)))
İki gün önce bir dilim şeftaliyi tuttum ağzına hatırtada hatırdata yemeye çalıştı. Yarısını yedi. Bu arada çok dikkat ettim kopartırsa boğazına kaçmasın diye çünkü çok tehlikeli olduğunun farkındayım. Bu arada dişlerini kaşıdığını da farkettim. Dün cam rendeyle rendeledim şeftaliyi ince bir tülbentle sıktım suyunu kaşıkla verdim yemek istemedi. Sonra alıştırma bardağına koydum onunla da çok az içti. Bugün yine şeftalinin kendini deneyeceğim. Sanırım benim bebiş katı gıdaları daha çok seviyor.
benimkide katı hallerini suyuna göre çok daha seviyor diş hatıllarını kaşıyorlar çünkü :) benimki geçen karpuzu yalarken koparttı bir parça hatılları çok sertleşti artık tıkanıyordu nerdeyse hemen ters çevirdim sırtına vurdum bir iki kere pıt pıt çıkarttı ağzından rahatladı o yüzden suyundan vermeye çalışıyorum
Ağlatarak değilde Eren diye birisinin bir bloğu var hemen sana linkini vereyim. Bence çok faydalı mutlaka dene. Çünkü bu bebişinin gelecek hayatı için önemli. Uyku düzeni mutlaka oturtulmalı çocukta.
Bebek Yapım Bakım Onarım: Uyku kardeşim... ver elini!
bu güzelde şimdi oturttuk diyelim bu düzeni 20 gün sonra işe başlayınca anneme bırakcam ben mesela kızımı o da kesin sallar uykusu geldi diye malum eski insanlar yatır kendisi ağlasa da uyur denince olurmu öyle şey falan derler ya o yüzden gündüz başka gece başka kafası karışcak diye korkuyorum(
benim yeğenlerim var ablamlara sordum ilk başlarda ayağımızda sallıyorduk sonra kendiliğinden uyumaya başlıyorlar anlamıyorusn bile dediler ne bileyim akışına mı bırakmak lazım acaba benim kızım çok bunaldığında emerken uyuyakalıyor zaten ki 1,5-2,5 ay arası sürekli battaniyede salladık gazı varken herkes alıştırma dedi ama çocuk öyle rahat ediyordu sonra kendiliğinden bıraktı o alışkanlığı gazı geçtikçe. ayağımda iki sallıyorum pıt uyuyor çok şükür. zamanla kendiside uyur heralde büyüdükçe yanlışmı düşünüyorum ki ?
Icerigi iyiymis cnm birtek nane kafami karistirdi bebeklerde sade nane cayi tehlikeli..ama az bir miktarda birsey olmaz galiba birde ozel bebekler icinse problem yoktur..gece uzun uyumasina sevindim...insallah hep oyle olur.bizimki bugun sabah 6kalktii simdi misil misil uyuyor
Bende seftaliyi limon sIkacaginda sktim ama tulbenten gecirmedim cay bardagindan icirttim cok sevdi.. :) sonra sagolsun kv tum muzu eline verdi verme dedigim hslde kizim kopartti son anda soktum parmagimi cikarttim..birde guluyor birsey olmaz erir diye..
Arkadaşlar bebeğim oldu olalı kayınvalidemin çoğu davranışları bana batıyor. Önce sürekli öpmeleri konusunda çok sıkıntı yaşıyordum. SOnra zıplatması. Şimdide uyuyan bebeğimi kuzum diye diye bağırarak uyandırmaya çalışması,uyuyan bebeği kucağına alıp sıkı sıkı sarılması.Sinir ediyor beni.Hani yaşlı nineler varya söylersin yapma diye anlamazlar. Kadın genç olmasna rağmen onlar gibi hareket ediyor. Yapma diyorum tabi sevecem diyor çileden çıkarıyor beni. Bide bu kadına az kalsın çocuk baktıracaktım.Ücretsiz alır çalışmam yine bebeğimi emanet etmem. En azından 2 yaş olması lazım emanet edebilmem için. Ufff batıyor batıyor batıyor.Nefret efiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?